Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal B sınıfı ehliyetim var. Engeliye nasıl çevirebilirim?

Smy1984

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Normal B sınıfı ehliyetim var. Hatta değişikliği de(yeni nesil ehliyet) yeni yaptım. Ben bu ehliyetimi engeliye çevirmek istiyorum. Nasıl yaparım. Ayrıca 2006 yılında Sırf işe girmek için Sağ Kol Obstetrik Brakial Plexus lezyonu tanısıyla %60 Engellilik raporum mevcut. O zamanlarda Araç alma gibi bir ihtimalimiz olmadığı için Ehliyet ve Özel Tesisatlı veya otomatik araç kullanabilir raporu falan almadık. Bu raporumu da değiştirmem gerekir mi yoksa sadece ehliyeti değiştirsek yeterli olur mu. Şuanda 2002 model Otomatik Vites aracım var ve eğer olursa sıfır araçla raporlar sayesinde almak istiyorum bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Smy1984

Sağ kol kısıtlılığına dair kodlar içeren yeni bir ehliyet almalısınız: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

Sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Raporunuzda sağ koldan kısıtlılığınız olduğu yazmalı ve mümkünse ötv'ye dair değerlendirme bulunmalı. Ehliyet ve engelli raporunuzla araç alabilirsiniz:

https://www.engelliler.biz/forum/oz...devri-islemleri-yol-haritasi.html#post1735772

Özel tertibatlı araç komisyonu

ÖTV indiriminden yararlanmak için sürücü belgemi değiştirmekle işe başladım sürücü muayene işlemlerini tamamladım fizik tedavi uzmanı rapora rahatsızlık ile ilgili bilgileri ve koldaki mevcut olan kısalığı yazdı ve Özel tertibatlı araç komisyonuna Sevki uygundur yazdı il sağlık müdürlüğündeki komisyona teslim ettim en yakın kurul 25 mayıs 2017deymiş. Beklemek kadar sıkıcı bir şey yoktur aklımda deli sorular 😁
Kurul ne yapacak özel tertibatı mı belirleyecek rapor olumsuz çıkabilir mi veya özel tertibat yaptırmasına gerek Yok otomatik kullanır mı diyecek gibi bir sürü soru kurtarın beni 😁

İl sağlık müdürlüğünde size verilen günde orda orda olduğunuzda içerisinde DR ların ve makine mühendislerinin bulunduğu bir heyetin karşısına çıkacaksınız. Burada DR lar sizin araç kullanıp kullanmayacağınıza karar verirken, makine mühendisi ise nasıl bir araç kullanacağınızı belirleyecek.
Örneğin: Sağ elden engelliyseniz sizin alacağınız otomobilin vites koluna özel bir aparat takılacaktır.ÖTV indirimli aracın elden kontrolüne karar verilir veya gaz, fren, debriyaj gibi aracı hareket ettirici tertibatta düzenlemeye gidilir.
DR ve Makine mühendisi ortaklaşa nihai karara vardıklarında size bir rapor vereceklerdir. Bu raporda kodlar bulunacak. Bu kodların anlamı
Otomatik vitesli araç kullanır
Tertibatlı araç kullanır şeklinde olacaktır.

Ehliyet ve Rapor ayri kurumlardan verildigine gore, ehliyette ornegin 'sadece otomatik vites arac kullanabilir' ya da 'xx tertibat gerekir' yazdigini varsayalim, devlet hastanesinden bunu destekleyecek bir rapor cikmadigi durumda ne olur acaba ? Kisi normal arac kullanmaya devam edebilir mi ? (Yasanmis bir olay degil sadece sureci okuyunca aklima geldi)

Buyrun size bir sıkıntı sürücü belgesi değiştirmek için özel tertibat komisyonundan rapor çıktı verilen karar "herhangi bir özel tertibat yapılmasına gerek duyulmamıştır." şimdi ne olacak.

Smy1984

Banada aynisini yazdilar ustelik engelli saglik raporumda otomatik yazmasina ramen. Itiraz da etmedm kime ne itirazda bulunacaksin ki sonuc hep ayni

Üst Alt