Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kadar Yetim aylığı alacağım?

@dilek38[FONT=sans-serif]
verdiğin örneği biliyorum anne dilekçe ile başvurması gerekir yetim maaşı alanlardan b,iri çıktımı dosyadan anneden bunu dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor senin konuna gelince ise sen yetim aylığı ilk alacağın için ve sgk da az çok bildiğim için sistemin direk olarak otomatik olarak bilgisayardan yapıldığını biliyorum ama memur kalkıp elinde hesaplamaya kalkarsa kesin hatalı yapar onuda biliyorum yetim aylıklarının oranı belli benim sana yazdığım cevapta emekli olan aylığının 75 ni eş alıyor yetim de ise örnek vereyim baba maaş alıyor vefat etti yetim kız yada erkek kaldı ama anneleri var bu durumda aylık daha farklı oranı ama annede yok ise öldü ise hem öksüz hem yetim oluyor burdada farklı oluyor oranı ama 75 oranı hiç bir zaman yerime bağlanmıyorlar [/FONT]

http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...840751a6/4-Ölüm+aylığı-portal.pdf?MOD=AJPERES

esas burdan direk okuyup bilgi sahibi olabilirsin

hilal72

öncelikle tsk ederim bilgilerine.evet ben baktım çoğu yere özellikle su durumdan dolayi %80 olayı oluyo taban ayliklarinda tek yetim yada eş olayında %4 le birlikte %80 civarı aylik baglaniyo bunun sebebide taban ayligi sistemi orani sanırım.
eksik yada fazla, hata yada dogru,yinede devlete tsk etmemiz lazım bu imkanları sunduğu icin..

Merhaba küçük bir bilgiye ihtiyacım varda rahatsız ediyoum iyi geceler babam vefaat etmişti bende boşandım zaten benden önce annem alıyordu maaşı çünkü boşanmamıştım heni boşandım annemde vefaat etti zaten çok önceden şuan tek hak sahibiyim kısaca başvurumu yaptım 4a aylık bilgileri babamın durdurulmuş yazmakta yakını benim yaniii öyle yazıyor annemin 4c yazıyor yakınlık durumu karısı ve maaş bilgisi 690 tl şuand tek hak sahibiyim sizce ne kadar bağlanır 690 tl annem gibi alabiliyormuyum annemde vefaat ettiği için alan yok ordakiler yüksek alırsın demişlerdi bilmiyorum sizce bilginiz varmı yorumlarınızdan gördüm

OturanBoğa

4b { bağku emeklisi} içinde aynımı şartlar 60 üzeri engelli yetim maaşı alırmı engelli

Bayan;
Yetim aylığı ne kadar? sorusuna cevap olarak yüzde değerleri verilmiştir.

1-Dul eş % 75,

2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)

3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30

4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er,

5-Bir Dul eş, üç ve daha fazla çocuk Eş aylığın yarısını % 50, çocuklarda kalan yarısını eşit paylaşmaktadırlar.

6-Tek çocuk % 50,

7-İki çocuk % 40 ar,

8-Üç ve daha fazla çocuk % 100 ü geçmemek kaydıyla eşit paylaşmaktadırlar.
tek çocuk oldugunuz için % 50sini alırsınız.her emekli yetimi aynı maaşı almaz çünkü herkesin emekli maaşı aynı değil.kimi amir kimi memur kimi lise kimi üniv mezunu olduğu için miktar biraz farklılık olur.siz babanızın emeklli maaşını biliyosanız %50 si yani yarısı ne kadarsa o kadarını alırsınız(bu bilgi memur emekli yetimi için)

Üst Alt