İyi ama ben hoşluk olsun diye cevaplamadım ki. Gayet doğal bir soru ile karşılık veriyorum sorunuza: Siz sağlamlar yolda giderken bir sakat sizi durdursa ve "neden sakat değilsin" ya da onu bırak, "abi nasılsın, yenge iyi mi" dese, olur mu?
.
Teşekkür ediyorum cevabınız için.Öncelikle siz kendinize sakat demekten bir kere vaz geçin.ikincisi soru aslında bu değildi.Tekrar sorayım müsadenizle.Bakıyorum rahatsızlığı ve fziksel problemi olan arkadaşlarımız kendilerine engelli diyor ve o gözle bakıyorlar kendi kendilerine.Ama türk insanı yardım severdir.Sağlamda olsa otobüse binemiyeni bindirir,selde,afette karşıya geçemeyeni sırtına alır ve karşıya geçirir.vs..sizler içinde aynı şey söz konusu.Ama bir alınganlık bir önyargı bol miktarda var.Soru şu,size veya bu arkadaşlarımıza nasıl bir yaklaşımda bulunalım, bir desteğe ihtiyaç var olduğunu hissettiğimizde,ne diyelim,nasıl destek olalım?.Veya dediğiniz gibi kabahat uğraşanda mı?,Görmezden gelip geçip gidelim mi?.Siz gidebilirmisiniz?.Poşetlerini taşıyamayan sağlam insana nasıl poşetlerini izin isteyip yardımcı oluyorsam,sizlerede yardımcı olmamız gerekir tabii bazı gereken durumlarda.Biz malesef daha birbirimizi anlıyamıyoruz.Benim hasta anneme genç arkadaşlar gelip yardımcı olmak istediler.(Hastaneye götürmek için) biz teşekkür ettik ve böyle güzel insanları olan ülkemle iftahar ettik.Asla onlara kızmadık.Yardım kendilerinin haddine mi düşmüş demedik.Anadolu insanı her ihtiyaç hissedenin yanındadır.Ama ihtiyaç sahibi bunu kötüye yorumluyor,alınganlık gösteriyor.Bu durumu hep birlikte önlemeliyiz.Acıma ile yardım farklı şeylerdir.Ben zorda kalırsam bana siz yardım etmiyecekmisiniz?.Ben diyorumki ben, siz kelimelerini kaldıralım biz diyelim.Biz dediğimiz zaman hayat herkes için daha güzel olacaktır.Herkes buna omuz verip katkıda bulunmalıdır.Öncelikle,gönüllerimizi iyi niyet ve güzellikle dolduralım.Canım dediğimiz, zaman karşımızdaki de " canın çıksın" dedi diye algılamamalı.Aksi taktirde iyi niyetli yaklaşımların vebali,günahı bu güzel yaklaşımlara kötü niyetle cevap veren kişilere ait olacaktır.Önce iyi niyet diyorum.Saygılar
Ek olarak normal bir adam-kadın bilmeli ki; ben kimseye bana bakıpta şükretmesi için tekerlekli sandalyede değilim..!! Merak etmeleri normal ben olsam bende merak ederim hatta ediyorumda..Soru sormalarıda normal ama sorular bittikten sonra o içlerinden geçen acıma duygusunu dışa vurup "vah vah!!" denmesin!! içinden geçirdikten sonra istediği zaman kanalı değiştirebilirler
.
Ne desinler ercihan?, bir an için sen olsan, sen ne derdin?.Elbette başka birşey diyemezdin.Diğer yaklaşımlarınız mükemmel.Ama sonu yanlış.Ne desinler veya ne diyebilirler?.oh iyi olmuş mu desinler!.Elbette üzülecekler sizin için.Bir çiçeğe, bir kırılmış dala nasıl üzülüyorsak sizin içinde üzülmemiz normal.Siz arslanlar gibi olsanız daha güzel olmazmı?. buna kim sevinmez.Sizde üzülürsünüz bizim için.Bizlerinde üzülmemiz normal.İnsanlarımızın elinden gelse sizler için yapmıyacakları bir fedakarlık yoktur.Küçük bir ihtimal olsa bile.Siz ülke çapında açılan kampanyaları duymadınız mı?.Sekillere ve görünüşe takılmayın lütfen.Saygılar.
Hep derim iki seçenek var sakatların önünde...
1:kahrederkmi yaşamak?
2:tadını çıkararakmı yaşamak? tercih sizin...sevgilerimle...
.
Evet emrullah kardeşim,benim bir türlü anlatamadıklarımı siz ne kadar güzel ifade etmişsiniz.Malasef görüyoruz ki, ilk şıkkı seçmek kolay olduğundan hep bu şık seçiliyor.İkinci şık ise biraz zordur.Kişi kendine saygı duymazsa,başkaları neden saygı duysun kendisine.Evet her şeyin güzel bir yönünü bulmak gerek.Teşekkür ediyorum yaklaşımınız için.Allah gücünüzü,kuvvetinizi artırsın Bu fikrinizi mümkün olduğu kadar çok insana bulaştırırsınız inşallah.Saygılar kardeşim
Kısacası yolda görseniz yanımdan geçer gidersiniz. Çünkü benim görünür bir sakatlığım yok.
.
Merhaba,atakan bey.Öncelikle kendi şahsınıza saygı gösterin ve kendi kendinizi sakat diye nitelemekten vazgeçin.Yazılanları iyi niyetle yorumlamayı tercih edin.Öküzün altında buzağı aramayın.Ararsanız zaten bulamazsınız.Sadece kendi kendinize işkence yapmış olursunuz.Bir arkadaşımıza cevap yazmazdan önce onun daha önce yazdıklarını okursanız,onun gönlünü kırma tehlikesinden kurtulursunuz.Ve karşınızdaki kim olursa olsun nazik ve iyi niyetli yorumda bulunun.Kaleminizden de,Gönlünüzden de allah güzellikleri eksik etmesin. Biz allah gönlünüze göre versin dediğimizde size dua etmiş olalım.Bunun için gönlünüzdeki bütün pislikleri ve kırgınlıkları atın.Sadece iyi niyet ve prıl pırıl temiz bir kalp kalsın.Buna hepimizin ihtiyacı çok fazla.Lütfen pozitif bir insan olun.Ben gönlünüzün tertemiz olduğunu düşünüyorum ve Yaradan gönlünüze göre versin diyorum.Saygılar.
"amca dedim senin Allah cezanı versin, git biryerlerde öl sen!!"
neyse bu kadar yeter.. daha bi sürü anı var ama biraz neşelenelim diye bunları yazdım.. yoksa her anı bu kadar neşeli değil tabiki..
herkese iyi geceler..
.
Merhaba özgür kardeşim.Bu kadar pozitif olduğunuzu görünce çok sevindim. anılarda, yorumunuzda mükemmel.Sadece son cümleyi kullanmasaydınız keşke diyorum.Çünkü kişiliğinize hiç oturmamış.Belkide farketmeden ağzınızdan kaçmıştır? öyle değilmi?. evet istemeden kaçtığına eminim.Örnek gösterilecek güzel bir tavrınız var.Saygılar.
Sehribanu;
bende insanların (iyi niyetli olduklarını bildiğim halde) otobüs, tranvay ve özellikle metroda bana yer vermelerini istemiyorum. hani yer verdikleri sırada kendimi sıradışı biriymiş gibi hissediyorum. ee tabi ki buyur abi, buyur kardeş v.s. diyenlere de teşekkür edip buyuruyorum. buyurmamın sebebi de karşıdaki insanları düşündüğümdendir.
karşıdaki insanları niçin düşünüyorsun celik diyorsanız, onların bana gösterdiği iyiliği suistimal edemediğimden..
.
Bu sözlere bu fikirlere ekleyecek hiç birşey yok.Sadece ayağa kalkıp sizi uzun uzun alkışlıyorum.Başkalarına örnek bir yaklaşım.Sizi herkes görmeli ve örnek almalı.Sizin gibi kıymetli insanımızın hızla artmasını istiyorum.Sizleri heryerde görmek istiyorum.Saygılar.