Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor kullanamaz kararı verildi!? Bu haksızlığa karşı ne yapabilirim?

sadecebiri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Ehliyet için sağlık raporu almak istedim, aile hekimimi yeni değiştirmiştim ve raporu almak için ilk kez sağlık ocağına gittim.
Fiziksel olarak görüntümde hiçbir şey olmamasına ve hayatım boyunca hiçbir problem çekmeme rağmen hekimim sorular sorarken ağzımdan doğuştan parmaklarımdaki eklem eksikliğini kaçırdım, hemen komisyona sevk etti.
Ankara'daki heyet 47 ve 102 kodlarını (iki tekerli ve ticari araç kullanamaz) koydu itiraz ettim. Kırıkkaleye gönderdiler, Kırıkkale'deki heyet çok aklı başındaydı, beni dinlediler ve bir problem olmadığını görüp engellilik %10dan az, 47 ve 102 kalkabilir dediler.

Son olarak karar mercii olarak Samsun'a gönderdiler, 2 kadın doktor beni neredeyse hiç dinlemedi, Ankara ile aynı kararı verdiler 47 iki tekerli ve 102 ticari araç kullanamaz kararı kaldı.

Hayatım boyunca motor kullanmayı hayal ediyordum, 20 yaşındayım ve hiçbir problemim olmamasına rağmen tutarsız kararlar yüzünden hiçbir zaman motor kullanamayacağım. Yinede hakkımı savunmak istiyorum, Samsun kararına da itiraz etme hakkım var mıdır? Eğer varsa ne şekilde edebilirim? Benim gibi uğraşmış, sonuç almış biri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

@sadecebiri,
Bu arada Ankara'daki sonuçtan sonra hem Kırıkkale'ye hem Samsun'a kavramamda hiçbir problem olmadığını göstermek için motorsiklet gaz kolu götürdüm. Ankara 47 kodunu kolu kavrayamazsın diyerek koyduğu için. Kırıkkale kolu görünce zaten hiçbir problem olmadığını gördü ama Samsun öyle yapmadı.

anladığım kadarıyla 3.cü olarak samsuna sevk edilmişsiniz ve rapor kesinleşmiş, bildiğim kadarıyla bu rapor 2 yıl itiraz edilemez diye raporda yazıyordu, ancak mahkeme yoluyla itiraz edenler vardı öyle okumuştum, yönetmelikte motorsiklete yönelik terdibat eklenmediğinden doktor çalışanları sorumluluk almayı istemiyorlar, buna benzer olayı sadece işitme engelli olarak bende yaşadım 2 sene sonrasında raporun geçerliliğini biterek tekrar heyete girerek yönetmelikte belirtilen oranı yakalayarak raporu sorunsuz olarak alabildim, tabi bu durum 10 yıl sonra tekrarlanacak umarım o vakite kadar adam akıllı yönetmeliği düzentirler !!! kırıkkale problem olmadığını kabul ediyorsa ne diye üst komisyona sevk eder birebir aynısını bende yaşadım 2.ci komisyon (yalova) sorun yok diyerek akşam raporu alabilirsiniz demişlerdi bir baktım üst komisyona (istanbul) a sevk etmişlerdi. istanbulda hiç dinlemeyerek 1. komisyondaki saçma sapan kodları tekrar yazmışlardı 47 dahil

@16Caner16, Dediğin gibi doktorlar sorumluluk almak istemiyor galiba abi. Kırıkkaledeki heyet problem yok diyince Samsun'da aynı kararı verir diye düşünmüştüm ama nafile. 2 sene sonra girsem bile girdiğim heyetteki doktorlar ve makine mühendisi insanların işini zorlaştırmak isteyen tipler çıkarsa yine kaldırmayacaklar muhtemelen. İmkan olursa Kırıkkale'de girmeye çalışırım ama ben zaten okula gidip gelirken çok pratik olması için motor kullanmak istiyordum, 2 sene ciddi bir kayıp benim için o yüzden. Aslında temel mevzu heyetler arasındaki farklı kararlar, Ankara'dan sonra Kırıkkale'de problem görseydi susup oturacaktım ama daha kendi aralarında bile tutarlı bir durum içinde değiller ve bu cidden bir adaletsizlik doğuruyor. Dediğin gibi mahkeme yoluyla devam etmem en doğrsusu olacak galiba.

Motor al mahallelerdeki sokaklarda caddelerde sür. ana caddelere hiç girme. Ben bu şekilde iki yıldır motor kullanıyorum. Durduracak ehliyet soracak kimselere hiç denk gelmedim.

motor için aynısı başıma gelen durum.fiziksel kabiliyete sahipken hastalık var diye bu zulmu yaptı. şaşırdım mı hayır. itiraz tek hak. ama sonuc degısmeyebılır

@sadecebiri,

Doktorların sorumluluğu yok.
Ben araba ile 200 kişi bilerek öldürsem yada bilmeyerek öldürsem doktorun sorumluluğu yok.

Sadece vermiyorlar ego tatmin ediyorlar ve yapabileceğin kesinlikle hiç bir şey yok. Güç onlarda bu kadar basit. Sen adamı param parça yapsan yine doktorların sorumluluğu yok.

@ahmetuygur72, Ankara'da öyle motor kullanmak çok zor. Küçük bir yerde yaşasam belki olurdu ama ben zaten motoru okula gelip gitmek, ordan spora daha rahat gitmek için sürmek istiyordum. Her şekilde otobana çıkmam gerek öyle kullanamam maalesef.

@zubizaretta, Yinede idari mahkemeye dava açarak sahip olduğum tüm hakkı kullanacağım hocam haksızlık olmasa cidden kabul ederdim ama elimden geleni yapayım da olmazsa yine olmasın.

@Polmiks, Sorumluluk yoksa dediğin gibi ego tatmini. Samsun'da girdiğim heyette 2 kadın doktor vardı ve resmen egolarını tatmin etmek için yaptılar, bana annen ne diyor motor sürmene, sürme zaten çok tehlikeli ne yapacaksın diyip güldüler, ciddiyetsizlikleri yüzlerinden okunuyordu. Kırıkkale'deki hekim tam bir profesyonellik ile yaklaşıp objektif değerlendirdi. Cidden böyle sistemsiz bir sistemin olması, kişisel tatminlerin olması rezalet.

@sadecebiri,

Hocam diyorum ya Motorla 20 kişiyi ez biç param parça yap iç organları dahi çıksın hiç problem değil sen de öl sıkıntı yok. Doktorların hiç bir sorumluluğu yok. Sadece doktorlar araç kullanabilir mi kullanırsa hangi tertibatlarla en uygun şekilde kullanır buna karar vermeleri gerekiyor.

Adamlar engellilerden çoğu tiksindiği için trafiğe çıkmaya bile izin vermiyor. Kanundaki maddeleri boşlukları vs kullanıp eleyebilecekleri yerlerden eliyorlar. Doktorların yasal olarak senin yapacağın her hangi bir kazadan yada başka bir şeyden hiç bir sorumlulukları yok.

@ahmetuygur72, bu ihtiyacı bisikletimle karşılayabiliyorum zaten. Sehirlerarası için mecburen motor almak zorundayız. en çürük otomobiller bile lüks oldu.

Aile hekimi heyete mi sevk etti ? Yoksa uzman doktora sevk edip uzman doktor mu heyete sevk etti ? Yanlış yazdınız sanırım.

@Hasan Dağa, Evet hocam yanlış yazmışım. Aile hekimi farklı bir şey gördüğü anda uzman hekime sevk ediyor. Ve uzman hekim muayene etmiyor zaten, ortopedik her vakada otomatik komisyona sevk oluyormuş. Yani dolaylı yoldan aile hekimi direkt heyete yollamış oluyor.

Üst Alt