Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meyra Avantage 2 mi, Ottobock B500 mü?

alperencsm

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşlar.

Uzun süredir kendime akülü sandalye araştırmakdayım. İki marka üzerinde yoğunlaşdım fakat fikirlerim düğüm oldu. Konu hakkında bilgisi, duyumu, tecrübesi olanların fikir ve yorumlarını bekliyorum.

Öncelikle araçdan beklentim: Ben aracı dış mekanda kullanacağım, fazla gezmeyi biraz seven birisiyim ve birazda konfor arıyorum.

Düşündüğüm araçlardan birisi Meyra - Avantage 2. Meyranın Ankara disbrütörü Hakerman'dan katolok, bilgi aldım.
Standart özellikleri şunlar:
12 V 56 ah jel akü
Standart amortisör
Standart havalı lastikler
6 km/s hız.
Bu standartlar dahilinde aracın fiyatı 3000 €
HAKERMAN

Diğer düşündüğüm araç Ottobock B500. Ankaradaki satış yerinden katolok ve bilgi aldım.
Standart özellikleri:
12 V 60 ah SULU akü
10 km/s hız
Opsiyonel amortisör, jel akü, havalı lastikler
Aracın benim için elzem sayılacak olan opsiyonları hariç fiyatı 4250 €
Opsiyon olarak belirttiğim özellikleride katınca fiyat bir hayli daha çıkıoyr.
Otto Bock Ortopedi ve Rehabilitasyon Tekniği Ltd. Şti.

24qqwxg.jpg

Yukarda da belirttiğim gibi Ottobock'un fiyatı benim için elzem olan opsiyonlar hariç fiyatı bile 4250 €. Meyra da ise istediğim özellikler standart hemde daha uygun 3000€. Meyra isteklerimi karşılıyor, Fakat aklımı karışdıran bir çok unsur var. Örneğin araca parça gerektiğinde yurtdışından 4-6 haftada geleceği söyleniyor. Birbaşka aklıma takılanda, linkde de görüldüğü üzere Hakerman ile servis problemi yaşanıyor, ki bu servis güvenirliği benim için herşeyden önce gelir.

http://www.engelliler.biz/forum/tek...n-teknik-desteginden-memnun-kalan-var-mi.html

Meyra isteklerimi karşılamasına ve fiyatınında uygun olmasına rağmen görülen servis problemleri aklımı karıştırıyor. Ottobock ise bana gerek olanların opsiyonel olması ve standart halinin bile 4250€ olmasıyla şartları zorlamakla beraberrr içimi yakıyor.

Görüldüğü üzere çok feci ikilemde kalmış durumdayım, Meyra kullanmış, Hakerman ile problem yaşamış veya yaşamamış kişilerin; yine aynı şekilde Ottobock kullanan kullandığını bildiğiniz, bilgisi ilgisi olanların yorumunu beklemekdeyim.
Şimdiden teşekkürler.

ben kullanmıyorum ama burada ottobock kullanan biri var, butun gun her yerde geziyor..

Cevap için teşekkürler.
İşde bende dediğiniz gibi gün boyu gezip dururum, bana dayanabilmesi gerek bi nebze :)
Kullandığını bildiğiniz kişi B500mü kullanıyor?
Kaç yildir kullanmakda?
Büyük bir problem yaşadımı?
bilginiz varsa cvp larsanız sevinirim

valla bilgim yok ama b500e benziyor resimden anladıgım kadarıyla.. malesef diğer sorularına cevap veremicem cunku beyfendiyi tanımıyorum.. birazda suratsız bi abi, slm bile veremedim :) ama dediğim gibi fıldır fıldır geziyor :)

BN ÇOK MENMUNUM OTTOBOCK B500 DEN ÖZELLİKLERİ BUNLARDA OTTOBOCK
B-500

490E32=00000 B-500

490E32=00000.jpg
Ayak paneli dahil uzunluğu 106-108 cm.
Ayak paneli hariç uzunluğu 84 cm.
Toplam yükseklik 103 cm.
Dönme yarıçapı 78 cm.
Minimum oturma yüksekliği standart oturma minderi ile 45 cm.
Oturma genişliği 43-48 cm.
Oturma açısı 0°/3°/6°
Kol yüksekliği 24-36 cm.
Sırt yüksekliği 45/55 cm.
Sırt genişliği 40 / 44 cm.
Sırt açısı 0°/10°/20°/30°
CE Sertifikalı
Menzil, yol ve akü durumuna bağlı olarak 30-35 km. yol yapabilir

491P32=ST009 - B-500 için Bel Kemeri

491P32=ST009.jpg

B-500 için emniyet kemeri sistemi
CE belgeli
491G32=ST008 - Dış Lastik

491g32=st008.jpg

B-500 için arka büyük tekerleklerin dış lastiği
14" arka teker havalı dış lastik
491G32=ST014 - İç Lastik

491g32=st014.jpg

B-500 için arka büyük tekerleklerin 14" iç lastiği
491F32=ST076 - Ön Teker Havalı Dış Lastik

491f32=st076.jpg

B-500 için ön teker havalı 9" dış lastiği
491F32=ST003 - Ön Tekerlek İç Lastik

491f32=st003.jpg

B-500 için ön tekerlek 9" iç lastiği
493U32=SK060 - B-500 Kumanda

493U32=SK060.jpg

B-500 Kumanda ünitesi

Ersan bey, bilgiler için teşekkür ederim...
Özelliklerde verdiğiniz havalı lastiklerin bile opsiyonel olması ilginç. :)

Siz B500 ü kaç yıldır kullanıyorsunuz, herhangibir arıza yaptımı, servis işleri nasıl? bilgilendirirseniz sevinirim.

5 yıldır kullanıyorum hiç arıza vermedi ankaradaki teknik servisinde lastik değitirdim ottobock un ankarada kızılayda teknik servisi var türkiye genelindede istanbulda var teknik servisi var izmirde var teknik servisi ve bi çok ildede var

bende otto bock b-500 kullanıyorum özellikle asansörlü evde oturuyosan çok uygun giriş çıkışlarda hiç problem yaratmıyor.4 kişilik asansöre rahat sığıyor..

peki desparoda kardeş siz sorun yaşadınız mı b-500 le, her hangi bir arıza çıkarttı mı, veya servis yeterince ilgileniyo mu hizmetleri nasıl ?...

Ersan_89 : Bilgi için teşekkürler. Ankara istanbul ve izmirde servislerinin olduğunu biliyorum. 5 yıl problem yaratmaması süper denebilir. Bir de şu bana gerek olan özellikler opsiyonel olarak sunulmasaydı dahada süper olacakdı :)

desparado : bilgi için teşekkürler. Benim boyutuyla o kadar porblemim yok. ev müstakil tek katlı , giriş çıkış problemimiz yok. ben daha çok dış kullanıma fazla gezmeye biraz daha dayanıklı bir şey arıorum, ve araçda aradığım bir kaç özellik var işde. amortisör, havalı lasitkler, jel akü, yüksek amper...

aradığım özellikler meyra da mevcut ancak onuda bu kadar kullanmış, iyi diyen kiş bilmiyoruz. ve hakerman ile ilgilide problem yaşayanlar var.

meyra da istediklerim hep standart hemde 3000 euro , fakat servis problemleri yaşayan var (herşeyden önemli)

ottobock ise standardı 4250 € birde isdediğim opsiyonlar girince 5000 € u geçiyor... , fakat otttobock da hiç problem yaşayan görmedik... şekil A : desperado , ersan

görüldüğü üzere ikilemde kalmış durumdayayım...

ya paraya kıyacaz ottobock alacağız, memnun kalacağız...
yada daha ucuzunu alıp, memnun kalacağız....

iki ihtimal arasında 4 Bin türk lirası gibi bir para oynuoyor :)
http://www.engelliler.biz/forum/members/6105.html

Ben meyranın hem normal hemde akülüsünü kullanıyorum yıllardır dağ tepede üstelik tekerlegi bile patlamadı ama karar sizin ..

Ben yıllardır sgms den aldığım arabayı kullanıyorum daha hiç arıza yapmadı çok memnunum.[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE]

alptuğ06 : cevap için teşekkürler... kullandığınız akülü araç nasıl bir model.. modelini biliyormusunuz?

özlem nergiz : bende ilk aracımı sgms den almışdım, 3 yıl kullanabildim, 3 yıldada defalarca arıza yaptı canımdan bezdirdi :) sizde nasıl arıza vermedi şu an düşüüorum :)

Selam arkadaşlar ben size yeni bir ürün tavsiye edeceğim lütfen www.atamar.com.tr adresinden akülü arabalar kısmında bulunan p 20cl model ve hp 7 sahara model bu iki modelide gördükten sonra fikirlerinizin degişeceğini düşünüyorum.Hem ekonomik hemde uzun yıllar sorunsuz kullanabileceginiz modeller.

Alperencsm kardeşim bende meyranın bu modelini kullanıyorum
20270241twl.jpg

bu modeller bildiğin traktör dağda bayırda asfalttan nerede kullanırsan kullan fark etmiyor yaklaşık 11 yıldır kullanıyorum birkez bile arıza yapmadı..Hakermanın teknik desteği süper arayıp her konuda bilgi alabilirsiniz ama sattığı malzemeler pahalı.. Kolay gelsin..

yorumların için sağolasın cihan abi... hakerman ile irtibattayım zaten... ama yukarıda ki linkdeki verdiğim problem yaşayan arkadaşı okuyunca tereddüdde kaldım biraz...
biliyorum ürünleri pahalı ama bende senin gibi yıllar yılı problemsiz binebileceğim bir şey arıyorum abi :) şu durumda %90 meyra yı tercih edecek gibiym... fiyatı ottobocka göre daha uygun.. b500 biraz daha uygun olaydı onu seçecekdim ama :)

alperecsm neden almanyadan getirtmeyi düşünmüyorsun ? çünkü Almanyayla Türkiye arasında fiyatlar yarı yarıya fark ediyor..;)

ciddenmi abi? ben netten bakmaya çalışdımda aynı gibime gelmişdi? cidden o kadar fark varsa getirtme ihtimalim var... tanıdıklar var yani

Kesinlikle tanıdıklarına fiyat aldırmadan ordaki fiyatları iyice öğrenmeden burdan alma;)

peki ordan alınan aracın probelminde burda hakerman da servisi garantiden görülürmü?

Kendilerinden almadığın için problem çıkartabilirler o konuda..Ama bildiğim kadarıyla meyra markasının distiribütörleri kendileri..Kendilerinden öğrenebilirsin..Yada benim işimgaranti olsun diyorsan hiç Almanyaya bulaşmadan gidip onlardan alabilirsin..

sanırım almanyada alınan aracın burda garantisi olmaz. en iyisi sıkı bir pazarlık yapıp burdan almaktır.

Anladım.

Ben yapmıyorlar diye hiç pazarlık konusunu bile açmamışdım...

garanti burda işlemese problem olmaz sanki, nadir arıza yapıyor zaten garanti içerisinde. şansımıza problem olmazsa biz karlı oluruz. olmadı hakerman ücreti karşılığı yapar herhalde.

kardeş bir taraftan garanti konusunda sana hak veriyorum. zaten iki içinde arıza varmez bu araçlar. ama bunu da unutma ki en kaliteli mallar; invacare, shoprıder, meyra...

yarı fiyat kadar fark varsa, ben maddi durumdan ötürü 3000 € araç alacakdım avantage... yarı fiyatıysa optimus 2 alırım :) türkiye fiyatı 7000€

euro.jpg
[FONT=Arial]Invacare Euro Storm Tekerlekli Sandalyeler:[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

• Invacare marka, Amerikan malı
  • Ayarlanabilir kol ve ayak desteği
  • Maksimum 150 kg taşıma kapasitesi
  • Gece kullanımı için aydınlatma ve ikaz sistemi
  • %20 eğim çıkabilme özelliği
  • Anti-tipper sistemi
  • Güçlendirilmiş sağlam şasi
  • 30 km menzil
  • Ekstra güçlendirilmiş 350 W motorlar
  • Katlanmayan çelik oturma zemini ve
  • Katlanmayan oturma minderi
  • Gerginliği ayarlanabilir sırt döşemesi

g50.jpg
[FONT=Arial][FONT=Arial]Invacare G50:[/FONT][/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

• Dış mekanlarda özgürülük
  • Yüksek manevra kabiliyeti
  • Mükemmel yol tutuş
  • Üstün süspansiyon
  • Dar dönme açısı
  • Rahat, konforlu, özgür sürüş
  • Engebeli alanlarda bile aktif kullanım
  • Güçlü motor ve akü
  • Açısı ve yüksekliği ayarlanabilir oturma kısmı
  • Kolay temizlenebilir, su geçirmez döşek kılıfı
  • Konforlu ve destekli döşek
  • Açısı sabit ya da elektrikli gibi 6 adet bacak desteği seçeneği
  • Opsiyonel mavi veya gümüş rengi yan destek üniteleri
  • Çıkartılabilir yan, bacak ve sırt destekleri
  • Dayanıklı şasi

nutron.jpg
[FONT=Arial][FONT=Arial]Invacare Nutron:[/FONT][/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

• Katlanabilme özelliği
  • Sağlam şasi
  • 20 km menzil
  • Geliştirilmiş kumanda sistemi
  • 350 W motor gücü

meteor1.jpg
[FONT=Arial]Invacare Meteor (Scooter):[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

• Yüksek performanslı motor gücü
  • Maksimum 200 kg taşıma kapasitesi
  • Birbirinden bağımsız 4 tekerlek sayesinde rahat sürüş
  • Açısı ayarlanabilir aydınlatma sistemi
  • Fren sistemi
  • Acil durum freni
  • Kolay kullanım
  • Geliştirilmiş amortisör sistemi
  • Ayarlanabilir koltuk yüksekliği
  • 2×70 Ah akü
  • 400W motor gücü
  • Far ve sinyal sistemi
  • Saatte 15 km hız yapabilme özelliği
  • Tek şarjda 40-50 km menzil
  • Kolay şarj edilme özelliği
  • Sağa-sola dönebilir, ileri-geri ayarlanabilir koltuk
  • 11 cm yüksekliğindeki engelleri aşabilme özelliği
nutron.jpg
[FONT=Arial][FONT=Arial]Invacare Nutron:[/FONT][/FONT]

Valla kardeş modelini bilmiyorum bana belçikadan hediye ğeldi üç sene evvel ikinci eldi ama hala taş gibi masallah

alptuğ06 : abim aracınız power primus 2 oluyor MEYRA GmbH & Co.KG sitesinden bakabilirsiniz.

parapleji 27 : verdiğiniz invarace de g50 modelinin fiyatı nedir ortalama, bilginiz varmı?

Birde aracı almanyadan alsak Türkiyeye getirmede probelm olurmu acaba? kargo ile yollasalar örneğin olurmu acaba.

alperen kardeş almanyadan arkadaşıma scooter gelmişti. hatta ben gümrükte sıkıntı konusunu sormuştum ve sıkıntısız geldiğini söyledi.

Üst Alt