Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler sürücüler araç kullanımı esnasında her hangi bir zorluk yaşıyorlar mı?

naffi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben de ehliyet almak üzere baş vurmayı düşünüyorum ve monoküler sürücülerin yaşadıkları zorluklar varsa öğrenmek isterim

aslında benim öğrenmek istediğim arac kullanımı esnasında ne gibi zorluklarla karsılasılıyordu

aynı dertten muzdaribim b tipi ehliyetim var 4 yıldır sol gözüm görmeden arac kullanıyorum kanunen ne yapmam gerekir trafikten mi bilgi almam gerekir

Diğer arkadaşları bilmem ama ben şahsen H sınıfı Ehliyet almadım. Nedenide hangi gözünüz olursa olsun bi tarafı görmüyorsunuz. Görmek için kafanızı çevirmeniz gerekiyor.

Mesela ben Sağ gözüm yok. Sağ aynaya bakmak için kafamı çevirmek zorunda kalıyorum. Buda solumu tamamen önümü kısmen görme kaybına sebep veriyor. Trafikte saliselik hareketler hem sizin hem sevdiklerinizi hemde karşı tarafın belkide hayatını kurtarıyor.

Şahsen ben Hem kendim Hem sevdiklerim Hemde trafikteki diğer insanların güvenliği için direksiyona oturmuyorum.

Bence de bir şey yapmanıza gerek yok. Monoküler olarak sürücü belgenizi değiştirseniz dahi bugün kullandıiğınız araçları aynen kullanmaya devam edersiniz. Değişen hiç bir şey olmayacağı için, bence B sınıfı sürücü belgenizi kullanmaya devam edebilirsiniz...

o zaman kimse araç kullanmasın konuya böyle yaklaşım bizim gibilere ters değilmi çözüm için burda deyilmiyiz eğitimle çözümü gitmek daha iyi değilmi

ümit arkadaşım o sizin düşünceniz bende saygı duyuyorum ama bende aynı durumdan müzdaribim ama ben kullanıyorum herhangi bir sıkıntıda olmuyor önemli olan kurallara uymak ne saglam insanlar var ehliyetli araç kullanıp dünyadan bir haber olan önemli olan nerde ne yapmayı bilmek kuralları yerli yerinde uygulamak

monuküler olup araç kullanan arkadaşlara tavsiyem çok ama çok dikkatli olmaları ve hızlı araç kullanmamaları. helede yoğun trafikde. hem kendileri hemde başkalarının hayatlarını riske etmeye değmez. yanınızda yolculuk yapanlar var ise onlardan da yardım almanız yerinde olacaktır. Ben kendi yaşadığımı anlatayım. Dayımın oğlu sol gözünden monoküler. Bir akraba düğününde konvoy olduk gidiyoruz. Dayımın oğlu nedense sırasından çıkıp dahada ileriden yer kapmaya çalıştı yeteri kadar görüş açısı olmadığından sol şeride çıkmasıyla bizim konvoyu sollayan ve ailecek gezintiye çıkan bir aracın ona çarpmasına sebebiyet verdi hem kendi arabası hemde çarpan araba pert oldu allahtan yaralanan olmadı ama. o ailenin yolda kalışı çektiği perişanlık ve yaşanan korku yaşanacak gibi değildi. O yüzden çok dikkatli olun lütfen gereksiz şerit değiştirmelerden sakının ve şerit değiştirirken mutlaka sizi sollayan veya yanınızdan geçen araç olup olmadığına dikkat edin.
saygılarımla.

Yok UZAKLAR, o kazanın nedeni sürücünün monoküler olması değil, hatalı sollama yapmasıdır. Monoküler sürücüler dünyanın her yerinde hiç bir kısıtlama olmaksızın araç kullanabiliyorlar. Bir gözlerinin görmüyor olması onları daha iyi ya da daha kötü sürücü yapmıyor yani.

Buzluçay arkadaşım bende sizin görüşünüze saygılıyım. Fakat Trafik kazalarında herzaman iki tarafın hatası yüzünden gerçekleşmiyor. Direksiyonda istediğiniz kadar usta olun. Gelip karşı taraftaki size çarptıktan sonra o kabiliyetlerinizin pekte bir önemi yok.

Kullanan arkadaşlara saygılıyım. Bu sadece benim düşüncem. Kendi canımda Eşimin Canıda Kızımın canıda Karşı tarafın canıda benim için direksiyona oturmaktan daha değerli.

monoküler ehliyetle araç kullanma hakkı pek çok kuruluşun katkıları ve mücadelesi ile 2006 yılında yasallaştı. ben şahsen tek gözümden dolayı çok daha dikkat etme ihtiyacı hissediyorum. biraz daha aynalara bakmak gerekiyor. bir süre sonra yeni ehliyetle araç kullanma gibi alışıyorsunuz. Monoküler araç kullanma haklarımızın bilinci ile hızlı gitmiyorum. kurallara riayet ediyorum. ehliyetimi 2000 yılında almıştım. 2003 te sağ gözümü tamamen kaybettim.Daha önce on da iki görüyordu. 3 yıl bekledim. yasa çıktı ehliyetimi B den B monoküler'e çevirdim. bir insanın herhangi bir uzvunda eksiklik var ise başka uzuvları gelişebiliyor. Bülent Bey ayrıca size teşekkür ederim.

haker merabalar benimde ehliyetim b sınıfı b monokülere nasıl cevirdiniz nasıl bir yol izlemek gerekiyor

Fatih, rapor alıp emniyete giderek sürücü belgenizi değiştirebilirsiniz. Ama yukarıda da yazdığım gibi, buna gerek yok bence. Sonuçta araç kullanımına dair hiç bir değişiklik olmayacak...

möneküler ehlıyetlı olanlar taksı dolmus harıc tıcarı arac kullanabılırlermı gayrı tıcarı olanları kullanabılırlermı yanı ben kendıme dobla araba alıcam ama tıcarı olarak gecıyor kullanabılırmıyım...

özel bir şirkette calışıyorum işim araclaydı servise kapalı kasa kangoyla cıkıyordum beni servisten alıp ofise verdiler cok zorluk cektim resmen ikinci sınıf insan muamelesi gördüm duruma dayanamayıp mecburen ehliyetimi monokülere cevirdim şimdi aracımız doblo kapalıkasa ruhsatta ticari yazıyor kullanıyorum tirafik şimdiye adar cevirmedi yani ne olacak bilmiyorum trafik engel koyarsa işimdende olabilirim buna ramen kullanıyorum saygılar

aksa;

burada ticari ile kastedilen yolcu taşımacılığıdır bildiğiniz sarı taksi b ile kullanılan yolcu münibüsleri ve dolmuşlar gibi bunları kapsamaktadır....

Bir gözü görmeyen arkadaslar yardım!!..

Öncelikle benı cok tedirgin eden durumu sızınle paylaşmak ıstıyorum.Bir gözü görmeyen arkadaslar otomobil kullanırken ne gıbı zorluklarla karşılaşıyorsunuz benim sağ gözüm trafik kazası sonrası görmüyo trafige cıktıgımda sonuçta sağ tarafımı cok kısıtlı bir açıyla görücem.Bu tehlikeli değil mi rahatça kullanabılırmıyım.Deneyimi olan arkadaşlar bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

hiç bir sorun olmuyor rahatlıkla kullanıyorsun bende aynı konudan müzdaribim.

Deneyim kazanmak için önceleri çok çok daha dikkatli kullanmak lazım. Ama deneyim kazandıktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz. Merak etmeyin. Yeter ki gören gözde görme vs. tam olsun.

Monoküler ehliyet araç kiralama da problem oluyor mu ?

OturanBoğa
Monoküler ehliyetim var araç kiralama da problem oluyor mu ?

Kors kardeşim Monoküler ehliyet ile ticari araç kullanamazsın onun dışında problem yok

Normal araba kullanmanda problem olmaz ticari araç süremessin raporunu yeniledinmi monoküler hersene göz dok rapor yeniliyor arabada duruyor?

B ehliyeti monokülere çevirmek

[merhaba benimde ehliyetim b fakat monokülere çevirmek istiyorum, kurum açısından bir sıkıntı oluyormu? Daha önce niye b verildi gibi,, 2006 yılında doktora dediğimde artık b veriliyor demişti, ehliyetim alınır diye çekiniyorum, yada veren doktoru zora sokmak istemem, bilgi verirseniz çok sevinirim

Bi cevap alabildiniz mi acaba bende meraktayım bu konuda

Teşekkürler cevap için, fakat tedirginim hep böyle, kaza olur bi sıkıntı olur, her sene rapor dışında bi handikap yok sanırım değil mi?birde b vermezler sol göz görmüyor

[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Emnıyet bana sen bı gözun görmedıgı halde ehlıyet almıssın bu ıptal der ve ceza verebılır mı[/FONT]
[FONT=Verdana]ve ehlıyet alamazmıyım yoksa rapor alıp tekrar gitsem ne olur[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]

[/FONT]Kenan bey bu konuyu öğrenebildiniz mi? Bende aynı durumdayım

ben hiç rahat değilim ehliyeti aldım köşede duruyor , aracı kullanıp kendimle beraber başkalarını da riske atmak istemedim. görüş açısı yarım haliyle , hep tedirginsin , kullanan kişilere kazasız yolculuklar ama ben beceremedim .devamlı tetikte olmak da zor.

Üst Alt