Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden aort ve mitral kapak ameliyatı ve kapak hastası oldunuz?

10 gün önce kan değerimi ölçtürdüm INR: 6,57 çıkmıştı. Doktor 3 gün ilacı kesti. 3 gün sonra 1.5 çıktı. 10 gün sonra tekrar ölçelim dedi. 10 gün içerisinde 1,5 - 1 - 1,5 şeklinde içtim. Bu gün yine ölçtürdüm yine 1.5 çıktı doktorum düşük dedi. Anlamıyorum bi düzene oturtamadık bu coumadini. Gerçi daha 1 ay oldu ama. Yoğurt falan bi şeymi etkiliyor bilemedim. Şimdi doktorum 2 gün 1,5 1 gün 1 tane iç dedi haftaya bir daha ölçtürecem. herhalde başlarda böyle anormallikler normal bilemedim.

ben 16 yıldır alıyorum artık dr kadar biliyorum 3 gün birden kesilmesi riskli çok yüksek tabi 6 falan ama yarı yarıya azaltaCAKTIN BİRDEN KESİLMESİ RİSK. yoğurt etkilemez alkol etkiler K vitamini yeşil sebzeler etkiler normali 2,5 - 3,5 iyidir bünyeye göre tabii. bir gün tam bir gün tam+4/1 al.

matpcy tecrübelerinden yararlanmak isterim. Ne yapacağımı şaştım bi dengeye bindirmem lazım. 3 gündür öyle aşırı yediğim sadece yoğurt ve turp var. Diğer herşey normal standart eskisi gibi. Fazla yeşillikde yemedim. Doktor şimdi 1.5 - 1.5 - 1 şeklinde iç dedi 1 hafta sonra bir daha ölçtür dedi. Her hafta ölçtürüyorum böyle böyle. Kol delik deşik oldu. Bi standarta bindirsem içim rahat edecek. Ne yemeli ne içmeli sen daha iyi bilirsin nacizane tavsiyelerinle beni aydınlatırsan sevinirim.

Vejeta

Geçmiş olsun...

INR düzeyi ayarlamak çok zordur. Yediğiniz, içtiğiniz her şey INR düzeyinizi etkiler. Ancak Coumadin'in 3 gün kesilmesi diye bir şey olamaz. Doz azaltılır ama ilaç 1 gün bile olsa kesilmez. Mümkün mertebe tahlil yapmanız gerekir.

İlacı her gün aynı saatte almanız iyi olur. Tavsiyem akşam almanızdır çünkü ölçüm yapılmadan 12 saat geçmiş olması lazım ki gerçek INR değeri ortaya çıksın. Ben akşam alıyorum kan vermeye de sabah 9 gibi gidiyorum. İlacı içip giderseniz o tahlil doğru sonucu vermez.

Yediğiniz bir sebze yemeği veya içtiğiniz bir bitkisel çay bile INR değerini değiştirebilir. Bu sebeple INR düzeyi belli bir banda oturana kadar en fazla 15 günde 1 tahlil yaptırmanızı tavsiye ederim.

Benim aort kapağım 20 yaşındayken değişti. Sebebi BETA mikrobu. 50 yaşında by-pass ameliyatı oldum ve aynı operasyonda aort köküm değişti çünkü aortum yırtılmak üzereymiş. Yapay aort kökü takıldı. Kısacası 30 yıl arayla 2 kere açık kalp ameliyatı oldum.

Kalp yetmezliği de var bende. Yapılan EKO sonucu EF %25-30 arası çıkıyordu.

Daha sonra CRT-D kalıcı kalp pili takıldı. Kalp pilinin EF %'sini artırdığını gördük. 2 gün önce EKO yapıldı EF %40 çıktı. Bu bir mucize benim için.

Şimdilik fena değilim. Emekli oldum ve aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyorum. Yukarıda saydıklarımla birlikte özür raporu alabilirim sanıyorum fakat bu raporun bana ne gibi faydalar sağlayacağını bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların vereceği cevaplara şimdiden teşekkür ederim.

Not -1: Alacağım raporun emeklilik için işe yaracağını okudum ama ben zaten emekliyim bana faydası olmaz. Acaba emeklilik dışında bu raporun bana ne faydası olur öğrenmek istiyorum.

Not -2: Yukarıda saydığım konularda bana danışmak istediğiniz bir konu olursa tecrübe ve bilgim yettiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese sağlıklı bir ömür dilerim...

Yoğurt içinde bulunan bakteriler bağırsaktan K vitamini yapımını arttırarak etkili olur. COUMADİN kullanan kişilerin bol yoğurt yemesi uygun değildir.Doktorunuzdan coumadin diyeti isteyiniz

bir gün 1 diğer gün 1 tam 1/4 alıyorym sisteme oturttum sende denem yanılma ile yapacaksın korkcak bişey yok

Artık bi şekilde oturtacağız. Arada çok hafif baş dönmesi oluyor bu normal herhalde. Böyle saliselik. Onun haricinde bi şikayetim yok şükür. Artık alışacaz yavaş yavaş bu işe mecbur.

Merhabalar. Ben de 25 yaşında romatizma geçirdim 14 yıl oldu. Ekstrasistollerden çok şikayetçiyim. Tetkiklerde ekstrasistollerim görünüyor ancak doktorlar normal sayıda diyor. Bunun dışında kalple ilgili sıkıntı yaşamıyorum. hafif aort ve mitral yetmezlikler var, sol kalpte 4 mm büyüme var. Takipteyim. Siz ekstrasistol yasiyormuydunuz, pisikolojinizi nasıl ayakta tuttunuz

Bir adı romatızma bır adı kader ne dersen de ama sonuçta hayatı yaşamı allak bulak eden bır hastalık .

Merhaba. 16.04.2017 tarihinde bir trafik kazası geçirmiş bulunmaktayım. Trafik kazasında aort damarimda yırtılma tespit edildi ve aort damarima stend takılmış durumda kalp sol kola vurduğu için sol kolda ara ara uyuşma var ağır kg ürünleri kaldırmakta zorluk yaşıyorum. 22.10.2018 tarihinde askerlik işlemlerimi tamamladığımda heyet karşısına çıkmış bulunmaktayım. Barışta askerliğe elverişli değildir (muaf) belgesi aldim. Travmatik desenden aort diseksiyonu nedeni ile tevar ameliyatı (aort) tamiri çıkmış durumda. Sizce engelli yüzdesi alabilirmiyim , alabilirsem % kaç olur bilgi aktarabilirmisiniz? Saygılarımla-Mehmet SERÇEK

Benimde 2007 de mitral kapak degisti,aort tamir edildi.2017 de tekrar ameliyat oldum.Romatizmal ateşli romatizmadan dolayı...

Üst Alt