tam olarak bilmiyorum. çünkü genetik olan bu hastalığı ayak bileğimi burkmamla birlikte iki yıl süren araştırmanın ardından ögrendim.
geçmeyen ağrılar kalçaya, ordan diğer bacağa gecti, sonra ellerim zayıflamaya başladı. şekil bozukluğu hastalığı ögrenmemden önce başlamıştı. kas ağrıları, yürürken, yatarken, otururken yazı yazarken, kaşık çatal tutarken sürekli acı veriyor. bel ve şimdilerde boynum desteksiz oturmama izin vermiyor. normal efor sarfetmezken bile ani agrılar saplıor el ayak parmaklarına, sanki biri iğne batırıyor.
yurümeye calışma ve adım atmadaki ilerleyen zorlukların verdiği agrı ve acıyı atlatmak işkence artık. dediğiniz gibi bende çok duymadım aynı çeşit hastalığı yaşayanlardan ağrı şikayeti, dinlenme veya efor farketmiyor sürekli. sanırım bu yüzden doktorlar istediğin agrı kesiciyi kullan deyip gönderiyorlar.
tedavisi olmadığını bildiğimden şimdi göründüğüm her doktora ne olacağını biliyorum, düzelmeyeceğini de sadece ağrıyı dindirmek için bir şeyler verin desem de fayda etmiyor, yok galiba çünkü.