kardeşim benim bu yazdığım oranlar tansiyonla ilgili oranlar olduya kalpten yeterli oranı alamassan bunlar da eklenir daha rahat geçersin diye sana bir fikir verdim ayrıca başka rahatsızlıklarında varsa mesela(şeker) gibi örnekyani bildirirsen seninyararına olur kalp hastalarının %80 ninde tansiyon hastalığı mevcuttur sendede olması yüksek bir ihtimal olabilir örneğin kalpten 30 alsan nolacak bi işine yaramaz ama yanında tansiyondanda 20 aldınmı işlem tamam olur yada başka hastalıktan ama raporum yok diyorsun o zaman seni birkaç gün tansiyondan takip edip bakabilirler sen bu durumdan kalp doktoruna bahset hocam benim tansiyonum yükseliyor falan de seni takibe alabilir belki
Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Örnek 1: Aort yetmezliği EF <%50 klas 3 --------------%50 rapor alıyor.
Örnek 2: Mitral yetmezliği EF <%50 klas 3 -------------%50 rapor alıyor
yukarıdan değerlendirilirsen rahat geçersin hem bak ameliyatta şart değil oyle yazıyor ama bu bulguların olması şart