Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Millet İttifakı engelli politikaları yayımlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tavisula

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
7
ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİNDE ALTILI MASA ENGELLİLER (Bilgilendirme)

Engellilerin rekabetçi işgücü piyasası içinde yer almasını sağlayacak mesleki profilleme, iş bulma, meslek yönlendirmesi ve meslek edindirme kursları gibi hizmetleri vereceğiz.

1) Kentsel dönüşümü rant değil çevre ve insan odaklı, afet risklerine karşı dayanıklılığı artıran, kent kimliğini yok etmeyen, doğaya ve tarihe karşı saygılı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızı önceleyen bir anlayışla yürüteceğiz.

2) Şehirleri engelli dostu hale getirecek, belli metrikler üzerinden il/ilçe/mahalle düzeyinde ölçüm ve puanlama yapacak, yerel yönetimlerin gerekli geliştirmeleri yapmalarını sağlayacağız.

Engelliler, 65 Yaş ve Üzerindeki Vatandaşlarımız, Şehit Yakınları ve Gaziler

• Ülkemizin iç mevzuatını,BM Engelli Hakları Komitesi’nin Nihai Gözlem Sonuç Raporu doğrultusunda geliştireceğiz.

• Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan mevcut kotaları dolduracağız.

• Engelli aylıkları, bakım yardımları ve malzeme desteklerini yüksek enflasyonu da dikkate alarak günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

• Engelli vatandaşlarımızın kullandığı protez, ortezlerin SGK katkı paylarını günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

• Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerinin, eğitim kurumlarının ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uluslararası standartlarda uygun hale getirilmesini sağlayacak, bu konudaki denetimleri titizlikle gerçekleştireceğiz.

• Yaşlı Aylığını arttıracağız.

• 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız.

• ‘‘Şehit Aileleri ve Gaziler Kanununda’’ ve diğer ilgili mevzuatta gerekli düzenlemeleri yaparak şehitlik ve gazilik statüsü verilmesi konusundaki dağınıklığı ve Şehit aileleri ve malul gazilere ödenen maaşlardaki dengesizlikleri gidereceğiz.

• 15 Temmuz Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için toplanan 310 milyon lira ve Beşiktaş terör mağdurları için toplanan 52 milyon lira tutarındaki bağışlar ile şehit aileleri ve gazilere harcanmak üzere toplanan diğer kaynakların akıbetini şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşacak, bu kaynakları muhataplarına söz verildiği gibi ulaştıracağız.

• Şehit anne ve babalarına verilen maaşı yükselteceğiz.

• 18 Mart Şehitler Gününde şehit ailelerine ve 19 Eylül Gaziler Gününde malul gazilere ikramiye verilmesini sağlayacağız.

Dezavantajlı grupların girişimciliğini artırmak için bu gruplara özgü girişimcilik eğitimleri düzenleyecek ve kendi işlerini kurmalarını girişim sermayesi, vergi, SGK primi ve kredi olanakları ile teşvik edeceğiz.

• Engelli vatandaşlarımız için korumalı istihdama ek olarak, istihdam et-eğit-sürdür ilkesinin uygulandığı ve engellilerin rekabetçi işgücü piyasası içinde yer almasını sağlayacak “destekli istihdam programı” başlatacak ve bu program kapsamında mesleki profilleme, iş bulma,meslek yönlendirmesi ve meslek edindirme kursları gibi hizmetleri vereceğiz.

• Engelli bireylerin yetkinlikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin bilgileri de içeren bir veri tabanı oluşturarak yetkinliklerine uygun eğitim almalarını sağlayacak ve istihdam edilebilirliklerini artıracağız.

• Engelli ve yaşlılar başta olmak üzere dezavantajlı tüm grupları dijital dönüşümün paydaşı yapacak, engelli bireylerin yazılım, kodlama, siber güvenlik, e-ticaret uzmanlığı, büyük veri yöneticiliği gibi kalifiye eleman olarak istihdamını sağlayacak projeler geliştireceğiz.

Tarlasını ekemeyen, bahçesine, bağına bakamayan yaşlı, engelli başta olmak üzere ihtiyaç sahibi çiftçiye, üretimden hasada kadar destek vererek milli servetin yok olmasına izin vermeyeceğiz.

Turizm hizmetlerinden sıkıntı yaşamadan yararlanabilmeleri için oteller başta olmak üzere bütün turistik tesis ve mekânları engellilerin de kullanabileceği uygunluğa getireceğiz.

Sosyal turizm kapsamında emekli, engelli, şehit aileleri ve üniversitede okuyan öğrencilerimizin turizm amaçlı gittikleri gezilerde illerdeki Yurt-Kur binalarında ücretsiz konaklayabilmelerini sağlayacağız.

Kentsel dönüşümü rant değil çevre ve insan odaklı, afet risklerine karşı dayanıklılığı artıran, kent kimliğini yok etmeyen, doğaya ve tarihe karşı saygılı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızı önceleyen bir anlayışla yürüteceğiz.

Çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, engelliler/dezavantajlılar başta olmak üzere tüm kentlilerin ihtiyaçlarına cevap veren uygulamalar geliştirerek şehirlerimizin sosyal kapsayıcılığını artıracağız.

Şehirleri engelli dostu hale getirecek, belli metrikler üzerinden il/ilçe/mahalle düzeyinde ölçüm ve puanlama yapacak, yerel yönetimlerin gerekli geliştirmeleri yapmalarını sağlayacağız.

Tüm engel gruplarına uygun okullar inşa edecek, engelli çocuklarımızın okuldan mahrum kalmasına izin vermeyeceğiz.

Okulların mimari yapılarını engellilerin ihtiyaçlarını, ortak çalışma alanlarını, spor ve sanat (resim, müzik, konser) mekanlarını dikkate alarak tasarlayacak ve mevcutları bu çerçevede iyileştireceğiz.

Sosyal Politikalar Engelliler

• Kamuda engellilere yönelik hizmetlerdeki dağınıklığı giderecek, tüm hizmetleri tek bir çatı altında toplayacak, buna uygun güçlü bir kurumsal yapı oluşturacağız.

• Engellilerle ilgili veri tabanı oluşturacak, düzenli olarak güncelleyecek ve kamuoyuyla paylaşacağız.

• Ulusal Otizm Eylem Planını hayata geçireceğiz.

• Ülkemizin iç mevzuatını, BM Engelli Hakları Komitesi’nin Nihai Gözlem Sonuç Raporu doğrultusunda geliştireceğiz.

• Çalışma hayatındaki şiddet ve taciz olaylarına karşı başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı tüm kesimleri korumak amacıyla ILO 190 sayılı sözleşmesini onaylayacak ve buna uygun alt mevzuat hazırlayacağız.

• Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacak, kanunda mevcut olmasına rağmen uygulamada işlevsellik kazanamayan hükümlerle ilgili olarak cezai yaptırımlar getireceğiz.

• Engelli çocuğu olan ebeveynlerin yaşamlarını kaybetmeleri halinde çocuklarına kimin bakacağı konusundaki haklı endişelerini net yasal düzenlemelerle ortadan kaldırılacağız.

• Dijital dönüşümü ve evden veya uzaktan çalışma imkanlarını da dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan mevcut kotaları dolduracağız.

• Kamuda çalışan engellilerin kendi eğitim, meslek ve yeteneklerine göre istihdam edilmelerini sağlayacağız.

• Engelli istihdamı konusunda engelli grupları arasında dengeli bir politika belirlenmesini sağlayacak, engelli kadınlar, işitme engelliler ve zihinsel engellilerin engelli istihdamından eşit oranda faydalanmalarını temin edeceğiz.

• Engelli bireylerin yetkinlikleri ve yapabilecekleri işlere uygun eğitim almalarını sağlayacak ve istihdam edilebilirliklerini artıracağız.

• Sosyal sorumluluk projeleriyle engellilere yönelik mesleki eğitimler ve sertifika programlarını teşvik edeceğiz.

Engelli bireylerin yazılım, kodlama, siber güvenlik, e-ticaret uzmanlığı, büyük veri yöneticiliği gibi kalifiye eleman olarak istihdamını sağlayacak projeler geliştireceğiz.

• İş Koçları uygulamalarıyla engelli personelin işe, işyerine ve diğer personele uyumunu artıracağız.

• Engelli aylıkları, bakım yardımları ve malzeme desteklerini yüksek enflasyonu da dikkate alarak günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

• Engelli aylıklarını ve bakım yardımlarını belirlerken, hane içinde fert başına düşen gelir sınırını artıracağız.

• Engelli vatandaşlarımızın kullandığı protez, ortezlerin SGK katkı paylarını günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

• Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik, yararlanabileceği bakım evleri açarak bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız.

• Engelli çocukların ebeveynleri üzerinden sağlık yardımı alabilmeleri için en az %60 olarak uygulanan engellilik oranını düşüreceğiz.

• Engelli kadınlar için doğum öncesi ve sonrası izin gün süresini artıracağız.

• Engellileri, rehabilite edilmesi, sosyal hayata katılması ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için spora teşvik edecek, hemen her branşta spor yapabilmeleri için gerekli altyapı hazırlayacak,
başarılı milli sporculara teşvik primi verilmesi hususundaki esasları genişleteceğiz.

• Engelli Spor Kulüplerine Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden sağlanan ödeneklerin miktarını artıracağız.
• Kamu kurum ve kuruluşlara ait sosyal tesislerden engellilerin indirimli olarak istifade etmesini sağlayacağız.

• Engelli bireylerin bağımsız yaşam ve topluma dahil olabilmeleri için gelişen teknolojilere uyumlu tıbbi cihaz, ilaç, test kitleri ve yapay zeka marifetiyle üretilen ürünleri stratejik sektör kapsamına alacak ve teşvik edeceğiz.

• Erişilebilirlik sorunlarını Evrensel Tasarım İlkeleri çerçevesinde çözeceğiz.

• Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerinin, eğitim kurumlarının ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uluslararası standartlarda uygun hale getirilmesini sağlayacak, bu konudaki denetimleri titizlikle gerçekleştireceğiz.

• Engelli bireylerin ikamet ettiği ya da öğrenim gördüğü caddelere uyarı tabelaları asılmasını sağlayacağız.

• Adil ve etkin bir Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliği’ni hayata geçirecek, her kamu kuruluşuna başvuruda istenilen farklı sağlık kurulu raporu taleplerini sonlandıracağız.

• Sağlık Kurulu Raporlarının Dünya Sağlık Örgütünün standartlarına uygun olarak düzenlenmesini sağlayacağız.

• Kalıcı engellilik durumunun tespitinde; bir kereye mahsus olacak şekilde engellinin tüm engel durumlarını, gerekli olacak (tıbbi araç ve gereçleri, vb.) donanımlarını, eğitim gereksinimlerini saptayacak yeni bir sağlık kurulu raporunun düzenlenmesini sağlayacağız.

• Geçici engellilik durumunun tespitinde de engel derece ve özelliğine göre aynı şekilde yeni bir sağlık kurulu raporunun düzenlenmesini sağlayacağız.

• Kamu ve üniversite hastanelerinde engellilerin hizmet alımını kolaylaştıracağız.

• Bakım uzmanlarının ve özelikle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim verenlerin niteliklerinin arttırılması için burs ve istihdam garantili bütünleşik bir programı hayata geçireceğiz.

• Bakanlığa ait ve bakanlığın ödemesini yaptığı engelli bakım kurumlarında bakım hizmetlerinde kaliteyi arttıracağız.

. • Habilitasyon ve rehabilitasyon hizmetlerinin mümkün olan en erken evrede başlatılmasını ve engellinin yerleşim yerine en yakın yerde verilmesini sağlayacağız.

• Özel bakım gerektiren engel durumları için sürdürülebilir, güvenli ve yüksek standartlar için devlet desteği sağlayacağız.

• Erken tanı için Sağlık Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği içinde çalışacağı bir sistem kuracağız.

• Doğum kaynaklı engelliliğin önlenmesi amacıyla önleyici sağlık hizmetlerine ağırlık vereceğiz.

• Otizmli ve Down Sendromlu bireylerin toplumsal hayata katılımı için erken tanı ve erken müdahale hizmetlerini güçlendireceğiz.

• SMA tedavisi konusunda tecrübeli uluslararası üniversiteler ile iş birliği yaparak öncelikle ilgili merkezlerde ve en kısa zamanda da uzmanların eğitimi ve teknoloji transferi yoluyla çocuklarımızın tedavisinin ülkemizde yapılmasını sağlayacağız.

• Çok disiplinli rehabilitasyon ekipleri oluşturacak, özel rehabilitasyon üniteleri kuracak, hastanelerde engelli asistanı sosyal hizmet uzmanı istihdam edilmesini sağlayacağız.

• Engellilerin hak ve özgürlüklerinin topluma aktarılabilmesi için, anaokulundan itibaren okul müfredatlarına eğitim programları koyacağız.

• Ülke çapında Erişilebilirlik Seferberliği başlatmak için Engelsiz Yaşam Dersini müfredata dahil edeceğiz.

• Toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Ulusal Erişilebilirlik Haftası uygulaması başlatacağız.

• Engelli vatandaşlarımızın genel eğitim sistemi içinde her seviyede eğitim almasını sağlamak için bütünleştirici planlamalar yapacağız.

• Engellilere özgü okulları yaygınlaştıracağız.

• Engellilerin eğitim kuruluşlarına kabullerinde ortaya çıkan sorunları net yasal düzenlemelerle ortadan kaldıracağız.

• Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik gerçekçi ve sürdürülebilir bir destekleme programı oluşturacağız.

• Özel gereksinimli çocukların, örgün eğitim dışında aldıkları rehabilitasyon hizmetini ayda en az 40 ders saatine çıkaracağız.

• İşitme ve görme engellilerin, üniversiteler dahil, eğitimin her kademesinde rahat ve kaliteli eğitim alabilmelerini sağlayacağız.

• İşitme engelliler için Türk işaret dili sistemi oluşturacak, toplumun bu dili öğrenmesi için çalışmalar yapacağız.

• Engellilerin seçtiği alanlarda eğitim alabilmesi için mesleki habilitasyon, rehabilitasyon ve eğitim programları geliştirecek, bu programlarda kamu kurumları haricindeki tüzel kişiler ile gerçek kişilerin de gönüllü olarak hizmet sunabilmesini sağlayacağız.

• Örgün eğitim programlarına geç başlamış engellilerin eğitime dâhil edilmesi için düzenlemeler yapacağız.

• Engelli bireylerin okul öncesinden itibaren diğer öğrencilerle birlikte eğitim almalarını sağlayarak engelli bireylerin okullaşma oranını artıracak, kaynaştırılmış eğitimin altyapısını hazırlayacağız.

• Özel Eğitim İhtiyaçları belirlenmiş 0-36 ay çocuklarımız için ailelerinin bilgilendirilmesini ve desteklenmesini sağlayacak, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde 6 aylık periyotlarda izleme ve değerlendirme yaparak gerekli eğitim hizmetini vereceğiz.

• Kaynaştırmalı Engelsiz Kreş projesi çerçevesinde engelli çocuklarımızın eğitim ve rehabilitasyonu için tamamı kamu kaynaklarıyla karşılanacak kreş uygulamasını tüm ülke genelinde hayata geçireceğiz.

• Özel eğitim okulları, Rehberlik Araştırma Merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile genel eğitim okulları arasındaki bütünleştirici eğitime ilişkin işbirliği ortamını güçlendireceğiz.

• Engelli öğrencilerin sınavlarda karşı karşıya kaldığı her türlü engeli ortadan kaldıracağız.

• “Ulusal Ebeveynlik Projesi” kapsamında engelli çocuklarımızın ailelerinin çocuklarının eğitim sürecinin her boyutuna aktif katılmaları seferberliğini başlatacağız.

• Beslenme, barınma, sağlık ve temizlik gibi bakım hizmetlerinin engelli ve yaşlıları evinden, sosyal çevresinden, şehirlerden ve toplumsal hayattan uzaklaştırmayacak mekânlarda ve yöntemlerle sunulmasını sağlayacağız.

• Görme engelli olan malul gazi ve vazife malullerinin yapay zekâlı gözlük gibi hayati ihtiyaçlarının SGK tarafından ödenmesini sağlayacağız.

• Bağımsız ‘Çocuk Hakları İzleme Kurulu’ kuracağız.

• Engelli çocuklara, üç yaşından büyük çocuklara ve erkek çocuklara Uzman Koruyucu Aile modelini hayata geçireceğiz.

• Yaşlı ve engelli bakımı hizmetlerinin etkinliğini artıracak, nitelikli, güvenli ve yakın mesafede kreş, tam gün ya da okul sonrası eğitmenli aktivite merkezlerinin hizmetlerini artırıp, yaygınlaştırarak kadınların işgücüne katılımını artıracağız.

• Engelli kadın ve çocuklara sağlık hizmetlerini ücretsiz, ihtiyaç halinde yerinde vereceğiz.

• Sığınma evleri başta olmak üzere şiddet mağdurlarına hizmet sunan birimlerin hizmet kapasitelerini geliştirecek, bu birimlerde engelli kadınlar konusunda deneyimli personel çalıştırılmasını sağlayacağız.

• Engelli vatandaşlarımızın hayata ve spora katılımlarına engel olan durumları ortadan kaldıracak, sportif terapi faaliyetlerini güçlendireceğiz.

KAYNAK: https://twitter.com/EkremKocaEsk/status/1652416165858222082

Son düzenleme:
şu andaki iktidar bu sözlerin yüzde 10 unu dahi vermiyor engelli ve yaşlılara

okatur

Bunları ki de sadece lafta kalıyor yapmıyorlar ki Ekrem İmamoğlu 4 yılda 100 bin konutun kentsel dönüşümünü tamamlıyacağız demişti. Sadece 1 binanın kini tamamladı.şaka gibi İstanbul'da suyu ucuzlayacağız dedi. %50 indirim yaptı. 6 ay sonra %70 zam yaptı. İnsanları salak yerine koyuyorlar sonrada sana söz diye reklam yapıyorlar ya biz çok salağız yada öyle sanıyorlar . Şanlıurfa dada çiftçiye bedava elektrik vereceğiz diyor belediye seçimlerini kazanırlarsa adama sormazlar mı elindeki belediyelere neden vermiyorsun diye bunların sözü oyu alana kadar bunu defalarca gördük hiç birine inanmıyorum 950 bin engelli seçmen varmış ondan sebep bizi kaale almıyorlar ama hemen hemen her ailede emekli var onlara oynuyorlar şimdi.

idosente

100 bin konut sözü verdiğini sadece 1 bina yaptığını söylüyorsunuz. Her halde söylediğinin bir belgesi kaydı vardır değil mi. Onu bizimle paylaşırmısın.

O bir binayı nerde yapmış. İstanbulun hangi ilçesinin hangi mahallesinde o bir tane bina dediğin.

Bu açıklamayı yaparken her halde araştırmış olmalısın illaki sen değil mi güzel kardeşim.

Çünkü yüzbin ile bir arasında çok büyük fark var. Yani o bina kime aitse çok şanslı olsa gerek.

Bekliyorum o binanın bilgilerini senden

* Suya zam yapmış İBB. İlginç neden suya zam yaptı acaba. Dağın başında içersen o suyu ücret ödemezsin. Ama evinin içine nasıl geliyor o su. Ne kadar elektrik gerekiyor o suyu senin evinin içine getirmek için. Bu İBB nerenin belediyesi acaba. Ülkede herşeye % 300 zam gelirken bu suyun üretiminde evlere ulaşımında kullanılan elektriğe zam üstüne zam gelirken doğru Ekrem İMAMOĞLU söz vermişti suyu dahada ucuzlatması gerekiyordu.

Şanlıurfa dada çiftçiye bedava elektrik vereceğiz demiş KK niye şimdi vermiyormuş. Nerden biliyorsun acaba vermediğini. Hiç araştırdın mı mesela şu anda hangi belediye kurulan güneş santralleri aracılığı ile çiftçilere elektriği ücretsiz sunuyor.

mesela googleye Denizli'nin Bozkurt İlçesi elektrik santrali yazınca ne çıkıyor yada Antalya Büyük Şehir Belediyesi diye aratınca.

son olarak rahmetli Dilek ÖZÇELİK'in sözünü paylaşarak konuyu kapatıyorum. Lütfen Dilek ÖZÇELİK kimdir araştır. Hafızanda tut kardeşim ona göre oyunu kullan.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR'dan kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, "Dilenci değilim" diyerek geri çeviren lenf kanseri hastası üniversiteli 27 yaşındaki Dilek Özçelik Bakan BAYRAKTAR'a "Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda..." demişti.

Hayatında çaresizlik nedir bilmeyenleri savunurken daha iyi araştırmalı daha doğru cümleler kulanmak gerek.

Son düzenleme:
Millet İttifakı Twitter'da buradaki metnin haricinde başka sözler de duyurdu.

"Kamuda bekleyen engelli atamalarını tamamlayacağız. Kamuda birikmiş engelli atamalarını tamamlayacağız. Engellilerin kamu ve özel sektördeki sorunlarını çözeceğiz." https://twitter.com/yukseltaskinn/status/1652264489016762368

"Engelli çocuğuna/yaşlı aile bireyine bakan kadınların ve tarım emekçisi kadınların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek. Bu kadınlar emeklilik hakkı kazanacak."https://twitter.com/ankilkadinchp/status/1651503905778409475

"Aile Destekleri Sigortası ile her yurttaşın yaşamı sosyal güvence altına alınacak, her aileye asgari gelir güvencesi verilecek.
Engelli, Evde Bakım ve Yaşlılık Aylığı alanların aylıkları iyileştirilecek.
Bu topraklarda yoksulluk bitecek!"https://twitter.com/orhansaribalchp/status/1653398708547997696

idosente

devlet her şeye köküne kadar zam yapmışken adam %70 yapmış çok mu bura siyaset yeri değil git AKP ye üye orda anlat bunları bizde at gözlüğü olmadığı için gayet güzel görüyoruz neyin ne olduğunu

Son 3,5 yılda 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim eden İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden oluşan konut projelerini hayata geçiriyor. Sosyal konutlara ağırlık veren İBB İştiraki KİPTAŞ, İstanbul Yenileniyor kapsamında da 5.624 bağımsız birimi yenilemek için çalışmaları hızlandırdı. SEN1 TANE DEMİŞTİN AL SANA YAPILAN BİNA SAYISI GÖZLÜKLERİNİ ÇIKAR ARAŞTIR NE DOĞRU NE YANLIŞ ONA GÖRE YAZ

Kazanırlarsa İnşaallah bu açıklamalar biran evvel uygulamaya geçsin.
Cumhur İttifakının söylemleri gibi olmasın.

21 yıldır cumhur ittifakı hiçbir şey görmedim. Ekrem imamoğlu seçildiğinden belli çok güzel çalışıyor. Millet ittifakı bekletimlerim büyük. değişim şart.

idosente

O kadar güzel anlatmışınki anlayan anlamıştır zatenn..şuana kadar zaten yaptıkları ortada...vaad ettiklerinin %20 sini bile geçekleştirememişler..ancak heykel aöılılkarı ana söz derler bahar gelecek derler ama doğru gelen bahardır da ama gelen bi başka bahar değildir gelen sadece yokoluştaki son bahardır ve ardından kendimizi dünyaya güldüreceğimiz alay konusu edileceğimiz ve aynı zamanda dünyanın güçlü liderleri karşısında iki büklüm kalmış ezik çapsız vizyonsuz kişiler bize mi hakkımıızı verecek.maliye bakanlığım dönemimde ben bakanken diyorr ki kaldı ki adam bakanlık yapmamış hayel görüyor yarında ülkeyi yönetimi bu kafada olsa ben kim bilir neyim dicekk..bu adamlar ne bi engelliye ne emekliye hiç bişey vermez adamların derdi engelli sen ben değil...

Bakın arkadaşlar internette böyle tipler türedi.

Adi, şerefsizce, aşağılıkça, kötü niyetli, cahilce yorum yazıp kendilerine hakaret ettirerek tazminat davası açarak buradan haksız kazanç sağlıyorlar.

Şehit kelimesini kirletirken utanmıyorlar, arlanmıyorlar, şahsiyetsizce, cahilce insanların kendilerine küfretmesi için mesajlar yazıp tazminat peşinde koşuyorlar. Bu tiplerin oyununa gelip hakaret etmeyin lütfen.

Değerli Arkadaşlar,
Herkes fikrini hür şekilde açıklayabilir. Ancak hiç kimse bir başka kişiye düşüncelerinden ötürü hakaret edemez ve hatta kınayamaz.

Kabul etmeyeceğiniz fikirlere karşı terörist / vatan haini gibi sözler yazmayın. Bu kabul edilemez. İkincisi muhatabınız sizi dava etse "valla öyle demek istemedim" diye açıklama yapmak zorunda kalırsınız. Üçüncüsü ise birbirimize olan saygıyı kaybetmeyelim lütfen! Sözün özü lütfen sakince ve nezaketle ilerleyelim.

[FONT=&quot]Muhterem kardeşimadil12. Önce selam ederim. Tanıtım bilgilerinizde Çankırı’da olduğunuzubelirtmişsiniz. Ben İstanbul’dayım. Çankırı belediye başkanı Çankırı halkınaiyi hizmet vermekte midir bilemem. İstanbul ile çok sıkı bağlantılarınız yokise siz de İstanbul’daki il veya bir ilçe belediye başkanının güzel hizmetlerverip vermediğini bilemezsiniz. Ekrem İmamoğlu hakkında nasıl güzel işleryapıyor şeklinde bir kanaat edindiniz anlayamadım kusura bakmayın. Sizden ricaetsem bana beş değil üç tane güzel ve yararlı hizmetini sayabilir misiniz? Maksadımtartışma yaratmak değil, sadece merak ettiğim için ondan soruyorum, ben dörtyıl boyunca göremedim de. [/FONT][FONT=&quot]Selametle. [/FONT]

[FONT='inherit']Sizden ricaetsem bana beş değil üç tane güzel ve yararlı hizmetini sayabilir misiniz?[/FONT]

Ben de çok merak ediyorum, bilmediğinizden, haber kaynaklarına ulaşamadığınızdan mı soruyorsunuz, test için mi soruyorsunuz, yoksa başka bir nedeni var mı? Ve yine merakımdan soruyorum, mesela 3 tane "güzel ve yararlı hizmet" sayılsa ne diyeceksiniz?

Ben de çookkk merakk ediyorummm..ozaman bitanesi benden gelsin size editör kardeeşşşşşş..mesala su sebili açma törenii çook büyük bi vizyondur buu..benim köyümün muhtarı bile su sebili açmak yerine yenilebilir enerjiyle elektrik üreterek köyümün su deposundaki elektrik giderine katkı sağlıyo..bi tanede daha söylim senim güzel hayrına..hani geçmiş dönemde proje yapılıp çoğu tamanlanmış ve açılışı sadece ekrem imampğluna kalmış ama aslında ak parti belediyesinin yapmış olduğunu metroların açılışında tıpkı paristeki gibi otomat kapı gelince kendiliğinden açılan kapı gibi..🙏🙏neyse editör güzel kardeşime sevgi ve saygılar tartışmaya girmek istemediğim için böyle durumda bulunmak istemem..herkesin düşüncesine fikrine saygımız illaki vardır..14 mayıs ülkemiz milletimiz devletimiz için hayırlı olur.hepimiz iiyi niyetle düşüncelerimiz belirtir sandıktan çıkan karara saygı duyarız sevgiler saygılar kardeşş bu konuda ki son yorumumdur bu..noktaa...

Lütfen yanlış anlamayın bu arada Benim bu söylediklerim 300 projeden sadece ikisiydi..😉👏👏🙏🙏

[FONT=sans-serif]• Sağlık Kurulu Raporlarının Dünya Sağlık Örgütünün standartlarına uygun olarak düzenlenmesini sağlayacağız.

ayvayı yedik :D[/FONT]

Ben istanbulda yaşamıyorum ama halk ekmek büfelerini görüyorum basından

Editörlüğü geçelim sevgili TEKYÜREKLER . Bunun kıymeti yok zira.

Espri yapılır tabi, hep beraber eğleniriz, sorun yok... Ancak: Siz iddia ediyorsunuz, diyorsunuz ki 3 tane iş dahi yapmadı. Çok güzel, iddialı olmak lazım.

Soru net: "Eğer yapmışsa (hani bilmiyorsunuz ya) ne diyeceksiniz?" Mesela sınırız nedir? Mesela "bu yazıklarım sebebiyle mahcup oldum" der misiniz? Çok net, varsa ne diyeceksiniz?

Muhterem dostum, sayıldığı takdirde elbette şimdi yaptığım gibi teşekkür edeceğim.
Teşekkür ederim.
Selametle..

Sevgili Editörüm Şeffaf,adil, dürüst, vicdanlı ve duyarlı ve hatta dahi tarafsız olmak lazım.. 21 yıllık icraatları hangi akıl tutulması veya zihniyet yok sayıyor sezarın hakkını sezara teslim edin..21 yıllık yapılan icraatları ki hergün üzerinden geçtiğiniz köprüleri tünelleri viyadükkeri haklısınız ekrem abim yaptı..bu yolları otobanları duble yolları akıllı yolları dahi hatta viyadükleri ekrem abim yaptı..metroları metrobüsleri tüm yatırımlarını marmarayı yüksek hızlı treni ekrem abim yaptı.çer çöp çukur olan istanbulu tüm sorunlarını yaşadığımız hatta dahi geçen kışta istanbulun karda kışta teslim olduğu vakitlerde
bodrumda tatil yaparken ekrem abim çözdü..100 bin konut sözünü verip beş yılda yapacağm diyen ekrem abim anca %10 veya 15 ni gerçekleştirebildi..ve hatta deprem için istanbulun oyuna talip olan ve söz veren ve 5 yıllık görev verin deyip bu sorunu çözerim diyen ekrem abim süresi bitmeye yakın babası kemal kılıçdaroğlu gibi oda çark edip bu istanbuldaki deprem meselesi deüil 5 yıl da 100 yılda ancak çözülür demeye başladı..Sevgili Editötör kardeşim sende ben de kimin neyi yaptığı neyi yapamadığını ikimizde çok iyi biliyoruz burda ekrem beyin reklamını yapmanıza gerek yok..sizden ricam sadece tarafsız olmanızı rica ediyorum mahcup olacağım bi durum yok..lütfen benimle polemiğe girmeyin.çünkü benim sizle bu konuyu tartışcak zamanım yok..burda algı yapmanıza da gerek yok.14 mayısta görcez kim ne yapmış ne yapmamış..Vessalam.lütfen cevap hakkı doğracak sözler kullanmayın rica ederim..iyi günler size..

TEKYÜREKLER

kardeşim bak istanbul için halk bir karar verdi 2019 yılında.

% 54 ile Ekrem İMAMOĞLUNU İstanbul halkı seçti değil mi. Şimdi senin dediğin gibi hiç bir işe yaramıyorsa 2024 yılında seçim olacak zaten İstanbul halkı sandığa gider seçimini yine yapar.

Demek ki 2019 yılına gelindiğinde İstanbulda bir şeyler yanlıştı, bir şeyler eksikti halk sandığa gitti ve % 54 ile Ekrem İMAMOĞLUNU seçti

Marmaray 2013 de Yavuz Sultan Köprüsüde 2016 da açılmıştı. 2019 seçimi yapılırken İstanbul halkı Marmarayıda Yavuz Sultan Köprüsünüde biliyordu değil mi.

ahmedduman60
Güzel kardeşim bak ben de sana diyorum ki 10 gün kaldı 14 mayısa bakalım millet neye karar vercekk.Perşembenin gelişi çarşambadan belli olurr....beklee 14 mayısı.... her karara saygılıyız..
Sevgi ve saygılar...iyi günler size

alifatih1958

Aşağıda hemen bir çırpıda aklıma gelenler. Alt yapı, yol, bina, otobüs, raylı sistem, deniz taşımacılığı ve bunun gibileri sayamam. O bitmez. Hortumları, ilçe teşkilatı gibi çalışan belediye hizmetleri, kart memurları, yolsuzlukları, şatafatı hiç saymıyorum.

Bu hizmetler bundan önce ya yoktu ya da ismi doğru dürüst anılmazdı:

Ücretsiz Bina Bazında Deprem Risk Analizi
2022-2023 eğitim döneminde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz burs
Yeni öğrenci yurtları
Kent Lokantaları
Yenidoğan Destek Paketi
Ücretsiz Halk Süt
Askıda Fatura / Aile / Eğitim / Gıda / Bebek
Anne ulaşım desteği
Halk Bakkal
Kreşler
Tarım ve hayvancılık destekleri

Vaktiniz var ve sıkılmazsanız şuradan okuyabilirsiniz

@TEKYÜREKLER
Bırakın bu editörlüğü, bunları adımla yazıyorum. Altına, not editör mü diyorum...

Ama anladım:
1- Sınır yok
2- Siz bizi ne sandınız? Tarafsız olmak ile hükumete yaranmayı ayırmıyorsunuz.

Bu görüşümü burada daha önce dile getirdim ve yine aynısını savunuyorum. Bir kişi yaşadığı şehir haricindeki bir şehrin belediye hizmetleri hakkında yeterli bilgiye asla sahip olamaz. Bir tek istisnası vardir; kişi sık sık on günde, on beş günde bir fikir beyan ettiği şehre gidip geliyor ise o zaman fikir açıklayabilir. Ben; Aydın, Çankırı, Sivas veya Ankara hakkında ne söylesem doğru olmayabilir, yanlış olabilir, eksik veya fazla olabilir. Ama kısmen de olsa Bursa veya Bolu şehirlerinin belediyeciliği hakkında görüş bildirebilirim çünkü Bursa ve Bolu’ya sık gider ve gelirim. Ama bunlarda da hatam olabilir. Dolayısıyla İstanbul şehrindeki belediye hizmetleri hakkında İstanbul’da ikamet eden değerli arkadaşlarımızın görüş bildirmeleri daha doğru olanıdır.

Sayılan 300’ü bulan projeiere bakıldığında elle tutulabilecek mahiyette hiçbir icraat olmaması neticesinde Ekrem İmamoğlu tıkır tıkır işleyen bir sistemi almış takur tukur işler hale getirmiştir. Bir tane başlayıp da bitirdiği metro yok. Bitirdik dedikleri zaten bitmeye yüz tutmuş projeler. Ben asıl Şile Engelliler Kampını da sahiplenmesini bekliyordum. Herhalde İstanbul’un en uzak ilçesi olduğu için gözden kaçmış olmalı ki orası şu ana İmamoğlu tarafından sahiplenmedi, “ben yaptım“ demedi.

İstanbul halkı bu cefaya lâyık mıdır? Evet lâyıktır. İstanbul halkının bundan şikayet etmeye hakkı var mıdır? Hayır yoktur. Hele hele Bakırköy Beşiktaş gibi yolları aylardır çamur deryası olan yoğun CHP seçmeninin olduğu bölge halkının asla zerre kadar şikayet etme hakları yoktur. Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul halkı seçmiştir. Özellikle mahalli seçimlerde partiye değil de hizmete bakılması gerekirken, hizmet göz ardı edilip particilik ön plana geçince kimsenin tek kelime etme hakkı kalmamıştır. Yani kendim ettim kendim buldum.

Konu başlığından uzaklaşıldığı için yazdım bunları yoksa bu yazdıklarımın yerinin burası olmadığını biliyorum. Velhasıl İstanbul halkı bir seçim yaptı ve bu beceriksiz kişiyi seçti belediye başkanı olarak, diyecek bir şey yok. Ama beceriksizliği dile getirme hakkımız elbette var. Verilen sözlerin tutulmadığını dile getirme hakkımız elbette var. Kimse işten atılmayacak denmesine rağmen insanların işten atılmalarını dile getirme hakkımız var. Köprü asansörlerinin “16 milyon için çalışıyoruz ama verdiğimiz rahatsızlıktan özür dileriz” flamaları ile aylarca kapalı tutulmasını tenkit etme hakkımız var. Her yağmurda sel götüren Esenyurt için köprülere asılan ”Esenyurt derelerini ıslah ettik, selleri önledik” pankartlarına bakarak kahkaha atma hakkımız da var. Lakin her musibette bir hayır bulunur düsturundan hareketle bu dönemin de ilerideki hayırlı günlerin bir habercisi olacağı umulur. Zira bazı insanların olanı biteni görmesi için musibeti, beceriksizliği kendi gözleri ile görmesi, bizzat yaşaması, müşahede etmesi, bir şeyler ile mukayese yapması gerekir. Bu dönem de İstanbul halkı için mukayese ve görme bir fırsattır.
Selametle.

Teşekkür ettim ben de Hakan Bey.
Bu saydıklarınız içerisinde bence en işe yarar olanı binaların depreme karşı taranıyor olması. O da müracaat şartına bağlı. Sizinle birlikte katıldığımız Erişilebilir İstanbul toplantıları biliyorsunuz Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılırdı. Tesislere yakın eski havagazı deposunun ön taraflarındaki Yedikule ekipler amirliğinin önündeki ana caddede bir fırın var. Meşhur Tarihi Sefa Meyhanesinin yakınlarında, o sırada. Değişik bir ekmek yapıyor. Eski mahalleme yakındır oralar. Geçenlerde o taraflara gittiğimde bahsettiğim fırının önünden geçerken durdum ve o ekmekten aldım. Fırının binası eski bir bina. Altmış yetmiş yıllık o eski binayı çocukluğumdan beri bilirim. Fırıncıya “bu binayı depreme karşı denetlettirdiniz mi? Çocukluğumdan beri vardır bu bina, üstelik bir de fırın var içeride.” diye sorunca adamcağız “komşumuz belki altı belki de yedi ay oldu müracaat yapalı ama ne gelen oldu ne de gelen. Hikaye.” şeklinde cevap verdi.
Ben fırıncının yalancısıyım, duyduğumu aktarıyorum.
Selametle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt