Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal emeklilikle özürlü emekliliği arasında fark var mı ?

ali kardeşim raporum 46 ssk başlangıcı 1995 suan çalışıyorum bırazdaha calısıp fazla maaş alma sansım varmı alı kardesım yoksa hemenmı emeklı olyım

istikbal bu sorunun cevabını bulursan bana da söyler misin.
Ben sana yaptığım araştırmaları söyliyim.
emekli maaşı hesaplanırken en önemli unsur Aylık bağlanma oranıdır. aylık bağlanma oranı 99 öncesi çok yüksek miş ve 99 2008 arası baya bir indirim olmuş ve 2008 sonrası da yine indirim olmuş. dolayısı ile 99 öncesi ne kadar günün ve ödenen primin varsa çok önem arz ediyor bende ve sende olmayan :). sonrasında ödenenler de ise maaşın gittikçe düşüyor. 2. derece vergi indirimi ile emekli gün sayısını doldurduktan sonra sakın kendin cebinden ödüyorsan prim ödeme çünkü maaşın düşecek. yılı bekle derim. alacağımız maaş malulen emekli maaşından düşük oluyor. uzman tv de yaz engelli maaşı nasıl hesaplanır diye bak ne diyor uzman. yıkıldım tabi seni yıktıysam özür dilerim ama çalışmak zorundayız engellere rağmen.

Murat Bey tayyip beyin soyledigi doğru eğer sigorta piriminiz burut askari ucretin en az uc katindan daha az yatiyorsa (ortalama 2400civari)emekli ayliginiz mevcut uygulamada malesef düşüyor sizin biraz daha calisip emekli ayligim artsin diye kastniz ne kadar örnek 5-6 yilsa suan emekliye ayrilmasaniz 2000 lira emekli ayli alarak 5yilda 120000 binlira 6yilda ise144000 binlira zarariniz olur ustelik özel sektör de calisiyorsaniz buzaman zarfinda yine calismanizda hiçbir engel yok yani hem emekli maasi hem normal madinizi alırsınız eğer kamuda salisiyorsaniz istedigiz bir özel sektör de ise baslayip calisabilirsiniz vergi indiriminden emekli olmanin bu yani güzel malulen emekli olan gibi sigortali bir işe girdiğinizde maasiniz kesilmez

ali kardeşim brüt kazancım 3800 ortalam bu aydan aya degısıyor bazen 3500 34500 gibi ben bu yaz emeklı olmayı düşünüyorum nıyetım 1 seneyd ama nasıpse bu yaz ozel sektörde çalışıyorum işverenle konuşmadım daha emeklı kararımı alayım konusucam yanı 2000den asagı olmaz dıyorsun ali kardeş suan aldığım maşş ali kardeş 2650net

Emekli bölümünde sgk sitesi haric masinini hesaplayabilecegin emekli maasi hesaplama linki var oradanda hesaplama yapabilirsin ben suan telefondan yazdigim icin linki buraya kopyalamiyorum ama benim tahminim 2000 nin uzerinde alirsin

tamam ali kardeşim özelden bı msjdaha yolladım okursan sevınırım

Slm iyi akşamlar benimde herşeyim fazlası ile doldu 1992 ssk girişim 8000 günüm aylık kazanç 1730tl ssk matrahım :180.000 tl ortalama ne maaş alırım 2015 emekli olacağım vergi indirim ile

Üst Alt