Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden hep iyi insanlar sakat kalır?

yoldaşlar

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
şu kısa ömürde 3 fırsat geçermiş insanın eline diye bir yerde okumuştum. bilmiyorum doğru mu! hepsini mi teptik acaba? neden hep iyi insanların başına felaketler geliyor anlamadım? hastanelerde tanıdığım bütün felçli insanlar iyi insanlardı. kötüler çok mu şanslı yoksa ödüllendiriliyorlar mı?

kötüler çok mu şanslı yoksa ödüllendiriliyorlar mı? bunu böyle algılamamak lazım aslında şuda varki Allah sevdiği kullarına verirmiş sıkıntıyı , kederi... verirmişki kulum sabredecek mi zaten burası kederli olanın diğer dünyası cennet olurmuş. İnsan bir işte çalışır ve ay sonunda ücretini alır ... Bizde işte eğer sabredersek bu elemleri çekersek karşılığını muhakkak ahirette alacaz arkadaşım...Peygamber efendimizin zamanında sakat bir sahabi varmış ve bu sahabi vefat edince peygamber efendimiz bizzat kendisi yıkamış onu ve defnetmiş.Sahabinin ismini hatırlıyamıycam ama efendimiz demişki ordaki sahabilere bu dünyada ayağı sakattı yürümüyordu şimdi cennette onu koşarak görüyorum demiş. İnşallah bizde her güzelliği birgün gerçek olan dünyamızda yaşarız ve mutlu oluruz.Unutmayalım burda verilmeyenler ötede verilecek bizlere...
sevgiyle kalın...

Her engelli insan iyi midir?
İyi insanların başına kötü şeyler gelir gerçek değil...
Sakat olmayıp da,güzel bir hayata sahip bir dolu iyi insan olduğu gibi,sakat olup da kötü olan insanlar da var...
İyi insanlar acı çeker,kötü insanlar sefa sürer bana çok doğru gelmiyor...

Her camianın iyisi kötüsü vardır.Ama insanlar sakatlandıktan sonra başından geçen olay da onlara ders olup onların iyi insan olama duygularını tetikleliyoda olabilir.

Aynı fikirde olmadıgım bazı konular olsada yukarıdaki konuda Sehribanuya katılıyorum

[FONT=Verdana]iyiliği bazı şeylerle kısıtlandırmamak lazım olaya dar çerçeveden bakarsak belki haklı olabilirsiniz ama kısıtlamamak lazım her insan kendine göre iyidir.tabi bunuda yaşamak lazım beklide bizler bile sakat olmasaydık daha lüks bir yaşantımız olsaydı beklide o dediğin sıfatlar bizde de olmayabilirdi. [/FONT]
[FONT=Verdana]Şöyle bir söyleyişte varmış çocukların oynadığı bir ortamdan yaşlı bir nine geçiyormuş bakmış ki çocuklar oyun oynuyor bir tane çocukta öylece kenarda oturmuş duruyormuş nine sormuş oğlum sen niye oynamıyorsun oda gözlerim görmüyor demiş nine çok üzülmüş ve Allaha’ dua etmiş Allah’ım sen bilirsin demiş ama o çocuğu da oyunun içine kat arkadaşlarıyla oda oynasın tabı bu arada çocuğun gözleri acılıyormuş ve ilk işi arkadaşlar bakın şu nine bize bakıyor gelin ona taş atalım demiş ve başlamışlar nineye taş atmaya ninede Allah’ım sen ne yaparsan doğru yaparsın demiş.[/FONT]

ALLAH'u teala kaldıramayacağı yükü kimseye vermezmiş. O yüzden bunu engelli insanlarla bağdaştırmak bence yanlış olur.

iyisi kötüsü yok bunun, taktir ilahı ,o anlına yazılmış 1 kere, haline hamdedecen , bol bol dua edeceğiz birbirimize..

Kendimize bir pay çıkarmaya çalışmayalım. Bizim içimizde de öyleleri var ki sormayın.
Kötüler bazında hiç sakınılmamış heryere her kesime bol miktarda dağıtılmış.
Hep iyiler dediğiniz acaba sakat kaldıktan sonra kemale ermiş olamazlarmı?

Bana otobüste yer vermediler , yardımcı olmadılar diye yakınan sonradan sakat olmuş biri
acaba sağlıklı iken kaç sakata el uzatmıştır. Bunun gibi başa düşen taş aklı başa getiriyor.

Paşa kardeşim,hanginiz iyi hanginiz kötü,karar verdin mi bari:) yoksa ikiniz de mi iyisiniz:)
Komik gibi görünse de altında derin anlamlar olan bir anı...Hayatın ironisi böyle birşey işte...

Hayati boyunca bir engelliye bir kere yardim etmemis karni tok sirti pek
durumu iyi bir engelliyi bir fakiri sevindirmemis hayatinda ... buna benzer
cok insan var sonradan engelli oldugunda gormustur etrafini ...

Herseyi kadere baglamayin trafik canavarlari yollara dusmus av ariyor kendisine
silahli magandalar ellerinde silahlar her an bir olaya sevinerek ates edebilir saga
sola ...

Bakin ben birini taniyorum omirlik felcli bir arkadas nemrut bir adam nalet topluma
girmez cimri kimseyi begenmez esine cocuklarina kotu davranir tv kumandasini
esine firlatir eside garibim incinmesin gururu diyerek onunden kacma buyurun iyi
bir engelli vatandas...

Arkadaşlar,yorumlarınızı okudum, bende düşüncelerimi katarsam,bu dünyayı bir tiyatro salonu gibi düşünün,zengin olana zengin rolü,fakire fakir rolü,bizede bu sahnede engelli rolü düşmüştür.ALLAH(cc) bunu bize layık görmüşse bizde burolü çok güzel bir şekilde oynamamız lazım.önemli olan bunu iyi bir yolda degerlendirmektir.

Ben "ayranım ekşi" diyenlerdenim...:)

"Kötüyüm ben kötüyümm...Herkesi hasta ederim...İshal yapar kustururuuuuum:p"

Reklamı hatırlıyorsunuz değil mi?Bir canavar çizmeye çalışmışlar ama ben ona bayıldım:) Birkaç fazla kolu vardı insana özgü olmayan...Onun dışında şirin bir yaratıktı...O en azından "kötüyüm" diyecek kadar cesur bir karakterdi...

Ben de kötüyüm...Yeri geliyor bencilleşiyorum....Yeri geliyor yalan söylüyorum...Yeri geliyor dedikodu ediyorum...Daha sayıyım mı? Bu liste uzaaaar gider... Bir yerde okumuştum."İnsan şeytanla meleğin kırması" diyordu...Ben katılıyorum bu düşünceye... Her insanın içinde kötülükten ve iyilikten bir parça vardır...İyi, kötüyü bildiği için aslında iyi değildir...Biliyordur ama yapmıyordur.Her an iş başı yapabilir...Kötü ise, iyiye göre daha masumdur.Neden kötü olduğunu bilir ve bildiğini okur...

Çok mu karışık olduuuu?:)

hay cok yasa ogretmenim
kim hakkaten dogru soliycekki diodum
oyle guzelini yazmissiniz ki
sapkami cikaririm

asıl yorumu yapayım

bu beden bize verildi ve bizim hiç bir katkımız olmadan.
bir terzi düşünün size bir takım elbise dikti ve bedavadan verdi siz terzinin verdiği elbiseye bahane aramak yerine teşekkür etmielisiniz.

gençler bilse yaşlılar yapabilse...

sakat insanlar potansiyel iyilik meleği değil
insanı insanlaştıran düşünce ve duygularıdır.

ben nice sakat gördüm içinde insan yok,
ben nice insan gördüm içinde sakat çok...

Bence yanlış bir tanı..
öyle insanlar tanıyorum kı o kadar iyiler ki sapasağlamlar... öyle engelli arkadaşlar tanıyorum ki sağlıklı bir insanın yapamadığı kötülüklerı yapıyo.... şimdi anlatmak istediğim yargılarken iyi veya kötü hiç bir şekılde yorum yapmak doğru değil bence... Belkı bende yanlış bir düşünce sergiliyorum ama görüşüm bu

Bende sadece iyilerin sakat olmadığını düşünenlerdenim.. hepimiz önce insanız iyimizde var kötümüzde var.. yeri geldiğinde hepimiz kötü olabiliyoruz, asabi olabiliyoruz, öfkemize yeniliyoruz, yalana başvuruyoruz her sıkıştığımızda.. İnsanız çünkü... iyilikte yaparız kötülükte..
Paşaman ve Mezopotamyalı öyle güzel anlatmışki daha ne denir üstüne..

buklem, içinde kötülük olsaydı sen bunu yapardın bir şekilde,demek ki ruhun kötülük yapamayacak kadar iyi...:)

Hep iyi insanların başına gelir diye bişey söz konusu bile olamaz bence kimin iyi kimin kötü olduğuna ilahi adalet verir en güzel cevabı..:)
İyiyimde demiyorum kötüyümde demiyorum bende olan meziyetleriminde farkındayım..:)

Bir de olaya tersten bakarsak,"herkes layığını bulur" ,diye bir söz vardır...Biz kötü olduğumuz için layığımızı bulduk da sakat mı olduk acaba:D

Laila en guzel cumleyi kurmus Sehribanuda bir guzel makarayı sarmıs :))

.

Lokman demiş ki;

"Senin nimetler bağışlayan elinden o kadar
rızıklandım ki utancımdan adeta iki kat olmuşumdur.

Elinle sunduğun birşeye, ey marifet sahibi,
bu acıdır demeye utandım.

Çünkü vücudumun bütün parçaları
senin nimetinden meydana geldi.

Ben senin tanene, tuzağına gark olmuştum.
Bu kadarcık bir acıya dayanamaz, feryad edersem,

vücudumun bütün parçaları hak ile yeksan olsun!
Şekerler bağışlayan elinin lezzeti bu karpuzdaki acılığı hiç bırakır mı?

buklem arkadaş sen çok iyi birisin acıkca bellı oluyu kötü bir o kelımelerı telaffuz etmekten her zaman korkar çünkü kötüdür....:)

kötüler şanslı değil kardeşim düşünsene onlar bu dünyada çekmiyolar öbür dünyada cezasını vericekler hayırlısı neyse o olsun ben sağ ayağımı diz altı trafik kazasında kaybettim ve ayağımda protez var tamam hayatımda bazı şeyler kısıtlandı ama yinede hayat çok güzel şükürler olsun allaha bedeni sağlam olupda ruhen özürlü olanlar var yani beterin beteri var diyip şükretcez allahıma binlerce kez şükürler olsun allah beterinden saklasın

sizin düşüncenize hayran kaldım fikirlerimiz uyuşuyo keşke bütün insanlar bizim gibi sağlıklı düşüne bilse

çok yanlış düşüncelerin var kardeşim bu dünyada olmasa öbür dünyada cezasını vericeksin allah seni şeytanın şerrinden korusun

arkaaşlar ben 31 yaşınayım ve bu hayatta başıma gelenleri hak etmediğimi düşünüyorum bana göre aaaaaaahh

bırakın iyi olmayı, aslına bakarsanız her sakat kişi bir şeytandır... şeytan olmasa bile sırf isyan ettiği için şeytandan hallice bişey oluvermiştir...

çok üzgünüm arkadaşlar ama sanırım hakettiğimiz hayatı yaşıyoruz... hakedecek bişey yapmamış olsakta bunu haketemizi sağlayacak duyguları ve içgüdüleri taşıdığımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın... ve ayrıca iyi birisi sakat kalabilir ama sakat kalmış veya sakat doğmuş birisi asla iyi olamaz...

yoldaş arkadaşım sen iyi olduğun için karşındakini iyi görürsün.okadar farklı insanlar varki artık bu iyi demek için çok iyi tanıman gerekiyor.bu bize allahtan geldi şükür artık yapacak başka bişeyimiz yok.

Bu yaşıma kadar engelli insanların hep özel insanlar olduğunu düşündüm ben..Bir çok kez isyanda ettim neden bu kadar iyi olan bir insan yada birileri sakat kalır ki? derdim.. ama yaşadıkça gördüm ki hayırr sıradan hatta basit olan insanlarda var..Hatta ve hatta insanlıktan çıkmış olanları bile mevcut..Hiç bir insanı değeri olmayan engelli insanlar yani..

Önceleri bunu yaşanmışlıklarına veriyordum gaddarlaşan bencilleşen hain karakterler olmalarının sebebini buna bağlıyordum..Ama şu var ki bir insanın mayası temizse gönlünde iyilik varsa bocalama sürecini atlattıktan sonra yine özüne döner..Demekki "kötü ve engelli" olabiliyor muş insanlar..

Bu konuda ortada duruyorum ben yani kesin bir dille "evet hep iyiler sakat kalır" diyemiyorum...

çünküü sakatlık yada sağlamlık karakter seçmiyor bana göre hadi bu kulum çok iyi sakat kalsın..var mıdır böyle bir yazgısı Allahın..:)

"insan oğlunun başına herşey gelebilir" denmeli insanın iyiliğine yada kötülüğüne bakmıyor bu iş..

Üst Alt