Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane daraltma ameliyatı olan var mı?

Sorduğunuz soruların bir kısmı şurada yanıtlanmış. Nasıl Malülen Emekli Olunur | SGK, e-Devlet, SGK Sorgulama, Hizmet Dökümü, Prim Sorgulama

Sizin henüz şartlarınız sağlanmış gözükmüyor. Sonda kullanmak malüliyet için geçerli neden ancak bu SGK sizi mutlaka emekli eder anlamına da gelmiyor.

Siz doğrudan SGK'ya malülen emeklilik başvurusu yapacaksınız. Onlar sizi yetkili hastaneye sevk edecek. Ama bunun için 10 yıl sigortalı ve 1800 günü doldurmuş olmanız lazım.

Peki bu koşullarda başvursam engelli çalışan statusune girermiyim amaç öyle olmak degil ama hem ailem hem çalışma hayatım budurumdan etkileniyor

En azından bazı haklara sahip olabiliyorsun

Engelli statüsüne girme olasılığınız var. Bu tümüyle farklı bir yol. SGK'ya falan başvurmanız gerekmiyor. Engelli Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurup sağlık kurulu raporu alıyorsunuz. Eğer %40 üstü bir oran verilirse bununla vergi dairesine başvurup raporunuzu onaylatıyorsunuz. Bu aşamayı geçerseniz engelli haklarından yararlanabilirsiniz.

Sizin durumunuzda %10-60 arası bir oran olur ama buna karar verecek olan yetkili hastane. Durumunuzu tam olarak bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

Benim durum bende norojen mesane var mesane normalin ustunde 1000ml kadar buyukluge ulaşmış ve bu durumdan dolayı mesanede idrar kalıyor mesane hissini kaybetmiş böbreklerde şişme ve geri kacış yapıyor.nereye basvurduysak biçare bulunmadı tak kullanıyorum ama son 1 aydır oda sorun yarattı kanama meydana geldi parca ve kan atıyordum her takta tak kanlı cıkıyor kasıktada aşırı agrı yapıyor.4 gunluk kalıcı sonda takıldı yine kanama devan ediyor yane mesanenin kucultulmesi gerekmekte ama yapılamıyor kalıcı hasarlar dogurur diye.böyle devam edersen de böbrek iflasına kadar yol acabilir yada mesanem hissini tam kaybederse tamamen alınabilirmis anlayacagnız ne yapacagimı şaşırdım ayda en az 2 veya 3 gun kontrole gdyorum buda işimi engelliyor buayın basından beridir calışmıyorum bu durum öyle devam ederse işimi de kaybedebilirim

Haklısınız arkadaşım ama maluliyet şartları belli... Yapacak bir şey yok. 10 yıl ve 1800 günü tamamlamanız lazım.

Engelli raporu için ise hemen başvurabilirsiniz.

Dostlar ameliyat oldum sorun devam etmektedir engelli raporu için başvuru yaptım pazartesi günü heyete girecem yazılan tettik aşagıdaki gibidir tahmini nekadar rapor oranı verilir ve ne gibi yararı olur

flask tipi norojen mesane
günde 6 kez tak kullanıyor
urler 29/0,7

Mesane refleks aktivitesi bozuk
İstemli kontrol yok

Şehmus bey ankaradaysanız yöksek iktisat hastanesine gidin cavit hoca var birde ona gürünün bende onun tedavisindeyim cavit ceylan çok iyi bir doktor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abi gereken tedavi yapldı yapılabilecek bişey yok şuan adanadayım engelli raporuna başvurdum 10gune cıkack

@şehmusgoksoy

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanın şartları:
1. Spinal kord, sinir kökü lezyonları, dejeneratif nörolojik hastalıklar veya herhangi bir nedene bağlı olan:
A. 3B'de tarif edildiği şekilde olan motor fonksiyon bozukluğu
veya
B. Anal inkontinans
veya
C. Daimi sonda kullanmayı gerektiren
veya
D. Günde 3 kez ve üzeri TAK yapmak zorunda olan idrar inkontinansı.​

Yani, eğer ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmişse, bu sürede 1800 gün ve üzeri prim yatırılmışsa, makulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsin.

wall bende ayni senin gibiyim ama tak kullanıyorum amelıyatla külüçltme işe yaramazmı acaba sizede tavsiyem tak uygulamanız yoksa enfeksıyondan kultaramazsınız gelecekte böbreklerinizde tehlikede bana doktorum tak uygulamazsan böbrekleri kaybedebileceğimi söyledi üç aydır tak kullanıyorum selam

Üst Alt