Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden aort ve mitral kapak ameliyatı ve kapak hastası oldunuz?

mekankolik

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Aort ve mitral kapak ameliyatı olanlar veya kapak hastası olanlar hastalık sebeplerini yazabilir mi? Bir degerlendırme yapıyoruz... Lutfen kapak hastalığınızın sebeplerını yazınız?.

ben 14 yaşındayken romatizma oldum mitral ve aort kapaklarım hasar gördü.49 yıl takip ve tedaviyle geçti.49 yılın sonunda ameliyat oldum .şimdi iyiyim allaha şükür

Benim sorunum doğuştan. 1995'te mitral kapak ameliyatı oldum 1999'da aort koarktasyonu ameliyatı oldum. Şuan 22 yaşındayım.

geçmiş olsun şimdi iyimisin.benim mitral ve aort kapak birlikte ameliyat edildi.2010 23 haziranda 63 yaşındayken yapıldı.yaş ileri olduğundan bayağı zorlandım.siz daha gençsiniz düzelirsiniz allah herkese sağlık versin.romatizmayada 1964 yılında ispartaya yatılı okula gittiğimde yakalandım.bu hastalık bana isparta hatırası.

Kalp kapağı hastalıklarının en önemli nedeni halk arasında Romatizma diye bilinen, literatürde Romatizmal Ateş olarak geçen Sistemik Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonudur.

Bu hastalık BETA tabir edilen, bildiğimiz boğaz (bademcik) enfeksiyonudur. Çok bulaşıcıdır. Ancak her zaman hastalık yapmaz. Sinsi bir şekilde boğazınızda durabilir. Zaman zaman boğaz ağrısı yapar geçer.

Bazı kişilerde bu bakteri tüm vücudu etkileyen rahatsızlıklara yol açar. Bakterinin salgıladığı toksinler ve buna karşı vücudun reaksiyonları çeşitli organlarda rahatsızlıklara yol açar. Etkilenen organlardan da bir tanesi kalp kapakcıklarıdır.

Hastalığın sekeli olarak kapakcıklarda muhtelif düzeyde yapısal bozulma ve fonksiyon bozuklukları oluşur. Eğer ileri düzeydeyse ve düzgün şekilde tedavi edilmezse ilerleyen yaşlarda kalp yetmezliğine, hatta ölüme yol açabilir.

Kalp kapağı bozukluklarının diğer önemli nedeni ise yapısaldır. Yani doğuştandır.

Beta hemolitik streptokok enfeksiyonu tanısı koymanın yegane yolu boğaz kültürüdür. Küçük çocuklarda bir kaç ayda bir boğaz kültürü yapılması olası enfeksiyona karşı iyi bir tedbirdir.

Sizede geçmiş olsun. Şuanda kendimi zorlayacak birşey yapmadığım sürece sorunum yok. Bu arada bende Ispartalıyım. Ama Ankarada Yüksek İhtisas Hastanesinde ameliyat oldum.

doğuştan gelen 1 hastalık die doktorum söelmişti özellikle bademcik hastalıkları kapak ı çok etkiledini sölediler..

çocukken geçirilen ateşli bir hastalık ..... kalp romatizması.... ilk olarak mitrali etkiliyor...

28 yaşımda Aort koarktasyon ameliyatı geçirdim.Geç farkedildiği için buna bağlı tansiyon ve kapak bozulmaları gerçekleşmiş.Şimdi mitral ve aort kapak ameliyatı için takipteyim.

Arkadaşlar selam,

Benim bebeğimde de aort stenezu denen kalp rahatsızlığı mevcut. Doktor anjiyo olması gerektiğini söyledi fakat ileride kalp yetmezliği çıkabilir dedi. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar var ise yardımcı olabilir mi acaba ?

Merhaba bogaz enfeksiyonu sonrasi bende romatizma gecirdim uzin yillar igne vuruldum mitral kapakta minimal yetmexlik ve pralobsud olustu

Hocam bu ameliyatta masada kalan var mı acaba. Ben baya korkuyorum benim orta-ileri mitral darlığı.

Evet ameliyat vakti artik gelmis diyor doktorlar kaderde ne varsa gorecegiz. Sizden bi ricam olacak , acaba risk nedir bu ameliyatta. Dr siyami ersek hastanesinde 9 ocak 2017 ye ameliyat icin gun aldim . doktorum ise; doç. Dr. Cevdet uğur koçouğllari . acaba doktorumu taniyan var mi ve tavsiyeleriniz nelerdir. Önemli olan risk yuzdelik oranda kactir. Teşekkürler şimdiden....

mustafb özel mesaj kutunuza bakarsanız doktor ismi verdim geçmiş olsun
Muratozbek bilmiyorum maddi durumunuz nasıl eğer oldukça iyiyse size özel bir hastanede çok başarılı bir doktor ismi verebilirim ?

hiç korkmayın ben 2001 de aort kapak değiştirdim şimdi olmamış gibiyim çok başarılı yapıyorlar boşuna korkmuşum o kadar

17 yaşında akut eklem romatizması geçirdim 25 yaşında aort kapağım değişti büyük ihtimalle bundan dedi dr lar ancak belki doğuştan da olabilirmiş coumadin kullanıyorum 42 yaşındayım kendimide iyi hissediyorum

Ben yaklaşık 1 buçuk ay önce Aort kapak değişimi ameliyatı geçirdim. Korkmayın sakın., korkulacak bir şey yok.
Ankara Güven hastanesinde oldum ameliyatı. Zaten ameliyattan önce bir iğne vuruyorlar ve hiçbir şekilde hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Ameliyat sonrası 2 - 3 gün biraz sıkıntılı ağrılar falan. Ondan sonra yavaş yavaş düzeliyorsunuz. Şu an dediğim gibi 1 buçuk ay falan oldu. İnanın şu ameliyat ağrıları bitti sayılır, iyice bitsin eskisinden daha iyi olacağım diye düşünüyorum. Tek yükü ölene kadar comadine diye bir hap kullanacağız işte. Buna da şu şekilde teselli buluyorum. Ameliyat olana kadar sigara içiyordum günde 1 paket, artık sigarayı da bıraktık. Günde nasıl 20 sigara içmeyi unutmuyorsam, 1 defa hap içmeye de gocunmamak lazım :)
Şu an da bu rapor işini kovalıyorum. Bizim gibi ameliyat olmuş insanlara rapor yüzde kaç veriliyor nasıl oluyor ankara da nasıl alınıyor bilgisi olan varsa verebilirse sevinirim. Ayrıca ameliyat ile ilgili sorusu olan varsa alabilirim.

bu kapak ameliyatları en basit kalp ameliyatıdır mortalite yani masada kalma riski yaşa da bağlı tabii %2-3 düşük bir oran ancak sonrasında kan sulandırıcı ilaç içileceği için hep dikkatli olunması lazım. kg alınmamalı asla sigara zararlı ancak direk kapağa verdiği bi zarar yok damar tıkanıklığı olmadığından

matpcy kafam karıştı benim şu an. Ben şimdi inşaat teknikeri olarak çalışıyorum. Normal olarak çalışma hayatıma devam edeceğim lakin rapor alırsam ne gibi değişiklik olur. Bunu çalıştığım yere bildirmelimiyim. Bildirirsem başka bir statüye alırlarmı ne bilim engelli kadrosu gibi falan. İstemiyorum öyle bir şey ben. Ayrıca vergi indirimmi elektrik indirimi vs. şeyler için işyerinden mi gönderilmesi laızm daire ye. Daha yeni olduğum için bu konuda araştırdığım kadarıyla pek bilgi ednemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

bende araştırma aşamasındayım. 15 yıl sigortalı olup %40 rapor alınırsa devlet hastanesinden erken emekli olunuyor ama sadece bir kapak değişene %40 vermiyorlar başka sorunlar olması lazım bildiğim bu. devlet hastanesinden 40 ve üzeri rapor alınırsa vergi dairesine veriyorsun onlar ankaraya yazı yazıyor ordan da onaylanırsa iş yerine veriyorsunuz ankara da gelen kararı

matpcy

neyse hayırlısı olsun. işe başlayınca oradan araştırmak daha doğru olacak sanırsam. çünkü rapor aldığımız anda işyerinde statümüz değişecekmi değişmeyecekmi. veya bu elektrik su indirimi falan nasıl olacak onları işe başlayınca öğreneyim ben. şu boş zamanımda halledim dicektim ama bilmeden bir şey yapmayalım.

Merhabalar ben 19 yaşında ameliyat oldum hem mitral hem aourt kapağım değişti tam 22 yıl oldu coumadin kullanıyorum aralıklarla ınr yani pıhtılaşma zamanı diye bir kan tahlili yaptırıyorum ömür boyuda bu şekilde devam edecek o zaman heyete girmiştim % 40 iş yapabilme gücümü kaybettiğime dair rapor verdiler 18 yıl 4080 gün şartı ile geçen yıl emekli oldum hala özel bir şirketin halkla ilişkiler departmanında engelli kadrosundan çalışıyorum.Ne diyelim buna da şükür öğrenmek sormak istediğiniz birşeyler varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Merhabalar satı hanım. Ben ameliyat olalı yaklaşık 1 ay oldu. 1 ay sonra da raporum doluyor ve iş başı yapacağım kısmetse. Coumadin hakkında detaylı bilgiye ulaştım. Dikkat ediyorum şimdilik bi düzene oturtamadık 1 ayda ama oturtacağım inşallah. Ameliyat izleri falan geçiyor ağrılar azaldı pek bi sıkıntım kalmadı açıkcası. Bu kapağın sesine de alıştım iyiden iyiye :)
Benim merak ettiklerim şu rapor işi. Şu anda çalışıyorum mesela eğer raporu alırsam hani mevcut işimden başka kadroya alırlar mı ondan korkuyorum. Bir de bu elektrik vergi indirimi falan diyorlar. Bize oluyor mu onu da tam anlamış değilim. Görünürde çok bir rahatsızlığımız yok hani kapak değişti ve hap kullanıyoruz başka da ne bilim darlık falan çekmiyorum ben hiç. Ameliyat olmamış gibiyim nefes alma ve kalp çalışma bakımından. Bizi engelli kapsamında % kaç olarak değiştiriyorlar ? Hastanenin verdiği kağıtta birşeyler yazıyor ama tam anlamış değilim. Şu an gdip başvursam ne kadar alırım neyime yarar ? Bunlar hakkında binginiz varsa çok iyi olur aydınlatırsanız beni. Teşekkür ederim.

her zaman şu söz var aklımda , korkunun ecele faydası yok .
aort damar genişlemesi nedeniyle yerine greft (suni ) damar takacaklardı açınca aort kapağında sorun görürsek onuda değiştirebiliriz dediler .
ameliyatta damar değiştirirken aort metal kapak ile değiştirildi . çıt çıt sesi artık her zaman kulaklarında duyacaksın kan sulandırıcı kullanacaksın yeme içmene hiç özen göstermene gerek yok ben önceki yaşantımdaki gibi besleniyorum . kan sulandırıcıyı 1.25 e sabitledim.ölçümler süper . benim ameliyatımda akciğer/kalp makinası kullanıldı yani solunumun ve kalbin durmuş vaziyette 3.5 saat ameliyatta kalmışım ömrün varsa işte bu satırları yazarsın . herkese sağlık dilerim.

arkadaşlar benimde kalp kapak rahatsızlıklarım mevcut. hemde tüm kapaklarımda yetersizlik var :) ama henüz ameliyatlık duruma gelmedim. benim araştırmalarıma göre kapak imkanı varsa onarılmalı çünkü orijinal kapağın yerini hiç birşey daha iyi tutamaz. ama yoksa mecbur yapay kapak , yapay kapağında çeşitleri var onlardada avantajlı hangisi ise o tercih edilmeli tabi bu dr içinde uygun olanı olmalı.

kalp damar hastalıklarım doğuştan kapak hastalıgım bir taneydi doğuştan, şimdi bütün kapaklarda var yetersizlik başka bi dr a gittim odaa romatizmal kalp kapak hastalığı seninki dedi yani ateşli hastalık geçirmişim kısa sürede müdahele edilmemiş ve enfeksiyon kalp kapaklarını sararak görevini tam olarak yapmasını belli oranda azaltmış.

diş tedavileri öncesi mutlaka durumunuzu bildirin , çeşitli ameliyatlar işlemler öncesi mutlaka kalp damar hastalıklarınızı söyleyin. onu bilmeden iş yaparlarsa size zararı olabilir mutlaka belirtin.

Allah'tan dileğim umarım başta tüm kalp damar hastaları olmak üzere tüm hastalar engelliler iyileşir amin. :)

Vejeta

Merhabalar ben çift kapaktan ameliyat oldum doktor o zaman % 40 vermişti maliyede düşürmeden aynı şekilde onayladı tek kapaktı sanırım sizinki rapor için başvurduğunuzda başka rahatsızlıklarınız varsa şeker tansiyon v.s ne olursa o bölümlere de görünün ki % 40 ı geçmeye çalışın mevcut işinizi düzenli yaptıktan sonra başka departmana almazlar sadece engelli kadrosundan gösterecekler o kadar elektirk internette indirim oluyor birde serbest kartı veriyorlar belediye otobüse ücretsiz biniyorum veya 200 mt kareden kçük bir eviniz varda sizin üstünüzeyse vergi ödemiyorsunuz vergi indirimi alabilmeniz için öncelikle % 40 ve üstü raporu alıp bir yerde engelli kadrosundan çalışmanız lazım bu da erken emekli olabilmeniz için şart
@matpcy rahatsızlığınız olan bütün bölümlere görünün inşallah % 40 ı geçersiniz burdan birşey söylememiz imkansız

Başka bir rahatsızlığım yok şükür. Sadece aort kapak değişti o kadar. Verirlermi vermezlermi bilmiyorum ama sanırım vermezler yukarıdaki arkadaşların söylediğine göre. Bakalım hayırlısı. Coumadin konusuna gelince de daha tam ayarlayamadım dengeyi. AŞu aralar her 10 güne bir kan verip değerleri ölçtürüyoruz bakalım. Bir düzene oturtacağız deneme yanılma ile. Teşekkürler bu arada cevap için...

Üst Alt