Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak ameliyatı, opera aort vsd oldum. %40 engelli raporu alabilir miyim?

sedatnoyan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Doğuştan gelen kalp deliği vardı bende 12 yaşımda opere aor ve vsd oldum. 19 yaşımda da mitral kalp ameliyatı oldum ekpss içni %40 engelli raporu verirler mi bana?

Çok iyi sevindim buna, ilk defa beni sıkıntıya sokmaktan başka bir işe yarayacak bu hastalık :D

Daha önce başvurunuz oldu mu?

Bir iki soru soralım ona göre kesin bir şey söyleyelim,ikinci ameliyatını acıkmı kapalımı nasıl oldun?
Sürekli kullandığın kap ilacı var mı ?

Daha önce başvurmadım hiç. İki ameliyatım da açık oldu. Sürekli olarak coumadin kullanıyorum bir de önceleri beloc vermişlerdi bana sonra en son gittiğim doktor onu değiştirdi yerine diltizem verdi sürekli bu ikisini kullanıyorum.

Anladım peki hekiminiz size şöyle bir öneride bulundu mu? Ağır ve yorucu işlerden sakın,çok fazla efor gerektiren aktivite lerden uzak dur gibi önerilerileri oldu mu ?

Evet, ağır işler yapma dedi bana, kilolu olmam da yasak ama çok aşırı efor da yapmam yasakmış.

sedatnoyan
Anladım,
Siz başvurunuzu yapın,büyük olasılıkla %40 ve üzeri raporunuz çıkar.
Kardiyoloji sizi tekrar değerlendirecek zaten/geçmiş olsun...

Teşekkür ederim tam olarak nereye başvuruyoruz. Devlet hastanesinde kardiyoloji bölümüne gidip doktora mı söyleceğim?

Hayır Engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye gidiyorsun,Devlet hastaneleri ve yetki verilmiş ünv hastaneleri olabilir.Ama sen devlet hastanesine git.
Heyet sekreterliği yada heyet bilgi işlem memurlarına git onlar seni yönlendirir...
Poliklinik giriş hasta karşılama da duran arkadaşlara da sorabilirsin onlar yönlendirir seni...

@sedatnoyan mrb geçmiş olsun
Oran belirlenirken ef değerine bakar doktor
Ef değeriniz nedir?

@Kağan55 mrb düşüncende haklısın ama
%30 verilenide çok gördük inşallah %50 alır.

@Kağan55 degerlendirmede sakatlik cetvelinde
klas1 %10 klas2% 30 ve klas3%50 var
Fiziktende %8 alır iskemi için.

umut2135
Genelgelerde hastalıklara göre puanlamalar belirtilmiştir,Ancak hekimin fiziki muayenesi ve tetkikleri sonucu oluşan kanati neticesinde vereceği kararın önü acık tutulmuştur,..
40 da verebilir 50 de %0 da,böyle uygun gördüm dediği zaman olay biter .hekimin kararını kimse sorgulayamaz...
Bunu sende bilirsin diye düşünüyorum...

@Kağan55 malesef doktor farklı bir oran verse
Bile vergi indirimi için ancak ve ancak yönetmenliğe göre
Oran veriyor benim raporum 3 defa ankaraya gitti geldi yönetmenlikte ne ise onu verdiyor.

@Kağan55 hangi amaç için alınırsa alınsın
Rapor aynı cetvel kullanılır :)

@Kağan55 gönder bakalım :) senin dediğin çok istisna olacağını sanırım
Hiç bir doktor risk almak istemez.

Direk 45 vermez Kağan55

Cetvelde dereceler var ona göre değerlendiriyo doktor

Ağırmı ortamı dereceleri var

Kağan55 aynı branştan 2 farklı rahatsızlık olsa bile
Ayrı oran verilir ve balthazard hesabı yapıplır 45+30 75 yapmaz %62 yapar :) ben inatçı değilim sadece doğru olanı belirtiyorum
Bazı rahatsızlıklarda doktor kanaati kullanarak oran vere biliyor ama kalp netdir verilecek oranlar bellidir.

Kağan55 sen ne kadar işin içindesin bilmem ama ben tamda ordayım diye bilirim altını çiziyorum kardiyolojide dediğin olmuyor.

umut2135

Hocam sağlık kuruluna başvurulduğunda kişiyi kendi kardiyoloji dr namı gönderiyor yoksa o gün kim varsa o doktoramı gönderiyor
Bilginiz var mı

mihayum mrb sağlık kurulu o ay hangi doktor sağlık kuruluna bakıyor ise ona yönlendiriyor kendi doktorunuza
Veya kurula sorun hangi dönem doktorunuz hizmet veriyor ise sizde o tarihte başvuruda buluna bilirsiniz.

Merhabalar, Ef değeri nedir bilmiyorum maalesef

Fizik olarak dışardan göründüğünde hiçbir sıkıntım yok bu da etkiler mi alamama durumu mu?

sedatnoyan sizin rahatsızlığınız dış değil iç hastalıklar
Olduğu için bu sorun değil ef değeriniz eko elinizde varsa ultrasonda yazar.

Tamamdır teşekkür ederim umarım %40 üzeri verirler. Biraz anladığım kadarıyla doktorun kanaatine de bağlı bu durum

umut2135

Hocam benim Ef değerim %70 yazıyor sağlık raporunda % kaç çıkar acaba

Merhaba ben asd ameliyatı oldum.eko sonucum yok.tee var.açık ameliyat oldum.psikolojik ve içsel hastalıklarımda var örn:anksiyete somatoform bronşit tiroid gibi bana da rapor verirler mi?

Benim 2 kapak değişti ve coumodin + beloc ben de kullanıyorum raporum %80 sana da %40 kesin verilir (kapak değişimi) + diğer sıkıntılara da %5-10 eklenebilir

mihayum mrb
Geçmiş olsun ef70 çok iyi bir değer
Rahatsızlığınız nedir tam olarak.

umut2135

Hocam 1. Dereceden aort yetmezliği 2. Dereceden mitral yetmezliği vardı aort kapakçığım değişti son zamanlarda hiper tansiyonda başladı 2 yıldır ve taşikardi de var kalp duvarıda kalınlaşmış durumum budur saygılar

mihayum geçmiş olsun
Kapaktan%30
Hipertansiyomdan%10
Duvar kalınlaşmasından %10 alırsınız gibi
Toplamda%40 bulur durumunuz
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız engelli raporu için.

umut2135

Teşekkür ederim hocam

Salı günü muayenem var hocam

Sizce %40 verilse bi faydası olur mu 4850 gün pirim ödemem var

Üst Alt