Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyeti olanlar her yıl rapor almak zorunda mı?

OturanBoğa peki teyit ediyorlarsa niçin ücret ödemek zorundayız eminiyet mecburi koşsun kendileri belirlesin dr.her yıl bir tarihde yollasınlar yolladıkları yerde raporu versin emniyete göndersin böyle bi sistem yapmıyor lar ben çok konuştum fakat tek olduğum için sözümü geçiremiyorum :(

benim ehliyetim h sınıfı fakat göz rahatsızlığımda olduğu için raporda gözcü her yıl kontrol diye bir not düştü. bu sizce her bir rapor yenileme anlamına mı geliyor. ehliyetim monoküler değil arkadaşlar. siz buradan ne anlıyorsunuz. bana emniyetten bir şey söylemediler bende bir şey sormadım. zaten rapor süzeci göz den dolayı 1 ay uzamıştı. ne önerirsiniz?

başka bir hastanede doktor hem monoküler hem ortopedik ehliyet olmaz demişti. neymiş yasa yokmuş...

neyseki normal sınırlarda b sınıfına uygun çıktı gözlerim elhamdülillah. aldık h yi zorlan.

h nin görme kuralları b ile aynı imiş.

appuk77

Sağlık ocağından alınan raporlar da geçerli sayılıyor sanırım.

Günaydın;
benim aldığım yer belirlenmiş emniyet tarafından ve sürücü kursların gönderdiği özel yerler var ben ordan her yıl bi imza alıp emniyete götürüyorum fakat devlet hastahaneleride veriyormuş bu sene onu duydum çok uğraştırıyorlarmış git gel bir hafta boyunca uzuyormuş en güzel yanı ona ücret ödeme yok :)

appuk77 ücret alınıyor diye biliyorum devlet hastanesine sorduğumda 170 tl gibi bi paradan bahsedilmişti. bende çalıştığım için git gel izin al onun yerine özel poliklinikten aldım 15 dk sürdü onu da götürüp trafiğe verdim yarım günde işim bitti

SphiNX isa evt haklısın o yüzden bende bu yıl 200 tl verdim özelden aldım hastahaneye git gel uğraşamıyorum fakat sürücü kursundan edindiğim bilgiye dayanarak söyledim devlet hastahanesi ücret verilmiyor verilsede kağıt ücreti cüzzi bi rakamdır dediler bende bir haftamı veremiyorum yani hastahaneyede ücret ödeniyorsa 30 tl için hayatda bir hafta değmez git gele :)

ilk ehliyet raporunu numune hst.aldık mesela 2 yıl süreli diye
2 yıl sonra tekrar değerlendirilmesi diye bir rapor verildi
peki iki yıl dolunca aynı hst.den gene almak zorunda mıyız yani
bana ilk nereden aldıysanız ordan almanız gerekli dendi :(
bu saçma geldi çünkü resmen devlet hst.leri özellikle de büyük hst.ler süründürüyor insanı bıktım resmen

bir de şehir dışına taşındım diyelim o zaman ne olacak

ikinci raporu ya özel hst.den alırdım
veya evime yakın devlet hst.den
inanın bazı hstleri aradım ilk nereden aldıysanız ordan alacaksınız dediler
ve şuan tekrar yaptırıyorum aynı hst.de hayırlısı inş.. da sonuç olumsuz olursa
ehliyetimin sertifikası da doldu dolacak 29 mayıs son :(
keşke öncesinde buraya sorsaydım
hayırlısı inş.. şuan rapor çilesi çeken bir madurum

inanın artık bu ülkede şaşkınım herkes farklı bir şey diyor

Sayın OturanBoğa;
Böyle bir durumda özel hst.den de rapor alabilir miyiz

Son düzenleme:
ben geçen sene yaptırdım bu sene yaptırmadım seneye şubatda yaptırcam her yıl sıkıldım bu emniyet için rapordan salakça bişe zaten sınırlama var her koşulda aslında böyle bi 2 yıllık geçerlidir yazılabiliyorsa onu 5 yıl geçerlidir diye yazdırsak sonuçda özle parayla alınan saçma sapan rapor aracı var aradada dr.yüzünü bile görmüyorum aracı parayı alıyor ve imza kaşe buyur diyor bende emniyete götürüyorum yani onu bile kendim götürüyorum muayene yapan yollamıyor türkiyede adalet yok hiç bir şekilde Gül Diyarı OturanBoğa

Gül Diyarı

Bilmiyorum ama, bence özel hastane raporu da olur. Sonuçta ehliyet için nasıl oluyorsa, kontrol için de olmalı.

appuk77 Ankara'da raporu nereden alıyorsunuz, önerebileceğiniz bir yer var mı? Devlet hastaneleri malum, çok fazla uğraştırıyorlar. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar özelde olsa devlet hast. olsa engelilere biliyorsunuz öncelik var sıra falan beklemeyin doktorada sadece monoküler ehliyet alabilir gece araç kullanabilir diye yazdırın bu kadar basit neden uğraştırıyorlar anlamadım. bu arada özel hast. alınan raporlarda geçerli oluyor yeterki göz dr. yazsın raporu ;)

Arkadaşlar merhaba yeni ehliyet yasasında monoküler olanlar için bir değişiklik varmı raporları yine her yılmı alıp emniyete verecez yoksa durum değistimi bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

Benim bildiğim tek göz kaybı varsa yani monokülerse diğer gözün tamamen sağlam olması gerekiyor.

"Monoküler sürücülerde görme gücü gören gözde 1,0 (tam) olmalıdır."

selamlar bu aldığınız emninet tarafından belirlenmiş yer derken oraya ücret ödemiyormusunuz yani her yıl para vermemek için ne yapmalıyız biraz daha açarmısınız yaptığınız rapor alma işlemini ve ücretini

monokuler ehliyet hakkinda

Arkadaslar benim normal ehliyetim var bi kasa sonucu sol gozumu kaybettim ve ehliyettimi degistirmek istiyorum monokulere cevirmek istiyorum sinav vs ne yaplmasi gerekiyor bilgi verseniz sevinirim tskler

Arkadaşlar bende bu sene monoküler sağlık raporu yenilemek için aile hekimine gittim ücretsiz alma şansım olduğu için durumu anlattım bana benim durumumu aşıyor seni göz doktoruna sevk etmem gerekiyor dedi tamam dedim ayrıca senin pisikolog tarafındanda muayne edilmen gerekiyor dedi bende buna şaşırdım ben ilk kez rapor almıyorum bundan önce göz polikiliniğinden almıştım raporumu bu nerderen çıktı falan benim sıkıntım gözden pisikolog nerden çıktı? benim yapabileceğim birşey yok sistemde bu şekilde olması gerektiğini söylüyor dedi bende hastaneye gittim onlarda pisikolog için ayrı ücret göz için ayrı ücret istediler yüksek bir rakam çıkınca almadım bende..
sormak istediğim aile hekimi monoküler rapor verme hakkına sahip değilmidir?

starcraft

Diğer gözdeki görme düzeyinin uzman hekim tarafından tespit edilmesi lazım. Onun için aile hekiminin göz doktoruna sevk etmesi kaçınılmaz.

2007 de monoküler ehliyet aldım hiç araba almadım ve sürmedim bu yüzden emniyete hiç rapor alıp vermedim şimdi araç almayı düşünüyorum.Ne yapmam gerekiyor ?

evet arkadaşlar size sağlıklı bilgi vereyim ben bu her yıl rapor alınması konusunda; her yıl göz doktorundan monoküler sürücü olur raporu alıp ehliyeti aldığınız trafik tescile gidip raporu vermeniz görevli o raporu polnet sistemine işlemekte ve aslını da arşivdeki ehliyet dosyanıza koymaktadır.
eğer rapor almadan kullandığınız takdirde herhangi bir uygulama veya kaza anında yapılacak online polnet sorgulamasında rapor yok uyarısı çıkmakta ve ehliyetinize el konmaktadır.
raporunu güncelleyip sisteme işletip ehlliyetinizi geri almanız istenmektedir. tabi bu arada güncel rapor yok iken yapılan bir kaza durumunda sigorta para ödemesi yapmamaktadır.
hiç üşenmeye gerek yok hastane göz doktoru veya daha kolay olr diye özel göz polikliniklerinden daha süratli alıp her sene işletmek kendi menfaatimiz içindir...

Ben bu raporu her sene alip vermiyorum beni engelli olarak saymayan devlet bu raporu hangi hakla istiyor kendi kanunlariyla celisen bir sistemimiz var ne yazik ki

yusufyüreklim

Ben 18 yaşımda engelsiz iken almış olduğum ehliyeti kullanıyorum. 26 yaşımda engelli oldum sol göz protez ve ehliyetimi değiştirmedim kimsede anlamıyor zaten yakalansam cezası var mı?

@sdsby

[FONT=sans-serif]Hocam mrb..benim bir göz de kaza sonucu sağda 90 kayip var...ehliyet şuan elimde E sınıf ı var..ehliyet değişimi olur sa yazılarda n okudugim kadariyla monoküler olarak mi ehliyet alacam ve sınıfı düşecek mi bu ehliyetin.bunları arac kullanmasi gece sürme de yasak varmı güncel yönetmelik falan varsa bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler. .[/FONT]

Üst Alt