Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nevşehir'de Kozaklı Fizik Tedavi Hastanesi hizmete açılmıştır

vermidondemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kozaklı fizik tedavi hastanesi 3 ocak 2011'de sağlık bakanlığı tarafından nevşehir devlet hastanesine bağlı olarak açılmıştır.

Hastanemizde 120 odada tek kişilik hasta yatakları, kaplıca havuzları, lokomat cihazı, personeli, fizik cihazları ile fizik tedavi ve rehabilitasyon adına herşey yapılmaktadır.
burası bir devlet hastanesi olup hastalar direk gelip muayene olabilir, refakatçili olarak yatış yapılabilir.

Irtibat tel:0384 471 25 99 fax:0384 471 28 50

not: Hastaları bilğilendirme amaçlıdır.

http://www.kozakliftr.gov.tr/

mehmet kardeş açıldığı iyi olmuş emeği geçen herkese teşekkür ederim.lazım olabilir .

Bilgi içimn teşekkürler.

Bu hastaneden yararlanmak isteyen bir sgk'lı ne yapmalı? Başka şehirden sevkle mi gelmeli mesela? Yatış konusunda uzun süre bekleniyor mu? Kaç günlük fizik tedavi yatışı yapılabiliyor genelde?

OturanBoğa;

Hastaneye hastalar doğrudan sevksiz müracat edebilir. Hastaların müracatta bulunurken kimliklerini, eski rapor, tahlil, tetkik, kullandığı ilaçları ve gördüğü tedavileri gösteren belgeleri yanında getirmeleri uygulanacak tedaviye yardımcı olabilir. Doktoru tarafından gerek görülürse refakatçili olarak yatışı yapılabilir veya günlük ayaktan fizik tedavi imkanlarından faydalanabilir.
hastanede yatış süresi değişiyor 15 gün gibi ortalama,
Türkiye’nin her yerinden fizik tedavi gerektirebilecek SSK’lı, Yeşil Kartlı vs. bütün sosyal güvenlik kurumu hastaları ücretsiz tedavi ediliyor.

Mehmet bey pekala fark ücreti ödeniyor mu?eski rapor ve tahliller muhakkak gerekli mi?eklem kireçlenmesi teşhisi ile 15 gün fizik tedavi görmüştüm 1 yıl oldu yeniden görebilir miyiz?

arkadaşlar ben 4.3.2011 de buraya yatış yaptım 30 seans yazdılar.bura hakkında sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplarım.

1 nisanda termal havuzuda faaliyete girecekmiş, geçenlerde gittim muayene oldum doktor istersen yatışını yapayım demişti havuz faaliyete girince gidecem, zaten hastanenin yarısı boştu, hastane çok güzel olmuş ankaradaki t.s.k rehabilitasyon kadar güzel.

merhaba _JoKeR_ arkadaşım

1 nisan da havuzlar açıldı ama . normal ayakta olan kreçleme boyun tutulması vb. gibi hastaları alıyorlar bizim gibi hastaları tek kişilik jakuzi lere alıyorlar.

unutmadan birde burası ancak 1 seneyi bulur adam gibi çalışması. şuan kadrolu personeli bile yok hemşşirenin bire kayseriden biri nevşehirden geliyor karışık biri bebek bakımcı biri kadın doğumcu . tek doktor var fizik tedavi doktoru başka yok . kültür testi yapamıyorlar.çok işi var buranın çook. belki şecimlerden sonra bile kapanır öle diyorlar.

merhaba,
ben de gitmeyi düşünüyorum da merak ettiğim bazı sorular var,
mesela t.s.k.'da da tedvi gördüm ben onla kıyaslarsak, burada her şeyin oldugunu söylüyorlar da o her şey ne ki?
ben refakatçisiz gitmek durumundayım. sağlık durumumu konuştuk, sorun olmaz dediler. -burada kişiye hazırlanan tedavi programı nasıl işliyor? ör: x salona gittik, y süresi kadar bi sürede egzersizler yapılacak, hareketleri verip gidiyorlar mı? yetersiz personel fizyoterapist doktor var ise nasıl yetişiyorlar, ilgi alaka nasıl?

seçimden sonra kapanır söylentisini ben de duydum ama inanmak istemiyorum

tsk rehabılıtasyondakı alet edavatlardan varmı burdada , bel karın vs.. calıstıran aletler...

gidenler bilgi verebilir mi lütfen, yakında buraya gideceğim (ya cuma ya da haftaya). neyle karşılaşacağımı az çok tahmin ediyorum da yinede orada yatan hastalar deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. ha bir de internet bağlantısı var mı? laptop götürsem mi yanımda acaba

(kestane kebap acele cevap)

Arkadaşlar İstanbul'dayım bir arkadaşımbana söyledi bu hastaneyi, omurilik felciyim sandalyedeyim ve 7 yıldır sakatım benim bu hastanede yatılı tedavi görmem nasıl olcak 4 senedir hastaneye yatmadım bası ameliyatları hariç ve bu işlemler konusunda pek bilgim yok, muayene edip geri göndermezler demi İstanbul'dan bu hastaneye yatış yapan arkadaşlar benim durumumda olanlar biraz daha bilgi verir misiniz, yaz sonuna doğru sıra almayı istiyorum refakatçim o zaman oluyor.

2 aya yakın hastanede yattım. bu sebeple aranızda yokum. muhtemelen çok özlemişsinizdir :p
azcık kendi gözümden hastaneyi anlatayım gitmek isteyenler için..
* öncelikle şu an kablosuz modem yok, niyet etmişler olacak deniliyor ama tarih belli değil.
* odaları çok güzeel, tek kişilik, klima buzdolabı, balkon, tv, 2kapaklı gömme dolabı, duş ya da küvetli odaları var.
* kantin geç saatlere kadar açık değil ve 1 çay 75kuruş!
* katlara çamaşır makinası da geldi. her kata 1 makina.
* personeller, çalışanlar güler yüzlü, yardımsever. ancak genelde genç kadro olduğu için bilgi ve tecrübe eksikliğinin sıkıntısı yaşanılabiliyor (her yerde olan şeyler)
* yemekler süper. kilo vermek isteyenler için mükemmel :) şaka şaka çok yemek seçmem ama bakliyattan bıktım sayelerinde. nohut vazgeçilmez malzeme. nohutun yanında nohutlu pilav da görmek artık şaşırtmıyor :) 3 çeşit yemek geliyor ama o 3. çeşit genelde 2 kaşık kadar salata, ayran, tatlı, elma ya da portakal oluyor.

gelelim esas mevzuya, fizik tedavi kısmına.
* 3 fizyoterapist var. tedavi süremiz 1saat ancak şanslılar yarım saat tedavi alıp kalan yarım saatte de elektroterapi alıyor. 1saate 3 hasta bazen 4 hasta olunca tedavi falan hikaye tabi. vücut ısınana kadar f.terapist diğer hastaya geçmiş oluyor.
fizyoterapistler genç çocuklar zaten öyle olmasa bu tempoya dayanamazlar. kendi f.terapistimden çok memnun olduğumu da belirtmek isterim. aklı başında insan kendini belli ediyor. amaç saat doldurmak değil, mevcut süreyi en verimli şekilde kullanmaksa hasan bilgisi ve doğru tedavi uygulamalarıyla bana 2ayda çok ilerleme kaydettirdi.
* lokomat; 20 dakika kullanılıyor. her hastaya önerilmemesi olağan bir durum ancak 20dk.lık yürüyüş 1 seans sayılıyor ki bunun doğruluğu tartışılır.
* havuz; kalış süresi 1 saat. 1 bayan bir de erkek hidroterapist var. aslında sadece 1 hidroterapist var o da bayan olan. erkek, tekniker. havuzdan çok bir beklentiniz varsa onu düşürün. yüzde95 kendiniz çalışacaksınız. ağır hastalar öncelikli ( cp'li çocuklar gibi)
asansör sistemi ben dönmeden hemen önce kuruldu, hakkında bir fikrim yok. ama havuz sıcaklığı da sıkıntılı. çok sıcak oluyor, gerçi teyzeler memnun, zaraı olur o kadar sıcak diyoruz anlamıyorlar :)
3 havuz var, biri jakuzi biri küçük çalışma havuzu biri de büyük havuz. bayanların tarafı böyle. erkeklerin ve bayanların havuzları ayrı. bayanlar öğlenden önce giriyorlar...
havuz seanstan sayılmıyor. f.tedavi ya da lokomatla beraber alabilirsiniz. (sonda kullanan hastalar şimdilik alınmıyor ama hasta baskılarıyla ona da çözüm gelir yakında)

* iş uğraşı; el becerisini arttırmak için 1saatlik tedavi. zarife hanım da çok güleryüzlü ve ilgili. ancak orda compex vb elektroterapi yok sadece egzersiz. biz kendi compeximizi götürüyorduk yanımızda :)

şimdilik aklımda olanlar bunlar. varsa sorunuz yanıtlarım. yarın akşam tekrar gidiyorum

bir de hastane çok dolu. önceden bilgi alıp öyle yola çıkmanızı tavsiye ederim. eğer yatış için uygun görürlerse ancak yer yoksa birkaç gün çevre otellerde konaklamanız gerekebilir.

gittiğinde durumun neydi şimdi son durumun ne ilerlemelrinden bahsedermisin veya başka barebleji tedavi gören varmı onlar ne alemde teşekkürler

valla verilen tedavi dışında eşşek gibi çalıştığımı da belirtip durumumdaki iyileşmeyi özetlersem, dengem daha iyi, daha çok hareket edip daha az yoruluyorum. gittiğimde de yürüyordum ama şimdi adımlarım daha normalleşmeye başladı. sonuç olarak gidilen yer önemli ancak verilen egzersizleri aksatmadan yapmak, uğraşmak bizim sorumluluğumuzda. desteksiz attıım adım sayısı ve kaliteesi arttı.
tedaviden aldığı sonuç için olumlu konuşan da var olumsuz konuşan da. ben olumlu taraftayım ancak sistemin oturmasına daha zaman var. mesela tek doktorla nereye kadar..

hastalıklardan çok haberım yok elmas ancak ne olursa olsun hepimizin tedaviye ihtiyacı var o bir gerçek.
8 yıllık hasta olan, şimdiki dostum o zamn arkadaşım, bahçelievlerdeki hastaneye yatış için gittiğinde doktorun "sekiz yıllık hastasın daha ne bekliyorsun ki?!" dediğini anlatmıştı gözyaşları içinde. kozaklı ftr'de kaldığı iki ay süresince o da çok fayda gördü. oturuşu düzeldi ve kolunu kilitlemeye (dirseğini) başladı.
hiç faydası olmasa bile, o atmosfer bile yeterli bunu hepimiz biliyoruz. evde tıkılıp kalmaktansa bi denemeye değer (bunu umudunu bitirmiş arkadaşlar için dile getiriyorum)

internet hizmetine başlanılmış. facebookta kozaklı ftr sayfasından da aklınıza takılanları sorabilirsiniz. (reklam olmadı inşallah? ) (sevmem öyle şeyleri. bunu yazma sebebim o sayfadan daha hızlı cvp alabilecekleridir. ben intrnete girecem de bakacam da...)

Bu hastaneden 2 hafta içinde haber gelecek. İzmirden gitmeye karar verdim (lokomat için)
Bazı sorularım var, cevaplayanlar olursa sevinirim

1- İzmirden Nevşehire giden yollar güzel mi? Yol yapım çalışması var mı?
2- Herkese özel oda veriliyormuş. Bu özel odalar ücretli mi? Hastane masraflarını SGK karşılıyor mu? Başka her hangi bir ücret var mı?
3- Hastane de kantin var mı?
4- Kozaklı şehir merkezinde, Eczane, BIM, Kipa, Tansaş tarzı yerler var mı?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İnterneti de soracaktım ama bağlanmış. Hızı iyidir inş. Yerlerde sürünen bir bağlantı ise hiç bir işe yaramaz.

slm arkadaşlar kozaklıdaki fizik tedavi merkezine gitmyi düşünüyorum fakat alırlarmı bilmiyorum çünkü artık omurilik hastalarının tedavisini devlet karşılamıyor diye biliyorum.bununla ilgili bilgisi olan varsa yazabilirlermi

selam

arkadaşlar nevşehir kozaklı fizik tedavi hastanesi hakkında bilgisi olan var mı oraya yatmayı düşünüyorum yardım edermişsnz

MERHABA ARKADAŞLAR BUNA benzer hastane kırşehirde de açıldı.bende t12 omurilik felçliyim.his var kaslara da komut verebiliyorum ama fizik tedavi doktoru uzun zaman olmuş bu saatten sonra bişey olmaz git evde egzersizlerini yap dedi.ve devlet trafik kazalarında 1 seneden sonraki tedavileri karşılamıyor dedi.ilk defa duydum böyle birşey bilgisi olan varsa yazabilrmi.

*CEMRE*;

benzer bi durumda ankara fzk tedavi, hastanesinde gördüm bir bayan öğretmen kaza yapıyo ve ofli oluo delet 2yıl süre verio ya 2yılda yürü yada malülen mklilik dio

Master;
fa hastasıyım 3ay aftrde yattım lokomat için bırak deneme görmek nasip olmadı lokomatı kullanması gereken en iyi hasta fa lı diye düşünüyorum ama doktor istemezse olmuo bu gün nationel geograficte gördüm uzay yürüşü yyapıolar yer çekimsiz bir ortam nsanın beline kadar uzanan bir balon içi havayla doluo yürüme banddının üstünde adam zıplıo

arkadaşlar kısaca tavsiye ediyomusunuz bnm sağ kolum ve ayagım doğuştan kısıtlı yani yüzde yüz kullanamıyorum işten senelik 20 gün iznim var yazın gtsem ne kadar verim alabilirm

nevşehirdeki hasteneyi tavsiye ediomusunuz yazın gtmeyi düşünüyorum

kaplıca suyu ile havuzundan faydalanabilirsiniz. su içindeki hareketler çok iyi gelecektir.
fizyoterapistlerden çok bişey beklemeyin onlar klasik hareketleri yaptırabiliyorlar anca. orada kaldığınız süreyi kamp gibi düşünüp tam bir tedavi sürecine girmek, bol bol çalışmak egzersiz yapmak istiyorsanız ideal. bu zamanı ve ortamı sağlıyor.
sadece umudu olmayan hastalardan uzak durun. kimsenin kendi umutsuzluklarına sizi sürüklemesine izin vermeyin. 10 yıllık hastalarda mucize iyileşmeler başlamıştı ama olumsuz yorumlardan etkilenip erken pes ettiler maalesef. yolunuz uzun olabilir. unutmayın niyet edip çalışırsanız hayat da yardımcı olacaktır. sadece sabır ve istikrar... hepinizi yürekten seviyor ve şifa diliyorum.
kozaklı ftr.nin facebook grubu da var orada fotolara bakabilir, yeni orada olanlardan bilgi alabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/125038670901346/?fref=ts

NEVŞEHİR KOZAKLI FTR kaza gecirdiğiniz tarihten itibaren 3 yılı doldurmuş iseniz yatış yapmiyor bilginiz olsun

bende kızımı görürmek istiyorum nevşehire önceden duyduguma göre böyle hastanelere götürecek anbulas engelli aracı veriliyormuş belediyelerden haberi olan varmı nerelere baş vurabiliriz

Son düzenleme:
Arkadaşlar nevşehir kozaklıda fizik tedavi hastanesi var tam size göre, devlet hastanesi olduğu için ücretsiz.(0384) 471 2599 tel no epikriz türü evraklarınızı fakslasanız onlar sizin verdiğiniz tel noya dönüş yapıyor.

Yakın zamanda bir arkadaşım gitti bu merkeze ve çok memnun kaldı. Hem mekan, hem tedavi, hem personel için bayağı bir övgü düzdü arkadaşım. Tamamen ücretsiz olan bu hastaneyi değerlendirmenizi öneriririm...

En kısa zamanda bende randevu alıp gitmeyi düşünüyorum... Gelen yorumlar daha da tetikledi beni...

Hastane 2 yılı dolduranları hala almıyor mu ? 11 yıldır omurilik felçlisiyim ancak fizik tedaviye yatmaya ihtiyacım var.

Arkadaşlar kozaklı ftr de şuan Tedavideyim on numara beş yildiz herşey tavsiye ederim

Üst Alt