Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muskuler Distrofi (Becker) teşhisi ve Ozon Tedavisi..?

becker hastası çok küçük yasta teshis konuldu.

tesekkür ederim.becker hastası kardesim..

Merhaba. Kas hastalıklarıyla ilgili gidilecek en iyi yer "Ankara Hacettepe Tıp Merkezi" derim.....

Tesekkür ederim.istanbulda yasıyoruz burdaki doktorlar gerek yok artık yapılacak bişey yok dediler(hatta allah korusun ama heran bekleyin dediler) duadan baska yapıcak bişey gelmiyor elimizden...

heran bekleyin ne demek öyle şey denirmi doktormu dedi bunu:confused:

Kastaki Distrofin denen protein yoksa çizgili kaslar yeteneğini zamanla kaybediyor, hasta yatağa bağımlı hale geliyor. Son aşamalarda ise diyafram ve kalp kasları zayıflayıp hastalığın son aşamalarına geliniyor.
Doktor bunu bildiği için dürüstçe durumu söylemiş. Eğer söylemese belki boşuna başka kişilere; suistimalcı kişilere para kaptıracağız. İnsanlar bu yüzden elinde avucunda ne var ne yok satıp çare arıyorlar. Ben de üzülüyorum böyle şeylere, fakat şu an çaresi yok.......

Müsküler Distrofi

Merve isimli arkadaş 20 yaşındaki kardeşinden bahsetmiş ve hastalığın türüne Becker demiş.
Hastalığın Duchenne türünde Distrofin denen protein hiç yapılamadığı için hasta 10-12 yaşlarında hayatını kaybeder. Demek ki Becker türü hastalığın türüne göre değişiklik gösteriyor. Normalde Becker türü fazla insafsız değildir.

bende dmd yim ama 24 yaşındayım o yüzden söyledim şuan tekerlekli sandalyedeyim ellerimi tam olmasa iyi kullanıyorum 7 yaşında tehşis konuldu ve benimki beckerden daha hızlı ilerliyo bu yaşıma kadar 6 ay fiz.tedavi aldım. felaket tellallığı yapan doktorlara kızıyorum. doktorların sözleri sizi ümitsizliğe kapılıp mücadeleden alı koymasın.

EMG, kan tahlili yapmaları gerekiyor. Sadece merdiven çıkmaya bakarak hastalıgın adını koymak zor.

- EMG ile sinirlerden kaynaklanan bir durum olup, olmadığı anlaşılır. Genel olarak miyopatilerde sinirlerde sorun yoktur.

- Kan tahlili ile CPK gibi bazı proteinlerin kandaki oranına bakılır.

- Ayrıca hastalıgın gelişimi ve ailede benzer hastalıgı yaşayanların olması da tanıyı koymada yardımcı olur.

- Biopsinin neden sonuç vermediğini anlayamadım, genelde biyopsi ile daha rahat tanı konabilir.

- DNA bazı türlerde faydalı olurken, bazılarında pek sonuç vermez.

Hastalıgınızın ne oldugunun doktorunuz tahlil sonuçlarına bakarak söyleyebilir.

Biyopsi

zardozan;

Ben Çapa Tıp Fakültesi'nde biyopsi yaptırdım. Sonuç çıkmadı. Maalesef oluyor.

broken-black87;

kısacası aynı ben :)))

Ankara demişsiniz bence çapada bu konuda iyi ben ikisinede gittim pek fark yok fakat çapa ergen , haccetepe çocukta bence iyi

Merhaba arkdaşlar ben 18 yaşına yeni girmis moleküler diströfü tekerlekli sandelyeye mahkum ve koları güçsüz biriyim.Öncelikle sizzee hastalık evremi kısaca anlatayım.3 yasında hacettepede hastalık teshisi konuldu,sonrasında okula baslaıgımda filan parmak ucuna basarak yürüyodum,orta okulda zorlanmaya başladım merdivenlerde filan,8.sınıfta tekerlekli sandelyedeydim artık.Lisede kollarımda gücsüzlenmeye başladı.Hayatımı böyle devam ettirip ALLAHtan sifa bekliyorum.

önemli:arkdaşlar ben 6-7. Sınafa gidince öyle bir arada ankaraya doktoruma geldim yine tedavi için bir şey yoktu dönünce ailemle birlikte ankara haymana kaplıcalarında kaldım.3 gün kaldım sonrasında ben suya girip orda fizik tedavide vardı bazen onada girince daha hızlı yürüyor daha dinamik ve daha güclüydüm geri bazı nedenlerden antebe döndük dedik sonra gelir tedaviye devam ederiz iyice ama sandelyeye düşünce 10 gdnen fazla kaldık ama fayda etmedi.asıl demek istedigim şu:eger yürüyorsanız ayaktasanız bu tedaviyi ben yürürken fayda gördüm inşallah sizde görürsünüz.

allah hepimize şifa versin insallah...arkadaslar kardesim suan hastanede yapılacak bişey yok diyorlar ama ısrarımız üzerine hastaneye yatrdılar,en azından erken müdahele olur dedik.lütfen dualarınızı esirgemeyinn....

arkadaşlar adım hayati 13 yıldır emes imozon tedavisine başlıyorum şiddetle tavsiye ederim

Mrb ben de miyopati hastasiyim acaba yurt dışinda da bize iyi gelen ilaclar var mi kök hücreden hic haber yok mu

arkadaslar ozon tedavisi diyorsunuzda doktorum derdi bana böle bisey yap diye ama demedi umut vermek istemedi sanırm sadece fizik görmek gerekiyormus benim hastalıgımda beckel misküler distrofi arkadaslar peki sizin varmıı bildiginiz tedavi benim hastalıgımdan olanlar tedavisi varsa mutlaka cevaplasın..

Merhaba öncelikle Allah yardımcımız olsun genetik olarak soy ağacınız varmı yada çocugunuz varmı

Üst Alt