Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV muafiyeti sadece %90 üzeri oran için mi geçerli?

teknolojik

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
3 ay önce sıfır ÖTV ve MTV muafiyetli araç aldık.

Benim engelli raporum çok eski 2005 tarihli sanırım.

Engel oranım 92% Ben engelli raporumu yenilemek istiyorum. Ayrıca Sürücü olabilir kısmının da değerlendirilmesini talep edeceğim. Ağır Engelli ibaresi kaldırılırsa ve engel oranım düşürülürse ehliyet alma imkanım doğar.

Yeni alacağım engelli raporunda engel oranım düşürülürse mesela 88% olursa MTV muafiyeti iptal olur mu? Yani MTV muafiyeti sadece 90% üzeri engelliler için mi geçerli? Benim mevcut araç ne olur?

Bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

Yüzde 90 üstü ağır engelli lere maalesef araç kullanım izni verilmiyor ama ağır engelli yazmassa veriliyor

@bilgeadam,

Hocam işte ben de yeni engelli raporu çıkarmayı deneyeceğim.

3 ay önce alınan ÖTV ve MTV muafiyetli araca etki eder mi MTV muafiyeti falan iptal olur mu eğer düşük engel oranı verirlerse?

Ben zaten engel oranımın düşürülmesi taraftarıyım ehliyet alabilmek için.

engel oranı düşse dahi sürücü olabilir verecekleri kesin değil ki, bu kez taşımalı olarak aldığınız arabanın da vergilerini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Benim engelimde % 60 ama boyun dönmüyor diye vermediler.
Galiba biraz bekleyip görmek gerekecek, sizleri bilemiyorum ama ben kaçak vs bir müddet kulağımın üzerine yatıp, ne olacağını görmek istiyorum.
Kısacası biraz salak gibi davranacağım, beni bu yola onlar teşfik ediyor ne edeyim...

Bu arada arkadaşlar umut tacirliği yapmak isteyenler da olabileceğini düşünüyorum, dikkatli olmak gerek...

@teknolojik,
Oran düşer ehliyet alamassanız sıkıntı yaşarsınız ağır engelli ibaresini kaldırırsanız refakatçi indiriminiz olmaz evde bakım alıyorsanız evde bakım alamassınız bu riske değermi ona siz karar vereceksiniz evdeki bulgurdan olmayın arabadanda olursunuz

@bilgeadam, Ne evde bakım aylığı alıyorum ne refakatçi indiriminden yararlandım. Bu engelli oranı bana zarardan başka bir şey getirmedi şimdiye kadar.

MTV işlemeye başlar diyorsunuz yani 90% altına inerse.

Yeni rapor aldığımı nereden bilecekler? Zaten şimdiki raporum o kadar eski ki E-Devlette bile görünmüyor.

Ekleme:

Gerçi oranın önemi yok. Ağır engelli yazmasa ve SÜRÜCÜ OLABİLİR ibaresi işaretli olsa komisyonun değerlendirmesi için yeterli sanırım.

Son düzenleme:
@teknolojik,

Bilgisayar çağındayız 1 tuşla bütün bilgilerimiz gözüküyor
Mtv den ziyade ötv parasınıda alabilirler
Şu an aldığınız araç otomatikmi düz vitesse kullanabilecekmisiniz genellikle 90 üstü refakatçi ler normal araç alıyor
Otomatik se tertibat taktırcaksınız

seneler önce almişsin teklar rapor alcan zaman %88 cıkarsa mtv ödersin sadece okadar geriye dönük ötv ödemezsin ki

Araç almak için neler gerekiyor benim süresiz raporum var ama 2012den olur mu

@bilgeadam, vazgeçtim MTV işlerse evde curcuna çıkar. ÖTV'de işin içine girerse iyice curcuna çıkar. Otomatik vites, gaz fren tertibatı yeterli. Neyse dediğim gibi vazgeçtim.

Ama kanunda net bir bilgi olmaması kafa karıştırıcı.

Üst Alt