Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane daraltma ameliyatı olan var mı?

wall

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar
29 yaşındayım diyabete bağlı mesanemde genişleme var. ürodinami sonucu kapasite yaklaşık 1 litre civarına gelmiş.doktorum hemen ameliyat yapalım dedi . tak yapmıyorum ve her idrar dan sonra mesanem de idrar kalıyor oda ara ara enfeksiyon oluşuyor. daha önce başından böyle bir ameliyat geçen varmı ? riskleri nelerdir ?

konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Üretra darlık ameliyatı sonrası mesanenin büyümesi sorunu..?

Slm arkadaşlar 2 defa üretra darlığı ameliyatı oldum düzelmiyo.Bu darlık mesanemi büyütmüş.

Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Artık piskolojim de bozuldu........

Hey maşallah! :) Çok kişi daralmadan şikayet ederken sizde genişleme olmuş. Şaka bir yana, çok geçmiş olsun.

Böylesi bir deneyimi olan arkadaşımız varsa lütfen buraya yazsın...

_________
cumuk, sizin mesajınızı da bu başlığın altına aktardım. Konu aynı olduğu için hem bilgiler aynı yerde paylaşılmış olur hem de birbirinizin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz...

Sizde mesanenin genişlemesine neden olan şey, işeyememek mi? Yani, mesanede idrar biriktiği için mi büyüdü? Bu durum böbreklere zarar verdi mi?

Benim mesanenin genişlemesi idrar yolları darlığı.tam mesane boşalmadığı için büyümüş mesane duvarı incelmiş.
Benim için önemli olan üretra darlığının giderilmesi. darlık giderildikten sonra mesaneye ilaç tedavisi uygulanacak. Tam düzelmiyecekmiş ama eskisinden daha iyi olurmuş. Yani önemli olan üretra darlığının sürekli tekrarlıyıcı olması.

Ameliyat oldum 2 kere ilerde tekrar olma ihtimali var. Tıp bu konuda çaresiz mi kalıyo yoksa biz de mi sorun var anlamadım. Sosyal yaşam bitiyo. Hayattan kopuyosun sonunda.

Bu arada Oturan Boğa ilgilendiğin için teşekkür ederim.Bi cevap bulabilir miyiz rahatsızlığa.......

Üretral darlık için maalesef kesin çözüm yok. Bazı kişilerde tıraşlamadan sonra darlık tekrarlamayabiliyor, ama bu da şansa bağlı sanırım...

Mesanenin genişlemesi kendi başına sorun, ama belki de ondan daha önemli olan, bu genişlemeyle birlikte oluşabilecek basıncın böbrekler için risk yaratması... Her şeyden önemli olan böbreklerin sağlıklı kalmasıdır...

Arkadaşlar, var mı mesane daraltma ameliyatı olan, bu konuda tecrübesi olan?

Bu sitede bi arkadaşla konuştum 15-16 defa ameliyat olduğunu ve hala düzelmediğini söylüyo...

Kimse kimseye örnek olamaz... Bir tıraşlama ile yıllarca hiç bir sorun yaşamayan üyelerimiz de var...

Öyle tanıdığın üyeler varsa beni onlara yönlendirebilir misin?Konuşup görüşmek isterim hiç olmazsa moral olarak biraz rahatlamam lazım.....

Keşke benim mesanem senin kapasitenin yarısı olsaydı :(
177 cc benımkısı ki mesane augmentasyonu ameliyatıda oldum. 500 cc falan olsa süper olurdu.

arkadaşlar bizim gibi tak yapan her insanda mesane daralması veya mesane genişlemesi meydana geliyormu?
bu hepimizin kaderinde olan bişeymi?

Herkesin derdi ayrı.Ben büyük diye yakınıyorum sen küçük diye.Peki işemede herhangi bi sorun var mı...Rahat çıkıyo musun tuvalete.Ve ne sıklıkla çıkıyosun.Burda böle bilgi edinerek birbirimize sorunları anlatarak yardımcı olmamız lazım.Çünkü sosyal hayatı etkiliyo.....

cumuk, ismen hatırlamıyorum, ama sitede bu yönde mesajları olan üyeler olduğunu anımsıyorum.

Ali, TAK ile mesane genişlemesi-daralması arasında doğrudan bir ilişki yok aslında. Mesane kapasitesini aşacak düzeyde idrar birikirse ve bu çok sık tekrarlanırsa, evet, mesane çeperi özelliğini yitirebilir ve genişler. Az su tüketilir ve mesane çoğunlukla boş kalırsa ya da sürekli enfeksiyon sonucu mesane kapasitesi dolmadan boşalınca, ya da hatalı sabit sonda kullanılırsa, bu durum da mesanenin daralmasına neden olur...

Cumruk;
Yok kardeş normalde TAK prosedürü yapıldı bana fakat kullanmıyorum çünkü aşağıdanda kaçış vardı madem 2 taraflı geliyor diye bende TAK kullanmıyorum zaten kapanmış Tak yapılcak delikte, tuvaletede çıkamıyorum çünki hissetmiyorum. Hasta bezi ile idare ediyorum hayatımı.

Doktorlar bu rahatsızlıklar çare bulamıyorlar mı? Hergün tv de haberler izliyoruz şu hastalığın tedavisi bulundu geliştirildi diye.Ama bizim rahatsızlıklarımızla ilgili çalışmalar duymuyoruz.Aslında insan hayatı için çok önemli işemek ilişkiye girmek.Bu tedavilerle ilgilenin geliştirin diye başvurabiliceğimiz biyerde yok.Elimiz kolumuz bağlı sorunları yaşamak mecburiyetinde kalıyoruz.....

Hocam söylediklerine % 1 000 000 katılıyorum ama nabalım kader böyleymiş diyip kenara çekilip oturuyoruz. yapacak çokta bişey yok dediğin gibi

arkadaşlar herkesten özür uzun süredir konuyu açtım ama takip edemedim :((

cumuk kardeşim sorunun benimkiyle birerbir aynı üretra darlığı hariç . mesane kapasitesi genişlemiş ve reflü oluyordu . üniversitede profesöre gittim. iki aşamalı ameliyat yapacağını söyledi . ilki reflü için ikinci ameliyatıda mesane daralta ameliyatı yapıcam dedi . ilk ameliyatımı oldum sıkıntılı bir süreçten sonra taburcu oldum .ameliyattan sonra 2 ay sonra eskiden daha kötü olarak hastaneye yattım ilaçlı tedavi ve yapılan ameliyatın sonuçlarını görmek için . ameliyat sonucu reflü devam ediyordu ama bunun nedeninin mesanenin genişlemesinden dolayı basınçtan dolayı dedi ve tak yapmam söylendi . şimdi tak yapıyorum eskiye göre daha rahatım mesane genişlemesinden dolayı idrar mesaneden tam boşalmıyordu ve kalan enfeksiyonu tetikliyordu . ikinci ameliyatı gözüm yemiyor açıkcası . ama iyi hekim bulmak önemli..

Güncel bilgi için teşekkürler. Evet, mesanenin boşalmıyor olması hem enfeksiyona neden olur hem de kapasiteyi doldurduğu için basıncın artmasına. TAK uygulaması bu sorunların çözümü için doğru yoldur.

merhaba arkadasım sende emesane buyumesı varsa benım onerım sen tak sondayı 3 ay kadar yapma tak yerıne daımı saonda taktır bu sekılde mesanen kuculur zaten amelıyat ile kucultmene gerek yok daımı sonda da gelen ıdarı sureklı bosaltır ve mesanede ıdrar bırıkmedıgınden dolayı kendılıgınden kuculur allah şifanı versın.

daimi sonda kullanımı ile mesane kapasitesi küçülürmüş bende sık aralıklarla tak yaptığım için kapasite daralmıştır diye düşünüyorum .

Daimi sonda idrarın mesanede birikmesine mani olduğu için, yani idrarın sürekli dışarı boşalmasına neden olduğu için, evet, mesanede darlığa neden olur. Bunu riski kısmen azaltmak mümkün: idrar akışını kapatıp-açacak mandala sahip sonda tormabaları var. Bunlardan kullanırsanız, idrarın dışarı çıkışını mandalla kapatır, sıkıştığınız zaman açıp idrarın dışarı akmasını sağlarsanız, mesanede idrarın birikmesine fırsat vermiş ve mesanenin o açıdan daralmasının önüne geçmiş olursunuz.

Yalnız, unutmayın, sabit sonda enfeksiyon için de önemli bir risk yaratır. Onun için, uzun vadede sabit sondadan kurtulma olanağı varsa, kurtulmak lazım. Ve ayrıca 15 günde bir sabit sondayı yenisiyle değiştirmek de enfeksiyondan korunmak açısından yararlı bir yöntemdir.

Benimde mesane 1000 ml gecti ve hissini kaybetti ck sıkıntı yaşıyorum tak kullanıyorum ama piskolojikmen etkileniyorum.mesane küçülten varmı adanada ve bir çok yerde hiçbir doktor küçültmeyi göze alıp yapmıyor.yaptiran ve ya iyi bir uzman bilen varsa lutfen msj atsın ve bu durumda malüliyet hakkımız varmı nerelere başvurmak gerekir

şehmusgoksoy

Mesane büyük olduğunda, dolmasını beklemeden TAK yapsan, bu handikapı aşamıyor musun? Yani, ille de ameliyat olmayı düşündüren şey nedir acaba?

Takta da sorun yasıyorum surekli kan geliyr ameliyat istemiyorum sadece doktorlar bu gerekli dıyip ama yapmıyorlar.mesane agzını keselim diyorlar ondada kararsızım ben sadece maluliyet hakkı varmı diye danısmak bilmek istedim hocam

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?
şehmusgoksoy
Sürekli kan gelmesinin nedeni mesanenin aşırı dolması mı? Büyüklükle bunun bağını anlamadım.
Ne dersin MeTePe ?

TAK ile mi mesaneyi boşaltıyorsunuz? TAK yapmak kendi başına maluliyet cetveli'nde malul sayılmak için yeterli görülmüş. İlk sigortalı olduğunuz tarih, toplam prim gün sayınız, doğum tarihiniz ve primlerinizin hangi statüde ödendiği önemli?

Mesanenin aşırı dolması mesanenin balonlaşması, duvarlarının zayıflaması demek. Kılcal kanamalar olması mümkün. Zaten bir kaç damla kanasa idrarı kıpkırmızı yapar.

Ancak bu sürdürülebilir bir durum değil. Arkadaşın bu konuda yetkin kişilere başvurması lazım. Neden ameliyat edemediklerini anlayamadım. Eğer tak sorun yaratıyorsa kalıcı sonda kullanımı da denenebilir.

Kanamasının nedeni bilinmiyor.gunde 6 defa tak kullanıyorum ameliyat doktorların degişine gore mesjne küçültulmesi gerek ama riskleri var yaşım genç die doktorlar yapmayız diyorlar.sadece en kestirme yol mesane agzıni kesip genisletmek şuanki yol oda bidaha meni gelmez ve idrar kacırma riski var dıye kabul etmedim kararsızım.benim sigorta girisim 2008 gorunuyor suan 1650 gun gibi prim gunum var 1990 dogumluyum 4a çalışanım yane bu maluliyet icin nasıl bir yol cizmeliyim ve nereye basvurmam gerek.cunku surekli sıkıntım var 10 gundur calısamıyorum iş bakımından sıkıntı yasıyorum normal gunlerde bile ayda 2 veya 3 gun işe gidemiyorum kontrolere gidecem diye

cumuk

benim mesanede buyuk 1000ml ve kucultulemiyor iletisime gecelim kardesim msj at

Mesanenin aşırı dolması mesanenin balonlaşması, duvarlarının zayıflaması demek.

Evet evet, bunu biliyorum ama, demek istediğim, mesane büyükse, TAK yapmak için ille de dolmasını beklemeye gerek yok ki. Kapasiteyi zorlamadan TAk yapıldığında da kanama olur mu?

Küçültmek istenmesinin nedeni işeyememek ya da TAK'la mesaneyi tam boşaltamamak mıdır?

Evet kanıyor.bugun yine ankaraya gidiyorum.arayış içindeyim hala ama çözüm yok

Küçültmek isteme sebepleri hissini tam kaybetmesin diye basınc olsun işeme hissi bilinsin diye

Yane acık acık dedilerki böbreklere zarar vermedigi sürece bişey yapamayız

Evet evet, bunu biliyorum ama, demek istediğim, mesane büyükse, TAK yapmak için ille de dolmasını beklemeye gerek yok ki. Kapasiteyi zorlamadan TAk yapıldığında da kanama olur mu?

Küçültmek istenmesinin nedeni işeyememek ya da TAK'la mesaneyi tam boşaltamamak mıdır?

Mesanenin çok büyümesini istemeyiz. Çünkü büyüdüğünde mesane duvarı zayıflar. Bir lastiğin esneme kapasitesinin çok üzerinde çekiştirildiğini düşünün. Artık yeterli esneyemez olur. Oradaki kaslar da bu derece esnemeyle becerilerini yitirirler.

Ayrıca büyük mesanede bir miktar idrar her zaman kalır. Enfeksiyon riskini arttırır.

Büyük mesane normalde olmaması gereken geriye doğru idrar akışına da neden olabilir. O zaman hidronefroz dediğimiz böbreklerde basınç artışı ve böbrek harabiyetine giden bir durum oluşur.

Uzun lafın kısası, mesanenin çok büyük olması istenen bir durum değil.

Kanama kısmına gelince, bunun pek çok nedeni olabilir. Ama en doğrusu IVP çekilmesi, gerekirse sistoskopi yapılması. Yani bir kateter ile mesaneye girerek içine bakılması. Kan, böbreklerden başlayarak penis ucuna kadar her yerden geliyor olabilir. Aşama aşama her yerin kontrol edilmesi lazım.

TAK pratik bir yöntemdir ama her zaman uygun olmayabilir. Eğer sık yapamıyorsa veya tak ile mesane tam boşalmıyorsa bir süre kalıcı sonda kullanılmasında kanımca yarar var. Hijyene dikkat edildiği sürece kalıcı sonda rahatça kullanılabilir. Mesanenin rahatlamasına da faydası olur.

Ancak tüm bunlar genel spekülasyonlar. Önemli olan tam bir ürogenital muayene yapılması ve esas sorunun tespit edilmesi. Yoksa yapılacak her şey palyatif, yani bulgulara yönelik olur. Esas meseleyi çözmez.

Anladım bunun icin ugraşıyorum inşallah bir cözum yolu bulurum

Böbreklerde şişme ve geri kaçıs var zaten sık olmadıgı icin mudahale yapılmadı.peki bununla ilgili nasıl rapor cıkarmalıyım ve nereye başvurmalıyım yane malulen emeklilik yolu var ise nasıl bir yol izlemeliyim

Üst Alt