Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut rahatsızlıklarımdan rapor alabilmem için izlemem gereken yol nedir?

dosttt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba yeni üye oldum..ben 21 yaşındayım ayaklarım da ileri derece variz var en fazla 4-5 dk ayakta durabiliyorum hemen şişiyor ve ağrıyorlar aynen dinlenmeden en fazla 10-15 dk yürüyebiliyorum hemen şişiyolar ve ağrıyorlar..belim de de ileri derece kayma var eğildiğimde zor doğruluyorum ağır bir şey kaldıramıyorum...sorum ben ayakta iş göremez raporu alabilirmiyim yada engelli raporu mu deniliyor nerden alabilirim verirlermi bilmiyorum ailem kilo luyum diye beni hör görüyor zaten acaba bir bilgsi olan varmı

İlk yapmanız gereken, sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine başvurmak: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

İki hastalığınızdan da oran alabilirsiniz, % 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz eğer raporunuzun çalıştırılmayacağı işler kısmına ne tür işlerde çalıştırılmamanız gerektiği yazılır..

İki bacakta da varis varsa, ama varise bağlı yara yoksa alınabilecek oran % 20 olur..

İleri derecede staz ülseri (Bacak Yaraları) bulunan tek bacak için % 40, iki bacak için % 70 oran alınabilir..

Kilonuz ve boyunuz kaç?

Belinizdeki sakatlıktan tam olarak yüzde kaç alabileceğinizi bilemeyiz. Doktorunuzun teşhisi ile belli olur. Aşağıdaki tabloya göre değerlendirilirsiniz.

Lomber (Bel) omurga sakatlıklıları için alınabilecek oranlar şu şekilde;

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli)

1: Klinik bulgu, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur:% 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adalespazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radikülerağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veyaHastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynıseviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi iledüzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı:% 8

3: Belirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veyacerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebracisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir:%13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 5 mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareketolması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. VeyaKırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazlakompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonlabirlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori III ve IV’ünkriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğündebozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveyadermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleri veya elektro nöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ilebirlikte bir vertebra gövdesinde % 50’den fazla kompresyon:% 25

teşekkür ederim cevablarınız için..evet ayaklarımda yaralar var hatta doktor ameliyat safhasında demişti yaşım küçük diye yapmadı..diğer bel ile olanı anlamadım yazdıklarınızı cahilliğime verin..yaşım 20 ama 3-4 hafta sonra 21 olacak boyum 1.72 kilom 110

İleri derecede varis için alınabilecek oranları ekledim ilk mesajımda. İki bacağınızda da staz ülseri bulunan varis olduğu için, cetvele göre % 70 oran almalısınız..

Bel tablosunu ben de anlayamıyorum. :) Zaten onun için doktorlar belirler diyorum. O tabloyu alınabilecek oranlar hakkında size bilgi olsun diye ekledim. Yani, alınabilecek en az oran % 8'den başlar, % 25'e kadar önü var.

Şeker, tansiyon sorununuz var mı?

Sakatlık oranı cetveline göre obezite değilsiniz. Vücut kitle endeksi hesabına göre ise ikinci derecede obezsiniz. 172 boy ve 110 kilo hesabına göre vücud kitle endeksiniz 37.2.. Kilolarınızdan dolayı sakatlık oranı cetvelindeki şartları taşımadığınız için oran verilmeyebilir. Ama belki hastanede hesaplaması farklı yapılabilir, hastaneye gittinizde kilolarınızdan dolayıda oran almak istediğinizi belirtin mutlaka. Başka ne rahatsızlığınız varsa onlarıda belirtin hastanede.

Sakatlık oranı cetveline göre obeziteden oran alabilmeniz için aşağıdaki şartları taşıyor olmanız gerekiyor;

Obezite:

a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50 kg/m2 arasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50 kg/m2 üstü olanlar):% 30

Not: Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen..

öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..ben gittim bugun hastaneye ilk dahiliye ye gittim kilomdan obezite yazdı ama kağıtta orana bir şey yazmadı klesterol da vardı sonra kalp damar a gittim variz için oda galiba orana %20 yazdı galiba bir şeyler daha sonra beyin cerrahına gittim belim için oda tomografi yazdı tomografi çekileceğim kağıt elimde ne yazılanları bilmiyorum isterseniz yayınlayayım okuıyabilen varsa

Variz için % 20'den fazla oran verseler şaşırıp kalıcam zaten. Obeziteden de % 20 verilirse % 36 olur, % 40 olabilmesi için belden % 6 oran verilmeli ki en az % 8 verilebilir. Heyette değişmezse işler, kılı kılınada olsa % 40 olacak gibi görünüyor.. Hayırlısı bakalım, bekleyelim.. Sonucu alınca yazın tekrar buraya lütfen..

tekrar teşekkür ederim peki %40 olunca ne olacak biraz bilgi verirmisiniz..ne gibi benim hayatıma katkıları yada zararları olur..(birde site yönetimi ben telefondan siteye girince cevap yazamıyorum acaba onu düzeltebilirler mi rıca etsem)

teşekkür ederim.115 kiloyum boyum 1.73 yani 39 falan çıktı kitle endeksim ama dahiliye de ki doktor orana hiç bir şey yazmamış dedim o kadar da oran almak istiyorum diye yazmamış başla bir doktor mu yazacak acaba peki alabilirmiyim sizce

:confused:

Sakatlık oranı cetveline göre obezite değilsiniz. Heyette değerlendirilebilir tekrardan belki durumunuz. Oran verilmeyebilir.

tomografi sonucumu dün götürdüm 2 fıtık varmış belimde beyin cerrahi oranı % 8 verdi yani variz içinde % 20 idi sonra heyete götürdüm dediler ki oboziteden oran almamışsın sonra o oranı veren doktora gittim oda dedi bende oran kağıdı yok kayıp ettim dedi en iyi heyetin karşısına çıkınca verir onlar yani toplam % 28 vucut kitle endeksim 39 heyeti ile randevuyu da taa 4 eylüle verdi randevuyu acaba heyet verir mi oran

Daha öncede dediğim gibi, bu vücut kitle indeksi ile, sakatlık oranı cetveline göre obezite değilsiniz. Ama heyet hesaplamayı farklı bir formül ile yapabilir, çok sınırda olduğunuz için, oran verebilir veya vermeyebilir, bilemeyiz.. Bekleyip göreceğiz..

varistan nasıl oran alıyorsununuz ben amieliyat oldum varisten ayaklardan dr sordum oranı yok dedi 32 raporum var 40 tamamlamam lazım

ilhan80;

Varis için oran veriliyor, ameliyattan sonra devam eden varis şikayetleri var ise en az % 20 alınabilir. % 32 üzerine, % 20 eklenince rapor oranınız % 46 olur. % 32 olan raporu neyden dolayı ve ne zaman almıştınız?

hocam iyi günler yarın heyetin karşısına çıkacağım verdiğim kağıtta varis %20 fıtıklardan da %8 vermişti vucut kitle endeksim 39.5 falandı bugun tekrar tartıldım vucut kitle endeksim 40.2 falan çıkıyor ordan da bana oran verirler mi ben tekrar tartılmak istiyorum vucut kitle endeksim arttı falan mı diyeceğim tşekkür ederm

Bilemiyorum, siz yinede belirtin heyete girince. Sonucuda yazın buraya lütfen..

siz bana yazmıştınız ya vucut kitle endeksi 40 üstü olan 20 oran veriyorlar diye sağlık bakanlığı sitesinde yazıyor mu 40 üstündeyim vermek zorunda değiller mi

Vermek zorundalarda sizin heyete sunduğunuz dosyada 40 altı yazıyor değil mi? Aradan geçen zaman içinde heyete girene kadar 40 üstü olmuşsunuz. Onun için sizden sil baştan işlem yapmanızı yani, yeniden başvurmanızı mı isterler, yoksa durum değişmiş deyip hazır heyetteyken mi yeni duruma göre değerlendirirler ondan emin değilim. Mantık yürütüyorum kabul edilmez gibi geliyor bana. Ama bellide olmaz. Onun için ne olur durumunuz kestiremiyorum..

peki nasıl bir yol izleyeyim lütfen yardımcı olurmusunuz yaşımda genç girdim mesela heyet odasına yanımda tomografi vs. sonuçları götüreyim mi ne diyeyim falan özür dilerim sizden de

Heyete girdiğinizde belirtin tabii yeni durumuzu. Elinizdeki tüm belgeleride götürün yanınızda. Artık gerisi heyetin insafına kalmış.

ben bugun girdim heyete işte raporumu aldım o verdiğim en altta 34 falan yazıyor du %20 varis %8 fıtık tan nasıl %34 yazıyor anlamadım nese heyetteki doktora dedim işte benim vucut kitle endeksim arttı 40 ın üstünde hemen git dahiliye ye tekrar muayene ol dedi tamam dedim çıktım tartıldım vucut kitle endeksim 41.5 olmuş ama doktorun yanın oran kağıdı yok diye bir şey yazmadı sonra heyete indim gitmiiş heyet haftaya çarşamba ya kaldı şimdi alabilirmiyim %40 üstü acaba

cevap bekliyorum hocam

Heyet dikkate alıp yeniden tartılmanızı istediğine göre verecekler oran.. Anlayamadığım varisden 20, fıtıktan 8 verilmişse % 34 değil % 26 yapar.. Ya hesaplamada bir yanlışlık var, ya da siz yanlış gördünüz. Farzedelim ki hesaplama yanlış verilen oranların toplamı % 26 obeziteden de % 20 verilmiş olsa rapor oranınız % 41 olur..

sizce verirler mi biraz sinirli bir doktor du heyet başkanı ama ne diyim gittiğim de

az önce geldim heyetten işte dedim 41.5 kitle endeksim orda dahiliyice doktora dedi bakarmısın kaç oran oda 20 dedi sonra

şu aşağıdaki cetvele benzer daha büyük ve uzun bir şey çıkardı ordan bir şeyler eşleştirdi falan sonra yolladı beni 7 ekimde sonucu alacakmışım

il_ve_ilce_mesafeler.gif

evet o resimdeki gibi büyük bir şeydi variz %20 verdi fıtıktan %8 obezite den %20 acaba geçtim mi %40 ı anlamadımo cetvele göre mi oran veriliyor

% 41 olarak gelir size, bu tabloya göre merak etmeyin..

7 ekimde açıklanacak mesela ben zayıflarsam falan oranımı geri mi alıyorlar 1 yıl içinde muayene falan mı gidiceğim

Üst Alt