Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal ehliyeti engelli ehliyetine çevirme ve ikinci bir araç almak..?

Hulk34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2012 yilinda ilk ehliyetimi aldim 2016da ilk aracimi aldim 2017 yilinda ehliyet yenileme yapildi 2021 yilinda spastik hemipleji oldum. Ehliyetimi hala degistirmedim normal b sinifi . Otv indiriminden faydalanip ikinci arac almak istiyorum.sormak istedigim normal ehliyet engelli ehliyetine cevrilince ileride ilk kendi otvli aldigim aracimi satip baska otvli arac alip onu kullanabilir miyim ?

Sonradan engelli oldum .. henuz doktora kurula vs girmedim sol taraf spastik hemipleji oldum . Ehliyetimi engelli ehliyetine cevirirsem tek araca mahkum mu olurum ? Su anda kullandigim araci tertibat olmadigi icin yasak mi

Hastalık hakkında bilgim yok ama şunu söylim tertibat koyulursa başka araç ve iki tekerlekli vasıta kullanamazsın..

Hocam su anda kullandigim arac var . Hastaneye gidip rapor alirsam otv muafiyetli arac alirsam ilk aracim sikintiya mi duser .. ehliyetteki tertibati ilk aracimada yaptirsam yine olmaz mi

Merhaba

Her engelliye tertibat vermiyorlar ayrıca vergi daireleri de her tertibata ÖTV muhafiyeti vermeyebiliyor.İyi araştırmanızı öneririm Engelli B ehliyeti çıkarsa birdaha eskiye dönüş yapmanız çok zor.Ayrıca @Barın17 dediği gibi sorunlar önünüze çıkacaktır.

olurda istedeğiniz gibi tertibat çıkar vergi dairesi onaylar ÖTV siz araç alırsanız eski aracınızada aynı Tertibatları yaptırıp TSE onayı ile Ruhsat değişikliğine giderseniz kullanabilirsiniz fakat MTV muhafiyeti sadece yeni aracınıza yapılır.

@Hulk34 Engelli, ÖTV indirimli alabilme yeterliliğin var ise sıkıntı yok, alabilirsin.

@saimakdeniz, tertibat verme ihtimalleri yuksek diye dusunuyorum hocam cunku , sol elimi %70-80 kullanamiyorum , araclarin sol tarafinda bulunan silecek yada selektor kolunu saga alma gibi istenebilir diye dusujuyorum

@Hulk34, o zaman kesin verirler. Hakkınızda hayırlısı inşallah.2017 de ehliyetinizi yenilediyseniz zaten 1 yıl geçerlilik süresi kalmış.Zaten seneye hertürlü yenilemeniz gerekir. Öne almış olursunuz.Önce Aile Hekimliğine gideceksiniz o sizi hastaneye uzman doktor a sevk edecek.Uzman doktorda sizi komisyona sevk edecek.Komisyonda Muhtemelen dediğiniz tertibatları verecek.

@saimakdeniz, tesekkur ederim hayirlisi artik , yardim icin cok tesekkurler cok aciklayici oldu

birsey daha once hastane sonra ehliyet yenileme oluyor degilmi 🙂 surucu kursu vs tekrar gitmeme gerek yok degil mi

Engelli ehliyetine sahip olduktan sonra mevcut aracınıza mtv indirimi yaptırabiliyor olmanız lazım.

@Mehmet_Can, sadece 1 araca MTV istisnası uygulanır.

@Hulk34, Önce Aile hekimi sizi Uzman doktor Hastaneye sevk edecek.Uzman Doktor da komisyona sevk verecek.Komisyon Bulunduğunuz il deki İl Sağlık Müdürlüğü olur. Sürücü Kursları ile hiçbir işiniz yok.

Üst Alt