Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl Geçiniyorsunuz?!

ugr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%70 engelli raporum var, hastalığım ve kullandığım ilaçlar nedeniyle değil çalışmak, yemek yemek, tuvalete gitmek gibi günlük aktiviteler bile beni zorluyor. Sgk malulen emekli olmama onay vermiyor, mahkeme gibi itiraz yollarına başvurabilecek, takip edebilecek durumda değilim.

Yalnız yaşıyorum, kimsem yok. Evim kira, eşyalar bile benim değil. Tek gelirim engelli maaşı. Onunla da ancak kiramı karşılayabiliyordum. Yaklaşık bir ay önce kestiler. Sebep olarak, tekrar ev ziyaretinde bulunacaklarını söylediler. Sanırım aldığım 700 küsür lirayla saray filan diktiğimi düşünüyorlar. Haklarıdır, gelip konrol etsinler ama bir aydır bekliyorum gelen giden yok, gelip geri giderler diye hastane randevuma bile gidemedim.

Benim için zor olsada, çalışmak zorundayım. Fakat iş yok, sağlıklı insanların bile işsiz kaldığı bir dönemde %70 engelle bana iş verecek birileri yok. Devlet bile engelli işe alımında kendini naza çekiyor.

ilaçlarım raporlu, eczaneye hala para ödemek zorunda kalıyorum, bazı ilaçlarımın ücreti hiç karşılanmıyor. alamıyorum.

tek sosyal aktivitem hastaneye gitmek, en son iki ay önce doktorumla konuştum. Hayatımda konuşacak, derdimi dinleyecek birileri bile yok.

ben bir insanım, insan gibi yaşamak istiyorum.

geçinemiyorum, siz nasıl geçiniyorsunuz?

sokakta lüks jiplerden yürüyecek yol bulamıyorum, herkes 500 liralık ayakkabı 1000 liralık mont giyiyor, adamın tasmayla gezdirdiği it bile benden daha iyi besleniyor. Adamın tek seferde içtiği kahve parasıyla ben bir hafta karnımı doyuruyorum. Kimsenin malında mülkünde gözüm yok ama kardeşim bu nasıl bir düzen? Genç yaşta saçlarım ağardı. Ay sonunda kirayı nasıl ödeyeceğim diye gözüme uyku girmiyor.

Arkadaşlar herkes mi zengin? Niye hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor?

seni çok iyi anlıyorum kardeşim...borçlardan bende belimi daha dogrultamadım 150 bin lira... ve şu an işsizim.. babam bakıyor şuan malesef.. 28 yaşında bir adamım...erkekliğimden utanıyorum.

edit :D

AlternanSS bel altı ve küfürleri mazur göremiyoruz . Senin de bildiğin gibi günlük binlerce tıklanma ve forum kurallarının işleyişi var .

@ugr sabır versin demek kolaydır fakat yol göstermek zordur . Bilmiyorum prim günlerin veya şart koştukları 10 yıl sürenmi eksik . Geçiçi mallulen emeklilik koşulları mevcut . 2 yıl süreli olarak geçici emekli maaşı bağlanmakta , onun şartlarını incelemeni tavsiye edeceğim .

Yoklukta ve varlıkta yalnızlık daha zordur sosyal kurslar falan diyeceğim ama onlarda biraz maddi duruma dayalı .

-DORLION-

heryönden sıkıntılı neresini tutsan elinde kalıyor.... bir yandan hastalık bir yandan yalnızlık bir yandan parasızlık bir yandan aşk

bukadar derdimi unutup aşık oldum aşk acısı cekıyorum bu konu baslıgını gormem iyi oldu anladım ki aşk bile fazla bana....

annem babam yaş itibari ile yaşlandılar onlar göçünce ucmaga.... bende kafama sıkıcam kimsem yok zaten onlardan baska onları uzmek ıstemedıgımden katlanıyorum bu kadar acıya...

ALLAH MISIN TANRI MISIN RAB MISIN ARTIK HER KİMSEN KES NEFESİMİ...GÜCÜM KALMADI ARTIK...YILLARCA CEKTİM DAHA CEKMEK İSTEMİYORUM KURTAR.

Önce günlük sıkıntıları aş sonra aşk meşk neyse onu düşün , ne kadar ekmek o kadar köfte misali bu hayat .

İsyan , çaresizlik durumunu daha da açmaza sokar . Yanlış yerde yanlış kişilerle tanışmanı sağlarsın , en kötüsü panik içinde çözüm aramaktır . Herşeyi sakin kafa ile planlayıp yön arayacaksın .

Alter sen yanlış dönemde esnaflığa kalktın haberim olsa idi sakın yerinden kıpırdama derdim . Koca koca elektrikçi toptancıları mütaahitlerin ödenmeyen çekleri yüzünden battı gitti .

hayatta ölmek kadar kolay ama bir okadar da zor başka bir şey yok sanırım. ölüm geride kalanlar için, hayatımda herkes öldü, bende her ölenle bir kez öldüm.

-DORLION-

Esnaflıga kalktıgımı nerden biliyorsun ben burda ondan bahsettigimi hatırlamıyorum forumda...kafama o kadar karısık ki nerde ne yaptıgımı bile bilmyorum 5 sene önce böyle degildi....adam gibi adamdım....mutlu idim 5 sene beni mahvetti....40 kilo aldım artık her gün içiyorum haftada en az bir acile gidip igne yaptırıp kendime geliyorum.... 1 dosya 5 yıl önce kapandı şimdi 2 mahkeme ile ugrasıyorum bir yandan avukat parası... bir yandan borçlarım bir yandan hadi ben ne ise anama babama cektiriyorum istemeden o beni üzüyor....

şimdi ise 5 sene önce biri vardı gerçek anlamda aşıkdım...hiç bir daha asık olmayacagımı dusundum 5 sene gectı onun ustunden kac bayan ile birlikte oldum..aşk benim için bitti demiştim 5 sene sonra aynı his ve duyguları bir başka bayana hissettim ve ne yazıkki o da imkansız gibi duruyor..ne desem bilemiyorum neye üzülecegimi şaşırmış vaziyetteyim...artık aynaya yada resimlerime bakınca kendimi tanıyamıyorum....gerçekten tanıyamıyorum hem fiziki hem psikolojik çok yıprandım....beni kaçırdılar yanlış zamanda yanlış yerde oldugum ıcın başıma silah dayadılar yine yaşıyorum başlı başına bu bir travma olacak iken.... benim hayatım travma ile geçti....

ugr
Çok güzel anlatmışsınız
Rabbim şifalar versin
Allah yar ve yardımcılarımız olsun

AMİN

ugr hangi semtte yaşıyorsun kardeşim.Belki biraz konuşuruz.

Bu konu ile ilgili bir sürü şey yazdım, sonra sildim. Çünkü biliyorum ki ne yazarsam yazayım, davulun sesi uzaktan hoş gelir misali dediklerim tam olarak anlaşılamayacak. Sadece şunu söyleyebilirim ki "her fırtınadan sonra, güneş mutlaka doğar". Bu yüzden önemli olan hayata karşı sağlam durabilmek, ruh sağlığımızı koruyabilmek.

aileden para alıyormz zaten işlerin çoğu ayakta durulması gereken ve uzun saat işler ücretleri deseniz biliyosunuz cok sıkıntılı

ailemin parasını yiyorum...😌...beni çok seviyolar ...ben de onları çok seviyorum.....😌....

Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığına başvurmaya bak. Alo 170 veya 183 hatlarını ara durumunu anlat. İllaki yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Bağlı bulunduğun belediye vs tüm kapıları zorlamaya bak. Vakıflara, derneklere başvur halinden bahset. Madem geleceklerini söylediler ara niye gelmiyorsunuz deyiver. Kesmeyi biliyorlar gelmeyi mi beceremiyorlar.

Devletin açığı var maaş konusunda çok ciddi. Eğer ailenle yaşıyosan ve kimseye muhtaç olmiyim bari boğazımı devlet versin diyosan alamayabiliyorsun. Her aile bir değil kimi aileler bir yük olarak görebiliyo engellileri. Engeli yetmezmiş gibi birde muhtaçlığı yüklüyolar engellinin sırtına al sana intihara davetiye.. Ayrı eve geçeyim dersen kiraya çıkmaya çalışsan anca kira parasını ödeyebiliyosun. Ama kendi evin varsa oraya çıkıp maaş alabiliyosun bak.

bende aynı durumdayım ... 30 yaşındayım özel sektörde bir fabrikada çok ağır şartlarda çalışıyorum çok eziyorlar beni..devlet işi istiyorum yok aldıpım asgari ücret para onunlada kıt kanat geçiniyorum işte...

arkadaşlar destekleriniz için teşekkür ederim. maalesef ailem yok. annemi babamı küçük yaşta kaybettim. yardımlaşacak, beni destekleyecek birileri yok. maddi sorunlar bir şekilde çözülüyor, böyle durumlarda en kötüsü manevi yönden bir destek bulamamak. sanki bir bataklığa düşmüş gibiyim, çıkmak için çabalamak bile beni daha derine çekiyor. Hayat benim gibiler için gerçekten bir bataklık.

yorumları okudumda genelde olumsuz negatiflik saçan yazılar var belkide haklısınız cidden içinden çıkılmaz zor durumlar yaşıyorsunuz , birde olaya farklı bakmak lazım bardagın dolu tarafından yani şükredecek o kadar çok şey buluruzki etramızdaki yüksek düzeydeki kişilere bakarsak kendimizi kötü hissederiz bizden daha zor durumda olanları düşünelim ve şükredelim derim -ŞÜKREDENLERİN RIZKINI ARTIRIR İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIRM der ayette buna ragmen zorluk yaşıyorsak öldürmeyen şey güçlendirir bu güna kadar yaşadıgım hayat tecrübem bana bunu ögretti her ne yşarsam yaşayım dahada beteri vardır ve her zmanda var bir zamanlar ölürcesine üzüldügüm şeyleri hatırlayınca şimdi kendime gülüyorum anlam veremiyorum yani neden o kadar üzmüşüm kendimi gerek yokmuş diyorum, ama şimdi böyle düşünmemi saglıyanda o zamanki yaşadıklarım , bu hayat yolculugu ve hepimiz bir şeyler ögreniyoruz insan boş bir varlık deyildir,ALLAH sevmek için yaratmış bizleri özene bezene 4 yeminle yaratmış ayette öyle diyor biz insanı en güzel biç,mde yarattık, o vakit o degerli insan o kıymetli 4 yeminle yaratılan insan öyle maddiyata ne bileyim yolunda gitmeyen bazı şeylere kendini heder edecek kadar ucuz ve boş deyildir kendi kıymetinizi bilin ...

ugr AlternanSS

hayat zor. ama hiçbir şey hayatından vazgeçecek kadar kötü olamaz arkadaşlar. geçenlerde atanamayan bir öğretmen intihar etmiş. sağlığı yerinde, güzel bir kadın, bir anne adayı, atanamadığı için ölümü seçiyor. bu nasıl olabilir ya? başka bir işte çalış, avm'de masa sil, işçilik yap, sekreterlik muhasebecilik yap vsvs hayattan vazgeçmeye değer mi? üstelik sağlığı da yerinde.

eğer sağlığınız yerindeyse borçmuş, aşkmış, işsizlikmiş, parsızlıkmış geçin bunları. hepsi bir şekilde çözülür, hallolur. ama sağlık gitti mi işler zor. bir insan için en kıymetli şey sağlıktır. mesela youtubeda bir video izledim. abd'de evsizlerle ilgili bir belgesel. adamlar evsiz, aşk yok, para yok, kimsesizler. ama kulaklığı takıp müzik dinliyor ve yüzünü güneşe dönmüş hem ısınıyor hem dans ediyor. adam mutlu yani. o anın tadını çıkarıyor.

çok mu borcun var? avukat hacze mi gelecek? e gel abi, canımı mı alacaksın?

çok aşıktın ama olmadı mı? 1 sene sonra aklına bile gelmeyeceğine garanti veririm.

kirayı nasıl ödeyeceğini mi düşünüyosun? para varsa ödenir, yoksa da günü geldiğinde bir çaresine bakılır. bunları dert etmeyin. hayata devam arkadaşlar.

Hayatta herkesin acı tatlı bir hikayesi var. Ama aklında hep acı hikayesi kalıyor. Birçok sıkıntı yaşıyorsunuz ama zamanla onada alışıyorsunuz. Zaman geçecek ve bunlarda geçecek üzülme. Bir kapıyı kapatan diğerini de açacak ümidini yetirme.

Yarama tuz bastin bosandim eski es faturalari oduyorum diyip ödememiş doğalgaz fatura 850 elektrik 300 bin kira borcu takmış borç harç bulup ödedim gelirimiz ebm+ölüm aylığı toplam iki bin evi donduremiyorum artık evsahibi bosandim için çıkartmak istiyor (allaha havale ediyorum) annemin vasisiyim annemin 8/1 hissedar olduğu bi yer var hissedarı onu satıp takasla kucukte olsa ev almak istiyorum mahkemeden nasıl izin alicagim bilmiyorum avukata param yok allah büyük bugünler çok çaresiz hissediyorum altında eziliyorum herseyin

uzun senelerdir babam sag olsunda genel müdürüm işimden son derece memnunum zaman zaman kendime yeni işler bulsamda dönüşüm hep buraya oldu ...:eek:

ugr

Allah yardımcın olsun hayat biz engelliler için gerçekten zor... :( :(

Alman

Arayan insanların bu sitede yazdıklarını gördük ,

Kimse yardımcı olmuyor :confused:

Maalesef geri viteste yol alan bir milletiz .

Millet malesef başkalarının sıkıntısıyla kendini tatmin ediyor bürokratlarda millete yönelik sistem kurup, kurdukları sistemlerdeki hataları düzeltmekten ziyade cebini doldurup gününü gün etme peşinde olunca böyle bir sonuç çıkıyor ortaya malesef toplumun Atatürk gibi gerçek milliyetçi daahi düzeyindeki adamlara günden güne daha fazla ihtiyacı var. Milletçe Atatürkle övünmeyi bırakıp kendimiz toplumumuzdan Atatürk gibi adamlar çıkartmadığımız sürece yok olmaya mahkum olur Türk milleti.
SERAFİM

bugün yine 50 lira ilaca para verdim. bir ilacımı sgk karşılamıyor diye alamadım, param yetmedi. paran yoksa git bir köşede geber, kimin umrunda? hayatımız boyunca çalışıp vergi veriyor, sigorta primi ödüyoruz. bir çoğumuz hayatında nadiren hastaneye gitmesine rağmen her ay sigortaya para ödüyor. fakat sigorta bizleri hasta olduğumuzda, en zor anımızda yalnız bırakıyor. eğer ölmeyip o yaşları görebilirsen belki üç kuruş emekli maaşı alabiliyorsun. yediği kazığı görmek isteyen maşının net-bürüt arasındaki farkına baksın. hastayken sigorta yanımda durmayacaksa, sağlığımda maaşımın yarısına çökemez. her ay gelen zamlardan, enflasyondan nefes alamaz hale geldik. devlet daireleri doğru düzgün işlerini yapmıyorlar, şu bir kaç gündür nereyi arasam telefonu açmıyorlar, verdiğim dilekçe aylardır işleme bile alınmadı. Hint kast sistemini yaşıyoruz. millette bir had bilmezlik var, belirli bir statüye ulaşanlar, diğerlerini ezme çabasına giriyor, anlamsız bir ego zehirlenmesi yaşıyorlar, memurlarda bu durum çok fazla, bir soru sormaya çekiniyoruz. çünkü haddini bilmez adam, karşısında çocuğu varmış gibi fırça çekiyor, sesini çıkarsan sen suçlu oluyorsun. bir problemi çözmek için artık insanlar torpil arıyor, çünkü torpilsiz bir iş çözülmüyor. torpilin varsa bir telefona bakıyor, yoksa aylarca sürünüyorsun. işini hakkıyla yapan, namuslu insanları tenzih ederim.

İnsanlar nasıl geçinebilsin! Soygun üstüne soygun. Paralar, çetelere, baronlara giderken engellilerin ağzına bir bal çalıp bırakıyorlar. Siz engelliler için bu memlekette kaç para harcanıyor biliyor musunuz? Bu vereceğim rakamın içinde bakınız şunlar var:

2022 Sayılı kanun çerçevesinde ödenen aylıklar,
SGK mallullük ödemeleri,
Engelli Ve Yaşlı, Hizmetleri GM bütçesi,
Evde bakım aylıkları ve bakım ve rehabilitasyon hizmetleri,
SYDTF (engelli araç/gereç/tedavi giderleri, engelli öğrencileri eğitim kurumlarına taşıma bedeli),
İŞKUR (engellilere yönelik istihdam ve mesleki rehabilitasyon harcamaları)
Vakıflar Genel Müdürlüğü (engelliler ayrıştırılmamış muhtaçlık aylığı),
MEB Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri GM bütçesi,
MEB Özel Öğretim Kurumları GM bütçesi,
YURTKUR (Engelli öğrencilere yönelik burs) Gençlik ve Spor GM / Bakanlığı bütçesi (Engelli Spor Federasyonlarına aktarılan miktar),
SODES (Engellilere yönelik proje harcamaları)

Hükumet bu yukarıda saydığımız kalemlerde harcadığı paranın (2015 senesi için) gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı 0,70'dir. Evet yanlış okumadınız, 0,70'dir. Daha neyi konuşuyoruz ki?

Peki gelişmiş ülkelerde durum nedir?

1990’lı yılların başlarında OECD ülkelerinde sosyal harcamalar ortalama GSYH’nın % 22'sini oluşturmaktaydı.

1995 verilerine göre ülkelerin sosyal programlarına yaptıkları harcamaların GSYH’ya oranı Amerika’da % 15,8 iken, AB’de % 25,4’tür.

şem_i

Sizlere şükür ettirenler bir eli yağda , bir eli balda. Sosyal devlet ve sosyalizm olmadan ancak şükür edersiniz. OKUYUN! Devlet nedir? Kim kurmuştur? Sosyal devlet nedir? Bunları okuyun sonra gel yorum yaz.

SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt