Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakil öncesi raporumla araç almıştım. Vergi dairesi bugün ceza kesmiş!?

kanrevan41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
2009 yılında diyaliz raporum vadı. 2011 de nakil oldum ve diyaliz raporu hayat boyunca onu kullanıyordum 2020 yılında mercedes a180 arac için bayiye başvuru yaptım başvuru kabul edildi rabili eski raporumla diyaliz olan araç verildi vergi dairesi onayladı daha sonra 5 yıl geçti bana sen nakil olmuşsun %70 raporun var 2011 de 2020 de araç almışsın diye ötv kdv mtv faiz ile 300 bin tl borç çıkardılar.Tabiki benim hatam ödemekten başka çarem yok sanırım.Birde ben vergi indirimi diyaliz raporumla alıyorum umarım ordan da ceza gelmez konuyla alakalı aydınlatıcak biri olursa sevinirim.

Bu gün yeni rapor için sağlık kuruluna randevu aldım böbrek nakli %70 2011 de raporum var barkodsuz ben yeni rapor alıcam ve vergi indirimi için bu yeni raporum diycem ilerde ceza gelebilir ne bilim arkadaşlar ötvden yedim ceza

Maalesef teorik olarak haklılar. Araç alımında en son rapor kullanılmak zorunda. İtiraz etmektense borcu taksitlendirme talebinde bulunmanı öneririm

abi selam kac taksit yapabilirler.Ayrıca vergi inidirimi raporumu böbrek nakli ile değiştirmek için vergi dairesine gidim mi ? İlerde sen 90 dan vergi alıyorsun 1 derece ama 70 böbrek nakli raporun var

@kanrevan41,

Oradaki memurla/şefle kuracağın diyaloga da bağlı taksitlendirme konusu. Ödeyebileceğin planı samimiyetle söyle ve yardım iste.

Vergi dairesi için gerek yok. Ama konu emeklilik olduğunda zaten vergi indirimi etkisiz artık. O gün emeklilik için yeni rapora ihtiyacın olacak.

Saol abi ilerde ondan da ceza gelmesin diye korktum.Ama dediğin gibi taksitlendirmek için uğraşacağım.Peki samimiyetine güvenerek eski eşim durumumu biliyordu eski raporumla araç aldığımı vs acaba diyorum şikyat mi etti.Durduk yere vergi dairesi neden araştırsın ki

Yok, bunu bilemeyiz. Raporlar artık sistemde kontrol edilebiliyor ya, kendiliğinden bir tespit de gayet mümkün.

Tamam abi saol sen diyorsun ki vergi indirimi için extra bişey yapma yani inan ilerde gel bakim 90 dan vergi indirimi alıyorsun hayırdır raporun 70 ? =) birde 4300 günüm 15 yıl sigortam oldu emekli olabilirmiyim ben çok saol

@kanrevan41,

Emeklilik sorusunu ilgili foruma yazabilirsin:

kanka kredi kartı varda mtv %30 indirim alıcam 18 bin tl felan oluyorda mtv ile ötv 5 yıllık faiz cezası daha belli değil ama çalışan 150-160 bin tl çıkar dedi yapılandırma yapapabilirsin ona dedi yapılandırma derken?

oturan boğa abicim mtv borcu faizi 45 bin indirim yapılmadı 5 yıllık faizi 5 yıllık mtv 30 bin %50 indirim yapıldı 60 bin tl oldu yapılandırma olmaz mtv denildi.Şimdi ötv ve ötv faizi için başka vergi dairesine kayıtlı araç.Abicim bana 1 ay sonra gel dediler tutar belli ama faiz belli değil denildi.Sadece faiz için yapılandırma yapılır denildi.Benim merak ettiğim ötv ödedim faizi 150 bin çıkar denildi 150 bin yapılandırma dediği taksit değilmi? Kurum bana 500 km uzaklıkta ve arıyorum teli açan yok.

abiler 2015 yılında yine eski raporumla ford fıesta ladım 2020 de sattım umarım vergi dairesi burdanda borç çıkarmaz

@kanrevan41,

Vergi daresinde sizin bu raporunuzla, Araç alımınıza onay veren memur da kusurlu. Ayrıca , nakilden sonra engellilik oranınızın düşeceğinizi siz de biliyor olmanız gerekirdi ve
MuhtemeleN nakilden sonra da diyalize girmediniz, Şifa buldunuz.
Ayrıca Size tahakkuk ettirilen bu cezanın bir kısmını da Memur'a yansıtmaları gerekir diye düşünüyorum, bir daha böyle bir hata yapmasın, insanları yıllar sonra mağdur durumuna sokmasınlar.. Diii'mi..

Üst Alt