2 aya yakın hastanede yattım. bu sebeple aranızda yokum. muhtemelen çok özlemişsinizdir
azcık kendi gözümden hastaneyi anlatayım gitmek isteyenler için..
* öncelikle şu an kablosuz modem yok, niyet etmişler olacak deniliyor ama tarih belli değil.
* odaları çok güzeel, tek kişilik, klima buzdolabı, balkon, tv, 2kapaklı gömme dolabı, duş ya da küvetli odaları var.
* kantin geç saatlere kadar açık değil ve 1 çay 75kuruş!
* katlara çamaşır makinası da geldi. her kata 1 makina.
* personeller, çalışanlar güler yüzlü, yardımsever. ancak genelde genç kadro olduğu için bilgi ve tecrübe eksikliğinin sıkıntısı yaşanılabiliyor (her yerde olan şeyler)
* yemekler süper. kilo vermek isteyenler için mükemmel
şaka şaka çok yemek seçmem ama bakliyattan bıktım sayelerinde. nohut vazgeçilmez malzeme. nohutun yanında nohutlu pilav da görmek artık şaşırtmıyor
3 çeşit yemek geliyor ama o 3. çeşit genelde 2 kaşık kadar salata, ayran, tatlı, elma ya da portakal oluyor.
gelelim esas mevzuya, fizik tedavi kısmına.
* 3 fizyoterapist var. tedavi süremiz 1saat ancak şanslılar yarım saat tedavi alıp kalan yarım saatte de elektroterapi alıyor. 1saate 3 hasta bazen 4 hasta olunca tedavi falan hikaye tabi. vücut ısınana kadar f.terapist diğer hastaya geçmiş oluyor.
fizyoterapistler genç çocuklar zaten öyle olmasa bu tempoya dayanamazlar. kendi f.terapistimden çok memnun olduğumu da belirtmek isterim. aklı başında insan kendini belli ediyor. amaç saat doldurmak değil, mevcut süreyi en verimli şekilde kullanmaksa hasan bilgisi ve doğru tedavi uygulamalarıyla bana 2ayda çok ilerleme kaydettirdi.
* lokomat; 20 dakika kullanılıyor. her hastaya önerilmemesi olağan bir durum ancak 20dk.lık yürüyüş 1 seans sayılıyor ki bunun doğruluğu tartışılır.
* havuz; kalış süresi 1 saat. 1 bayan bir de erkek hidroterapist var. aslında sadece 1 hidroterapist var o da bayan olan. erkek, tekniker. havuzdan çok bir beklentiniz varsa onu düşürün. yüzde95 kendiniz çalışacaksınız. ağır hastalar öncelikli ( cp'li çocuklar gibi)
asansör sistemi ben dönmeden hemen önce kuruldu, hakkında bir fikrim yok. ama havuz sıcaklığı da sıkıntılı. çok sıcak oluyor, gerçi teyzeler memnun, zaraı olur o kadar sıcak diyoruz anlamıyorlar
3 havuz var, biri jakuzi biri küçük çalışma havuzu biri de büyük havuz. bayanların tarafı böyle. erkeklerin ve bayanların havuzları ayrı. bayanlar öğlenden önce giriyorlar...
havuz seanstan sayılmıyor. f.tedavi ya da lokomatla beraber alabilirsiniz. (sonda kullanan hastalar şimdilik alınmıyor ama hasta baskılarıyla ona da çözüm gelir yakında)
* iş uğraşı; el becerisini arttırmak için 1saatlik tedavi. zarife hanım da çok güleryüzlü ve ilgili. ancak orda compex vb elektroterapi yok sadece egzersiz. biz kendi compeximizi götürüyorduk yanımızda
şimdilik aklımda olanlar bunlar. varsa sorunuz yanıtlarım. yarın akşam tekrar gidiyorum
bir de hastane çok dolu. önceden bilgi alıp öyle yola çıkmanızı tavsiye ederim. eğer yatış için uygun görürlerse ancak yer yoksa birkaç gün çevre otellerde konaklamanız gerekebilir.