Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@bilgeadam hastanelerde ekranda engelli hasta yazması için hastaneye gittiğinizde engelli olduğunuzu söylüyor musunuz? Yada her farklı hastaneye ilk gittiğinizde engelli bireyim diye belirtiyormusunuz?
@tgc44, Engelli olduğu mu belirtmiyorum sistem olarak çıkıyor.Bende şuna takıldım sistem beni Engelli görüyor randevu alırken neden öncelikli olarak görmüyor
@bilgeadam mhrs uygulamasına girdiğinizde biryerlerde oncelikli olduğunuz yazmıyor. Fakat önceliğiniz vardır. Raporu olmayan birey ile raporu olan bireye randevu alırken fark oluyor. Sizin randevu almanız daha kolay oluyor. Raporsuz bireye randevu yok görünürken yada daha ileri bir tarihe randevu görünürken size daha erken tarihe randevu gorunuyor. Sadece buradan anlaşılıyor oncelikli olduğunuz. Raporsuz bir bireyle ayni anda mhrs uygulamasına girip randevu sorgulayarak karşılaştırma yaparak anlayabilirsiniz yani. Aynı şekilde 65 yas üzeri, riskli gebe vs grupları da bu şekilde oncelikten faydalanıyor. Ben kendim bunu gördüm. Başka türlü uygulamanın içerisinde oncelikli birey diye belirtmiyor yani.
@bilgeadam bende hastane sistemi sizi siz belirtmeden nasıl oncelikli (engelli) görüyor onu anlayamadım. Siz ilk defa bir hastaneye gittiğinizde ilk girişte bunu belirtirseniz tmm onlar sizi sisteme işliyor oncelikli birey diye. Ama siz belirtmediginizde, bunu soylemediginizde nasıl anlıyorlar? Nasil oncelikli diye kayıt ediyorlar bende onu anlamadım? Bunu yapmak için, görmeleri için ne yapmak gerekiyor acaba?
Raporu aldığınız hastane hastane kayıtlarindan vs görüp engelli, oncelikli diye kayıt eder o tmm ama Raporu almadığınız ilk defa gittiğiniz hastane siz belirtmeden nasıl görebiliyor?
@tgc44, Benim 2009 da aldığım raporum var rahatsız lığım sistemde var hangi dr a gidersem gideyim kendi sisteminde sizin bu kronik rahatsızlığı nız var diyor zaten ben müsküler disrofi hastasıyım
@Mehmet005, tam da sistem böyle. Engelli randevu önceliği var ve annem yararlaniyor. Hastanelere kaydettirdi raporunu ve bana gorunmeyen randevu ona görünüyor
@bilgeadam, randevulu gittiğiniz için zaten saatiniz belli. O saatte Dr sizi çağıracak. O nedenle öncelikli yazmıyor. Ama randevusuz gidip sıra numarası alırsanız ve engelli kimlik kartı gösterirseniz, sisteme öncelikli girer ve tabelada öncelikli yazar.
MHRS uygulamasına girildiği zaman engelli bir bireye gözüken randevu normal bir bireye gözükmüyor ama herhangi bir öncelikle görünmüyor nasıl oluyor acaba
@barcan88, Randevu süz hasta kabul etmiyorlar eğer dr insaflıysa oluyor eğer Randevu lu muayene olmuş kan germişseniz tahlillerini 10 gün içinde Randevu suz bakıyorlar
Hastanede engelli önceliğinden yararlanmak için hasta kayıt bankosuna engelli kimliğinizle başvuruyorsunuz sisteme tanımlıyorlar. Tahlil ve tetkik sırasında ilgili görevliye engelli kimliğinizi gösterdiğiniz de sıra olarak öncelik veriyorlar.
@MaviNew, Ama her gidişinde göstermen lazım engelli kimliğini.
@bilgeadam, şöyle söyleyeyim, her hastane randevu şartı yok. Mesela Bergama devlet hastanesi randevusuz hasta kabul ediyor. Ben onlar için söyledim. Ama Ankara'da mesela, randevusuz hasta kabul edilmiyor. Doktora gidip rica ederseniz, kabul ederse bir kağıda kaşe vuruyor, onunla müracaat bankoya gidip sıra alabiliyorsunuz.
herkes esittir zati olayda bu degil mi.sakat engeli ozurlu ne denmiste tarih botyunca sorun ikinci sinif vatandaslik insan muamaleseri degil mi
sismten ggenelde oncelik vder ama filyata bissi gormedim babm 90 annem 90 yasinda orda doktoru beklerken ismin yaninda65 yas ustu diye yaziyor ama siryla aliyor bu arada ben saatinden 1 saate yakin once gdiyorum saatinde daha girmedim 30-50 dk once alityorlar.
raandevuz hasta bakilmiyor cunku ozelikle isntabul gibi yerde upser yogunlar
ancak onlar biliyor sistem tikali.
annem dustu biegini krdi acikdeki hem normal ortpeiye sevk etti eline bajktilar ayak sonra dediler randevu almaya calsin alamzsaniz hagtaya gelip ay dustum bu sefer ayagim diyip diye yan yol gosterdiler radevu bulanamadi tabi hafta 13-15 gun sonraya cikiyorduv acilden sevk ettiler cok yogundu ortepdi arada zorla aldilar yarcimdi oldular
anmme 80in kolu kirik oldugu icin degil bir zor durumdaki vatadas oldugu icin
gercekten sorunlu bir durum varsa bildirlse cozmeye yardimci olmaya calsiytorlar
simdi ben gidip psikatriden engeli rapru alabiliyor olsam ortopediye gidigimde once bana bajkacajsiniz diye demem olmazki
adama kisi varki ciddi engelli ailesi veya baslarin yarimi ile su dogutsan kad motor kontroleri sorunu olan gibi omurlik sorunu olanlar var gec ayakta bekemeyi sandalyede uzun sure kalmasi sikinti olan bunlar bildirilmeli yerinde cozume kavusturulur doktora soylenince bunlar hata yapabilir is yogunlar kizgin anlari olabilirde insan onlar kotu degiller ellerinden geldigince yardim etmeye calsirlar
annem 90 kalp bobrek bi suru sorunu var evre 3 muydu neydi bobrek diyalizin bi alt noktaya gelmsti bi tik duzeldi durum
orda ismin yanmasini bekliyor radevulu gitimizde.
babam 90inda dedigim gibi bazen tandiklar soruyo nasil baban iyimi diye o yasta ne kadar olunabirse diyorum yuruymek bisi yapmak bile zor oluyor.o yaslar kolay degil 90 uzeri
daha gencken sogaga cikabilirler 80lerindeyken bi gun bankaya gitmis 80-82 yas gibiyken numaraturden numara almis bekliyo bir iki dk gecmis gecmis telefonu calmis bankadan arityor x bey suraya gelin sistemizde goruluyorsunuz lutgen bekeyim babamda cok sastim ustelik bankada kimse yoktu 11 kisi oneumde sirada vardi dedi.oncelikli alip islem yapmislar banka kalabalik olamdigi icn jest olmus ama dolu olsa supermis ama hastanler boyle degil bi kere zati hasyaneye gidenlerin cogunlugu hasta tekrar doniyim prtopedideki ayagi kirik platinli adamin yani sorunu yok digerinin vat gibi durum yok.cok zor bunu ayirtetmek bisi yapmak kas yapiyim derken goz cikartma durumu olabilir ters tepebilir.
ben sorunluyum ama engeli rapru alabicek kadar degil bi cok cok ciddi engeli kisi yasama benden iyi sarilmis calsiyorlar ediyorlar kimseye bşisi dedigim yok calsima kosullari toplum icindeki durumlar sokalarinm kaldirimlarin kamu ninalarinin engeli bireylere uyumsuzlukar gibi cok daha ciddi sorunlar yok mu
eskiden oncelik konusu hastanlerde farkli oluyordu misal ben askerligi askeri hastanede yatim bi gun tahasizlandim 95 sene ana baba gunu gibi kalabalik dei sira var saglik ocagin sabaj 7-8 de kuruga girip 11:56 ilaci yqazdiresan sansli yoksa 2 2.5 gibi yazdirabidign donemler iste bekliyorum bende sirami sak ikinci beni calfgirlar onemde ben diyip 9 sende 10 kisi var ozaman radevu falan sistemi yok bankalarikine benzer isliyo sistem.aa dedim niye ben yeni geldim senin onceligim var hastanimizin askerisin dediler.bu isler eski duzende oluyordu saatin muayane olabicegin zaman araligi diye bisi yoktu siraya girerdin ne zaman olursa 1 saaten mi 5 saaten mi allah bilirdi.iste ozaman vardi bu oncelik durumlar simdi 1030 diyoeesa randvun ortam bossaa orda onceden yaniyo ismin 10olmadan once bile oncelik falan olmadan 10:30 11 arasi 3-5 hasya olucaksa zati neyin nasil onceligi ama dedigim gibi gercek acliyeti olan durumlarda yardimci olunuyor goruyorum
bu seneden beri taksim ilk yardima gidityorum tahlik kan alma icin bile 5-10dk uzeri hic bekemedim 6-8 kan alma odacginda vizir cizir isliyor cunku 50 kisi 5-10da geciyo bazi polikinekler asiri kalabalik ve yougun is gucundeyken bazilar normal slsiyor.uzmanlik gerektiren dalar yogunluktan baska gune akrtarabiliyorlar randevuzu hastalari digleri doktorun is yukune gore durumun aciliyetine gfore.diyelim dahileci dedi ki en yakin zman nefrojiye bobrek icin gitmeniz lazim 14 gun full dolu kapiyi tiklatip suruyorsun yarin yada 2 gun sonra su saate gelin durumunuz iyi degil bugun o bu su var bakayip ama ogun tama diyorlar gibi bu isleri nsanlar coazuyıoo sistem cozemiyor
ayrica randevu sisteminde herkese ayni radevu da cikmiyor o bransa 2 hafta icinde alinmmisa falan cikmiyo misal ben bajkiyorum kendimde x doktora 7 gun sonraya cikiyo oglene annemde cikmiyo kardeimde cikiyo falan basa turlu etkenlerde var
telefgfonla arandiginda kontrol randevusu falan dendiginde bazen normalde veirklemeyn kisa sureli ne biliyim 1 gafya sonrasina falan alinabiliyo bunu ebanizdan otmatik yaptinda olmuyo
gercek acillik bi sdurum oldugun ER vakasi olarak degil ama onemlşi durum oldugunda polkinikten servise falan aliyorlar yatiryorlar kalpten gidecek halere dusuecek durumdaysan sonra bakariz diye slamaiyorlar yani adami
bizde insaniz onlarda insan herkes karislik mepati yaparsa hayat daha kolay olur
varmidir boyle bir oncelik bilmiyorum ama cogu durumda randevu alirken bir oncelik oldugunu sanma
varsa her bransa her duruma degildir.be biliyim fizik tedavi bolumu direk aliabicek durumlar olup oyle avtajlar olabilir.
ama bi gozu kor arkadimisin kardijoi randevusunda oncelikel olabilegine mantik cerveme sigmiyor.kalp delik birinin ise tabi ki olmali.
birilerini kizdirip uzuyorsan ozur dilerim bazen kotu ve karisk yazimdan maksati asan anlamlarda cikabiliyor affola.