Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kadar Yetim aylığı alacağım?

dilek38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben ilk kez yetim maasi alicam ama edevlette görünen bu ne kadar alicam aylik bilgi verirmisiniz.

babam sgk 4a emeklisi

Aylık Başlangıç Tarihi15.02.2017
Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 62.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 0.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 0.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 62.00
2000 öncesi Gün7827
2000 - 2008/10 arası Gün 0
2008/10 sonrası Gün 0
Toplam Gün7827
Göstergesi14675
Hisse Oranı2/4
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörKamu
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı105.16
Kesinti Tutarı0

pardon diğer bilgileri yazmamışım

Ödeme Dönemi201702
Ödeme Günü25
Net Aylık Tutarı105.16 TL
Aylık Tutarı0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı105.16 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

dilek38

Babanız emekli olmuş muydu vefat etmeden önce? Olmuşsa, en son aldığı maaş ne kadardı? Onun 1/4'ü bağlanır size. Başka hak sahibi var mı?

Not: Sorunuz Yetim aylığı ile ilgili foruma taşındı.

bende yetim aylı alıyoru benim aldım maaş [FONT=Tahoma]1.171 tahminim senin alcan maaş [/FONT][FONT=Tahoma]1.250 tl olması gerek[/FONT]

aykut35

Anne-babadan kalan yetim çocuk maaşı mı? Tek hak sahibi misiniz? Vefatından önce ne kadar aylık alıyordu anne/babanızın kendisi?

başka hak sahibi yok annem babamdan önce vefat etti

dilek38

Babanız vefat etmeden önce maaş alıyor idiyse, onun aldığı maaşın tam yarısı size bağlanacak.

babam 4a sgk emeklisi idi.en son aldığı aylik 2300 tl.benim anlamadığım neden tek hak sahibi olmama rağmen yarısı bağlanmış 2/4 diyor.ben nette araştırdım tek hak sahibi yüzde 75 alıyor bi yanlışlık mi var

sizce bunda hata var mıdır?ben nette baktım tek hak sahibi %4 ekle birlikte %80 aylik bağlanıyor başka yerde tek çocuk %50 diyor neden bu şekilde farklı oranlar var

dilek38

Eşe kaldığında %75 kalıyor, ama çocuksa %25. Tek kalan kişi çocuksa %50:

Ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılması
MADDE 34- Ölen sigortalının 33 üncü madde hükümlerine göre hesaplanacak aylığının;
a) Dul eşine % 50'si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise bu Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75'i,
b) Bu Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmayan veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan;
1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya, 3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının, her birine % 25'i,

babamdan bana bağlanan seyyanen zam icinde aldım maaş üstte yazdım gibidir oturanboğa 1.171 tl annem den ise 600 tl bağlandı bana ölmeden önce aldı maaş 1100 tl cıvarıdı annem ise oda 1050 tl idi bana tek hak saybi oldum icin bana babamdan yazdım gibi annem de ise yazdım gibi dilek38 alca maşı yüksekte bağlana bilir kız cocuklarda biraz daha fark oynadını biliyorum örnek 50 tl yada 100 tl fazla

aykut35
öncelikle tskler verdiğiniz cevaplar için.peki siz oran olarak yüzde kac aliyorsunuz babadan?benim alacağım bi oranda tek hak sahibi olarak hata yokmu acaba sgk ya gidip dilekçemi versem net olarak ayligi öğrenince?

@OturanBoğa
abi siz yazdığım adresleri incelediniz mi?
benim takıntım nette farklı farklı bilgiler aykut arkadaşında vermiş olduğu bilgide babadan tam maaş alması bendeki durum acaba yanlışlık mı yapılmış olması.sizce nasıl bir yol izlemem gerek.
sizede çok tskler ilgi ve alakanıza

dilek38

Bu aktardığın sitede benim söylediğime ters bir durum yok. Yukarıda aktardığım kanun maddesi temeldir. Hiç bir uygulama buna aykırı olamaz.
aykut35'a bağlanan aylığa dair nasıl bir hesap var bilemiyorum. Kurala uygun değil. Başka detaylar vardır dikkate alınan.

merhaba arkadaşlar;

Konuya istinaden bir şey sormak istiyorum. Erkek Çocuğun aldığı maaş 18 yaşını doldurdugu veya sigortalı olduğu zaman tekrar anneye dönüyormu ?

Tşkler Bülent Hocam herhangi bir yükselme felan olmadı dilekçe verip konuyu biraz araştırayım ben...

kız çocukları hem anne hem babadan maaş alıyor böyle bir durum var ama erkekler için böyle bir durum söz konusmu bilmiyorum nette baktım göremedım.aykutun mesajına bakarsak erkekler için de var görünüyor.bu durumlarda yüksek maaşın tamamı düşük maaşın yarısı bağlanıyor.kız çocukları için uygulama böyle.bu durumda bile aykutun mesajı çelişkili çünkü bu bilgilere göre aykut alması gerekenden az alıyor söyledıgin gibi başka bişiler var artık onuda detaylı olarak aykut yazmalı nasıl maaşa baglandığını.

Erkekler icinde var hem anne hem baba mahlül ve bakıma muhtac olma durumunda babası ve anne si emeklise her 2 maaşta bağlanıyor diyelim annem maaşi 2000 tl babamın maaşi ise1400 tl diyelim ben hangi maaşi yüksekse ondan talep ediceksin yasa öle diyorben ilk babamın maaşi annem aldı maaştan daha yüksek oldu icin mesela babam aldı maaş 1150 annem maaşıda 1050 di ben babamın maaşi yüksek oldu icin ben babamdan tercih ettim sonra babamınkide bağlanınca annemin maaşinıda almak icin baş vurdum oda 3 aydan fazla sürdü
burda bi arkadaşım var izmirde onun kız kardeşi engelli ve hem babaşından hem annesinden alıyor babası süper emekli di annesi deegildi ve babadan aldı maaşla anneden aldı maaşla toplam aldı para 1900 tl cıvariher 2 maaşın toplamı

aykut35 OturanBoğa

benim annem 12 sene önce vefat etti.babam 2 ay önce vefat etti.tek hak sahibi benim.babam en son aldığı emekli maasi 2400 tl ye yakındı.şimdi bana bağlanan 2/4 yarısı deniyor.sen tam maaş almışın ben muracatmi edeyim itiraz dilekcesiyle ne yapayım bana bu konuda yardım edin bilgi verin lutfen.

yok bana tam bğlanmadı bak söledim daha önceki kelimelere bana 100 tl seyyanen zamla birlikte yapıldı bundan bana 100 tl eksik düşün maaşimı

aykut35

anladım aykut tsk ederim verdiğiniz bilgilere.bakalım tam olarak ne kadar bağlanır size burdan bilgi veririm.

@dilek38
yazdığınınız linkte hak sahibi diye yazan yere takılıp kalıyorsunuz hak sahibi eşdir cocuk ise farklıdır zaten endişe etmeyin bilgileriniz sisteme giriyor otomatik olarak program hesaplıyor aylığınızı hatalı bağlandı diye bir şey olmaz

hilal72

benim takıldıgım bi konu var elbet takilmasa zaten buraya yazmam.ben internette yazılan bütün yazıları takip ettim çoğunluk olmasada hata orani var.misal anne ve çocuğu aylik alıyor çocuk evleniyor ama anneye hak olan 75 oran otomatik olarak bağlanmıyor.burası türkiye bütün işler otomatik olarak çoğunluk yurumuyo.yani arkasına düşmesen hakkını alamıyorsun.yani kısacası hersey sorunsuz otomatik olsa idi, burası gibi nice danisma ve bilgi sayfaları olmaddi. anladin!

aykut35 OturanBoğa

arkadaşlar benim bilgiler geldi burayada bilgi olsun diye paylaşıyorum benim babamdan bağlanan maaş 1.250tl ek ödeme ile

Hayirli olsun.
*%75 mi baglandi.

dilek38@ Hayırlı Olsun Allah Afiyetle Yemeye Nasip Etsin Sevindim Senin Adına Aklımdaki Maaş Bağlandı Gecen Söledim Gibi Arkadaşın Kız Kardeşide 2 Maaş Aldı İcin Babasından Bağlanan Maaş Senin Maaşinla Aynı.

erdal71 %75 değil %50 bağlandı.
aykut35 allah razı olsun tsk ederim rabbim ağız tadıyla yedirsin.senin daha önce yazdigin gibi rakam bağlandı.

aykut35 ya devlet sana ayrıcalık tanımış yada (söylemek istemiyorum) yalan söylüyorsun.

bende babadan yetim maaşı alıyorum yarısı bağlandı. seyyanen zama gelince seçimler öncesi 2 kez seyyanen zam yapıldı bana 100 değil 50 bile deil 25 lira verildi enflasyon zammı artı seyyanen zam birinde 47 birinde 45 lira zam aldım

arkadaşlar bakın gene yazıyorum ben hem annem ve babamı kaybettim tammı ve babam calıştı sektör hastane ve son 10 sene gibi hastaneden calıştı icin göstergesi [FONT=Tahoma]6456[/FONT] oldu icin ve annem minde göstergesi de [FONT=Tahoma]3624 babamın aldı maaş 1200 civarıdı annem isede 1100 cıvarıdı ve bu bana sağlanan bir ayrıcalık degil bak babanın maaşindan tamamından skk dan annemden ise yarısı bağlanıyor bana hem anne hem babadan seyyanen zamları cık babamdan 1000 tl annem den ise 500 tl diyelim zamlar icinde kardeşim yoksa ben uydurucak bir durumum yok ha bu olabilir neden dersen engellilik oranım dan dolayı olabilir yada bakıma muhtac oldu icin ama onlardan olcanı sanmıyorum cünkü öle olsa sosyal yardım yazar maaş kısımda yazmadına göre sonuc bu cok düşük alanda var ya babadan maaş düşük yatmıştır yada ne biliyim kardeşim yada tam yüksek günü yoktur nedim artık ben yalan sölemedim acıkladım gibi rabbim kimseyi yetim bırakmasın ama bu hepimizin başına gele bilcek bir durum [/FONT]

göstergeyle prim gün sayısıyla yada engel oranıyla alakalı olsa idi sgk açıklayıcı bir şekilde açıklardı. kimse bir anlam veremiyor senin durumuna.

Üst Alt