Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati için rapor oranı nedir?

burccu

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese selam, 23 yaşındayım miyopati hastasıyım çalışmak için rapor çıkartmak istiyorum. Randevuya birkaç gün kaldı. Bu arada emg, biyopsi gibi testler yapıldı ama tam olarak türü belirlenemedi. Tecrübesi olanlar rapor oranlarını yazarsa çok sevinirim.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sonunda rapor işlemlerine başladın herşeyin hayırlısı olsun canım burccu

Evet başladım hazır hissediyorum kendimi çok teşekkür ederim inşallah öyle olur

Dualarım seninle güzel şeyler olucak hissediyorum,geçmişimiz geçmişte kaldı arkadaşlığımız baki burcuu

miyopatiye en az yuzde 40 veriliyo.bacaklar dışında kollarda da varsa yüzde 60 olabılır.etkilenmenize bağlı

zelihaabaydın siz de miyopati hastası mısınız ? Çok teşekkür ederim cevapladığınız için arada kalmaktan korkuyorum da

evet kas hastasıyım.türüde polimiyozit.ne gibi arada kalmak anlamadım canım

zelihaabaydın yani %40 alamayıp ne engelli ne sağlıklı olmaktan bu arada kollarımda da güç kaybı var ama inşallah söylediğin gibi olur. Senin rapor oranın ne bu arada ?

benim üst bacaklarda kollarda ve kalbimde var.yüzde 52.ıkı sene once yuzde 64 idi.biraz iyileşme oldu indi.kalbimde oranda yok.bilerek almadım kalpten.

burcu hastalığın ne zaman çıktı..nasılsın şuan hareketlerin kısıtlımı.ben sana yardımcı olurum 8 senelik hastayım

Çok sevindim gelişmeler için geçmiş olsun. Umut verdin bana teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim yazdım çoktan

18 yıllık kas hastasıyım. Kollarda biraz güçsüzlük varsa %20 civarı verirler. Bacaklarda merdiven çıkamama, çömelirken desteksiz kalkamama, yürüme normal %60 aldım. Ona göre siz kendi durumunuz hakkında fikir sahibi olursunuz. Size 40 yetiyorsa 40 ın altına düşmeyeceğini düşünüyorum.

murat220 tam olarak anlattığınız gibi inşallah böyle olur teşekkür ederim paylaştığınız için.

Selam herkese, güncelleme için geldim. Destek olan herkese teşekkürler. raporumu aldım %46 sanırım sürekli. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur :)

Merhaba burccu,

Bende Myopati (SMA Tip 3) hastasıyım. 1999 da aldığım rapor oranı % 45. Hangi hastaneden aldın acaba ?

Apranax Haydarpaşa Numune Hastanesi

burccu

Burcu Hanım size birşeyler sorabilir miyim? Hastalığınızda günlük yaşamınızı etkileyen şeyler nedir acaba biraz bilgi verebilir misiniz? Benim kollarım çok güçsüz hemen yoruluyor ve yorulduktan sonra titremeye başlıyor. Biraz zorlansa bile titriyor acaba sizin durumuzda böyle şeyler varmıydı? İlaveten sağlık kuruluna başvururken illa hastalığınızın tanısı olarak belge vermek mi gerekiyor yoksa bu yaşadığım rahatsızlıkları yazıp da başvurabiliyor muyum? Emg çektirdim temiz çıktı çünkü bir tanı koyamadılar.

Merhaba öncelikle, istediğinizi sorabilirsiniz tabii. Aslında bu hastalığın nerede yoğunlaştığıyla ilgili benim bacaklarımda kollarımdan daha yoğun. O yüzden daha çok yokuş, merdiven tarzı şeyler zorluyo, aynı yorgunluk ve titremeyi tek farkla bacaklarımda yaşıyorum. Ama ben hastanede yattığım dönemde aynı hastalık sebebiyle normal bi kupada su taşırken dahi zorlanan elleri titreyen bi hasta görmüştüm benim yaşlarımdaydı. Onun da merdivenle bir zoru yoktu. Benim sürecimde hastaneye yatışım oldu biyopsi vs yapıldı, hastalığım netleşti. O şekilde doktorumun yönlendirmesiyle başvurdum. O yüzden sizin durumunuzla ilgili başka arkadaşlar yardımcı olur umarım. Tabii bi nöroloji doktoruyla görüştünüz mü vs. Hiçbir şey bilmeden söylüyorum bunları.
EtkisizEleman

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet nöroloji doktoruna gittim devlet hastanesine fakat kendisi inatla güçsüzlüğü göz ardı ederek titremeye yoğunlaştı ve sadece kalp ritmini düzenleyen dideral diye bir ilaç verdi. Emg yi ben dile getirip istemesem yapmayacaktı bile. Yaptığı emg temiz çıktı ama kendisine pek güvenemedim ilgisizliğinden dolayı. Şimdi özele gitmeyi düşünüyorum daha tecrübeli bir doktorla görüşmek daha iyi olur. Aslında bacaklarımda da güçsüzlük var yorulduğu zamanlar bacaklarımda da ufak titremeler meydana geliyor aslında bunun üzerine de gitmem lazım. Geçmiş yorumlarda %40 raporu alamayıp ne engelli ne de sağlıklı olmamak yazmışsınız bende o durumdayım şuan çalışmak için bu rapora ihtiyacım var. Raporu aldıktan sorna iş bulmanız kolay oldumu bu arada?

Ne demek sevinirim yardımcı olabilirsem. Benim hastalığıma Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tanı koyuldu. İlgilerinden de çok memnunum. Orayı önerebilirim, raporumu da orda aldım. Ayrıca rapor çalışmak için istendiğinde doktorların daha ılımlı yaklaştıklarını düşünüyorum, maaş için başvuran hastalara göre. Umarım siz de bu arada kalmış durumdan kurtulursunuz. İş konusuna gelince çok kolay oluyor diyemem ama kendimi rahatça ifade edebilmem bana psikolojik olarak çok iyi geldi.

burccu

Bulunduğum bölgedeki hastanelerden bir sonuç çıkmassa tavsiyeniz olan haydapaşa hastanesini de değerlendirebilirim. Doktorların ilgisizliği umutsuzluğa sürüklüyor beni ama pes etmemek lazım. Biraz meşakatli bir yol olacak anlaşılan. Tekrar teşekkürler.

EtkisizEleman

Lütfen umudunuzu yitirmeyin. Ben de raporu aldım 4/4lük bi hayata sahibim diyemem ama eskiye göre çok daha iyi hissediyorum. Sizin iş bulmanız daha kolay olur inşallah :)

Kuvvet uygulayamıyorum hemen yorulup titremeye başlıyorum, bacaklarım aşırı güçsüz kollar da aynı, boynumu tutarkende zorlanıyorum, emg yapıldı çarşamba sonucu öğrenicez, miyojenik ve nörojenik müpler var denildi, rapor çıkar mı sizce

Rapor alanlar ne şekilde aldiniz acaba bana instagram hesabini verecek olan varsa konuşmak isterim yardimci olursaniz çok sevinirim

Üst Alt