Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak ameliyatı olup coumadin kullanarak hamile kalan var mı?

Evet ameliyat oldum ama on yaşındayken. Öncesinde anjio olmuşum. Şöyle diyeyim aslında kalbimde yapısal bozukluk da var. Damarlarım tersti düzeltildi kalbimdeki delik kapatıldı ve kalbimin yarısı gelişmemiş ve çalışmıyor malesef

Deniz'in superisi ben de 19 yaşında ameliyat oldum aourt ve mitral kapağım değişti buna bağlı coumadin ve coraspin kullanıyorum hamilelik riskliydi ama göze aldım iki tane oğlum var ellerinizden öper evlimisiniz bilmiyorum ama iyice bir araştırın derim evlat bambaşka bir duydu Allah'ım isteyen herkese versin
MERMUS nasılsın arkadaşım?

Rabbim acılarını göstermesin hayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah. Ben 3 yıllık evliyim ve yaşım da otuza yaklaştı bu yüzden aslında endişelerim geç kalmak da istemiyorum. Araştırmaya karar verdim inşallah bir kaç değişik doktora gitmeyi düşünüyorum sonrası nasip..

Deniz'in superisi teşekkür ederim Allah gönlüne göre versin inşallah hayırlı haberlerini bekliyorum

Merhaba . Yardımcı olursanız sevinirim. Bundan bi ay önce nefes darlığı şikayeti ile kardiyoloji ye gittim ve orada 1.2 cm orta derecede mitral kapak darlığı olduğunu söylediler. Dünyam başıma yıkıldı .
Arkadaslar doktor bana ameliyat olmam gerektigini söyledi kalp kapakcigi degisecekmis. Memurum daha 3 yıl oldu atanalı iki çocuğum var . Bu ameliyat riskli midir? Mitral kapakcigi değişen var mı?
Ve arkadaşlar ben geçen sene aile bakacak kimse olmadığı için bedelli askerlik yaptım. Acaba parami geri alabilecek miyim . Çünkü bu hastalık bende 12 senedir varmış . Size zahmet yardimci olun .

Muratozbek

Merhaba Murat Bey benim 22 yıl önce hem aourt hem mitral kapağım değişti her ameliyat risklidir tıp çok ilerledi öncelikle morelinizi yüksek tutun tek kapak ameliyatı çift kapağa bakarak daha kolay olur tahminim geçmiş olsun

ben ankarada ,kamet ediyorum Muratozbek 22 yıl oldu ben ameliyat olalı beni ameliyat eden profösör çoktan emekli oldu belli başlı bir doktorum yok inr ve genel konrtol için kalp merkezine gidiyorum ibni sina hastanesine bağlı

SAAĞLIK PERSONELİ İSMET BEN SORUNUZA ŞÖYLE CEVAP VEREBİLİRİM
**
Devamlı kontrolde olduğunuzdan dolayı ilaç dozları ile kendi başınıza düzeltmeye gerek yok. Yiyecek le ilgili bir etkileşim hissetmemekle beraber .Yeşil sebze ve salataları eskiye nazaran daha az tüketmeniz gerekmektedir.

Koldan yapmayı deneyin o daha acısız oluyor bir sağlıkçı olarak tavsiyemdir

Sati hanım bende kalp hastasiyim ve coumadin kullaniyorum.Anne olmak istiyorum.Yorumlari okuyorum ve bir caresi olduğunu ogrendim sayesinde.Yaşım 35, bu bir problem yasatir mi?

Merhabalar öncelikle kendinize iyi bir kardiyolog bulun kalbinizde ne sorun var bilemiyorum ama eğer ki kardiyoloğunuz senin kalbin hamileliği kaldırır derse iyi bir jinekolojla sıkı kontol altında takip edilerek anne olabilirsiniz

Merhabalar satı hanım 2013 yılında mitral kapak değişimi için ameliyat oldum. Allah nasip ederse bu pazartesi önce kadın doğuma, sonrasında kardiyolojiye muayene olacağım. Bu konuda tecrübelerinize çok ihtiyacım var. Dualarınızı eksik etmeyin.

benim hem auort hem mitral kapağım değişti sizin tek kapak olduğu için emin ol çok daha kolay olacaktır ben elimden geleni yapmaya hazırım dualarım sizinle

Teşekkür ederim Satı Hanım,kardiyolojiye 29.09.2016 perşembe gününe randevu verildi, bende Ankara'da ikamet ediyorum.Hacettepe Üniversitesine basvurdum,sonuclardan size bilgi verecegim.Uzun surecli ve bir yandan da zorlu doneme girecegim.ALLAH' a emanet olun tekrar.Yardimlariniz icin cok teşekkürler.

benim de eşim akciğer embolisi geçirdi. ömür boyu clexan iğne kullanacak. ilk çocuğumuz tüp bebek yöntemi ile olmuştu. şimdi ikinci çocuk için tüp bebek tedavisine başladık. ama maalesef kullandığı iğne ve hastalığı sebebi ile doktorumuz çok hassas davranıyor ve birçok ilacı veremiyor eşime. inşallah herkes için hayırlısı olur.

Allahım evladınızı size bağışlasın olmasada çok üzülmeyin netice de evlat duygusunu tatmışsınız inşallah herşey dilediğiniz gibi olur

satıcan Sati hnm büyük risk teskil edildigi soylendi doktorlarim tarafindan.ALLAH' a şükürler olsun ki bir cocugum var.Rabbim onun yokluğunu gostermesin.
Beynime daha once emboli atmıştı ve sol gözümü kaybettim,bu durumlardan ötürü emboli atma riski cok yuksek.
Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin.Yardimlariniz için çok tesekkurler,sağlıcakla kalın.

Selam. Bende 8 yıldır coumadin kullanıyorum. Mitral kapak ameliyyatı olduğum için. Evli deyilim. Doğrusu evlilikden sırf kullandığım ilaç için uzak durdum. Çünki biliyoruz ki bu ilaç hamilelik için yasak. Amma burda okuduklarımdan dolayı hem de benle aynı durumda olub bu ilaçı kullanan hanımları gördükden sonra içim rahatladı. Evlenmeyi ve çoçuk sahibi olmayı çok istiyorum. Burada yazan stuy ve satıcan hanımlara bakım bende ümitlendim. stuy hanım çoçuğunuz doğdumu nasıl gecdi her şey? Merak etdim. 😊

Slm arkadaslar.. bende 1 yildir coumadin kullaniyorum1 yil once siddetli bas donmesi ve agrisi denge kaybi ve mide bulantisiyla hastaneye gittim. Yapilan emar sonucunda beyincige giden bir damar tikanmis. Yani inme inmis. Cok sukur hiç bir hasar birakmadi. Kan pihtilasmasi Genetik yatkinligim varmis doğuştan tekrar damar tikanmasi v.s olmasin diye omur boyu coumadin kullanicam. Bu arada beyne giden damar kalpten gelmis doğuştan delik varmış 24 yasindayim hic fark etmedik. Pfo diyor doktor insanlarin bir kisminda olur ve saglikli yasar senin gibi kapataya gerek yok dedi.. cok uzun oldu ama. Sorum su 2 yasinda oglum var oglumda doguma kadar clexan kullandim dusukler oldu diye. Simdi yine cocuk istiyorum aslında bir kardesi olsun doktoruma da soylemeye çekiniyorum. Engel var midir dogum yapabilir miyim ?

Merhaba Minenin ruzgar i bu sorunun cevabını en iyi doktorun verir ben bu şekilde 2 hamilelik geçirdim ilkinde hiç sorun çıkmadı ikinci bebeğimde kalp kapağının üstüne pıhtı attı beyinede atabilirdi + coumadine bağlı kanama geçirdim hayati tehlike atlattım değermi bence değer hiç pişman değilim :eek:

Merhaba bende suan hastanede yatiyorum 13 haftalik gebeligimi sonlandirmak durumunda kaldilar mitral kapaga 7 mm pihti olusmu 2 unite heparinle yogum bakimda eritmeye calistilar4 mm e kadar inmis suan serviste yatmaktayim coumadinle eritiliyor bu durumda olan varmi acikcasi korkuyorum

Üst Alt