Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak ameliyatı olup coumadin kullanarak hamile kalan var mı?

stuy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb ben 10 yıl önce mitral kapak ameliyatı oldum ve coumadin kullanıyordum. şu anda 12 haftalık gebeliğim var.Hamileliğimi anladığım günden beri clexan kullanıyorum. Doktorlar pek önermediler riskli olduğunun söylediler ama benim ilk defa anne olacağımı öğrenince pek karşı çıkmadılar. şu anda çok şükür gayet iyi gidiyor ama yine de bu şekilde çocuk sahibi olan kişiler deneyimlerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

benimde 20 yıl önce hem mitral hemde aourt kapağım değişti buna rağmen 2 çocuk sahibi oldum tabi riskleri var doktorunuz anlatmıştır sıkı takiple inşallah sorunsuz atlatacağınıza inanıyorum şanslısınız tek kapak çünkü bebeğinizin organları oluştuktan sonra clexanı kesip coumadine geçeceklerdir doğuma yakın da coumadini kesip cleaxna geçerler merak ettiğiniz herşeye elimden geldiği kadar burdan yardımcı olabilirim

Slm dün doktora gittim bana clexanı doğuma kadar kullanacağımı söyledi. Bu konuda farklı uygulamalar var bildiğim kadarıyla neden böyle bir uygulama yapılmış olabilir bilgisi olan var mı

farklı tedavi olabilirmi diye düşünüyorum ama benim her iki hamileliğimdede dediğim gibi oldu cleaxan kullandığınız zaman pıhtı atma riski çok 2. gebeliğimde kapakçığımın üstüne pıhtı attı 5-6 kere tee oldum 1.5 senede zor dağıldı Allah korudu pıhtı beynime de atabilirdi riski var doktorunuz size bunları anlatmıştır mutlaka ınr nize düzenli baktırırsanız coumadin daha güvenli 9 ay cleaxan kullanmak hem zor olur hemde daha riskli sizinki tek kapak acaba o yüzdenmi en iyisi siz doktorunuzla tekrar görüşün hatta başka bir kardiyoloğa daha danışın derim

Bir ay sonra tam kan tahlili istiycem dedi. Clexan kullanmak gerçekten zor bir de ben sadece gobeğimden yapıyorum karnım buyumeye başlayınca iğne yerleri geç iyileşiyor bu da beni çok duşunduruyor ilerleyen zamanda ne yapabilirim diye Bir de bebek için en iyi koruma yöntemi bu dedi bana ben de neye göre böyle bir karar verdi bir dahaki horuşmemizde soracağım

stuy ilerleyen zamanlarda bacaklarından yaparsın üst taraflardan çok daha kolay oluyor koldan yapma çok acıtıyor sabah akşam kullanıyorsun değilmi cleaxanı?bebek için en iyi koruma yolu cleaxan olabilir ama senin için en iyi korunma yönü bu değil mutlaka başka bir kardiyoloğa danış

Bacağıma bir defa yaptım inan bana çok acıdı bir daha da cesaret edemedim zaten şu bir ay geçsin bakalım doktorla konuşurum. Sizin doğum erken doğum falan değil dimi. Aslında sordum başka doktora da o da bu uygulama değişebiliyor dedi ikisi de yanlış değil ama doğru da değil dedi. Yani ikisinde de başarılı sonuçlar var dediler. Zannedersem biraz şansa giriyor bu durumlar😊 Size de çok teşekkür ederim beni rahatlatıyorsunuz😊

her ikisindede normal doğumu uygun gördüler doğuma yakın coumadini kestiler cleaxsana geçtiler ve suni sancıyla doğumu başlattılar aslına bakarsanız dediğiniz gibi biraz da şans işi ilk hamileliğimde hiç sorun çıkmadı ikincisinde cleaxan kullanırken auort kapağımın üstüne pıhtı attı daha sonrada coumadine bağlı kanama geçirdim 2 aydan fazla hastanede yattım

Günaydın şuanda ilk randevuyu beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi. O zaman iki doktorumla da ayrıntılı bir şekilde konuşmak

Mrb. Benimde aort kapağım metal. Kısa bir zaman önce 21 haftalık bebeğimi kaybettim. Coumadinlemi alakalı yoksa değilmi otopsi sonucunda belli olacak. Ama değer normal aralıktaydı. Kardiyologum günlük aldıgım coumadin dozunun yüksek oldugunu, bebeği etkileme olasılıgının düşünülmesi gerektiğini söyledi. Rabbim bir gebelik daha nasip ederse onda tüm süreci clexanla götüreceğini söyledi. İkinci trimestırda falan coumadine geçiş olmayacak yani. Dilerim sağlıkla kucagına alırsın. Rabbim evlat acısı yaşatmasın..

ben her iki hamileliğimde de bebeklerin organları oluştuktan sonra yani 4-4.5 ay sonunda coumadin kullandım taki doğuma kadar doğumdan bir kaç gün öncesine kadar neden böyle oldu acaba bu arada bende doğumdan 20 gün sonra kanama geçirdim hemde ınr değerim 2.43 iken olabilecek birşey değildi clexan dada aourt kapağımın üstüne pıhtı attı

Günaydın siz hamileliğinizin kaçıncı gaftasında tekrar coumadin mullanmaya başlamıştınız. Bana doktorum hamilelik boyunca cleaxan kullanacağımı söyledi. Bebek için en sağlıklısı buymuş. Çok geçmiş olsun bebeğinizi kaybetmenize çok üzüldüm.

Çok sagolun. 6. haftada clexana geçtik. ikinci trımestırda yani 14. haftada coumadine geçtik.26. haftaya kadar coumadin kullanacaktım. Şimdi diğer gebelikte clexanla götürecek. Siz nereye gidiyorsunuz kardiyolog için ? İnşallah saglıkla kucagınıza alırsınız. Dua edecem sizin içinde..

Ben kardiyoloji için Bakırköy sadi konuk eah gidiyorum. Çok tşk ederim doktor bana bebek için en sağlıklı nu yontem dedi yani doğuma kadar clexana devam edicem. Ayın 8 inde genel kontrol yapacakmış. Hayırlısı gelişmeleri burdan yazmaya çalışacağım.

Evet paylaşalım inşallah. Kaçıncı haftada coumadini bıraktınız.

Son düzenleme:
Ben gebeliğimi erken anladım kan tahlilinde çıktığında hebrliğimin 3.haftasıymış o günden itibaren de cleacan kullanıyorum.

Slm iyiyiz çok şukur her şey yolunda bebeğim 23 hafta oldu claexana devam ediyorum. İki doktorumda bu şekilde olması daha iyi dediler. Bir kızım olacağını oğrendik

stuy

çok sevindim şükran Allah tamamına erdirsin inşallah eli ayağı düzgün sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olur inşallah Allah'ım olmayan herkese nasip etsin anne olmak dünyanın en güzel duygusu habersiz bırakma beni

Tşk ederim çok sağol Allah isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu.

iyi akşamlar. Hotmailden gördüm msjnızı. Biraz içime kapandım galiba. Şimdi farklı bir uğraş buldum kendime. Pedagojik formasyon almıştım. Ögretmenlik için kpss ye hazırlanmaya başladım. Study sizede çok sevindim.. Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin.. Benim bebeğimde kızdı :( Rabbim evlat acısı göstermesin.. Satı abla yine msjlaşalım inşallah.. Allaha emanet olun..

Hemen pes etme önce kendin inan ve morelini yüksek tut eminim ben zamanı gelince sende bebeğini kucağına alacaksın sakın içine kapanma konuş insanlarla konuşmak istemezsen ağaçla konuş çiçekle böcekle konuş ama lütfen kendini bırakma

Günaydın satı hanım çok güzel demiş öncelikle inanmak lazım rabbim isteyen herkese nasip etsin. Evet hiç kolay değil hep aklında bir yerlerde acaba bişey olacak mı sorusu oluyo ama o soruya çok takılmamak lazım güzel duşunelim güzel şeyler olsun

Slm bu hafta bebeğim 32 haftalık oldu. Her şey yolunda sayılır şeker hastalığını saymazsak tabi sıkı bir diyete başladım. Ama kalp doktorum yolun sonuna geldiğimizi en küçük problemde bebeği aldırabileceğini söyledi artık kuvoz de yaşayabileceğini söyledi. Kontrollerim 2hafta da bir yapılıyor hem kalp için hem doğum şimdiki bu kadar😊 tekrar görüşmek uzere

stuy 32 hafta artık kendisi kurtardı annesi çok sevindim sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olur inşallah:D

Merhabalar.. Bu konuyu görmem bir nebze olsun içimi rahatlattı diyebilirim. Ben doğuştan kalp hastasıyım ve doktorum her kontrole gittiğim de hamileliği sorduğum Zaman önermediğini söylüyor. Aslında kabul etmek öi en doğrusu yoksa bir kere şans vermek mi bilemiyorum! Rabbim bebeğini bir an önce sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin tüm bekleyen annelere ve evlat acısı görmüş annelere rabbim sabır,dayanma gücü versin. Umarım her şey gönlünüzce olur

satıcan

Çocukken ameliyat oldum deleval diye biliyorum. Raporumda ambliyopi,kalk kapak hastalığı,pulmuner hipertansiyon ve doğuştan kalp hastalığı yazıyor. Doğuştan geldiği için yıllardır hep kontrole gidiyorum ama şu an farkettim ki tam olarak ne olduğunu da bilemiyorum. Aslında ailem hep sonuç kısmında beni uzak tuttu sanırım o yüzden

Son düzenleme:
Deniz'in superisi yazdığını terimlere internetten baktım ama pek birşey anlamadım kapakçıklarda mı sorun var damarlarda mı anlayamadım ameliyat oldunuz mu?

Üst Alt