Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak için rapor alırken nefes darlığı konusu da ayrıca değerlendirilir mi?

orhan74

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar mitral yetmezliğinden vergi indirimi için hastane gün verildi ama şunu merak ettim kalp çarpıntısı ve nefes darlığıda var bende bunlardan ayrı,ayrımı oran verecekler yoksa mitral yetmezliğnden kaynaklanıyor diye sadece my denmi oran verilir.

Her iki durum da mitral kapak hastalığı ile ilgili olduğu için ayrıca değerlendirilmez aslında. Ama nefes darlığı için bir oran verilebilir. Siz mutlaka ifade edin, verilirse ne ala

selam arkadaşlar bugün 6 ayda bir olan kontrolum için hastaneye gittim doktor bu sefer eko sonuçlarıma değişik bir şey yazmış bana yardımcı olurmusunuz ne demek acaba.ROMATİZMAL MİTRAL KAPAK SOL ATRIUMDA GENİŞLEME ORTA MY. NOT=HASTA ÇOKTAŞİKARDİTTİR.EKO SUBOPTİMALDİR

romatizmal mitral kapak yetmezliği ve sol atriyumda yani kalbin sol odacığında genişleme büyüme de denebilir orta derecede mitral yetmezlik ve kalbin atış sayısı çok yüksek yani 100 atım sayısının üstünde benim anladığım bu kadar

selam arkadaşlar yarın kısmet olursa vergi indirimi için hastaneye gidiyorum inşallah hayırlısı olur

heyetemi gireceksin

naptın kardeşim sonuç nedir yazarsan iyi olur

selam henüz heyete girmedim kardiyoloji doktorunu bir türlü denk getiremedim bugün git yarın gel hep aynı 3 sefer gittim yok salı günü gel dediler bakalım inşallah bu sefer yakalarım:)

inşallah beklemeye değer artık çalışmak çok zor geliyor çalıştığım iş biraz zor biraz hareketli bir iş çarpıntım çok oluyor.ama ameliyat olmadım sanırım biraz zor vergi indirimi almam

sss

ama kapak ameliyatıda olabilirsiniz belki yapılan sonuçlara ve değerlendirmelere göre belli olmaz

ayrıca tansiyondanda oran alabilirsiniz dahiliye doktoruna girmedinizmi sadece kalpten mi giriyo

evet sadece kalpten giriyorum dahilye doktoruna soyledim nefes darlığı çekiyorum bana rapor göstermen lazım dedi

senin raporlu ilaçların varmı tansiyonla ilgili eğer yoksa kalp doktoruna söyle eğer sol ventrikül hipotrofisi varsa %20 oran alırsın tansiyondan ama bunu kalp doktoruna söyle ekoda belirtsin eğer varsa yoksada eğer raporlu tansiyon ilacın varsa zaten direk %10 alırsın dahiliyeden

raporlu tansiyon ilacım yok ama baş dönmesi çok oluyor tansiyonla alakası varmı bilmiyorum bu %20 orta kapak hastalığından hariçmi veriliyor

kardeşim benim bu yazdığım oranlar tansiyonla ilgili oranlar olduya kalpten yeterli oranı alamassan bunlar da eklenir daha rahat geçersin diye sana bir fikir verdim ayrıca başka rahatsızlıklarında varsa mesela(şeker) gibi örnekyani bildirirsen seninyararına olur kalp hastalarının %80 ninde tansiyon hastalığı mevcuttur sendede olması yüksek bir ihtimal olabilir örneğin kalpten 30 alsan nolacak bi işine yaramaz ama yanında tansiyondanda 20 aldınmı işlem tamam olur yada başka hastalıktan ama raporum yok diyorsun o zaman seni birkaç gün tansiyondan takip edip bakabilirler sen bu durumdan kalp doktoruna bahset hocam benim tansiyonum yükseliyor falan de seni takibe alabilir belki

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Örnek 1: Aort yetmezliği EF <%50 klas 3 --------------%50 rapor alıyor.
Örnek 2: Mitral yetmezliği EF <%50 klas 3 -------------%50 rapor alıyor

yukarıdan değerlendirilirsen rahat geçersin hem bak ameliyatta şart değil oyle yazıyor ama bu bulguların olması şart

anladım dediğini.ama ben dahliye doktorundan geçtim kardiyoloji tekrar dahliyeye gönderirmi yada kardiyoloji kendisimi tansiyonu takip edecek

bak yukardaki değerleri yazdım gördünmü bilmem belki hiç başkabirşeyede ihtiyacın olmayabilir tansiyondan seni dahiliye takip edecektir seni kalp doktorun tekrardan yönlendirebilir

anladım peki kardiyoloji tekrar beni dahiliye dokturuna gönderirmi yoksa kardiyolojimi tansiyonu takip edecek

o öemli değil be kardeşim sen durumu kardiologa anlat ne yapman gerektiğini sor sana gerkeni söyliyecektir umarım gereken oranı verir bunlara hiç gerek kalmaz ameliyat olmanada gerek yok kardeşim yukardaki yazıyı okursan zaten kalpten yeterli oranı alırsan raporun sürekli olur ve maliyedende düşürmezler

bilgiler için tşkler kardeş hayırlısı artık inşallah

noldu kardeşim senin durumun ne kardiolokmuş bu günlerdir bir yakalayamadın doktoru

yakaladım salı günü ama heyete daha giremedim bügün kurula verdim evraklarımı haftaya çarşamba gel işlemler için dediler bakcaz artık ne olacak ama fazla ümidim yok sadece kordiyolijiden girecem

anladığım kadarıyla doktorları gezmişsin kalptende girdinmi yoksa sana eko ekg akciğer filmi falanmı istediler

evet kalpten giriyom sadece ekoya girdim orta derece mitral darlık-ve yetersizlik yazıyordu artık ne verirler bilmiyorum orta derece %30 yapar sanırım ama yetersizlik neden oraya koymuş onu bilmiyorum daha önceki ekolarımda sadece orta my yazıyor şimdikinde darlık ve yetersizlik yazıyor acaba ayrı,ayrımı değerlendiriler öyle olmasa iş biraz zor.

mitral yetmezlik

oturan boğa veya kelebek arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim geçen perşembe günü ekoya girdim mitral darlık ve yetersizlik ef 60 yazmış daha önceki ekolarımda sadece yetmezlik yazıyordu şimdikinde darlıkta eklenmiş acaba bu darlık için ayrıca oran verilermi

evet arkadaşım 30 görünüyor senin durumun

acaba dediğin gibi doktorlar tekrar kendi aralarında değerledirilermi yoksa bu şekilde oran verip geçerlermi.diyelimki yeteri kadar oran alamasam tekrar nezaman vergi indirimi için başvurabilirim belirli bir zaman geçmesi lazımmı

hayır il sağlığa itiraz edip başka bir hastaneden tekrardan rapor alabilirsin oran konusunada gelirsek genelde kurulda pek bakmazlar ne verilmişse onaylarlar önemli bir şey olmadıktan sonra ayrıca baştan heyete gireceksen bu oran kolay kolay değişmez sen tansiyondan önce bir rapor al daha sonra heyete girki puanın yükselsin başka sıkıntılarda varsa belirt sadece kalpten girme

anladım kardeşim sanırım bu seferlik böyle geçecek artık birdahaki müracatımda tansiyon ve nefes darlığından rapor almaya çalışacam.peki vergi indirimi başvurusu için herhangibi bir sınır varmı yoksa bir sefermi baş vurabiliyorsun bir daha baştan dostya açmak için 6 ay geçmesi lazım diyorlar bu konuda bilgin varmı

hayır bir defa değil yeniden başvurma durumun var ancak süre varmı geçmesi gereken onu bilemiyorum

Üst Alt