Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler sürücüler araç kullanımı esnasında her hangi bir zorluk yaşıyorlar mı?

Ben aktif araç kullanıyorum, alışınca farketmiyorsunuz bile, tek tedirginliğim ehliyet konusu, olurda bi kaza olursa ehliyet b, durum monoküler tek gözde doğuştan tembellikten ötürü görme kaybı, diğer göz tam görüyor

Monokülerlere zaten B sınıfı ehliyet verilebiliyor. Ben monoküler raporuyla yeni aldım.

Evt b alabiliyoruz fakat monoküler ibaresi ekli değil ehliyetimde, onu ekletmek istiyorum yenileyerek, eskisinde niye yazılmamış diye sorun yaşarmıyım çekincem bu

Monoküler ehliyetlerinde kısıtlama kodları:
64. Aracının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
101. Monoküler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
103.03. Yılda bir sağlık kontrolü

Gündüz sıkıntı olmuyor ama gece ben araç kullanırken çok zorlanıyorum karşıdan gelen araçların farlarıda vurunca yolda ışıklandırma yoksa bittim resmen 😊

Ya artık Allah aşkına birisi adam akıllı cevap versin ben ehliyet alabiliyor muyum ve normal alabiliyor muyum bi göz yüzde 95 100 civarı diğer göz yüzde 40 45 civarı görüyor ben ne tür ehliyet alabiliyorum anlamadım millet yüzde 10 20 gören göz ile monoküler alıyor ben yüzde 45 civarı görüyorum sıkıntılı göz ile ben neden monoküler alayım yüzde 10 20 nerede yüzde 40 45 nerede anlamadım yani??

Ayrıca bazılarınız yazmış gece görüşüm sıkıntılı diye benim canavar gibi evet

Maaşallah iyi yani gece görüşüm sıkıntı yok

Nostromo

Hocam siz gözlükle iyi görüyormusunuz yoksa gözlük taksanız da görme seviyeniz dediğiniz civarlardamı? Eğer kalıcı görme kaybı varsa o az gören gözde (gözlükle düzelmiyorsa) büyük ihtimal monoküler verirler diye düşünüyorum ama en net bilgiyi hastanedeki göz doktoruna sorsanız söylerler zaten rica etseniz

@rgndmr

Merhaba ehliyeti yeni almişsiniz ben de yazılı sinava girdim direksiyon egitimine baslayacagim.ancak hoca biraz beni tedirgin etti park vb durumlar icin bu konuda neler yapabilirim dikkat etmem ya da önereceğiniz bir çalışma var mi?

Üst Alt