Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nargile bağımlılığı hakkında ne yapabilirim?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
3 grup engelim var.
Birincisi göz
İkincisi koah
Üçüncüsü kronik iskemik kalp hastalığı.

Gözleri geçtim bu iki ciddi rahatsızlığım olmasına rağmen nargile içmekten alı koyamıyorum kendimi. İşten her akşam çıktığımda nargile kafeye koşuyorum. Sadece izin günlerimde evde bütün gün uyuduğum için haftada bir ara veriyorum nargileye. Tanıyan tanımayan her gördüğü vakit şu nargileyi az iç diyor.

Sosyal medyada ki paylaşımlarım bile hep nargile temalı. İş bulunca ve parayı da bulunca çıktı bu nargile takıntısı. Bırakmakta istemiyorum. Geçen hastaneden bi arkadaşla mesai sonrası gezelim dedik normal kafeye gittik canım sıkıldı o derece manyaklaştım. Ne yapmam lazım?

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence sorun da bırakmak istememenizde biz ne desek boş her akıllı insan bırak dicek o rahatsızlıklara rağmen içiyorsanız kendinize bir kastınız olduğunu düşünürüz ben daha güçlüyüm nargile değil diyin önce beyninizde bitirmelisiniz başka masum alışkanlıklar edinin mesela puzzle yapmaya başlayabilirsiniz vs

Doktor bana da KOAH "başlangıcı" var demişti. O günden beri sigara içmiyorum. Siz de mutlaka bırakınız

Ama sigara hiç kullanmadım hayatımda hala da kullanmıyorum. Alkol de yok. Hem bu nargileler eskisi gibi zararlı değil diye düşünüyorum. İçinde envai çeşit meyve aroması var :)

Hiç nargile denemedim, birileri içerken izledim de zurna gibi hortumu çekiyorlar, geri Dumanlı üflüyor lar. Sigara gibi sanıyorum.
Bitmeyenumut gerçekten meyve aromalı tadı mı var Duman nedir?
Elektronik nargile mi kaliteli
Hakiki tüplü hortumlu nargile mi kaliteli
Hangisi iyidir
Hevesim vardır kullanmak isterim de, yardımcı olur musunuz

Erdal ya güldürdün beni [emoji23][emoji23]

Gül nane yada üzüm nanedir favorim [emoji3]

Sigaradan 10 kat daha zararlı diyolağ [emoji23][emoji23]

Nargilenin faydalarına baktığımız zaman özellikle stresten uzak tuttuğunu ve insanların rahatlamasına yardımcı olduğunu görebiliyoruz. Nargile tüketimine dikkat edildiği takdirde bağımlılık yapmıyor oluşu ise onu diğer tütün ürünlerinden ayırmaktadır. Aynı zamanda nargile bağımlılık yaptığı takdirde bırakmak da daha basittir. Bu yüzden herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadan çok rahat bir şekilde bırakma imkanına sahip olursunuz. Nargilenin bu noktada diğer tütün ürünlerine göre daha avantajlı olduğunu görebiliyoruz.

Nargilenin Zararları
Nargile hakkında yapılan araştırmalar nargilenin sigaraya göre daha zararlı olduğunu gösteriyor. Bunun sebebi ise; nargilenin içerisinde yer alan kobalt, kurşun ve nikel oranının sigaraya nazaran daha yüksek olmasıdır. Sigarada bu oranlar genellikle 30 ile 80 ng arasında değişiklik gösterirken nargilede 6870 ng seviyesindedir.

Nargile özellikle kalp ve damar sağlığı açısından çok büyük zararlara sebep olabilmektedir. Sigara içen kişilerde karşımıza çıkan hastalıkların büyük bir bölümü nargile içen kişilerde de karşımıza çıkmaktadır. Göğüste hırıltılar oluşması ve öksürük gibi birçok durumla nargile içen kişilerde de karşılaşabilirsiniz.

Nargile içerken tütünün sıcak olması için kömür kullanılmaktadır. Kömürün içerisinde yer alan kimyasal maddeler ise otomatikman size zarar verecektir. Nargile tüketimi farklı kanser risklerini de beraberinde getirmektedir. Nargile için hazırlanan tütünün içinde birçok zararlı madde yer alır. Sağlığınıza çok zararlı olan bu maddeler ise ağız ve akciğer kanserine sebep olmaktadır. Aynı zamanda nargile sigara gibi kullan at özelliğine sahip olan bir ürün değildir. Bu yüzden toplu alanlarda içilen nargileden bulaşıcı hastalıkların bulaşma ihtimali çok yüksektir.

Ben alışmayım bari usta🙋

Denildiği gibi nargile sigaradan daha zararlı üstelik sağlık sorunlarınız var şimdi eliniz ayağınız tutuyor ayaktasınız o yüzden çok önemsemiyorsunuz sağlığınızı ama ilerisini de düşünün eminim vücudunuza bir çok kalıcı zararı olacak hem kendiniz hem yakınlarınız üzülecek fakat iş sizde biz şu an ne desek size yine boş gelecek :) önce kendiniz gerçekten bitirmek istediğinize emin olun kararlı olun inançlı olun ve yavaş yavaş bırakın bence başarırsınız kolay gelsin :)

Ama eşim dostum arkadaşım akrabam kimse kalmadı etrafımda. İşten çıkınca gidiyorum cafeye oturuyorum tek başıma günün yorgunluğunu ve stresini atıyorum.

Kaç para o nargile kafede
Saate Göremi

Cafeden kafeye değişiyor yaklaşık 2 aydır aynı kafeye gidiyorum. Nargile 25 lira. Çay 2 buçuk lira. 4 çay içiyorum nargile ile birlikte 35 lira bırakıp çıkıyorum. Saat hesabı yok bunda erdal internet kafeye mi gidiyorum [emoji23]

Etrafınızda kimse kalmadıysa o zaman sağlığınıza daha da dikkat etmek zorundasınız keyif aldığınız bir şeyse yapın ama yavaş yavaş haftada bire indirmeye çalışın ayrıca keyif alacak başka şeyler bulmaya da çalışın inanın şu hayatta sağlık en büyük zenginlik onu kaybetmeyin :)

Stres ve yorgunluk atmak için
Yarım kg hakiki Maraş dondurma 15 TL ikide külah
Üstüne sağlık su 5 LT ile eve gel, çık balkona.

Çok rahat olur ☺

Benim anlamadığım ülkede şu anda kaliteli Nargile Tütünü yok bu işle epey iştigal etmiş biri olarak bu konuyu çok iyi biliyorum nakla Japonlara satıldı eski kaliteli tütün yok Dubai ve al fakher orjinali çok zor bulunur kaçakçılık şube göz açtırmıyor mevcut tütünler merdiven altı imalat ve nargile tutkunu ben artık Nargile içemiyorum çünkü en iyi tütünleri içiyordum sözün özü şu anda Nargile çok zararlı içeriğinde aromaları renklediricisi dumanı veren gliserin hepsi kimyasal ve merdiven altı tütünler kat kat daha zararlı lütfen içmeyin

Herkez fikrini söylemiş ancak koah varken nargile biraz fazla riskli bir durum gibi gözüküyor. Bilerek kendi ayağınıza sıkıyorsunuz. Tütün işine gelince para olduğu sürece her türlü oem ürün bulunuyor. Kalite denilince Tangiers, Social Smoke, Fumari gibi ürünler daha az zararlı diyebilirim. Evinde 3 nargile takımı bulunan biri olarak söylüyorum bu bağımlılıktan en kısa zamanda kurtulmanız gerektiğidir. Hiç bir keyf sağlığınızdan önemli değildir. Tabiki keyf aldığımız sosyal aktiviteyi yapmak güzeldir. Ancak 3 kuruşluk keyf için, 5 kuruş cefa çekmeye gerek yok.

Nargile kafelerde sunulan tütünlerden bahsetmiştim yoksa para varsa kaliteli tütün tabiki genede var ama starbuzz 250 gr 100 tl ve 6/7 bireysel içimde biter ve nargile kafelerde bu tütün bizim Konya’da hiç görmedim adalya bile İzmir’de yapılır yurtdışına satılır ama ülkede bulunanın çoğu taklittir

Huqqa'ya gittim bugün. Hep hevesimdi.

eve nargile alın zaten bi süre sonra sıkılırsınız. zahmetli olduğu için ve sürekli elinizin altında olduğu için.

Düşünüyorum zaten.

Sigara yasaklarına ilişkin yeni düzenlemelere göre, 18 yaşından küçükler için uygulanan sigara satış yasağı, 21 yaşa çıkarılıyor. Tütün ürünleri satışının okul ve yurtlara en az 500 metre mesafede olma zorunluluğu da getirilecek.

Bitmeyenumut

Senin ne düşündüğün pekte önemli değil. O hortumları iyi temizlemedikleri aşikâr zaten. Hortumları temizlemesi en az 2/3 saatini aliyor. İşletmeciler çok iş yapmaları için temizlemeden müşteriden müşteriye nargile veriyorlar. Senden önce ki müşteri bulaşıcı hastalıklı olabileceğini hiç düşündün mü? Var olan hastalıklarını tetikleyebilen türlerden.

Herkes kendisinin doktorudur. Eğer kulak vermiyeceksen, kendini düşünmeyeceksen geberene kadar içeceksen açmayın böyle başlıklar :)

hijyen tereddütün varsa sürekli gittiğin bir mekan varsa kendi özel takımını oraya verebilirsin ve senden başkası kulllanmaz.

Üst Alt