Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden kötü birisi olamıyorum?

@rustam,
Senin için ne yapabilirim şu an bilemiyorum ama elimden gelseydi keşke birşeyler yapabilseydim kardeşim.Bazı zamanlar senin gibi bitmiş,tükenmiş hissettiğim,hatta ölümü düşündüğüm oldu ama bir şekilde hayatta kaldım.Bazen geçmişe bakıp,o zor zamanları nasıl oldu da atlattım diye kaderime şaşırıyorum.Çok mu güçlüydüm hayır,çok mu iyi bir insandım sanmam,çok mu şanslıydım desem o hiç değil.Hala da önümde bir sürü zorluk var ama son nefesimi vermedikçe,hayatın içinde mucizeler saklı olduğunu ve umutların hiç tükenmemesi gerektiğini düşünen birisiyim.
Bazen dertler üstüste gelir,insan boğulurmuş gibi hisseder ama hayatın içinde herzaman bir ışık,bir çare vardır.Sen yeter ki o ışığı görmeye,o çareyi bulmaya niyet et.Kendinden vazgeçme kardeşim.

İntihar çözüm değil arada yoğun ataklar gelse de değil. Çünkü ikinci bir şans yok. Yasayamasan da nefes alıp değerlendirmek lazımdır

@rustam, Kendini değiştirdin mi yoksa aynı şeyleri yapıp farklı sonuç mu bekledin?

Gerçeklerini kabullendin mi yoksa gerçeklerin değişmesini mi bekledin?

Nice anlar vardır intihar düşüncesi olur, öldürme düşüncesi olur, yani cinnet düşüncesi... Sonra insan iyi ki yapmadım der, o anlık sinirdir, öfkedir, depresyondur. İnsan yaşarsa illa ki yaşadığına sevindiği anlar olur. Evet hayat zor, gerçekten zor ama asıl zoruluk aslında zihindedir. İnsanın gerçekleri kabul edip psikolojik olarak ayakta durması lazım. Diğer insanların bir önemi yok, kendine değer ver, kendine göre bir plan, hayat peşinde ol derim. Pes etmeyenler kaybetmemiştir, pes edenler kaybeder. On defa düşüp pes etmeyen kaybetmemişfir, belki yirminci defada başarır. Ama 3 defa düştü diye pes eden kaybetmiştir, bitmiştir.

Üst Alt