Vejeta
Geçmiş olsun...
INR düzeyi ayarlamak çok zordur. Yediğiniz, içtiğiniz her şey INR düzeyinizi etkiler. Ancak Coumadin'in 3 gün kesilmesi diye bir şey olamaz. Doz azaltılır ama ilaç 1 gün bile olsa kesilmez. Mümkün mertebe tahlil yapmanız gerekir.
İlacı her gün aynı saatte almanız iyi olur. Tavsiyem akşam almanızdır çünkü ölçüm yapılmadan 12 saat geçmiş olması lazım ki gerçek INR değeri ortaya çıksın. Ben akşam alıyorum kan vermeye de sabah 9 gibi gidiyorum. İlacı içip giderseniz o tahlil doğru sonucu vermez.
Yediğiniz bir sebze yemeği veya içtiğiniz bir bitkisel çay bile INR değerini değiştirebilir. Bu sebeple INR düzeyi belli bir banda oturana kadar en fazla 15 günde 1 tahlil yaptırmanızı tavsiye ederim.
Benim aort kapağım 20 yaşındayken değişti. Sebebi BETA mikrobu. 50 yaşında by-pass ameliyatı oldum ve aynı operasyonda aort köküm değişti çünkü aortum yırtılmak üzereymiş. Yapay aort kökü takıldı. Kısacası 30 yıl arayla 2 kere açık kalp ameliyatı oldum.
Kalp yetmezliği de var bende. Yapılan EKO sonucu EF %25-30 arası çıkıyordu.
Daha sonra CRT-D kalıcı kalp pili takıldı. Kalp pilinin EF %'sini artırdığını gördük. 2 gün önce EKO yapıldı EF %40 çıktı. Bu bir mucize benim için.
Şimdilik fena değilim. Emekli oldum ve aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyorum. Yukarıda saydıklarımla birlikte özür raporu alabilirim sanıyorum fakat bu raporun bana ne gibi faydalar sağlayacağını bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların vereceği cevaplara şimdiden teşekkür ederim.
Not -1: Alacağım raporun emeklilik için işe yaracağını okudum ama ben zaten emekliyim bana faydası olmaz. Acaba emeklilik dışında bu raporun bana ne faydası olur öğrenmek istiyorum.
Not -2: Yukarıda saydığım konularda bana danışmak istediğiniz bir konu olursa tecrübe ve bilgim yettiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese sağlıklı bir ömür dilerim...