Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakil sonrası oluşan AVN'den %89 oranlı raporla araç alımı..?

ezaman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

5 Yıldır böbek sorunlarımdan sonra Gecen sene nakil oldum . Hastalığım sürece iki bağacağımda da AVN var . Nakil olduktan sonra Durum ve derece bildirim raporu aldım . Bu raporumun oranı Yüzde 89 ,

Sorularım için yardım beklıyorum ,

I. Raporda ÖTV için ''Değerlendirilmedi '' yazıyor . Bu şekilde ÖTV muaf olabilir miyim ?

II. Bu rapor ile yeni engelimi kullanarak ehliyet alabilir miyim ? Bu ehliyet alma sürecinde benden tekrar Engelli durumu gösterir rapor almamı isterler mi ? Ehliyet alma sürecinde , Ehliyet sağlık raporu ile engelli sağlık raporu farklı mıdır ? Ehliyet sağlık raporunda örneğin '' OTV Muafı' yazıyor , kodları var . Engelli Durum kağıdında yazmıyor . Bu sorun olur mu ?

III.Yeni engelli raporu aldığım zaman , eski Engelli oranım geçersiz olur mu ? Yüzde 89 raporumla vergi indirim alıyorum .

IV. Bir şekilde ÖTV indirim alabilir miyim ?

Teşekkür ederim, Şimdiden cevaplarınız için.

ezaman

Ya rapor oranınız %90 ve üzeri olmalı ya da manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağınıza dair rapor/ehliyet. Ancak bu durumda araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Yeni raporunuzdaki oran %80'in altına düşerse evet, bir risktir vergi indirimi ve emeklilik için.

Merhaba arkadaşlar ,

Engelli sağlık kurulu raporum olan yuzde 89 luk oran ile , bugün Ümraniye VD nakil vasıtalar VD. ÖTV bölümüne gittim . Raporumu gösterdim .(Raporumda böbrek nakli 70+60 , Ortopedi ise her iki kalcada AVN yuzde 12 ,toplamda %89) Engelli ehliyetine başvur oradaki kodlara göre ÖTV den muaf olursun dediler. Ayni tertibat olup olmaması yada sadece otomatik vites gibi kodlar.

Şimdi devlet hastanesinden direk randevu aldım, ortepedi doktoruna gideceğim .

Tertibatlı Araça İhtiyacı Yoktur

Engelli Sürücü Raporu için , İl Sağlık Kurulu Komisyonu (İstanbul İsm / 1700) raporuma karar olarak '' Özel Tertibatlı araca ihtiyacı yoktur '' kararı verdiler . Avaskuler Nekros var her iki kalcada ama bunun ağrısı sağ ve sol ayaklarıma vuruyor . Fikri olan var mı acaba , İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün Komisyon kararına nasıl itiraz edebilirim yada itiraz edebilir miyim ?

OturanBoğa

Bülent Bey,
Değerlendirmenin manuel vites üzerinden yapılacağını neye istinaden söylüyorsunuz? Ben Sağlık Bakanlığının herhangi bir mevzuatında bulamadım bu konuyu.

Ndr

Özel bir atıfa gerek yok, manuel vites bir standarttır, o temel alınarak değerlendirme yapılır.

Üst Alt