Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesoangioblasts kök hücreleri Müsküler Distrofi hastalığını tedavi ediyor

Allah büyük umutla beklıyoruz
Culli onu başarsın kızılay meydanında sırtımda gezdirecem bununlada kalmıyacam eşşek gıbı anıracam xeterkı basarrhn

sevgili arkadaşımbütün ümitlerimin mum gibi eriip ittiği bi zamanda yazınızı okudum inanmak istiyorum gerçekten
ama okadr çok inanıp sonra umutsuzluğa gömüldükki tekrarlanmasından korkuyorum
çok güzel buu allahımmm umarımm çok uun sürmezz çok saolun emeğiiniz takdire değer çok sAolunnn

herşey_66_
emeğin için teşekkürler. gerçekten iyi araştırma olmuş.buradaki birçok arkadaş gibi hepimizi umutlandıran gelişmeler.araştırmalarının devamını bekliyoruz...

Geç Oldu ama Güç olmasin başarilar Giulio Cossu

merhaba arkadaşlar

Guilio Cossu'nun neden bir türlü denemelere başlayamadigini ve her sene ileri attiginin nedeni belirlenmiştir.
İtalya ve bilindigi gibi bir çok avrupa birligi ülkesi batma eşiginde ve maddi sikintilar içindeler bunu ben Cossu'nun azindan duydum ve araştırmalarimda İtalya Yunanistan batar ise ardindan ikinci batacak ülke İtalya'dir ve bir çok diplomasi problemleri yaşıyor ama Cossu bunlari atlatti ve 3 olan dmd hastasini 6 çikartti ve şuan bütün araştırma sona erdi bu hastalarin testlerinin sona yaklaştıgını belirtti. Şubat veya Mart ayinda kesinlikle başlayacagini belirtti ve dosyayi İtalya sagilik bakanligina vermiş ve gününü aldigini bellirtti.
Deneme San Raffaele Hospital Hastanesinde yapılacagini bellirtti.Deneme faz-1 ard arda 5 ay mesoangioblasts enjekte edilecek(kas içine ,kas atar damarina ve enjekte ve 7 ay bu hastalarda verilen hücreler gözlemlenecek ve eger denemeler istenilen düzeyde gittiginde hiç vakit kayip edilmeden Son faz-2 çok daha hastaligin ilerledigi insanlarda denenecek

Aldigim Tıbbi veriler herşeyin çok iyi gittigini anlatiyor ve testler bittiginde denemenin başladigini duyaracaklar ve denemeyi FDA gibi güvenilir bir kurumun gözlemi içinde olacagi belirtiliyor.

Küçük bir not : Arkadaşlar emin değilim ama Cossu denemenin uzamasi nedeniyle Faz-1 de eger olumlu sonuçlar alindigi taktirde bu mesoangioblasts 01-12 yaş arasi hastalarda tedavi amaclı kullanilabilinir demişti ve ben bunu bir kök hücre uzmani olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'ya bu soruyu yöneltigimde bana şu cevabı vermişti ; Eger güvenliligi kanitlanir ve tedavisi potansiyeli yüksek ise bu hücreleri Türkiye'ye gettirebiliriz ve bunlari ülkemizde tedavi amaçlı kullanabiliriz ve bunu sağlayacak merkezlerimiz çok sayıda mevcuttur ve bekleyelim ve görelim ne gibi sonuçlar çıkacak demişti.

Arkadaşlar Birde Şunu belirtmek istiyorum bu Hücreler çok farkli bu hücrelere Mesoangioblasts deniyor nedeni bu hücreler saglıklı insanlarin kaslar ve kan damarinin birleştigi 0 noktasinda bulunuyor (Hastalik Dmd hastalarinin kaslarinida etkiledigi için hastadan alinan Mesoangioblasts'ın tedavi potansiyeli çok düşük oldugundan saglıklı insanlardan aliniyor bir nevi bu KAS NAKLİ gibi algılanabilir ) Bu hücreler saglıklı insanlardan alindigi için tedavi potansiyeli yüzde 90 seviyesindedir bu hücreleri alan dmdli köpeklerde hastalik asla ilerlemiyor bundan sonra insanlarda denenmeden önce testler farelerdede gerçekleşiyor ve hastalık asla ilerlemiyor tedavi ediyor adı üstünde hücre hücrenin milyarlara kadar bölünebilir eger eger protein yok oldugunda zaten bu hücreler hemen o proteini tekrar üretiyor ve hasta hayatini saglıklı bir birey olarak devam ettirebilir.

Herkese İyi Geceler Diliyorum

Arkadaşlar

Sizleri çok iyi anliyorum ben ilk öncelikle şunlari demek istiyorum bende bir zamanlar okuyordum sadece ve inanin sizin gibi çok hayal kırıklıgına ugradım ve kendimi saglıklı bilgiler bulmaya yönelltim asla yanliş bilgiler degildir ben dogru bilgiye çok önem veriyorum konu benim alanim oldugu için anlamam ve kavramam kolay oluyor
Ben gercekten bu konuyu 2007 haziran ayindan belli araştırıyorum inceliyorum ve bu zamana kadar bir çok bilgiler edindim ve çok ugraştım ve konuyu anlamak için çünkü çok geniş bir konu ben bu tedavinin olumlu olacagina inaniyorum çünkü bir bilimsel neden şu ki ; Golden Retevers Dog =Altın Av köpekleri dedigimiz ingiliz cinsi bu köpekler birtek insanda bulunan bu DMD hastaligıyla etkilenebiliyor ve patolojileri (yapıları ) insanlarin patolojisine çok yakin bir deney köpegidir.

arkadaşlar Umudunuzu asla yitirmeyin bende sizden biriyim çünkü bende bir hastayim ben asla umudumu yitirmiyorum çünkü gerçekten Tıbbi veriler çok incelikle araştırılıyor bu çalışmanin kökü 1998'li yıllara dayaniyor ve Cossu 30 yılını Kas yapısı üzerine veren bir bilim adami dünyada bilinen bir çok Kas Hastaligi dernekleri tarafindan Finanse ediliyor bu kadar herşey açik umudunuzu kıracak bir neden olmasin herşey saglam bir zemin üzerinde Allah'ın izni ile güzel sonuçlar alınacak ben buna hem inanç hemde kafamdaki düşüncelerle inaniyorum

hersey_66_ verdiğin bilgiler için teşekkürler.İNŞALLAH umutlarımız boşa çıkmaz.

Arşatırmaların için verdiğin bilgileR için teşeküR edeRiz...

bilgler ıcn cok tsk edrm acaba bu deneylere bızde katlsak denek olsak olmazmı dye dusunoruym

mrb orhan bey bu deneysel bir calışma oldugu için kullanicilar sınırli ve ozenle seciliyor yani her isteyenin katilma gibi bir luksü yok malesef ama bu deney donum noktasi oldugu için bu deneyden gelecek güzel sonuçlar sayesinde araştırmama gore türkiyede bir ofis kurularak bu calışmanin türkiye'ye getirebilecegini sayin ercüment ovali karadeniz teknik üniverstesin kök hücreler üzerine calışmalar yapan ercümet bey bana bir aciklama yapmıştı sadece insanlarda alinacak yüksek oranda bir başarinin yeterliliginin burdada bir yasa sayesinde bu calışmanin türkiyedede devam ettirilebilecegini söylemişti

Teşekkür ediyorum iyi günler herkese acil şifalar diliyorum

hersey_66_;

selam...arkadaşım sağolasın bu bilgileri senden öğreniyoruz.şimdi bu deneyden gelen sonuca göremi tedavi denemeleri başlıyacak.birde sonuçlar ne zaman açıklanıyor.cevaplarsan çok sevinirim.iyi akşamlar...

a.selam arkadaşım
ilk olarak bu calışma 2003'e dayaniyor Giulio Cossu ve Takimi Mesoangioblasts adli bir kök hücre keşfediyorlar bu hücreler kendini yeniliyor ve cogalabiliyorlar bu hücrelerin tedavi amacli kullanilabilmesi için bir fiziki büyüklugu olan bir hayvanda denemek gerekliydi bu Golden Retivers (altin av köpekleri) duchenne müsküler distrofi adli kas hastaliginin en şiddetli bir dali olan hastaliga yakalana bilen tek köpek cinsidir bu köpeklerde %80 civarinda kaslar tekrar oluşturuldu ve bu kaslarin oluşturulmasi için bir köpege 3 ay içinde 50 milyon hücre verildi bu hücreler tabiki in vitro da düzeltildi ve programlandi.

ve bazi aldigim e-postalarda bana 3 köpegin öldügünü ve calışmanin durduruldugunu söyleyen asilsiz postalar aldim genel bir aciklama şudur;
calışma fransa ve italya üniverstelerinin ortaklaşarak yaptıgı bir deneydi bu calışma için 3 grup oluşturuldu
12 köpek secildi ve bu köpekler yapılacak calışmalara göre ayrildi ve köpeklerde birtek kök hücre calışmasi yapılmadi bunun içinde gen nakli hasta köpegin hücrelerinin tekrar düzeltilip tekrar verilmesi ve saglikli köpeklerden alinan hücrelerin hasta köpege verilmesi gibi şeklinde planlandi 1-köpek fazla hastalandirildigi için denemeden önce öldü 2-köpek ise saglikli köpeklerden alinan hücreler tabiki az verilerek yükseltildigi için az verilen köpeklerden biri idi ve zatüreye yakalandi ve öldü yapilan otopside ise verilen hücrelerin yüzünden olmadigi zature sebebiyle nefes alamamasi yüzünden öldügü raporlarla aciklandi
ve bu deney bu şekilde gercekleşti ve saglikli insanlardan alinan hücrelerle tedavi yolunun başarisi kanitlandi

son faz3 yani insan denemesi gercekleştirmesi kaldi 2007 şubat ayinda xmd farelerinde saglikli ve hasta insanlardan alinan hücreler denendi ve bir kez daha saglikli insanlardan alinan hücrelerin başarisi bir kez daha kanitlandi ve bu hücrelere predator adli bir hücre daha katildi bu hücre dmd hastalarinin kalp kaslarinida etkiledigi için bu hücrede kalp kaslarini oluşturulmasi için Mesoangioblasts'a katildi ve bu hücreler insan hücreleri oldugu için http://www.google.com.tr/url?sa=t&s...sg=AFQjCNGF85-bS7UkYMTzqg25uFIgt8ubRw&cad=rja Pericytes adi verildi bu hücreler temmuzda bir çok farede denendi ve başarisi tescil edildi ve 2009 haziran ayinda insanlarda denenmesi beklenen bu hücreler protokol yüzünden denenemedi ve işin içine euro stem cells birligi girdi ve gözlemciler yollandi ve daha dikkatli calışılmasi için bir çok ülkeden gözlenci doktorlar dahil oldu ve 3 veya 6 dmd-bmd hastasi 1 yil gözlem altinda gözlendi calışmalar biraz daha uzadi ve şuan 2011 bahar ayinda faz3 deneyi hastalarda başlayacak ve 12 ay sonra sonuçlar aciklanacaktir. 1 veya 2 ay içinde FDA'nin onayida alinarak faz3 deneyi insanlarda başlatilacaktir

herşey_66 verdiğin umutverici bilgiler için teşekkür ederim.bu bilgileri nerden takip ediyorsun söyleyebilirsen güncel olarak bizde takip edebiliriz.

merhaba arkadaşım

bu bilgilerin kaynaklarini bir yerden saglamiyorum bir çok yerden ve cok dikkat ettigim konu şu ki bilgilerin özenle analiz ederek birdek burda yayinliyorum genelde yabanci bir cok bilim dergisi eurostemcells,Mda,Nature.com ve bir çok site birde bu konulari iyi bilerek araştırırsan ozaman istedigin bilgilere ulaşabilirsin

iyi günler

2013de sonuçlanır ancak bir o zamana kadar hayatta kalırmıyız orası tartışılır tedavi aşamasına gelmeside 2 yıl sürse 2015 ;)

arkadaşım kendini kafanda öldürme Allah büyüktür o kadar sürmeyecek zaten zaten 4 ay hücre tedavisi uygulaniyor 8 ay bu cocuklar gözlenecek olay bundan ibaret

sizi tekrar rahatsız edicem ama konuyu tekrar okudum birşey dikkatimi şekti bu tedavi sadece 0-12 yaş arası kişiler içinmi yoksa daha ağır hastalardada umut varmı benim hastalığım çok ilerledi dmd hastasıyım indirdiğim dosyadaki yazınızda hastalığı ilerlemiş köpeklerde olumlu sonuç çıkmamış bu doğrumu acaba.

cevap

Merhaba Arkadaşım

Eger Köpeklerde olumlu sonuçlar alinmasa bu deneme asla insanlarda denecek seviyeye gelmedi.
Bu çalışma 2-3 ay içinde 8-12 yaş orta kas kaybina ugramiş hastalarda gercekleşecek bu uluslar arasi komite kararidir.Bu calışma bütün müsküler Distrofi hastalarinin tedavi edilmesi için geliştirilen bir hücresel tedavidir.Bu Denemenin risksiz ve güvenli oldugunu bu deneme kanitladiktan sonra bu tedavi olarak hastalara uygulanabilecegini bizzat Giulio Cossu söylemiştir.Türkiye'de Ercüment ovali eger bu çalışma güvenliligi ve tedavi ediciligi kanitlanirsa bu çalışma ile Biz bu tedavi edici hücreleri türkiyeye gittiririz ve bundanda hastalar devletin bir yasal düzenleme ile ücretsiz hastalarda ugulanmasina başlatiririz demişti.Ve bu hücreleri Üretecek Tibbi araç gereçlere Türkiye sahiptir ve biz bu hücreleri üretebiliriz demiştir.Şuan sadece bu çalışmanin bu clinic-1 denemesinin güvenli ve risk teşkil etmedigini gösterdigi an biz calışmalara başlayabiliriz demişti.

Arkadaşlar bu hücreler hastalarin kendi kaslarindan üretilmiyor üretilse ozaman hastanin kendi kaslarindan alinan bu hücreler hastaligi tekrar ediyor ve tedavi potansiyeli %20'ye düşüyor bu uygun görülmedi bu çalışma sagilikli erkek ve kiz kardeşten alinan hücre ile kas hastasi olan kardeşe verilerek tedavi saglayacaktir

Allah'in izni le bu çalışmanin olumlu sonuçlari sunuldugunda biz hastalar sadece saglikli bağşıklik sistemimizin kabul edebilecegi hücrelere ihtiyac duyacagiz yani saglikli erkek veya kiz kardeşten alinan hücreler olacaktir eger kiz veya erkek kardeşi olmayan hastalarda anne veya babadan uygun hücreleri alcaklar uygunluk anne ve babadada bulunamazsa kendine ne yazikki saglikli bir hücre verebilecek kişi aramasi gerekecektir.

Herkese acil şifalar diliyorum Allaha emanet olun Bu calışmanin olumlu sonuçlanmasi için bol bol dua edelim

selam koc
ben fa hastasıyım ama bu hastalıkda en fazla kaslar etkılenıyo onun ıcın konunun devamlı takıocısıyım
belkı ucundan kıyısından bızde nasıplenırız
ınsanlarda denemeler nezaman baslayacak ve ılk sonuclar nezaman gorulur
resmı sonuclar 5 yılı bulabılır ama dısarı sızacak olan haberler umarım bız gocup gıtmeden yetişir

a_slymn;

Merhaba Şimdi arkadaşim FA hakkinda fazla bir bilgim yok acikcasi yanlis bir bilgi vermek istemem ama birde şu var ki kök hücre bütün hastaliklari tedavi edebilir ama cok iyi bir kontol ve programlanmasi gerekiyor bu denemeler müsküler distrofi ve Becker distrofi icin gecerli ama eger bu hastalik kök hücre ile cözümlenir kök hücre ile tedaviye başlanirsa kesinlikle kisa zamanda bir çok hastalikta tedavi edilebilir eger hastaliginiz kasla ilgili ise zaten bütün kas hastaliklarin birincil sebebi müsküler distrofiye sebep olan distrofin proteinidir bu zaten kaslarin en büyük geni ve ayni zamadada proteindir yani bu cözümlendiginde gerisinin ip sökügü gibi gelecegini düşünüyorum

Birde Çalışmalar çok önceden başlanilabilirdi italya gibi problemler yuvasi bir tarafta papa bir tarafta Berlusconi ucubesi yani bir taraftan cok büyük bir maddi sikintilari olan bir ülke yunanistan gibi batma eşiginde olan bir ülke bu problemlere ragmen mücadele veren bir doktor yani cok büyük engellerin oldugunu italyada papa kök hücreler hakkinda bir çok engel teşkil ettigini duydum

Bana verilen tarik haziran 2009 idi ama aradan 2 yil gecti ama bu yil kesinlikle 2011 Şubat-mart-nisan bu aylardan birinde başliyacaklarini kesinlikle bildirdi yani bütün calışmalar testler herşey tamam
arkadaşlar deneme şu şekilde gercekleşecek 3 veya 5 ay aralarla kas içi-kas dışı ve suspansiyon şeklinde cocuklara hücreler verilecek ve 6 ay bir gözlemde tutularak ilerlemer sonuçlar bütün vucut fonksiyonlari gözlemlenecek zaten bu hücrelerin protein yapici özelligi ve kaslari onarma özelligi cok yüksek bir derecede ve hizli martta başlarsa calışma 2012 mart tarinde bu çalışma sonuçlarini alabiliriz tabiki başlandigi tarihte bir şekilde ilerlemenin ne aşamada oldugunu ögrenebilirim yeterki başlasin bilgiye ulaşmak kolay

Allaha emanet olun iyi Geceler Diliyorum herkese

umutlu bi şekilde tekrar konuy a baktım ama yeni bi şey yok :(:(:(
hiiç bi gelişme olmadımıııı:?:?:?:??:?:?:?:

bu bu aralar başlıyormuş.belki başlamıştır...deney süreci 1 yıl sürüyor.yani bu deneyle ilgili en net cevaplar 2012 baharında göreceğiz.insanlarda denenmesi açısından çok önemli...umutsuz olmamak lazım.

Selamlar Hersey 66 oncelikle calismalarin icin tesekurler eline saglik konu gecen yılda kalmış gecen zaman icinde herhangi bir gelişme varmı merak ediyorum benimde kardesim rahatsız

indiremiyorum. you tube da acaba varmı

son olarak bi gelişme var mı ????

Üst Alt