Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyeti olanlar her yıl rapor almak zorunda mı?

kadir eren

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim gözümde rahatsızlık oldugu için ehliyetimde monoküler ibaresi var. ehliyeti alırken her yıl rapor alınması gerekiyor demişlerdi. ama duyduguma göre bu uygulama kalkmış. bilen arkadaşlar varsa cevap verirse sevinirim?
şimdiden teşekürler..

Bir arkadaşımız yazmış:

Bir yıl dolmadan önce ehliyet için sağlık raporu veren özel bir hastaneye gittim, (devlet hastaneside oluyor, fakat orada günlerce de sürebiliyor, burada hemen hallettim)
monoküler olduğum için raporumu yenilemek istediğimi söyledim, direk gözlerime baktılar, raporu aldım.
raporda oran, ayrıntı fln da yazmıyordu, ehliyet almasında sakınca yoktur, sağ göz monoküler yazıyordu.

Ehliyeti aldığım trafik şube müdürlüğüne gittim, durumu anlattım raporu verdim, tamam mı dedim, tamam dedi. Bilgisayara mı işleniyor dedim, emin olmak için. Evet dedi.

Süreç bu kadar arkadaşlar, yani giden 40 tl rapor parası (geçen sene verdiğim rakam) ve 2 saat koşuşturma.

bu sounun cevabı evet mi hayır mı çok merak ediyoruz Bülent bey..

sağlıcakla kalın

her yıl rapor alma zorunluluğu devam ediyor mu acaba? bu konu hakkında bigi verirmisiniz

Bir gözü kör olanlara monoküler denir. Ve o kişilerin sürücü olmasına da monoküler sürücü diye atıfta bulunulur.

ahmetkaptan'nın sorduğu her yıl rapor alma zorunluluğu devam ediyor mu? sorusuna cevap ve bu konuda açıklama yaparsanız çok memnun olurum herkese selam.

mrb;
bende sorunun cevabını merak edenlerdenim.
ayrıca bi sorum daha olcak;
bizde vergi indiriminden yararlanarak araba alabiliyor muyuz? bu konuda ne yapılır? ne gereklidir? hiç bi bilgim yok.
bilgilendirirseniz sevinirim...

[FONT=Verdana]Her yıl rapor alma sorumluluğu devam ediyor arkadaşlar, zaten normalde de her sürücünün rapor alması ,yani monoküler olmayanların, hiçbir sağlık sorunu olmayanlarında düzenli aralıklarla sağlık raporlarını yenilemeleri şart. Fakat işte ehliyette monoküler yazınca takip ediyorlar, ehliyetinde ibare olmayanları takip etmiyorlar. Eğer yenilenmezse ve trafik kontrolüne yakalanılırsa tabii polisten polise değişiyor da bu durum, kimi polisler üstün körü bakarken, kimisi sorguluyor, çoğunluk çok dikkat ediyor ama artık. Burda en önemlisi Allah korusun bir kazaya karışırsak ve raporuda yenilememişsek büyük dert olur.[/FONT]

[FONT=Verdana]Aynı zamanda biliyorsunuz ehliyet için sağlık raporu alırken kapsamlı bir şekilde dikkat etmiyorlar, hatta hiç kontrole bile gitmeden alanlar var. Ya da kontrol esnasında gören gözü kapatan parmakları hafifçe aralıyarak ehliyete monoküler yazılmasından kurtulabilirsiniz:) Fakat kesinlikle saklanmaması gerekir, dediğim gibi bir kazaya karışırsak, mahkemelerde kazada haklı da olsak alehimize durum oluşur. Benim iki yıl oldu ehliyeti alalı, monoküler olduğumu da orda öğrendim.:) Sağ gözüm görüyor sanıyorum ama en büyük harfler dışında diğerlerini seçemedim:)[/FONT][FONT=Verdana]az görüyormuş. Ehliyette protez kısmında monoküler yazıyor, işin ilginci kanal içi kulak cihazımı fark etmediler bile, bende söylemedim, sağlık raporu yenileyişim de de fark edilmedi, anlayın artık nasıl muayene ediyorlar:)[/FONT][FONT=Verdana]Tek dedikleri bir şeyin var mı? Bir de göz muayenesi. Fakat bir daha ki yenileyişimde yukarıda saydığım sebeblerden kulak cihazı kullandığı mı muhakkak belirticem. Çok araştırdım bu konuyu. Mahkemeye düşmüş emsalleri de varmış, haklı da olsa ehliyet alırken sağlık sorununu belirtmediğinden suçlu durumuna düşenler var.[/FONT]

[FONT=Verdana]Monoküler ehliyette ayrıca arabaya uyarıcı yapıştırmaya gerek yok, gece çıkmamada kaktı. Normal b sınıfı ehliyet alınıyor, arada ki tek fark ehliyette protez bölümünde monoküler yazıyor.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ayrıca tek gözü tamamen görmeyenlere %20 oranında rapor veriliyormuş. [/FONT]

[FONT=Verdana]Monoküler ehliyetlilere araç alırken vergi muafiyeti, indirimi vs. de söz konusuda değil. Hatta tam tersi araç kasko bedeli bir miktar fazla çıkıyor diğerlerinden.[/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]www.monokuler.net sitesinde de tek gözü görmeyenler hakkında her konuda ayrıntılı bilgiler var dostlar.[/FONT]
[/FONT]

EVET,
Monoküler ehliyeti olan arkadaşlar her yıl yeni rapor almak zorunda.Ayrıca yukarıda arkadaşımızın dediği gibi yeni rapor almazsanız ehliyetsiz gibi işlem görüyorsunuz.

Bu yıllık rapor nasıl alınıyor? Tam olarak süreci paylaşabilir misiniz?

Bir yıl dolmadan önce ehliyet için sağlık raporu veren özel bir hastaneye gittim, (devlet hastaneside oluyor, fakat orada günlerce de sürebiliyor, burada hemen hallettim)
monoküler olduğum için raporumu yenilemek istediğimi söyledim, direk gözlerime baktılar, raporu aldım.
raporda oran, ayrıntı fln da yazmıyordu, ehliyet almasında sakınca yoktur, sağ göz monoküler yazıyordu.

Ehliyeti aldığım trafik şube müdürlüğüne gittim, durumu anlattım raporu verdim, tamam mı dedim, tamam dedi. Bilgisayara mı işleniyor dedim, emin olmak için. Evet dedi.

Süreç bu kadar arkadaşlar, yani giden 40 tl rapor parası (geçen sene verdiğim rakam) ve 2 saat koşuşturma.

Merhaba,

Ben Ankara'da özel bir sağlık merkezinden alıyorum (60 tl geçen sene,on dakika) ondan sonra aldığımız bu raporu Ankara Emniyet Müdürlüğüne veriyorsunuz onlarda raporu bilgisayara veya dosyanıza ekliyor.(Bu arada raporun bir kopyasını arabanızda bulundurun oradaki polis memuru söylemişti ne olur olmaz diye.)

bende raporla ehliyet aldım yanlız benimkide böyle bir ibare yok ve normal bir ehliyet oysa raporda yazıyordu acaba doktorun yazısı kötüydü acaba okuyamadılarda o yüzdenmi normal ehliyet verdiler,üstelik bir sene çok kısa bunu en az 2 yada 3 sene yapmaları gerekir.

mrb;
ben şimdi farkettimde benim ehliyet için aldığım raporda:
kontak lensle veya gözlükle b sınıfı ehliyet alabilir yazıyor.
şimdi benim ehliyetimde bu ibaremi yazacak ve benimde her yıl raporumu yenilemem gerekecek mi?

saliha, hayır, bu uygulama monoküler sürücüler için sadece. Sana bir bildirimde bulunulmadığı sürece ehliyetin için hiç bir kontrole ihtiyacın yok.

anladım çok teşekkür ederim...

Merhaba Bende moneküler bir Sürücüyüm Bu sözlerimi İyi Dinleyin Bu Gün Emniyete Kazanmış olduğum ehliyet dosyalarımı vermeye gittim ve Trafik Amirinin bana söylediği Söz şu,
evladım Moneküler sürücü sadece Ticari Araç kullanamaz rapor veya herhangi bir evrak almana gerek yok gece de araba kullanabilirsin.O Yüzden Sıkıntı yok bizimde onlardan bir farkımız yok teşekkür ederim iyi geceler dilerim

Sürücü yönetmeliği diye saçma sapan bir mevzuat var ve orada monoküler sürücüler için "Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur." ibaresi yer alıyor.

Yçnetmelikte monoküler sürücülere dair 3 adet yanlış madde orada duruyor hala. Onun için, yukarıda aktardığım madde yürürlükten kalktı mı, yoksa devam ediyor mu, bilemiyorum...

vallahi abi bana bu gün bunu söylediler hiçbir şeye gerek yok sadece ticari araç kullanamaz dediler.Bence sen tekrar bir bak yönetmeliğe istersen

Dediğim gibi, sürücü yönetmeliğinde o ibare hala yer alıyor. Ama uygulanmıyorsa, onu bilemiyorum.

Ben 3 sene önce ehliyet aldım ve o zaman emniyetten bana her yıl rapor getirmem gerektiği söylenmişti. Fakat ben rapor götürmedim , şimdi bu kanun hala yürürlükteyse ve ben bu yıl rapor götürsem ne olur. Geçen yılların bir cezası var mı acaba?

2011 mart'ta ehliyetimi aldığımda ;emniyetteki memur her yıl göz kontrolü yaptırıp rapor getirmem(herhangi bir emniyette olur)gerektiğini söylemişti.

Bu konuda güncel bilgisi olan var mı arkdaşlar?

2007 yılında monoküler ehliyet aldım ben bu ayın 2 sinde aracımla kaza yaptım trafik polisi ceza yazdı bana sağlık raporu götürmemişim diye bugün devlet hastanesine başvurdum 5 adet doktor gördü testlerden geçtim fakat nisanın 10 unda heyete girip raporu alacqğımı söylediler 110.50 tl param gitti ve sabahın 7.30 undan öğlen 10.30 a kadar doktor kovaladım tam bir eziyet bu her yıl çekilmez

Bülent Bey'in dediği gibi yönetmelikte yazan bu...

ç) Monoküler kişiler;
1) A1, A2, B ve F sınıfı sürücü belgesi alabilir.
2) Ticari araç kullanamaz.
3) Kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıklarının denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler ibaresi yazılır.
4) Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 ayna bulunması zorunludur.
5) Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur.
6) Kullanacakları araçların azami hız sınırları; yerleşim yeri içinde 50, yerleşim yeri dışında 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
7) Gece araç kullanamaz. (Gece: gün batımından bir saat sonrası ile gün doğumundan bir saat öncesidir.)
8) Kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine monoküler olduklarını belirleyen işaret yapıştırılması zorunludur. (Ek: 1)

Ama o zamandan beri bir değişiklik oldumu bende bilemiyorum.Bende 2008 yılında aldım monoküler yazıyor araç kullanmıyorum o yüzdende bu zamana kadar hiç rapor almadım ama yönetmelikte ne yazıyorsa o dur doğru olan.

monoküler kullanıcılar her yıl rapor almak zorunda ama sadece göz doktorundan almaları yeterli 10 dakikada bitiyor işlem , sonra raporu alıp trafik şubesine götürüp işletecekler , yoksa trafik sorgulamasında cıkar ve ceza alırsınız , başıma geldi ama ceza yemekten son anda kurtuldum

merhaba arkadaşlar.her yıl verilmesi gereken rapora ne yazdırmamız gerekiyor acaba.bir kaç polikliniğe sordum böyle bir rapor yazmadıklarını söylediler. bilmediklerini söylediler.yardımcı olursanız sevinirim.geçenlerde bende rapor olmadığı için cezalı duruma düşecektim...sağolsun yazmadılar...

Üst Alt