Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neler olduğunda mutlu oluyoruz?

Yanlış anlamayin ama !

@çirkin1,
Sizin engeliniz de edip buldunuz o halde yanlış anlamayin ama
Bakış acınız yanlis ck

Kime kotuluk yaptiniz da engelli oldunuz o halde !

Kime kotuluk yapip da edip bulup da engelli oldunuz Yanlış anlamayin ama !

Hanimefendi sizin bakış acınızdan hoslanmadim
Şimdi benim yakinim ortopedik engelli kaza geçirdi çünkü
Yani siz ne demek istiyorsunuz kotuluk edip mi buldu
O halde siz hanimefendi yaşıtlarınız hayatini yaşıyor her yeri geziyor
Siz yapabiliyor müsünüz bunları peki yaşıyor musunuz hayatinizi
Demek ki siz de edip bulmuşsunuz o halde engelli olmuşsunuz .

Hayatinizi yasamıyorsunuz edip bulmussunuz çünkü yanlış anlamayin ama nasil bi bakış acınız var yaa sizin

Yanlış anlamayin ama

Bu düşünce benim değil @sokr@t arkadaşımızın. Öncelikle bunu söyleyeyim.
Ama diğer taraftan bazı söylemlerinize katılmıyor değilim. Şöyle ki 'Ben kime ne yaptım ki böyle bir şey başıma geldi'
Zaten başıma gelenlerden dolayı çevremdeki kötü insanlardan dolayı ilahi adalete inanmıyorum ben

Insanlar neden baskalarinin haline bakıp mutlu oluyor

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Her işte bir hayır,
Hayırın altında da bir şer vardır.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
İlahi adalet diye bir şey yok zaten ben sadece beni üzenin üzülmesinden mutlu olurum dedim bu benim düşüncem beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez konu ilahi adalete kadar geldi.

@sokr@t,
Bence de yok
ilahi adalete bağladılar konuyu

@Micro123,
O halde sizin engellilik durumunuz da şer mi var ?
Şerli şeyler mi yaptiniz da başınıza şerli durum geldi de engelli oldunuz ?
Engellilik durumunuzda ki şerler ve hayırlar nedir mesela ?

Kısacası kendinizi tatmin etmek adına başınıza kaza bela hastalik vs geldiginde bu işte bi hayir var diyorsunuz
Fakat bi başkasına aynı şey olunca şer geldi diyosunuz basına olmuyor yani böyle !

@£len, başkalarının durumuna bakip şükür edenleri anlamıyordum zaten o düşünce bende 2 3 senedir var bende tiksinmeye başlicam sencede bunu yapanlar küçük bir noktayı atlamiyormu. Engelliklik durumunu ise şu şekilde düşünüyorum zayıf noktalarımız dünya için hasta olarak adlandırılıyor zayıf olan her konuda kaybediyor çünkü ama şuda var kırıldığı noktadan daha güçlü şekilde çıkan kişiler çok fazla o yüzden hayat yolunda mücadele etmeliyiz.

@Breh81,
Aynen katılıyorum
Benim de anlamadığım bi nokta var
Nedense insanlar baskalarina bakıp şükretme halindeler mesela tatmin yaşamak için sadece başka bi aciklamasi olamaz . O halde kendinden iyi durumdakilere bakıp hallerine acımalı insanlar madem .

@£len, fakir bir düşünce sokaklar bunlarla dolu işin aslı bu değil aslında başkasinin durumu başkasini ilgilendirir herkez aynı reaksiyonu vermiyor sonuçta

@Breh81,
Bence de
Baskasinin durumu baskasini ilgilendirir .
Mutlu olmayan hayat yasamayan insanlar daha çok baskalariyla ilgilenirler bence , bunun tedavi edilmesi gereken bi çeşit hastalik olduğunu düşünüyorum .

Orası tabi öyle esprili bir bakış açısı o hoşuma gitti ondan dedim öyle
Para mutluluk getirseydi dünyadaki tüm zenginler mutluluktan ölürdü değil mi?
Canın sağ sıhhatin ve huzurun yerindeyse her zaman Allah'a şükür etmek en güzelidir. Para gelip geçici bir hevesdir. Önemli olan her zaman ama her zaman sağlık sıhhat ve huzurlu yaşamaktır.

Markete alışverişe gidince hiç boşver parayı geçici bir heves falan demiyorlar ama ! Parayla mutluluk olmaz ama parasizda mutluluk olmaz.

bilgisayarda oyun oynayınca mutlu oluyorum ben

@£len, belki yanlizlik eğlenceli gelmiyordur yada hoş olamaz mı.?

İnsanlar huzur ve rahatlığı karıştırıyor. Huzur başka birşey rahatlık başka birşeydir. İnsanların ekserisi rahatlık peşinde . Rahatlık araba , ev , eş , para , güzellik vs .. ile olur. Bunlarla insanlar asla huzurlu olamazlar. Sadece rahat olurlar. Ulaşması bazı şeylerr kolay olur. Fakat asla mutlu ( huzurlu) olamazlar. Sevgili arkadaşlar huzur huzuru verene itaattedir. Mevla'ya itaat olmayan yerde huzur olmaz. Düşünün parası var , evi arabası var herşeyi var kendini intihar ediyor. Kutu kutu ilaçlar içiyor doktor doktor geziyor. O dediğimiz şeylerle ancak rahatlık olur. Ama huzur asla olmaz. Kimileride var rutubetli Bodrum katlarında oturur, kimileri ömrümden hiç araba sahibi olmamış, belki dolabından hiç birşey yok, belkide çocuğuna eve gelirken alacak bir çikolata parası yok ama HUZURLU. Ağız tadı var . Kalp rahat . Kim ne derse desin inancınız ne olursa olsun bu kaçınılmaz bir gerçektir. Kalpler ancak Allah'ı zikretmekle mutmain olur. Zikir konusu derindir. Sadece zikir çekmek değildir. YARADANIN koyduğu sınırları aşmamak bunu genişletebiliriz. Kimse kendini kandırmasın malla mülkle ıvırla zıvırla. Bir deprem olur seni çadıra mahkum eder. Bir evladını alır Mevla kafayı sıyırırsın. İmtihanlar çeşit çeşit. Bizlere düşen Allah'a itaat etmek.
Vesselam..

@deasn12,

ne yapacan kardeşim o adama göre mükemmel cevap sanane ?? sakıp sabancının durumu ile bizim durumumuzu bir tutma....!!!

"Başımıza gelen musibetler yaptıklarımızın cezasıdır" a
nlayışı hıristiyanlıkta var. Bizde bunlar imtihan olarak görünüyor.

Şakik-i Belhî: "Şükür bahsinde ne yaparsınız?" diye sorar İbrahim Ethem'e. Tabii İbrahim Ethem Hazretleri'nin toy zamanlarıdır o zamanlar. İbrahim Ethem: "Bulunca şükreder, bulamayınca sabrederiz." der. Bu cevap üzerine Şakîk: "Horasanın köpekleri de böyle yapar!" der. İbrahim Ethem: "Ya siz ne yaparsınız?" diye sorunca, Şakik o muhteşem sözünü söyleyiverir "Bulunca dağıtırız, bulamayınca şükrederiz."

Rahibe terasa ya sormuşlar, insan nasıl mutlu olur diye. Birebir iyilik yapmaktan başka çaremiz yok demiş.

Mutluluk anı yaşamakla, elindekinin değerini bilmekle , şükretmekle elde edilir. Haz almak mutlu olmak demek değildir ve her hazzın bir bedeli vardır.

Son düzenleme:
Mutlu olmak beni mutsuz ediyor mutsuz iken daha mutluyum !.😜

Son düzenleme:
@sokr@t,
Çünkü mutlu olunca acaba her an mutluluğum bozulur da mutsuz olur muyum diye mutsuz olabilir insan
En iyisi mutsuzluk o bakımdan

Üst Alt