Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meyra Avantage 2 mi, Ottobock B500 mü?

çok teşekkür ederim parapleji... acaba arkadaşın kargo ilemi aldu scootor u , yoksa elden mi getirdiler... bildiğim kadarıyla yurtdışına servisi olan kargolar var...

bu arkadaşımın akrabaları izine gelirken beraberinde getirmişler. kargo dediğin de bence çok maliyetli olur.

eger beni dinlersen scooter al derim. ben şu an scooter kullanıyorum arabadan nerdeyse farkı yok. 55 km menzili var. istediğim yere gidebiliyom. bozuk yollarda da rahatlıkla kullanıyom.

Meyra,vs bir aracı yurtdışından alırsanız Uluslararası Garanti Koşulları işletilir,yani garantisi yok değildir.

Yurtdışından aldığınızda gümrükte sorun çıkmaz.

parapleji : bilgi için teşekkürler... her yaz gelen akralar var beraberinde getirebilirler herhalde. kargo maliyetli olsada, aracın tüm maliyetiyle yurtdışından getirmek, türkiye fiyatına oranla farkı olursa mühim değil. scooter kullanma öneriniz içinde teşekkür ederim... scooter lerin joistiklilere göre daha iyi olduğunu biliyorum. fakat engelim scooter kullanmama müsait değil...

karakaya : bilgi için teşekkür ederim...

Tek soru işareti aracın yurtdışı fiyatı kaldı... Meyra mail imize dönerse burdan yazacağım.... Dönmezse ordaki akrabalara öğrenmesi ni isticem...

Mail ile iletişime geçdiğimiz bir kaç Meyra satış temsilcisi cevaben geri döndü...

Türkiye fiyatı 7100 € olan Meyra Optimus2 için, 4600 € ve 4800 € gibi aşağı yukarı aynı olan fiyat verdiler. Görülen oki Türkiye fiyatıyla arasında uçurum fark mevcut... Ottobock B500 için 4200€ (ki opsiyonlar hariç) ya değermi diye düşünüyordum, fakat aynı Optimus2 yi görünce hiç kuşkusuz paraya kıyıp alacak gibiyiz inşallah. Ki bu 4600 olan fiyata Ottobock un opsiyon sunduğu amortisör ve ışık sistemleri meyra optimus da standart.

Yurtdışındaki tanıdıklarımızı durumdan haberdar ettik , onlarda araştırmakda. Fiyat Gümrük ve ulaşdırma ile ilgili araşdırmakdayız.

Haricen bilgisi olan olursa paylaşırsa sevinirim...

Gelişmeleri aktaracağım...

:)
Malefes yurtdışından araç getirmeyi başaramadık, gümrük prosedürleri vs, işin içinden çıkamadık...

Ve Meyra Avantage 2 yi aldık hayırlısıyla. Ellerinde bir adet mevcut olduğu için yurtdışından gelmesini beklemedim. Aracı 1 haftadır falan kullanmakdayım, gayet memnunum. Daha önceki kullandığım konya üretimi araca kıyaslarsam, bi defa ramplarda hızda hiçbir azalma olmuyor, güzel çıkıyor. Amortisör olduğu için konforuda süper. Ve şıkda bi görüntüsü var bence. Araç her ne kadar 6 km/s olsada beni tatmin etti, daha önceki kullandığım araçda 8 yazıyordu ben pek fark görmedim. Bunlarda araçdan görüntüler :)

124y79z.jpg

2isbb0o.jpg

Aracın sırt kısmını öne doğru yatırınca oldukça küçülüyor, arabamız her ne kadar station olsada daha önceki arabamı katladığımda bile sığdırmak ölüm oluyordu.

10r37dg.jpg

4sfon8.jpg

21zgaf.jpg

2469gyu.jpg

Teşekkür ederim. Biraz da benden oldu gümrük işlerinin olamaması, bir hayli beklenmesi gerekiyordu ordan gelecek akrabaların otomobille gelecek birileri falan ayarlanması gerekdi falan, prsedür uzadıda uzadı, zaten 2 yıldır arabasız öldüm, daha fazla bekleyemeyeceğim dedim, ellerindede mevcut olunca siperiş beklememek cazip geldi, hemen aldık :) Yine de teşekkür ederim düşünceniz için.

Araçdan halen gayet memnunum. Satış ve sonrasında Hakerman oldukça yardımcı oldular, inşallah araç bir arıza verdiğindede bu duyarlılıkda yardımcı olurlarsa o zaman TAMAMDIR diyeceğim, Hakerman adına...

Araçdan şu anki gözlemlerimi tekrar aktarayım sizlere:
Arka amortisörler sayesinde konfor mükemmel diyebilirim.
Aracın iniş ve çıkış performansı eşit diyebilirim, daha önceki arabam, inişlerde dahada fazla hızlanır, yokuşlardada hızdan kesilirdi, bunda ise rampa da da düzdede inişlerdede hep aynı hızda oluyor.
Araçdan neredeyse hiç ses çıkımıyor :)
Ayrıca güzel dizayn edilmiş bir araç, arkadan ve yandan bence çok şık duruyor :)

Araç ve Hakerman ile alakalı ilerleyen zamanlarda şikayet ve memnuniyetle alakalı değişlikler olursa buradan yazacağım.
Özellikler araçda 56 amper jel aküler var, daha önceki kuru akülere nazaran ne kadar ömürü olacak çok merak etmekdeyim, zira diğer kuru aküleri tam kapasite max 7-8 ay kullanabiliyordum.

Hayırlı olsun alperencsm kardeşim gülegüle güzel günlerdekullan inşallah..;)

Ben belmo kullanıyorum, tavsiye ederim.

iki ayı aşkındır meyra scooter araştırmaktayım. cityiner-415 düşünüyorum Hakerman da var 5400 ero istiyor buda beni aşmakta Almanya dan bunu nasıl getire bilirim. Benim düşündüm scooter ın motor güçü 650w. Senin kullandın scooter kaç motor ve nerden aldın kaca aldın.

İstanbul da canısı motors un sattı scooter var ve 5000 tl ançak cin malı bunu kullanan varmı. Borda ürünü almak değil üründen sorunsuzca faydalana bilmek.

bu modelin bende şarz aleti var lazımsa...

düşle ilgine teşekkürler fakat bana doyurucu bilgi sunamamışın.

Merhabalar...

Arabamı alalı 2 yıl oldu. Burada fikirler paylaşmıştık.

Yaklaşık 20 gün sonra garanti doluyor.

Allah'a şükür hiç sıkıntı çıkarmadı, takır takır kullanıyorum. Daha önce başka konularda kuru akü-jel akü kıyaslaması yapmıştık, tahminler üzerinden. Şunu diyebilirimki 2 yıl dolmasına karşın akülerim ilk günkü kadar olmasada %60 verimli düzeyde. Daha önce 3 yıl boyunca her türlü marka kuru akü markasını denemiştik. Hiçbirinde 7 ayı geçemeden akü perte çıkıyordu. Kesinlikle jel aküler doldur-boşalta daha dayanıklı.

Sevgilerle....

Yaklaşık 3 ay önce garantinin dolacağını ve henüz arıza yapmadığını yazmıştım.

Evet hala yapmadı.

Ama garip birşey oldu. :D 2 yıl boyunca bir defa bile lastik patlamadı.
Garanti dolduğu gün lastik patladı. Nasıl ayarlamışlar helal olsun.

3. yılımı doldurdum. 2. yılımda yazdığım mesajda, tamda 2. yıl dolarken lastik patladığını yazmıştım. :D tesadüfün bu kadarı, araç tamda 3. yılını doldurduğu günlerde ikinci lastik patlama vakasını yaşadım.

Deepcycle aküye dair yorumum; 3 yılda performansı %50 dolaylarına indi, araç 7-8 km rahat gidiyor. (araç geldiğinde %100 olduğunu zannetmiyorum)

Araç henüz arıza vermedi. Kolçaklarda falan mekanik gacırtı falan geliyor. Biraz vidaların sıkılmaya ihtiyacı var sanırım.

alperen kardeş ben ottobock B500 modelini çok iyi biliyorum.aracın fiyatına göre değmez çok sade bir araç motorlar 200w*2 adet bana göre güçsüz.parasının aracı değil.tavsiye etmem.

Üst Alt