Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Millet İttifakı engelli politikaları yayımlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamamını okudum ve ÜZÜLEREK SÖYKÜYORUM benim ENGELLİLER İLE İLİLİ YAPILAMSINI İSTEDİĞİM ÖNERİLER BAŞLIKLI MAKALEM den TEK BİR MADDE bile yok. Bir engelli olarak Ben MİLLET İTTİFAKI nın bu vaatlerine kesinlikle ama kesinlikle oy vermem. Sebebi çok basit. ÇÜNKÜ yeni ve sıra dışı SADRA şifa hiç bir önerileri yok, Anca cek cak ifadleri. Zaten yapılmış olanı makyajlayıp yeniymiş gibi sunma. Başka hiç bir vaatleri yok. Tamamı ya zaten yapılan, Devam eden, Ya da subjektif vaatler, Sen, "Engelli bireylerin Sınavsız yükseköğretim hakkını verebiliyor musun? Mesleki Asgari Ücret i getirip, Her mesleğin kendi asgari ücreti olmasını sağlayabilyor musun? Engelli bireylere Kamu nun sunduğu tüm hizmetlerden Ulaşım hadi ücretsiz şehir içinde, Şehirler arası ve yurt dışında "Engel oranı kadar indirim sağlaybiliyor musun? Engelsiz Giirişimcilik uygulamarından ne haber, Hani "A GRUBU MEMURİYETTE ENGELLİLERE KADRO AYRILMASI. Engellilere verilen, Engelli maaşının, Engelli bireyin çalışması halinde Sosyal yardım kapsamında devam etmeisni sağlayan kalıcı bir gelir e dönüştürülmesi, Engel oranına göre Sabit girdilerde, "Elektrik, Doğalgaz, da indirim sağlanması, Engelli bireylerin Engel gruplarına göre Üniversiteye yerleştirmeye esas katkı puanı ile dahil olması, Asgari ücrette ve Memur maaşlarında Engellielre ek ödeme, Bunlar niye akıllarına gelmiyor, VARSA YOKSA CEK CAK daha en az 100 Madde yazarım buraya ENGELLİLERLE ALAY ETMESİNLER BU ZİLET İTFİAKI DEĞİL ÜLKE KOYUN SÜRÜSÜ DAHİ YÖNETEMEZ BU KADAR NET

Anlaşılan çobanlık, koyun ve sürü üzerine epeyce düşünmüşsünüz. Takdire şayan... Gerçi; "Çobanlık deyip hafife almayın, ben de bir çobanım" demişti cumhur-u reis hazretleri padişahımız efendi. Kendini çoban görene sözümüz açık: Bize çoban lazım değil. Koyunu çoban güder. İnsan ortak akılla idare edilir. Özetle, sen bize lazım değilsin kendini çoban gören hazreti reyiz!

Engellilerle alay etmesinler derken:

"Sen Pek Engelliye Benzemiyorsun, ha ha ha ha !"

"Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz"

"Biz engellileri insan yerine koyduk"

"Leylim bizim ailenin maskotuydu"

"Keşke bütün engelliler down sendromlu olsa"

ve daha niceleri... Daha yazarım ama yerim dar.

Herkes düşünecek ve karar verecek. Çıkan sonuca herkes saygı duyacak elbette. Bir tarafta çobanlıkla övünenler diğer tarafta ortak aklı savunanlar. Nihayetinde doğal "seçilim!"

Hocam ben suali arkadaşa bilerek sordum. Çünkü İstanbul dışında oturuyor kıymetli arkadaşımız ama İstanbul Bldy. Başkanını övüyor yere göğe sığdıramıyor. Yerin dibine sokmuş olsaydı da benzer bir suali sormam gerekirdi. Maksadım herhangi bir kişinin bir başka şehir yöneticisi hakkında gazete veya medyadan öğrendikleri ile yorum yapmasının pek de doğru olmadığını göstermek idi. Siz devreye girince sizinle yazıştık tekrardan. Selametle.

....Ben MİLLET İTTİFAKI nın bu vaatlerine kesinlikle ama kesinlikle oy vermem. Sebebi çok basit. ÇÜNKÜ yeni ve sıra dışı SADRA şifa hiç bir önerileri yok, Anca cek cak ifadleri. Zaten yapılmış olanı makyajlayıp yeniymiş gibi sunma.
.....VARSA YOKSA CEK CAK daha en az 100 Madde yazarım buraya ENGELLİLERLE ALAY ETMESİNLER BU ZİLET İTFİAKI ....
[FONT=Arial]

Adamlar iktidara gelmemiş ki henüz. Adı üstünde VAAD... "Yaptık, ettik" mi desinler? Muhalefetin böyle bir icraat yetkisi mi var? Komedi olsun diye mi sarf ediyorsun bu lafları, anlamadım ki.
Eleştirirken insan biraz tutarlı, vicdanlı olmalı be!
Partizana yaklaşıyorsun meseleye, 'Zillet İttifakı" demenden belli.[/FONT]

Şimdi Adamlar iktidara gelmedi diyorsun. Tamam da, Vaad dediğin şeyin de TUTARLI, MANTIKLI VE AKLA YATKIN olması gerekir. Yoksa HER VAAD VAAD değildir, Yapılabilr, Uygulanabilir, SADRA ŞİFA olması gerekir Vaad dediğin şeyin.. Zillet İtifakı dememin nedeni de şu, Bir insan, Terör örgütleri ile, LGBT denen sapkın akımlarla, 100. yıllında 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz diye aynı eylemde, Aynı söylemde, AYNI KARE de birleşiyorsa, Kusura bakma ama, Bu ülkenin bir VATANDAŞI olarak BEN BUNA ZİLLET DERİM. Zillet kelimesinin türkçe anlamı. AŞAĞILIK OLMAYI YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEK demektir. Ve bu bir hakaret değil DURUM TESPİTİ dir.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. İmamoğlu babamın oğlu değil, Erdoğan'ın babamın oğlu olmadığı gibi. Eminim sizlerinde öyledir.

Gelin iyiye iyi kötüye kötü diyelim.

İmamoğlu seçildi, sevsenizde sevmesenizde bunu değiştiremezsiniz.

İmamoğlu çocuklara ücretsiz süt dağıtıyor, iyi yapıyor.
Burda İmamoğlunu eleştirenler, AKP'ye ihtiyacı olan ailelere süt dağıtılması niye zorunuza gitti de Sayıştayı devreye soktunuz diye sorabiliyorlar mı? İhtiyacı olan ailelerin ücretsiz süte ulaşmasının neresi kötü ?

İmamoğlu Halk Ekmek ile ihtiyacı olanlara daha ucuz ekmek sağlıyor, iyi yapıyor.
Burda İmamoğluna laf söyleyenler, AKP li belediyelerin Halk Ekmek büfesi açılması için neden izin vermediklerini sorabiliyor mu? Halkın ucuza ekmek almasının neresi kötü ?

İmamoğlu Metrobüslerin bir kısmının kullanım ömrünü doldurması nedeniyle yeni metrobüs alımı için düşük faizli kredi buldu, krediyi kullanmak için Erdoğan'ın imzası gerekli.
Türkiye sevdalısı Erdoğan, İstanbul'a aşık Erdoğan neden imza atmıyor? İmamoğluna bilip bilmeden laf yetiştiren muhteremler, Erdoğan'a bu yaptığın kötülüğü hakedecek ne yaptık diyebiliyor mu ? İnsan sevdiğine kötülük yapar mı diye sorabiliyor mu?

Üç hizmette ben yazayım dedim. Kim iyi kim kötü siz bilmesenizde Allah biliyor. :)

DJ_BORAN

Yazdıkça fena batırıyorsun.

Terör örgütü yazmışsın, beni dinleme aç AKP Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu dinle. Özür dilemekte erdemdir.
CHP görüşünce terör, AKP görüşünce istişare. Aferim, çok zekisiniz. :)

LGBT diye sapkın akım dediğin desteklediğin adamların yaşam biçimi olmasın sakın. Zillet diye iftira attıklarından dilemiyorsan bile TGRT Ceo sundan bir özürü esirgeme.

En az 5 yerden maaş alan liyakatsiz adamlar, Lüks arabalarda pudra tozu çekenler iyi adamlarsa senin için bildiğin yolda devam et. ama gittiğin yol zillete çıkmasın. Sana göre iyi olandır belki de zillet, kim bilir.

1: Ben asla batmam! Ne mazim de ne bugünümde Utanılacak hiç bir şey yapmadım söylemedim. Bundan yüzde yüz eminim. Önce bunu bi belirteyim. Ben kendimi senin beni gördüğünn "görmek istediğin" seviyede değerlendirmediğimden bu kısmı suratına çarparak reddediyorum. 2: Görüşmek ile Siyasi ittifak yapmak arasında Ağrı dağı ile süphan dağı kadar fark vardır. Mesela siz ak parti nin her hangi bir yöneticisiinin ağzından PKK propagandası yapmaktan tutukalann birisi için "SERBEST BIRAKACAĞIZ" diye bir vaat duydunuz mu? Ya da, Her hangi bir AK PARTİLİ nin çıkıp ta kendi seçmenine HDP meclise girsin diye Her evden bir oy verin, Diye bir rica da bulunduğuna şahit misiniz? Bu sorulara evet cevabı verebilecek Kanıtınız deliliniz ıspatınız var ise, Sizden özür dilemeye hazırım ama AKSİ olursa siz hakaretleriniz için özür dileyecek kadar erdemli bi onurlu olabilir misiniz?
2:LGBT sapkın bir akımdır. Neden sapkın akımdır biliyor musun? İnsanlık tarihinde Eşcinselik ten dolayı umumi şekilde cezalandrılan ortadan kaldırılan kavimler topluluklar vardır. Medeniyetler tarihi "Özellikle arkeolojik bulgular" BU konuda sayısız örnek sunar. Ayrıca Eşcinseliğin bir hastalık olmadığı da TIBBEN kanıtlanmış ve İnsanlık tarihinde hiç bir nesilde EŞCİNSEL GEN e rastlanmamıştır! Bu konu bir aşağılama unsuru da değildir ayrıca. Nasıl ki Tıbben bir insana, Paranoid Şizofren, dediğinizde o kişiyi aşağılamış olmuyorsanız, Bir insana, Eşcinsel olduğu için Eşcinsel diye sıfat takmak onu aşağılamak anlamnına gelmez. Neden, Çünkü her ikisi de TIP otoritelerince tanımnan birer TIBBİ terim yani "TEŞHİS" dir..
3: En az 5 yerden maaş alan liyaaktsız adamlar dedin değil, Likayat nedir size göre, Bunun tanımını çok merak etim. Bir insnaın bir şeye layık olmasının kriteri nedir? Mesela şöyel sorayım Sizce Bir insan Aynı zmaanda, Hem İnançlı, Hem aydın, Hem eğitimli, Hem de Kariyer sahibi olabilir mi? Yoksa Bu bahsettiğiniz liyakat tanının ön şartı SEKÜLER olmak mdır sadece? Benimki sadece bir soru. Hani her şeyi bildiğinizi zannediyorsunuz ya? 4: Benim iyilik anlayışım İnsalığın evrensel değerleri ile ölçülür. Bakın "insanlığın" diyorum. Şu idolojinin bu ideoloji demiyorum. Öncelikle bu konuya dikkatinizi çekmek isityorum Size bir soru soracağım. PKK denen örgüt terör örügütü müdür?. Ya şöyle sorayım. 1984 teki ERUH baskının dan bu yana geçekçeleşen PKK eylemlerini nasıl tanımayacağız. Size göre bir devlet, Kendi askerine kendi polisine, Kendi vatandaşına kurşun sıkan Kişi ya da kişilere nasıl davranmalı ki, SİZİN DEYİMİNİZLE FAŞİST olarak nitelendirilmesin? Hani çok biliyorsun ya.. Bunların da cevabını verirsin herhalde. Ama her şeyden önce SENİNLE AYNI FİKİRDE OLMAYAN HERKESE HAKARET ETMENİN SENİ HAKLI KILMAYACAĞINI BİLEBİLECEK KADAR ERDEMLİ olabilmeyi denemen lazım. BU DAHA İNSANİ ÇÜNKÜ

Vaad konusunda sana bir çift izahat ta yapmam lazım. "Vaadetmek" evet, Kendi içinde bir şeyi "mevcut olan dan daha iy hale getirmek" anlamına gelir. En azından kelimenin mantıksal köken itibariyle vardığı yer burası. Ancak; Sen ve senin gibilerinin anlamadığı; Anlayamadığı şey şu; Bir insana, Bir insanlar grubuna, Temel ihtiyaçlarızı karışlayacağım, Şeklinde bir söz vermek, Sizin anladığınız manada vaat olabilir, Amma, Zaten zaruri olan bir ihtiyacın karşılanması, "Hakkın sahibine teslimi" bakımından vaat kelimesini tam olarak karşılamaz. Peki ne gerekir bir ifadenin vaat olması için, Yine anlayabileceğiniz şekilde örnek verelim; Bir insana "Hali hazırda kendi imkanları ile yapabildiği, Ulaşabildiği şey" i vemrek hakkını teslim etmektir. Vaat ise bambaşka bir şeydir, O insana, O insanlr grubunda "Daha önce olmayanı vermek, Verebilmek ama bunu da, Akla, Mantığa Gerçekliğe uygun yapmak" demektir. Örneğin, Tekerleği yeni icat etmiş bir topluma "Size otomobil yapacağım" demek sizin mantığınıza göre Vaat olabilir, Ama Mantıklı ve uygulanabilir değlldir "KENDİ ŞARTLARI" içerisinde, Benzer bir şekilde, 2023 yılında herkesin, İnternete erşiebildiği bir ortamda "Belli bir kesime Bedava internet imkanı sunmak ta, Akla ve Mantığa aykırı vaatler, Sınıfındadır. Özetle, Vaat demek mevcut olanın fevkinde olanı sunmaktır. Bu meyanda Kendilerine MİLLET diyen MALUM ittifakın ortaya koyduğu iddialar VAAT BİLE değildir.

Sana milyon tane örnek verilse birine inanmayacak yapın var. Madem PKK terörist, madem AKP de sütten çıkmış ak kaşık.

Bu ne bu !!!

Resmi Gazete’nin 3 Mayıs Çarşamba günü yayınlanan 32179 numaralı sayısının Yürütme ve İdare Bölümü incelendiğinde iddia edilen karara ulaşabiliyoruz. 7219 sayılı karar neticesinde anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Mehmet Emin Alpsoy’un cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla kaldırılmış.

Gaffar Okan emniyet müdürü değil miydi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miydi?

Tamam kardeşim en iyiyi sen biliyorsun, en doğruyu sen söylüyorsun, şampiyon sensin. Sakin ol, rahatla. 9 gün sonra ben yine burdayım, sende gel.

Sizden ricaetsem bana beş değil üç tane güzel ve yararlı hizmetini sayabilir misiniz?

Hocam ben suali arkadaşa bilerek sordum.
Biliyorduk, bakalım siz de biliyor musunuz diye test etmek istedim diyorsunuz

ben dörtyıl boyunca göremedim de.
Ama sonra ben hiçbir hizmeti görmedim diyorsunuz?

Sayılan 300'ü bulan projeiere bakıldığında elle tutulabilecek mahiyette hiçbir icraat olmaması neticesinde Ekrem İmamoğlu tıkır tıkır işleyen bir sistemi almış takur tukur işler hale getirmiştir. Bir tane başlayıp da bitirdiği metro yok. Bitirdik dedikleri zaten bitmeye yüz tutmuş projeler.
Varsa yapılanlar, daha önce var olanlar diyorsunuz.

İstanbul halkı bu cefaya lâyık mıdır? Evet lâyıktır. İstanbul halkının bundan şikayet etmeye hakkı var mıdır? Hayır yoktur.
Hak ettiniz diyorsunuz!

Ali Bey, ne diyorsunuz Allah aşkına?
Benim açımdan mesele gayet nettir: Kim nerede durmak isterse durabilir. Hiç itiraz yok. Ama bir yerde durun, takip edemiyoruz, başımız dönüyor.

Okuyucuların takdire bırakıyorum.

Şunu net olarak söylemek gerekir, bu ülke bundan daha kötü yönetilemezdi. Bugün ülkenin durumu ortada, sokağa çıktığınızda gülen yüzlü insan mı fazla, gergin sinirli asabi insan mı? Recep Tayyip iyi şeyler yapsaydı, insanlar mutlu, mesut yaşardı. Aile kavgaları, şiddet olayları, çeteleşme, mafyalaşma ülkenin iyi yönetilmediğinin kanıtı. Evladına okul harçlığı veremeyen baba asabi olur. Kızına çorap dahi alamayan anne depresyonda olur. Ekonomiyi batıran AKP nin gitmesi ülkem insanının hayrınadır. Sadece buhar edilen 128 milyar dolar bile 85 milyonun her bir bireyinin 10 bin lirasının buhar edilmesidir.

Kötü yönettikleri ülkeyi, fakirleştirdikleri insanları ikna edemedikleri için PKK, Fetö iftiralarına sarılıyorlar. Yeter ki birisi ekonomi kötü desin hemen ya PKK destekçisi ya fetö destekçisi.

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, umurlarında mı dünya. Lüks araçlarında pudra tozu çekmeye devam.

Ama unutukları bir şey var. Lale devri nasıl bittiyse Sülale devri öyle bitecek!

Hakan Bey dostum.
Ben 3 konuda tanımadığım insanlarla hiçbir yerde münakaşe etmem, hele hele burada asla. Din, siyaset ve spor. Ama lânet olsun bir hata ettik, evet resmen bir hata ettik ve siyaset konusunda münakaşaya başladık. Aslında münakaşa değil de tatlı tatlı sohbet diyelim zira tartıştığım arkadaşımız da son derece efendi ve kültürlü birisi. Ama araya bazı güzel kardeşlerimiz de devreye girince rotadan sapmalar oluyor maalesef. Bu nedenle boş verin “öyle oldu, böyle oldu” veya “siz ne diyorsunuz Allah aşkına” demeyi. Şurada kaldı on gün. On gün sonra zaten herşeyi bir kenara bırakıp unutup yeniden birbirimizi kucaklayacağız. Dün zaten bir gaflete düşüp bir arkadaşın gönlünü kırdım ve çok üzüldüm. Tartışma filan istemiyorum. Bu arada ben ne dediğimi çok ama çok iyi biliyorum. Anlayan da anlıyor, anlamak istemeyen de anlamıyor. Ne diyeyim.
Selametle.

Konu belediye siyasetine dönmüş ama ben de bir kaç söz edeyim.

Arkadaşlar siyaset bir hizmet işidir. Birisi bir şey yapar, ardından gelen onu alır geliştirir, onun ardından gelen daha da geliştirir. Bu böyle devam eder.

Engellileri "keşfeden" AKP değildir.

Engellilerle ilgili ilk eli yüzü düzgün düzenlemeler 1980 li yıllarda yapıldı. Ama esas olarak şimdi sahip olunan hakların çoğu Ecevit koalisyon hükümetinde 1998 yılında çıkartılan KHK'lar ile Bakan Hasan Gemici'nin gayretleriyle mevzuata girdi. AKP ise 2005 yılı gibi bunları derleyip toplayıp engelliler yasası haline getirdi.

Aslında AKP bu süreçte mevcut hakların maddi karşılıklarını biraz arttırmak dışında fazla bir yenilik de getirmedi. Hatta bazı yönlerden gerilemeler bile oldu.

Şimdi Millet İttifakının engeller programı da haliyle mevcut mevzuatın üstüne kurulmuş, onu geliştirecek ve ilerletecek bir düzenleme.
Engellilerle ilgili bir sektörde çalışan bir kişi olarak, millet ittifakını oluşturan vekil adaylarının neredeyse tüm illerde bu konuya çok önem verdiklerini ve sektörü gezip dolaşıp bilgi aldıklarını bizzat biliyorum.

Elbette bunlar seçim kampanyası, seçim bitince unutulur gibi de değerlendirilebilir. Umarım öyle olmaz.

Ama peşinen "bunlar yapamaz, edemez, cak cek" gibi yakıştırmalar yapmak ne adil, ne de hakkaniyetlidir.

Bırakın yapsın, etsinler. O zaman eksiği, yanlış söylersiniz.

Benim gördüğüm kadarıyla çok detaylı ve kapsamlı bir içerik oluşturulmuş... hemen her şey kapsam içine alınmış. Doğrudan siyaset ve muhalefet etmek yerine şu konu unutulmuş veya hatalı yazılmış gibi eleştirileriniz olsa belki daha anlamlı ve kıymetli olur.

Öbür türlüsü boş muhalefetten öteye gitmez.

Engellilerle ilgili ilk eli yüzü düzgün düzenlemeler 1980 li yıllarda yapıldı.
Doğru, hatta öncesi de var. Mesela 2022 sayılı (engelli maaşı diye bildiğimiz) düzenleme 1976 tarihlidir. 571 ve 572 sayılı kanun hükmünde kararnameler 1996 ve 1997 tarihlidir. Hatta 1992'de enfes bir taslak vardı ve maalesef Meclis'ten geçemedi. Bu taslağın ilk nüvelerini 1980'lere dayanır. 3-4 kez meclise gelmiş, revize edilmiş, sonra rafa kaldırılmış ve kırpılmış hali olarak 2005 senesinde 5378 sayılı yasa ile karşımıza çıkmıştı.

Hatta eğitim ve anayasal düzenlemeler bakımından 60'larda da düzenlemeler vardı.

AKP engellileri oy deposu olarak rezerv etmeyi ve onları konsolide etmeyi "kısmen" başarmıştı. Şimdi değişti...

Bu arada 2018 seçimlerinde tüm partilerin beyannamelerini özet haline getirmiştik. Şurada Bu sene yapamadık

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "Engelliler ve Aileleri" adıyla bir video yayınladı. Engelli politikaları konusunda 9 maddelik bir anlatım yapmış.

Şu başlıkta

Hemen cevap vereyim! Haburda gelenler, "PKK nın Herhangi bir silahlı eylemine katılmadıkları için" sadece örgüt üyeliğinden ceza alması gerkeen ve ŞARTLI SALIVERİLME YASASI çerçevesinde Beraat edilerek değili, Cezaları ertleenmek suretiyle salıverilmiştir. Ve nitekim daha sonra Terör örgütüne eylemsel destek verdikleri tespit edilmiş olup yine sizin, "Çadır mahkemeleri kurdu dediğiniz hükümet" in emriyle yapılan bir askeri operasyonda itlaf edilmişlerdir. YETERİNCE AÇIK OLDU MU?

DJ_BORAN

Maşallah kıvırmakta üzerine yok. Nazar değmesin. Kıvırmak desteklediğin siyasi düşüncenin karakterine özgü olduğu için ben kendi adıma şaşırmadım.

Çözüm süreci deyip Analar ağlamasın diyende sizdiniz, laf güzel de oya dönüşmeyince ne oldu çözüm süreci, hani Analar ağlamayacaktı. Kimler kandırdı sizi de 85 milyonun anasını ağlattınız ?

2011 e kadar Kardeşim Esad vardı, ne oldu katil Esed oldu? Bak 34 askerimizi Rusya şehit ettikten sonra Rusyaya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti 2 dakika beklettiği ortaya çıktı. Rusyanın saygısız tutumu, Rus devlet televizyonu kronometre tutarak yayınladı. Hatırladın mı?

Amerikanın askerlerimizin başına çuval geçirmesini de unutma ama asıl önemlisi Amerikaya NOTA verecek misiniz diye sorulduğunda hangi partinin "hayırdır müzik notası mı veriyorsunuz" diye dalga geçtiğini hiç unutma!
Erdoğan, onbir Türk subayının başına çuval geçiren ABD'ye nota verilmesini isteyen CHP'ye "Ne notası, müzik notası mı bu?" diye çıkışalı yirmi yıl oldu.

Meclis tatildeyken malesef şehit verdik. Peki kim, hangi parti "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz" dedi? delikanlı gibi cevap ver.

Muhterem Hocaefendi ne oldu da bir anda "FETÖ" oldu. 2002 den 2013 e kadar 11 yıl ülkeyi birlikte yönetmediniz mi ? "Terörist"lerle ülke yönetmek nasıldı ?

Şehit, PKK, asker, vatan, terörist üç beş kelime ezberlemişsin aferim ama yanlış ezberlemişsin. Açık açık soruyorum senin genelkurmay başkanına da TERÖRİST dediler, hapse attılar. Komutanlarını yıllarca cezaevinde tuttular. Utandın mı utanmadın mı? Ülkenin Genelkurmay başkanına terörist iftirası atılırken de alkışladın, iftiralar ortaya çıkıp serbest kalınca da alkışladın değil mi ? Ne kıvırdın be !

Sayfalarca yazarım dün terörist dediğinize bugün kahraman, bugün kahraman dediğinize yarın terörist dersiniz! Hayatınız yalan, hayatınız iftira, hayatınız bizden olmayan terörist demekle geçti.

Uzun lafın kısası daha önce de yazdım inanmadın ama yazdıkça batıyorsun güzel kardeşim.

Daha önce yazdım bu ülkenin 128 milyar doları buhar edildi, o günün parasıyla 85 milyon vatandaşın her birinin hakkı 10 bin TL buhar edildi.

Kılıçdaroğlu diyor ki, benimle birlikte bereket, huzur ve adalette aday. Burası gerçekten önemli.

Türkiye'ye bereket lazım. Ülkenin bereketi kaçtı, her gelen yeni gün dünden daha zor. Lüksü geçtim temel gıdaya ulaşırken, ilaca ulaşırken zorlanıyoruz.

Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Sınırlarımızdan kaçak yollarla gelenler, Suriye'den gelenler, parayla vatandaşlık alıp gelenler. Kaçak geçişleri önlemek amacıyla sınır duvarının önüne hendek kazma işlemi yapan iş makinelerine ve onları koruyan Türk askerine, Suriyeliler tekbir getirerek saldırmak istedi. Sınırımızda askerlerimize saldıranların şehirlerde sorunyaşadıkları vatandaşlarımıza karşı nasıl çeteleştiklerini, mafyalaştıklarını zamanla daha çok göreceğiz. Bu iktidar ülkenin huzurunu da kaçırmıştır.

Türkiye'nin adalete ihtiyacı var. Kimi kime şikayet edeceğiz durumunu yaşamadığımız bir tek gün kaldı mı? Güreşçi den vakıfbanka yönetici yaptılar. hayvanat bahçesi müdürünü tübitaka atadılar. sınavda birinci olanı atamayıp sözlü mülakatla sonuncuyu atamaları olağan durum oldu. 2021 yönetmeliğiyle ben dahil binlerce engellinin emeklilik hayali suya düştü.

Bir engelli olarak benim en çok ihtiyacım olan üç şey: BEREKET, HUZUR, ADALET. Bu iktidarın 21 yılda veremediğini bir 5 yıl daha beklemek mantıksız olur. 21 yılda ülkede bereket bırakmadılar, ülkenin huzurumu kaçırdılar, adaleti mumla aratır oldular.

DJ_BORAN veya başka bir arkadaşımız başlığı ne kadar kötülemeye çalışırsa çalışsın herbir vatandaşımızın iyiliği için engelli olsa da olmasa da herkesin iyiliği için bu AKP'nin gitmesi gereklidir.

AKP gidecek ve TÜRKİYE'YE BEREKET, HUZUR ve ADALET gelecek.

Hemen cevap vereyim! Haburda gelenler, "PKK nın Herhangi bir silahlı eylemine katılmadıkları için" sadece örgüt üyeliğinden ceza alması gerkeen ve ŞARTLI SALIVERİLME YASASI çerçevesinde Beraat edilerek değili, Cezaları ertleenmek suretiyle salıverilmiştir. Ve nitekim daha sonra Terör örgütüne eylemsel destek verdikleri tespit edilmiş olup yine sizin, "Çadır mahkemeleri kurdu dediğiniz hükümet" in emriyle yapılan bir askeri operasyonda itlaf edilmişlerdir. YETERİNCE AÇIK OLDU MU?

Baya açıklayıcı olmuş kardeşim teşekkür ederim öğrenmiş olduk bizde

Yalnız senin sözün şöyleydi "Mesela siz ak parti nin her hangi bir yöneticisinin ağzından PKK propagandası yapmaktan tutuklanan birisi için "SERBEST BIRAKACAĞIZ" diye bir vaat duydunuz mu? "

senin bu sözün içinde silahlı eylem falan geçmiyordu hani. Tabi şimdi o haburdan girenlerin pkk propagandası ile bir ilgileri de yoktu sanırım. Onlar normal vatandaşlar olduğu için serbest kalmışlardı.

özel sağlık sigortamdan olmamamk için yani devlet hastanelrinde sürünmemek için sürünerek çalışıyorum desem yalan olmaz ama artık yetti hstaşıklarım arttı gücüm yetmiyoe .doktorları kaçırtmasalar ben randevu alabilsem ve muayene olabilsme neden özele muhtaç kalıyorum?inanın devlet hastanelerinde tuvalete gitmeye tiksiniyorum heryer leş gibi.enfeksiyon kapınca direk hastaneye yatıyorum.olay büyüyor .düşünün bir ramotoloji için annem 5-6 ay sonra ancak alıyor bazen 15 günde bir kan vermem bunu göstermem ilaç değişimi doz ayarı lazım.hastanelerde doktor yok , yok , koca dahiliyede 3 doktor , göz için babam 7 ay sonraya katarakt sırası aldı .olay bu.ben neden vergilerimle onca sene ödemişim insan gibi muamele görmüyorum hastalığımı takip ettiremiyorum.halkımız bunu haketmiyor.

Propaganda ayrı bir suçtur. EYLEM YAPMAK ayrı bir suçtur. TCK da ikisi de farklı tanımlanır.

ben bu foruma cok eskiden beri üyeyim ve eskiden bu forumda gelenler emeklilikle alakalı ve yardım için gelen insanlar vardı ama genelde emekli ve engelliler gelir sıkıntılarını anlatırdı ama şu son 5 senenir gelen her insan hastalı şizofrani yani piskolojik sorunlar yüzünden geliyor okuyorum tartıyorum ama bu sıkıntılar dedim zamandan beri çok artık nette tv lerde pek görmüyorsunuz ama çok insan bu rahatsızlıık yüzünden çok ters sonuclar doğurdu detaylarına girmiyorum ama ekram imam oluna yapılan eleştiriler yersiz dj kardeşim sana bu cümle ilercem senin diyelim evde kiradasin ve ev saybin sen elekitirk kullanıyorsun tmm ev saybi geldi elektirik voltaji düşürdü ve senin evde elektirikle caşışan çok şeyin sorun vermeye başladı mesela ben tartan ve analiz eden birisiyim ama ben izmirde olmama rahmen ist yaşayan çok arkadaşım var ve ist belediyesi devletten çok destek alamamaktan yakınıyor keza izmir büyük şehir belediyeside o yüzden kendi belediyelere al başka yere gelince al sana bukadar senin ev saybin misali kıstı elektiri al zararı zarar derken elektirin kısıldıkca sorun elektirikle calışan çok şeyi zincirlemesine dokunur o yüzden vaadler gün gelinde yapılır yapılmazsa secimde önümüze secenekler gelir değerlendiririz o yüzden yoksa iğnemi ipliğe gecer yoksa iplikmi iğneye geceri ayırmak gerek partılar gelir gider zamanla her gelen birşey yapar gider önemli olan gelen iyi birşey yaparsa iyi olur mesela ankara belediyesi yaptıkları çok iyi neyse nedim karpuz secer gibi partı secmemeliyiz onların yanında durumu iyi olmayanlar yanıyor hatta olmayanlar sorun artarken olanlar ise içindeki fasatlıkla beslenirler evi barkı iyi olanlar için sorun yok ama bir kira şuan izmirde 5000 tl den aşşa yok neyse tok acın halinden anlamaz böle devam ama öbür tarafta hakkımızı yiyenlerin yakasında olucaz bunuda bilsin insan olu.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt