Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden hep iyi insanlar sakat kalır?

Engelli insanlar bazi haraketleri veya çevresi kısıtlı diye mecburen iyi insan oluyorlar...bi düşünün tekerlikli sandelyeli insan kötülük yapmak istese nereye kadar kendini koruyabilir? Veya koltuk degnekli kişi herhangi kötülük yapmak istese hizli hareket edebilir veya koşabilirmi yani engellerimizden dolayi iyi insan oluyoruz...

bence insan engelli olunca daha ılımlı oluyor. allah bir dert verince muhakkak dayanma gücünü de veriyor. bir de şu var ki, bizler çevremize agresif davranırsak, kalp kırarsak, dürüst ve içten davranmazsak,ilerde yaşlanıp belki daha da kötüye gittiğinde durumumuz, o zaman yanımızda kimse kalmaz korkusu var hepimizde. bu yüzden iyi olmak zorundayız biraz da. belki başka çaremiz olmadığı içindir.

neden hep iyi insanların başına felaketler geliyor anlamadım? Hastanelerde tanıdığım bütün felçli insanlar iyi insanlardı. Kötüler çok mu şanslı yoksa ödüllendiriliyorlar mı?
işte iyi olmanın mükafatıdır belki.
ödül sadece mutluluğa ulaşmada dikensiz olamayan yollardan ibaret değil!

guzel bi soru :) dogruluk payı var ama bazende dusunmuyor degilim acaba sakatlanmadan once bu kadariyi-dusunceli vs vs bi insanmıydım yada oyle isem bile oyle kalırmıydım :)

Bizim şer bildiğimizde hayır,Hayır bildiğimizde de şer vardır..Aslında bizde gözle görülen engel olduğundan hep sıkıntının kendimizde olduğunu sanarız yada bizi öyle görürler..Aslında Allah'ü teala herkese imtihan vesilesi olarak bir dert vermiştir...sonunda ne hayırlar gizli bizler bunu anlayamayız...Mesela içki içen bir kimsenin günahkar olduğunu sarhoş olduğu halinden anlarız, eğer bütün günahlar işlendiğinde, insanlar sarhoş olsaydı durumumuz acaba ne olurdu...Onun için kişinin fiziksel durumu hiç önemli değil, asıl önemli olan her halükarda iyi insan olmaya çalışmak..insanlar iyi veya kötü oluşları akıl ve gönülleriyle ölçülmelidir.

Ben insanların iyiliğnin veya kötülüğünün fiziki durumuyla alakalı olmadığını düşünüyorum. Bence bu tamamen kişilikle alakalı bir durumdur. Tabi engelli insanların içinde biraz ezilmişlik olabilir bu konuda biraz daha farklı düşünebilir. Ama ben asla böyle düşünmüyorum. Çünkü ben her şeyden evvel kendi içimde güçlüyüm...

esat kardes zaten oyle degıl nasıl olabılır kı bır ınsanın ıyılıgı yada kotulugu ıle o ınsanın fızıkı durumunu yargılayabılırsınkı oyle degılmı bence cok sacma bır sey. Ama ıste bazı arkdaslarımız bazı ınsanlar bunu boyle yargılıyor..renk zevk tartısılmaz ya buda onların dusuncesı kım ne dusunuyorsa dusun ama gercekler ortada zaten bunun dını boyutunu dusunmek zaten korkuc ve guzel gercekler cıkartıyordur bızlere onun ıcın bence sadce Sukur etmelı ınsan ve bu dunyada butun zevk mutluluk yanı her sey bu dunyada kalacaktır...

Selammm..iyi insan her zaman iyidir,( çünkü içinde ALLAH korkusu vardır. Beddua almaktan çekinir) ........
Kötü hep kötüdür. ( Öte tarafı düsünmez, bu taraf için yasar)... Ama O temelli kaybeder...
Ben iyiliğime ne kadar iyiysem, kötülüğüm o kadar kötüdür. yani Orta seker...

insanın çocuk kişiliği yaşadıklarıyla şekillenir. insan özünde iyidir yaşadıklarıyla iyi yada kötü olur bu engelli yada engelsiz fark etmez.bi yerde memfaat birlerinin sırtında bi yerlere gelme, rant kavgası ..... varsa kötülük engelli dinlemez o kalbi sarar bence .

tesadüfe bakın dün akşam bi engeli olmayan arkadaşımla konuştuğum bana seni tenzih ediyorum ama bazı engelliler hayatın onlara sunduğunu sanki bizler yapmışız gibi çok acımasız olabiliyor dedi .yani kötülük bıcağı birinin karnına sokmak değildir bi kırıcı sözde kötülüktür.

güzel bir konu ,bende mezopotamyalı kederine katılıyorum tamamen benim düşüncelerimi yansıtmış bu arada mozoma olan hayranlığım gün geçtikçe artıyor belkide kendime benzettğim içindir bakın benimde bencillik özelliğim ortaya çıktı demekki tüm engelliler iyi olmuyormuş..:))

Sevgili dostlarım,

engelli insanların daha iyi insan olup olmadıklarını bilemem ama bildiğim bir şey var ki, o da tüm engelli insanların özel oldukları....

Belki yaşadıklarından, belki yaşamak istediklerine kolay kavuşamadıklarından... Gerçek bir direnç ve güç...

Herkesi sevgiyle selamlıyorum

İyi olmaktan başka çaremiz yok

:)

Bu tespite keşke öyle olsaydı derim ancak... İyi olanı görebilmek ve yapabilmek konusunda diğerlerinden biraz daha şanslımıyız acaba?.. Bence bu da pek açıklamıyor durumu...

Yaşayabilen için herşey yeterince adil kanımca, adil olmayansa sadece kendimiz...

Kant'ın mezar taşına yazılmasını istediği söz düşünmeye değer; Bu sözün yazdığı yerin mezar taşı olması da oldukça manidardır ayrıca...

"Üstümde yıldızlı gök, içerimde ahlak yasası"

Ya galiba demek istediğimi ifade edememişim:( samimiyetine güvendiğim bir arkadaşımdır bana söylemek isteği engelle ilgili bir soru yada bi konuda tepkilerimizin bazen sert oluyor olduğuydu.
çok sayıda bayaaa bir engelli arkadaşım var cünkü engelli grubunda çalışan biriyim ben.o bahsettiğim arkadaşta grubumda olmasada bizle çok yakın içimizden biri ama benle kanka. neyse bana herşey sorabildiğinden konuşabildiğinden beni tenzih etmişti diğer arkadaşlara bi soru sormaya engelleriyle ilgili bir konu açmaya cekiniyorum ,tepkileri ne olur kestiremiyorum ,yanlış bir kelime kullanır inciltirim ardındanda geri bildiriminiz o kadar sert oluyorki bu kez ben incilirim demişti.
buklem ben bunu yapıyorum .birinin engelimi sormasında ses tonu bile ona karşı tutumu mu değiştiriyor.ben herkese aynı kibarlıkta cevap vermiyorum anlıyacağın kırılmak istememekten kaynaklı kırabiliyorum (ekstem durumlarda tabi oluyor bu amaaan yanlış tanımayın beni agrasif felan değilim:)).
haa bu arada o arkadaşa göre beynimiz de çok hızlı çalışyomuş hepimiz çook hazır cevapmışız :).

Üst Alt