Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muskuler Distrofi (Becker) teşhisi ve Ozon Tedavisi..?

umut38

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkdşlr, ben 19 yaşındayım parmak uçlarında yürüdüğüm için 16 yaşında asil tendonlarım yani topuk üzerindeki lifler uzatıldı. Ameliyatımdan sonra başta sol bacak olmak üzere yavaş yavaş kuvvetsizlik başladı. Fizik tedaviye başvurdum ancak her defasında bana ev egzersizleri verildi ve karaciğer emzimlerim yüksek diye gastroenterolji bölümüne gönderdi. Gastro muayenesinde sadece AST, ALT ve LDH değerlerim yüksekti ve bana karaciğer biyopsisi yapıldı ancak sonucum temiz çıktı.
Daha sonra Wilson hastalığı şüphesi ile Nöroloji bölümüne gönderdi. Nöroloji bölümü beyin emarı ve EMG istedi. EMG testinde Muslonlar Distrofi (Becker) hastalığı düşünüldü diye yazıyor. Doktorum bana bunun hiç bir şekilde tedavisinin olmadığını söyledi ve kas byopsisi yaptırmamı tavsiye etti. Kas hastalığının karaciğeri etkilediğini söylediler. Kan testlerim ise hala yüksek çıkıyor.

CPK: 6228 den 5336 ya düşmüş
CK- MB:103
LDH: 356
AST: 83
ALT: 104

En büyük sorunun oturup kalkarken,merdiven çıkarken, hızlı yürüyememe ayrıca kollarda da aynı sorun var gittikçe daha çok ilerliyor.
Kas biyopsisi için ANKARA HACETTEPE HASTANESİNDEN HALA RANDEVU ALAMADIM.

Ayrıca arkadaşlar OZON TEDAVİYİ duydunuz mu bilmiyorum ama ben ozan tedavi merkezi ile görüştüm ve kas hastalıklarını iyileştirebildiklerini söylüyorlar. Avrupadan gelen özel ilaçlarla tedavi yaptıklarını ve kaslarda olan mikropları atarak hastalığı iyileştirdiklerini söyediler. Yürümem oturup kalkmam. merdivenden çıkmam herşeyim düzelecekmiş normal şeklime kavuşacakmışım kas biyopsisinden sonra yaptırmayı düşünüyorum biraz maliyetli ama yeter ki tedavisi olsun.

Biraz uzun oldu ama arkadaşlar kusura bakmayın msn adresim agresif_genc@hotmail.com eklerseniz sevnirim birbirimize yardımcı olmaya çalışalım lütfen.

kanka hoşgeldin diyelim öncelikle aramıza.Ozon tedavisi ile kas hastalığını iyileştirmeyi sana hangi sağlık kurum garanti etti önce onu merak ediyorum çünkü gerçekten ilk defa duyuyorum kas hastalığında henüz garantili bir tedavi yok yurt dışındaki bir takım ilaç çalışmalarından öte şu an için herhan gibir ümit verici çalışma duymadım :roll: bize bu konuda biraz daha somut bilgi vermeni isterim

Esasen böyle bir konu açılmış olması iyi olmuş çünkü bir çok kişinin aklında kalan bir konu bu zannediyorum..Sinir stress gibi nedenlerden dolayı ozon tedavisi gören bir arkadaşım gitmişken benim durumumdakilere fayda olup olmayacağını sormuş aldığı cevap gelsin tedavi ederiz tam olmassa da eskisinden iyi olur şeklinde..10 seans 1500 ytl civarı olurmuş..ben inanmadım mantığıma ters geldi.tanıdığım dr.lara sordum onlar da benim hastalığım için önermediler belki başka konulara faydası olur ama bu hastalık için nafile dediler..netice de gitmedim gidip de bu hastalık için fayda gören var mı bilmiyorum.paylaşmak istedim..sağlıklı mutlu günler dileklerimle...

?

Öncelikle hepinize teşkr ederim arkdşlr.Ben Kayseri'de kalıyorum kas hastalığının tam tedavisinin olmadığı bende biliyorum ancak bana burda Özel Avrupa Hastanesi Fizik Ted. Dr.Doğan Boylu Ozon Tedavinin bir yan tedavi olduğunu ancak tıbben bir tedaviside varsa yaptırmam gerektiğini söyledi.Ozon tedaviyi tam olarak bende sizlere anlatamıyorum netten detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.Arkdşlr tam tedavisi olamsada bunun ilerlemesini durdurabiliriz.Ben Ozon tedavinin faydası olacağına inanıyorum.Doktorum bu hastalığın kasların kendisinin mikrop ürettiğini bunla savaşağımızı ve kendimi bırakmamamı ve her konuda bana yardımcı olacağını söyledi.
İlk 1 sene her hafta 1seans,iyileşmenin durumuna göre 3 ayda 6 ayda 9 ayda 1 ve hastalığın tekrarlamaması için senede1 defa felan uygulayazac dedi.1 seans ücreti ise 145 YTL.Ayrıca Rusya'da tedavisinin olduğunu duydum.
Arkadaşlar ayrıca şunuda sizlerle paylaşmak istiyorum 2 sene önce Devlet Hastanesi fizik ted. bölümünde 18 yaşlarında bi kız ile tanıştım ve koltuk değenekleri ile yürüyordu.Kız kas hastalığı olduğu söyledi ayak topuklarına basamıyor parmak uçlarında yürüyor,diz kapaklarını açamıyor,oturup kalkamıyor ve burda uygulanan tedaviyi görseniz gülerdiniz.
Bu kız arkdş hiç yürüyemiyormuş ve babası bunu Kazakistana götürmüş.Orda 2 sene fizik tedavi görmüş ve hiç yürüyemeyerek Kazakistana giden arkdş Türkiyeye yürür bi vaziyette gelmiş.Ancak tedavi Türkiyede tekrarlanmadığı için kız tekrar eski halini almış.Devlet Hastanesinin fizyoterapisti kıza soruyor sana orda ne tedavi uygulandı diye. Orda zeytinyağı ile masajlar yapılmış ve çeşitli ilaçlar kullanılmış.Türkiye de hastanede yapılan tedavi ise otur kalk şunu yap bunu yap başka bişey yok.Kazakistanda uygulanan tedavinin ve ilaçların reçetesi kendisinde var ama Rusça olduğu için Türk doktorları anlamıyor.Bende 2 sene sonra aynı durama düşeceğimi bilseydim o arkadaşla irtibatı koparmazdım.Ben Türkiyede yeteri kadar hastalara ilgi gösterildiğine hastalarla ilgilenildiğine hiç inanmıyorum.Hiç tedavisi olamasa bile fizik tedavi ile bu hastalığın önüne geçilebiliyor demek ki Ancak Türkiyede doktorlar hastaları başından atıyor sonuçta bizde insanız burada hayatımız söz konusu.İnsan hayatı bu kadar değersiz olamaz.Ben elimden geleni yapamaya çalışacam Allah yar ve yardımcımız olsun...

slm arkadaşlar.ozon tedavidinden benimde az bir bilgim var hatta.18 seans artta artda kendime uygulattırdım haftada 2 defa.ama ben kendimde bir gelişme görmediğim için bıraktım.zaten seans başı 150 ytl alıyorlardı vermek istemedim o parayı.sonuçta kesin bir tedavi yöntemi değil.

Slm Baran sen sadece 18 seans yaptırmışın yanılmıyorsam oda 2 veya 3 ay akdar sürmüştür bu kadar kısa bir sürede sonuç alabileceğini düşünmüyorum açıkcası.Sadece fiyatı yüksek biraz.Sana nasıl bir tedavi uyguladılar yazarsan sevinirim...

ozon tedavisi

kanka selam bende ozon tedavisinin yürütmesede hastalı durduracana yavaşaltacana inanıyorum. çünkü kaslar oksijenle gelişir oksijen bütün vücudumuzu yeniler kaslarıda yeniliyebilir. ama söylediniz fiyatlar çok pahalı .bunun yanında vitaminleri ve fizik tedaviyide eklersek sanırım hastalığı durdurmuş oluruz

ozon tedavisi iğne ile çok az kan alıyorlar vucudundan.sonra o kana ozon gazı ilave ediyprlar.sonra karışımı tekrar vucuduna veriyorlar.çok zor birşey değil.

Tşkr ederim cevap verdiğin için Baran

Arkadaşlar bu hafta içinde Ankara'ya gidiyorum kas biyopsisi yaptırmak için inşallah kolay olur.Bakalım EMG testinde olduğu gibi müsküler distrofi(Becker) hastalığı mı çıkacak.Sağlıcakla kalın

Merhaba.
Ben bu tedavi yöntemini hic duymamistim. Öyle bir sey oldugunu da zannetmiyorum, cunku eger öyle bir sey olsaydi benim de haberim olurdu.
Ben isvec'te yasiyorum ve muhakkak doktorumum böyle bir sey olsaydi bana uygulardi.

Ama tabi belki de bu yöntemle iyilesmis olanlar da vardir?
Baska bir gelisme var mi acaba?

ben ozon tedavisini 2-3 ay haftada 2 kere olmak şartıyla kendime uygulatmıştım.sadece insanı rahatlatıyor o kadar.yani tedaviyle alakası yok

Ozon Tedavi hakkında detaylı araştırma yapıyorum ancak biraz maliyeti fazla belki hastalığı tam olarak tedavi etmez ama ilerlemesini durdurur diye düşünüyorum.Ozon tedavi + protein + egzersizlerle.
OZON TEDAVİ
-Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini arttırır.

-Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir.

Kardeş ben de kayserılıyım... Allah razı olsun bu yazıların için. Acaba kaç paraya gıtmış bu tedavıyı uygulamış bu bacımız..

Mrb Enver38 Bende o konuda fazla bilgi sahibi değilim o görüşmeden sonra birdaha karşılaşmadık yani bilmiyorum.

merhaba arkadaslar bende becker hastasiyim.herkeste oldugu gibi cocuk yasta basladi ama tam olarak liseden ciktiktan sonra tam ilerledi.suan merdiven zorlugu ve yurume zorlugum var ama dedigim gibi lanet olsunki bu ilerlioo.iki sene onceki benle simdiki beni artik taniyamiorum.nerde ufacik bir care gorsek daliyoruz deva olur die.simdide ozon tedaviyi arastiriyorum.ben kas biopsisi yaptirdim.ust kaslarda zayiflik goruldu.ankara hacettepe tip fakultesine bir kan tahlili verdim doktorumun istegiyle.7 ay oldu ve halaa bi haber yokk.sonuclarin cikmasi ne zamani bulur die soruyorum ve bana sanki kufreder gibi 1.5 sene diolar.bu ulkede bi kan tahlili 1.5 senede cikiosa sakin kimse ameliyat olmasin allah muhafaza 50 60 seneye kalkar ayaga.benim 1.5 seneye ne olucam hic belli degilken boyle bir sacmalik bana burasi turkiye demektan baska bir sey birakmiorr.neyse arkadaslar sizlerinde hastaligimiz konusundaki cozum ve yorumlarinizi bekliyorummm.

Slm gökhan bende becker hastasıyım.Sen şuan kaç yaşındasın ve kan tahlilini ne için vermiştin bende hacettepe hastanesinde kas biyopsisi yaptırdım.Ayrıca Erciyes Üniversitesi tıp fakültesi tıbbi genetik polikinliğine kan verdim 3 ay oldu hala çıkmadı.

slm ben muskuler distrofi hasdasiyim bu hasdalin çaresi varmi açaba yaşim 17 yürümek çok isdiyom inş allah sesimizi düyar

Slm mustafa Allah hepimizin yardımcısı olsun senin hastalığıyın türü nedir doktorunda bu hastalık konusunda sana bilgi vermiştir sanırım şuanda herhangi bir tedavisi yok hepimiz tedavinin çıkmasını bekliyoruz.Geçmiş olsun dileklerimle...

Ozon tedavisi ve faydalari

merhaba arkadaslar.ben emre moskova`dan,Ben kayseride bir akapuntu polikinligine tedavi amacli gittim.soylentiler`de yuruyemeyen bir kisiyi tedaviler sonucu yurutmusler..Allah`in bi hikmeti iste (diyelim) Ben bu polikinlik`te ozon tedavisi ve destekleyici bitkisel tedavi gordum, bende Dmd hastasiyim,tedavilerde ilk once ozon tedavisini gordum,bana soylenen bu ozon tedavisinin kani temizledigi ve bagisiklik sistemini guclendirmeye yonelik calisma oldugu...Ben 1 sean ozon tedavisi aldim zaten bu seans`da vucudumdan alinan kanin tekrar vucudua verilmesi sirasinda saolsun dokturumuz guzel bi kaza gecirip butun kani`mi odadaki duvarlara sicratti ve alinan butun kani cope atti ~! doktorun bana onerdigi ikinci ve ucuncu yontem ise destekleyici bitkisel ilaclar ve bunlarin sonun akapuntu ! `sakin akapuntu yontemine basvurmayin duyduguma gore sinir uclarina uygulanan igneleme kaslari en ust seviyede calistiriyormus ve bu en yuksek seviyede calisan kaslari yil icinde asiri yoruyormus.... sabredin ve arastirin...!! suan gundemde olan PTC124 ilaci DMD hastaliklari icin faydasi olacagi soyleniyor ama bizim turk doktorlarimizda bu ilaci onermeyenler de var... haciya hocaya doktora ..kime guvenecegimizi sasirdik ! Allah hepimize sabir versin !

Sevgili Dostlar,

Hastalığınıza yorulmaksızın tedavi aradığınızı biliyorum. Keşke imkanım olsa ben size müjdeyi versem. Ancak hastalığınızın ne olduğunu iyi bilmelisiniz. Bunu iyi bilirseniz, insanların sizi aldatması çok zorlaşır. Ozon tedavisi çok iyi bir tedavidir ve pekçok hastalıkta yüzgüldürücü sonuçlar ortaya çıkarır. Ancak sizin hastalığınız genetiktir ve kasların kasılabilmesi için gerekli bir proteinin eksikliğinden kaynaklanır. Bu proteine ait bilgiyi taşıyan gende (DNA) sorun vardır; bu sorunu ne ozon tedavisi ne de benzer tedavi yöntemleri ortadan kaldıramaz. Yıllardır ozon tedavisi ile uğraşıyorum; lütfen böyle yalanlara kanmayınız. Ayrıntılı ve doğru bilgileri, : hekimce.com : Güvenilir Bilgi - Saglikli Yasam ve Ankara Ozon Tedavi Merkezi - Oxozon.com sitelerinden alabilirsiniz. Selam, saygı ve geçmiş olsun dileklerimle...
Doç.Dr. Ahmet KORKMAZ
Not. Bir kardeşimize ozon tedavisi kaslardaki mikropları öldürüyor gibi bir söz de söylenmiş. Sizin kaslarınızda mikrop olmadığı gibi hastalığın nedeni de mikroplar değildir. Lütfen bu tür iddialara da itibar etmeyiniz.

Doç.Dr. Ahmet KORKMAZ vermiş olduğunuz bilgiler ve ilginizden dolayı teşekkür ederiz.

Doç. Dr Ahmet Korkmaz size sonusuz teşekürlerimi sunuyorum bizleri bilinçlendirdiğiniz için . arasıra sizler gibi başarılı doktorların bilgielrini ihtiyaç duyuyoruz. kendi çabamızla hastalıgımız hakkında bilgiler edindik gerek doru gerekse yalnış. inanın sizin gibi dürüst doktorların bizleri aydınlatmasına ihtiyacımız var. SAYGILAR

Merhaba arkadaşlar bana EMG ve kas biyopsisinde BECKER(MD) teşhisi konmuştu.Gen analizinde ise hastalık çıkmadı.İnternet üzerinden sonuçlarımı Nöroloji doktoruna göndermiştim oda bana ileri tetkik yaptırmamı önermiş.İleri tetkik ne olabilir ki bu hastalık üzerine yaptırabileceğimiz başka testlerde varmıdır?

Slm arkadaşlar - özellikle deUmut kardeş - . Ben Çapa Tıp Fakültesi'nde biyopsi yaptırdım. Bir de kan testi (gen analizi). Fakat ne kas biyopsisi sonuç verdi ne de gen analizi. Yanlış anlamadıysam analiz yapılacak DNA zincirine buralarda bakamıyorlarmış. Anca yurt dışı. O da yaklaşık 5000 TL civarı. Doktorumun tavsiyesi fizik tedavi. Tahminen bende Becker MD var. (Becker MD hastaları biraz daha şanslı. En azından hala yaşıyoruz.)
Eğer ileride çözülürse şimdilik kök hücre ile ilgili çalışmalar var. Fakat net sonuç yok. Hastalık zaten durmayacak.
En azından yapılabilecek bişeyler var:
Gerekirse hayat tarzımızı değiştirip fiziksel faaliyetler yapmak. Çalışma şartlarımdan ve stresten ben daha başlayamadım fakat başlamak lazım. Bir bilgi daha vereyim: Fizik tedavi rehabilitasyon hizmeti veren yarı özel kuruluşlar var. Çevrenizde varsa araştırın. Bu kurumlar kendi araçlarıyla sizi alıp seans sonrası sizi eve kadar bırakıyorlar. Haftada yaklaşık 2 seans terapi yapıyorlar. Tabi bizler de evde uygulayacağız. Bunu yapabilirsek hastalığın etkisi yavaşlar. Yapabiliyorsak yüzme, yürüme de çok önemli. Bunun yanında maddi durumumuz iyiyse ozon terapi neden olmasın. Bunun yerine eğer fazla kilomuz varsa UZMAN bir diyetisyen hayatımıza biraz daha renk verir. Artik devlet hastanelerinde diyetisyen de var.
Bir de doktorun tavsiyesi olursa steroid desteği alınabilr. Bilirsiniz steroidler doping ilacıdırlar. Sporcular bunu kullanır. Fakat sakın ha sakın doktara danışmadan almayın. Çünkü dozajdaki dengesizlikten karaciğerden tutun da, kalp krizine bile yol açabilir. Fazla kullanım iç organları mahveder. Bu tür ilaçların dozajı yavaş yavaş artırılıp 2-3 ay sonra tekrar azaltılarak sonlanması gereken ilaçlar. Bunun yanında ilaçları spor yaparak değerlendrmek te önemli. Saç dökülmesi, psikolojik depresyonlar giibi yan etkileri de olabiliyor. Ben geçenlerde alacaktım, cesaret edemeim :) Bu da bir alternatif olabilir.
Aklıma şimdilik bu kadarı geliyor. Allah herkese şifalar versin....

mrb arkadaşlar ben 22 yaşındayım ve kas hastasıyım hastalığım 13 yaşında ergenlik dönemimde boy uzaması dönemine denk geldi bu dönemde farkedildi.. boyum 1.72 iydi ve topuklarıma basamamaya başladım parmak uçlarında yürüyordum belli bir yaşdan sonra topuklardan ameliyat olursanız ameliyat olumsuz yanıt veriomus 13 yaşındayken farkedilince hemen ameliyata alındım 3 ay boyunca bacaklarım alçıda kaldı daha sonra topuklarıma rahatça basabilmeye başladım bunun bana çok faydası oldu fakat merdiiven ve yokuşlarda zorlanıyordum hala.ayrıca boyum 1.68 e düştü .şuan bütün işlerimi kendim yapabilicek güçteyim bu sene ünv den Allahın izniyle mezun olucam ve iş hayatım başlıcak .. bu konuda başarabilirmiyim diye çok endişem var..bana çok yakın olmayan insanlar hastalığımı farkedemiyor.. bundan 2 sene önce bu siteye girdiğimde inanılmaz şaşırdım bu hastalık dünyada sadece bende var sanıyodum.. ve hastalığımı unuttum yokmuş gibi davranmaya çalışıodum ve hiç araştırma yapmadım ameliyatımdan sonra düz yolda istediğimm kdr yürüyebiliorum ama yokuş ve merdivende çabucak yorulmak beni çok sinirlendirioyor.. bu kdr insanın burada bi araya gelmesi paylaştığı bilgiler beni umutlandırdı ve 13 yaşında beni ameliyat eden doktorumla görüştüm ve bana artık bundan sonra kesin bi tedavim olamayacını ve çaresi bulunsa bile bunun garantisinin 10-15 yılı bulucanı ve ondan sonra kullanılmaya başlanıcanı ve bu kdrıyla yetinmemi söledi bu nedenle akanpunktr,ozan tedavisi falan beni heyecanlandırmıyor artık ve hızlı hızlı merdiven çıktığımı hayal edemiyorum artık ...

black87,hastalığınız hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. siz doktorunuza pek kulak asmayın derim.öyle 10-15 yıl zaman biçip,ondan önce asla demesi ne kadar doğru?bu konularda çok çeşitli çalışmalar var,ilaç,kök hücre.bakarsınız müjdeli bir haber çıkar,ya yarı ya yarından da yakın,kim bilir. tabi tedavi bulunacak,bizde tedavi olup maratonlara katılacağız diye birşeyde yok,hayal etmeninde bir sınırı olmalı tabi:) biz ihtiyaçlarımızı kendi başımıza karşılayacak kadar olalım eyvallah. sizin durumunuz şu an çok iyi,hareketli yaşamaya(olabildiğince) ve fizik tedavi hareketlerine dikkat edin,hastalığın ilerlemesi daha yavaş olacaktır.tedavi bulunduğunda da durumunuz ne kadar iyi olursa,tedaviden istifadenizde o nispette fazla olacaktır.

acilll lütfenn

iyi günler ismim merve benim kardesim kas hastası suan 20 yasında önceleri yürümkte baya zorlanıyordu simdi ise kendini yorması yürümesi yasaklandı,son 1 aydır yaklasık her gece acile gidiyoruz doktorlar yapılacak bişeyin olmadığını söylüyorlar.midesi yemek tutmuyor hale geldi lütfen cok acil cevap bekliyorm sizlerden bana yardım edebilcek bi öneri sunabilcek biri varsa yazsın...bazı arkadaslar yurt dısında tedavi demiş bu doru mu lütfen yardım edin... se_ker_im@hotmail.com

gemiş olsun öncelikle kastas tası ama hangi çeşidi önce onu bilmek gerek

Üst Alt