@Artı_Noksan yazdığın kesinlikle doğru. yine de farklı uygulamalarla karşılaşmak da mümkün.
Benim engelli kartımda da refakatçi yazmıyor.
Bi kaç yıl önce Efes'te biletler bütçemizin çok çok üstünde idi,
ne yaparız ne ederiz derken engelli yanında 1 kişiye (yakını şartı aranmaksızın) bilet verildiğini öğrenmiş olduk.
Yakın geçmişte de bir iki hafta olmadı, bu yerebatan sarnıcı değil de biraz yukarıdaki diğer sarnıçın girişinden bilgi alınmıştı.
Engelli yanında bir kişi daha (yakını olması şartı olmaksızın) ücretsiz ziyaret edebilir denildiğini biliyorum.
Yine mevzu bir kaç yıl öncenin marmaristeki kale ziyaretinde duyduğum, engelli yanında 1 kişi daha (sadece eşi) ziyaret edebilir,
lakin Türk vatandaşı olma zorunluluğu var denildiğini biliyorum.
Eş yabancı olunca para istenildiğini duymuştum ama web sitesinde eş yabancı olsa bile ücretsiz olacağı yazılı.
Yani uygulamada farklılık olabiliyor, ordaki görevli yeterince bilgili olmayabiliyor.
Herşeyden önce bizim haklarımızı bilmemizde fayda var.
Özetle müzelere ve ören yerlerine engelli kartında refakatçi yazmasa da 1 kişi daha ücretsiz faydalanabiliyor.
---
Fazla bilginin zararı olmaz.
Maçlara yalnız gitmek istemediğimden acaba yanımda biri ile gidebilir miyim diye sorulmasını istemiştim.
Malesef bilet gişesindeki görevli engelli kartındaki refakatçiye dikkat ettiklerini
refakatçi yazmıyorsa ikinci biletin verilmesinin mümkün olmadığını söylemişti.