Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesoangioblasts kök hücreleri Müsküler Distrofi hastalığını tedavi ediyor

hersey_66_

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
MÜSKÜLER DİSTROFİ HASTALARI İÇİN DEVRİM NİTELİGİNDEKİ BÜTÜN GELİŞMELER

Müsküler distrofi hastaları için ayarlanan kök hücre mesoangioblasts’tır. Bende bu hücrelerin geçmişlerini ve geleceğini araştırdım ve bu bilgileri kaynakları ile birlikte sizlerle paylaşıyorum herkesim insanın net bir şekilde anlaması için Türkçe çeviri yaptım. Dosyada Orijinal kaynaklar ve Türkçe çeviri (Ek videolarda bulunmaktadır) isminde 2 klasör vardır.

Arkadaşlar sormak istediğiniz bütün soruları bu formda sorabilirsiniz elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışırım
Yinede ulaşmak isteyen arkadaşlar adresim yuvasizkuslar2010@hotmail.com

Dostum çok detaylı ve doyurucu bir döküman hazırlamışsın.
Özellikle son iki video gerçekten umut verici.
Bir yandan Ptc firması bir yandan cure duchenne'nin farklı bir şekilde bu işe canla başla çalışması umudumu bir kat daha arttırdı.
cure duchenne'nin takımı da genç bir ekip bu nedenle hevesli olacaklardır daha ileriye daha çabuk gitme konusunda.
2010 da insanlar üzerinde testlere başlayacaklarmış.
İnşallah olumlu sonuçlar alırlar bize de zamanın akmasını sabırla beklemek kalıyor...
Eline gözüne sağlık...

herşey gönlümüzce olsun

senin adına çok sevindim dostum bu çalışmma cureducennenin degil bütün ülkelerin destekleriyle oluştu büyük destek amerikadan bütün akıllardaki soruların cevapları bu dükümanın içinde dostum kaynaklar videolar herşey kanıtlı profösör cossu nediyor benim bu insanlarda hücreleri bulmam 1 saniyemi aldı. bu cümle bu frofösörün ne kadar zeki oldugunu gösteriyor yani ben inanıyorum bu çalışma çok olumlu sürecek çünkü çok fazla testlerle çalışmalar 100 de yüz kanıtlanarak sürüyor herşey gönlümüzce olsun diyorum

teşekkür ediyorum

Arkadaşlar İndirdiginiz dosyayı okuduktan sonra bir yorum yaparsanız sevinirim çünkü eksik veya bir düzeltilmesi gerekn konu varsa düzeltmek benim görevimdir.Beklediginiz kadar olmuşmu paylaşım bu konuyu sizlerle konuşmak isterim

Hepinize sağlıklı nice günler

İş yerinde indiremiyorum evde okuyup kendi görüşümü bildiririm eline sağlık Ali inşallah bu kadar umut verici çalışmalar istendiği gibi gider ve bizde şifaya kavuşuruz;)

emeğine sağlık seni çok uğraştırmış olmalı bunlar ...yazıları okudum ..sevindim..umarım devamı gelir bu çalışmaların ..tekrar teşekkürler

herşey,ben de indirdim, biraz inceledim.yazılar MDA ve diğer public kas hastaları sitesinden.çok uğraşmışsın belli.google translate sayesinde türkçeye yinede çevirilirdi.neyse çok uğraştığın için sağol.keşke kendini yormasaydın bu kadar.neyse sağlık olsun

burdaki amacım nekdar zor bir hastalıkla ugraştıgımız anlatmaktı ve bu gercekten caba gererktirdi bundanda pişman degilim ben sadece dogruya kanıtlarıyla inanırım sizlerde daima kanıt görmeden babanıza bile inanmayın:rolleyes:
Hepinizin bunu okuduguna sevindim ve herkese teşekür ediyorum:):)

Kücük bir not daha eklemek istiyorum ben bu profösör Guilio cossu'nun ağınınn bir üyesiyim ve agından yapılan her paylaşımın bir kopyası banada geliyor yani denemelerin başladıgını bizzat basından degilde benden ögreneceksiniz:rolleyes:

BU SEFER HERŞEY MÜKKEMEL GİDİYOR

hepinize acil şifalar

Arkadaşlar eminim son sayfasına kadar okuduysanız ve bu sonuçları görerek sizin kendi görüşünüzü almak istiyoorum ve bu çalışmanın sonuçu ne olur başarı oranı kaçta kaçtır sizce ????

bunu tartışalım

köpekler üzerinde olumlu sonuç almaları umut verici...bu çalışmalr benim için umut verici başarcaklarına inanıyorum...!!! varsa gelişmelerden haberder edersin

geçen hafta okuduğum bir habere göre..amerikalı bilimadamları sağlıklı maymunlar üzerinde yaptıkları deneylerde..kas üretimini sağladıklarını açıkladılar...

2010 herşeyin görünecegi yıl

MERHABA ARKADAŞLAR

1 hafta önce Profösör Giulio Cossu ve 3 dmd hastası ile Tıp yeniden oluşum bölümü / Dibit San Raffaele Hastanesi Milan,İtalya yerlelşmeye başlamışlar bu çok heycanlandırıcı bir bilgi

ali arkadaş..geliştirmeye çalıştıkları tedavi yönteminin kesinleşmesi kesin tedavinin bulunması sence ne kadar sürer...?

selam dostum

Bu Profösör Giulio Cossu çok zeki ve çok önemli yerlere gelmiş bir bilim adamı bunun 2004 te bir yazısını okumuştum kısaca şöyle diyor ; benim amacım müsküler distrofi hastalıgın tedavisi için kök hücreleri anlamak şuan bir denemeye başlıyorum bu deneme köpeklerde ve bu deneme gelecekte bu çalışmanın insanlarda tedavi amaçlı kullanılır kullanılmaz kararını verecektir.demişti şimdi dostum bu hücre anne rahminde bulunan bebege (fetus) denir bu fetusta bu hücrelerin bütün iskelette kas yapıcı oldugu kanıtlanmış embriyonik hücredede izlenilerek kanıtlanmıştır şuana kadar

şuan kendimi çok bilmiş biri olarak degerlendirmek istemiyorum ama bu kadar kanıtların çok büyük oranda iyi sonuçlarla kanıtlanması bizlerin saglıklı düşünme yolunu açıyor benim kişisel düşüncem şu yönde bu hücreler çok hızlı bir şekilde kas yapıcı ve bunu 80 yıl sürdüre biliyor ve 5 ayda çok yüksek oranda bedeni tamir ediyor doktorlar hep mesafeli yaklaşırlar bu onların kurallarıdır ama bu deneme çok iyi bir sonuçla gececegine inanıyorum Allah nasip ettigi sürece 2 deneme olacak 1. 8 yaşındaki çocuklarda ve 2. yetişkinlerde bu tedavi için bir zaman cizilmiş olmasıdır benim fikrimce 2012 yılında olur çünkü doktorun hiçbir sıkıntısı yok diplomasi haric ve ne gibi adımlar atacagını bilen insanlar sona çok çabuk ulaşır
icon7.gif
icon14.gif

kendinden emin bir doktor beyağı güzel..çok teşekkürler.....bayağı sevindim bu habere

Kime: Giulio Cossu (cossu.giulio@hsr.it )
Konu : Yardım Edin
Gönderme tarihi:13/01/10 14:48,

Merhaba
sayın Giulio Cossu

Ben DMD hastasıyım Giulio Cossu siz ve takımınızın gelecekteki klinikse kök hücre planınız nedir?

Kliniksel deneme tarihi hakkında bilgi verebilirmisiniz

Teşekkür ederim sayın Giulio Cossu

CEVAP:

Kimden: Giulio Cossu (cossu.giulio@hsr.it )
Gönderme tarihi: 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:18:28

Sevgili yalnızlık

Mesajın için teşekkür ederim. Biz, dystrophic köpeklerine normal kök hücrelerini naklederek iyi sonuçlar aldık, bağışık bastırmanın bir rejiminin altında. Biz, duruşmalarda kullanmayı umduğumuz insan hücrelerinin tanımlamasını yayımladık

Biz, hastalarda ilk olarak klinik bir duruşmayı planlıyoruz, ama hala tam olarak zamanı bilemiyoruz
(Umutla gelecek yılın sonu).

İnsanlarda emsali olmayan bu duruşmanın riski var eğer risk olmasaydı biz önce Duchenne Müsküler Distrofi’li (DMD) olan en sert hastaları seçeceğiz.
Biz bu zamanda, 3 DMD hastasını seçeceğiz, 6-9 yaşlarında iyi klinik koşullarda ve hala önemle çoğunda HLA-denk olmuş olan bir vericiyle (Bir erkek kardeş veya bir taşıyıcı kız kardeşi).
Şimdi hasta alımı kapandı. Biz, mümkün kuvvetin hassas ve çoğaltılabilir izlemesinin, onun, hücre transplantasyonunu (nakledimini ) izleyebildiğini değiştirdiğine sahip olmak için sonuç ölçülerini (Aynı elverişlilik kriterleriyle) geçerli kılması için 30 DMD çocuğunda ön bir duruşmaya başladık.

Bu 30 hastanın arasında biz, yapacağız, hücre transplantasyonuna maruz kalacak olan üç hastayı toplayacağız, umutla 2010 yılının son baharında. Biz, (İlk olarak) intra-kasa başlayacağız ve sonra verici hücreleri ana damar-içine nakledeceğiz.
Biz, onun erkenden 2011 nasıl çalıştığını bileceğiz. Eğer şeyler, bu projeye uygun çalışırsa biz 2011'e kadar daha yaşlı hastalarda yeni duruşmaları planlayabiliriz ve veya Müsküler Distrofiyle etkilenen diğer formlarında da planlayabiliriz. Eğer şeyler, bu projeye uygun çalışırsa biz 2011'e kadar daha yaşlı hastalarda yeni duruşmaları planlayabiliriz ve veya Müsküler Distrofiyle etkilenen diğer formlarında da planlayabiliriz. Bizim davranabilecek olduğumuz hastaların sayısı, lojistik ve ekonomik problemlerden dolayı küçük olacak. Diğer merkezler de bu tekniği öğreniyor ve herşey iyi giderse hem de orda da başlayabilir. Bu arada diğer duruşmalar başladı ve hastaların daha büyük sayısını kaydetti. Siz MDA veya Duchenne Parent Project bilgi alabilirsiniz

En iyi dileklerimle

Guilio Cossu

MERHABA
Herkese iyi günler şuan bütün çalişmalar bittmiştir testler,deneyler sonuçlar alinmiş sadece 3 DMD hastasinda tedavinin izlenebilirligi gibi bazi konularin testleri devam etmektedir buda 3-5 ay gibi bir zaman sürmektedir ve testlerde bittikten sonra Ardindan FDA'dan bu çalişmanin uluslar arasi düzeyde olmsasi için izin alinarak faz 1 başlayacaktir.Bu çalişmayi İtalya Sağlık bakanligi ve Uluslararasi bir çok Dernek ve kamusal kurumlar desteklemektedir.Yayinlanan bir çok yayinlarin kaynagi Bilimsel dergilerdir bilginin kaynagi benim çok dikkat ettigim bir noktadir genelde insan deneylerinin sonuçlari www.nature.com adili ABD'nin en büyük bilim dergisinde yayinlanacaktir.

Kas Hastaliklari Norolojiktir ve Kök Hücre gibi büyük bir tedavi potansiyeli olan bir tedavi tipi olmaya aday oldugunu sonuçlarla bizlere gösterecektir.

İlk defa Kök hücre gibi suistimalı yüksek bir tadavi şeklinin insanlarda denenmesi ve tesler sonuçlar çok dikkat edilerek yapilmaktadir ve bir çok uluslararasi komisyonlar tarafindan gözlemciler bulunmaktadir.Bütün Müsküler Distrofi hastalarinin içinin rahat olsun

Yeni gelişmeler olunca sizlerle paylaşacagim.

herkese iyi günler

Allah tan umut kesilmez... Rabbım bu hastalığı sen verdin şifasını da ancak sen verirsin... Bütün hastalara şifa ihsan eyle allahım... Bu müjdeyi bizlerle paylaşan ali kardeşimize çok teşekkürler..

spinal müsküler atrofi yim... gelşmeler beni ne kadar ilgilendiriyor ?

Önemli Degil:) arkadaşlar elimden geldigi kadarıyla szle dogru bilgileri paylaşmaya calişiyorum

alperencsm; adli arkadaş benim yayinladigim bu bilgiler Müsküler Distrofi Hastalari için geçerledir.

Spinal Müsküler Atrofi ;(Spinal muskuler atrofi (SMA)
smiliv.gif
bir grup kalıtsal nöromüsküler (sinir-kası tutan) hastalığa verilen addır. Vücutta istemli kasların kuvvetsizliğine ve erimesine yol açarlar. Bu hastalığın tüm tiplerinde ön boynuz denilen bir bölgedeki hücreler etkilenir. Vücudumuzdaki istemli kaslar
smiliv.gif
ancak omurilikteki ön boynuz hücrelerinden bir sinir yolu ile mesajı aldıklarında kasılabilir. Spinal muskuler atrofide
smiliv.gif
ön boynuz hücreleri anormal olduğundan bu mesaj kasa gelemez. Bunun sonucunda ise istemli kaslarda kuvvetsizlik ve erime (atrofi) görülür.)
Müsküler Distrofi'den çok farklidir müsküler Distrofide Distropin adli gen anne karninda mutasyona ugrar ve bu nedenle kaslar kendini yenileyemez ve yok olmaya başlar.Ne yazik ki sizin hastalikla bir ilgisi yoktur.

Herkese iyi günler....

bu tedavi becker musküler distrofiye uygulanabilecek mi

arkadaşım bu calişma bütün müsküler distrofi hastalarini içermektedir örnek Duchenne Müsküler Distrofi (DMD),Becker Müsküler Distrofi (BMD),Konjenital MD,Kavşak tipi MD (KTMD),Fasioskapulohumeral MD (FSHMD),Miyotonik MD gibi kas hastaliklarini içine almaktadir.becker müsküler Distrofi içinde gecerlidir.

İyi Günler Dilerim

hersey_66
arkadasun bu tedavı hangı hastalıkları kapsıyor muskuler dıyosunda bırkac tane muskuler var
DMD
SMA
kas hastalıgıaysa DMD ben
FA lıyım acaba ucundan kıyısından bızde nasıplenırmıyız tşk

a_slymn CEVAP

selam

Müsküler Distrofi Nedir? ; Distrofine baglı kas hastaligi demektir.
Distrofin: hem gen hemde proteindir.Kasların kasılmasını gücünü zarar görmesiyle liflerin tekrar onarmasını saglar.Distrofinin yoklugu Bütün Kas Sisteminde Dejeranasyon (kas yok olmasına ) sebep olur ve bütün iskelet sistemindeki kasların sistematik bir şekilde yok olmasına neden olur.

Bu Kök hücreler Kasla kan damarının tam ortasinda bulunmuştur distropin yapma ve kanda geze bilme özelligine sahiptir.
Bu kök Hücreler Müsküler Distrofi Hastalari içindir.

SMA farklı bir kas hastaligidir Distropinle ilgisi yoktur ve bu hücreler SMA,FA için degildir.

Konuyu açik bir şekilde anlattim anlaşılmıştır umarim:)

iyi Günler...

Kardeş senin hastalığın neyki bu kadar uğraşıyosun bu kadar araştırıyosun bu konuyu.

Merakla Bekliyoruz

Duchenne Müsküler Distrofi : 2011 Yılına Kadar Heterolog Kök Hücrelerin İlk Nakli.

Parent Project Onlus

14/06/2010,

Basın Duyurusu

Profesör Giulio Cossu Rejeneratif Tıp bölümü Müdürü San Raffaele Milan Kök Hücre Sempozyumu son günlerde Roma’da yapıldı.

Uluslararası konferansta, Pasteur-Fondazione Cenci Bolognetti Weizemann-Pasteur ve Komite 35. yıldönümü vesilesiyle düzenlendi, kök hücreler: temel araştırma ana konuları ele almıştır, olası klinik uygulamaları, sorunları etik ve bürokrasi arasında bağlantı kuruldu

Sempozyum dahil tüm oturum kas’a ayrılmıştır, bir Genel Kurulda Giulio Cossu, mesoangioblasts üzerine yaptığı araştırmasını sundu. Kök hücreleri kan damarlarından doku hasarlını kası yenileyici ile ilişkilidir ve DMD hastalarında davranılacaktır

Bu Deneme Parent Project Onlus tarafından desteklenen bir donör bağışıklık uyumludan kök hücrelerin bir Heterolog naklinin dünyada ilk girişimidir. Bu durumda bir erkek kardeş veya kız kardeş - DMD hastası temsil eder.

Yaklaşık bir yıl önce başladı ve tamamlanmak üzeredir davasının bir ilk aşamasında, bir yıldan daha uzun bir süre boyunca güç ve kas fonksiyonu ve her hastanın klinik seyri analiz ölçümleri özenli bir teste dayanmaktadır.ilk aşamada 30 DMD hastası katıldı. İtalyan Kayıt Hastaları DMD / BMD sayesinde mümkün yapıldı. Bu 30 hasta, 6 çocuk (6 ve 9 yaş arası) arasında zaten nakli için uygun olarak heterolog kök hücreleri önümüzdeki baharda yapılmasına karar verilmiştir.

Araştırmanın peşinde olan bağlılığını Otolog kök hücrelerini DMD hastalarında yetenekli geliştirmeyi elde edebilmeyi sunumun sonunda da altını çizerek vurguladı. Giulio Cossu : Nihai amaç hastanın kök hücre nakli için kullanmaktır ve sonra da güçlü genetik immün uyumlu donöre gerek kalmadan düzelmiş olacaktır.Duchenne Müsküler Distrofi ve Becker nadir görülen Müsküler Distrofinin en ağır formudur. 3500 erkekten birini etkileyen ve çocuklarda görülür. İtalya'da yaklaşık 5000 kişi kendisi için şu anda özel bir tedavi yoktur

Parent Project Onlus Hakkında
1996 yılında teşvik ve bilimsel araştırma fonu tarafından bu ciddi Müsküler Distrofi üstesinden gelmek için kuruldu. Son yıllarda fon 50 özel projeler yardımcı olmuştur. Derneğin bir diğer temel amacı eğitim ve ailelerin hastalık etkisini azaltma desteğidir.

Web Sitesi :
www.parentproject.it

Heterolog Kök Hücreler : DMD hastası Kişinin Sağlıklı (kız veya Erkek ) kardeşinden Alınan kök Hücreler
Otolog Kök Hücreler: DMD Hastasının Kendi Kök Hücreleri
----------

Merhaba

Arkadaşlar Dr. Cossu Yönetiminde çalışmalar tekrar düzenlenerek hasta sayısı 3'ten 6 ya çıkartılmıştır, içinde BMD hastaları da bulunmaktadır. Çalışmalar çok titiz ve ilk verici kök hücrelerin nakli olacağı için dünyada bir ilk gözüyle görülüyor ve çok hatasız bir şekilde olması için çok emek sarf ediliyor bir kaç aya kalmaz başlayacak insan denmesinin sonuçları yakın zamanda elimize düşer bu bilgi aynı zamanda komitesine bir bildirim niteliğinde olmuştur yani testlerde sona yaklaşılıyor ve çalışma kesin gün kazanmıştır Dr. Cossu'ya bir e-posta attım yakın zamanda cevabını sizlerle paylaşacağım herkese iyi günler diliyorum :)

Üst Alt