Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Norojen mesane hastalığı özürlü grubuna girer mi?

MALIÇLI

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Norejen mesane hastasıyım. Üroloji uzmanı %60 oranında rapor yazdı
acaba özürlü gurubuna girermiyim.
Her hangi bir engelli iş başvurularına kayıt olabilir miyim

Sakatlık oranı cetveli der ki, "Nörojen mesane için kas-iskelet sistemi bölümü tablo 4.3 deki değerlendirmeye bakınız". Ve o tablo da der ki:

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu
  • Belli oranda istemli kontrol var, ‘urgency’ veya ara kaçırma oluyor: %9
  • Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma: %24
  • Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok: %39
  • Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok: %60

Siz %60 rapor aldığınıza göre, tabii ki sakat statüsünde sayılırsınız ve tüm haklardan yararlanabilirsiniz...

teşekkür ederim allah razı olsun. allah tüm işlerini hayır eylesin

Merhaba;
araniza yeni katıldım. 24 martta yapilan uroflowmetri ve urodinami testleri sonucunda norojen mesane teshisi koydular ve noroloji doktoruna yonlendirildim. 4 nisan da mr sonucu cikacak. Gunde 4 kez tak kullanmaya basladim. Mesanede kalan idarar 110-140 cc arasinda ve damla damla kacirmam oluyor. Ayrica mesane kaslarinda pek hareket olmadigini soyledi doktor..
is yerimde vardiyali calisiyorum ve doktordan sabit vardiya calismak icin rapor istedigimde yazamayacagini soyledi. Burda bahsedilen tabloya gore % 9 dan itibaren rapor alinabildigi yaziyor. Ve bu sabit vardiya icin is yerimin istedigi belge zaten. Ankara gazi univ. Hastanesinde prof. Takipli hastasiyim.. bu konuyu nasil cozebilirim? Yonlendirme icin yardiminiz rica olur :) tesekkurler...

Mavikelebek arkadaşım Engelli olduğuna dair rapor alırsan işyerin sana kolaylık gösterir...çok geçmiş olsun Nörojenik Mesane rahatsızlığı sadece hissetmeyen omurilik felçlilerde oluyor sanıyordum ben siz yürüyebiliyor musunuz hissedebiliyor musunuz? Hissediyorsanız eğer tak yaparken acı olmuyor mu?

Gecmis olsun dileginiz icin tesekkur ederim hayaldunyasi... mr sonucum cikti.. ms hastaligi yuksek ihtimal kazandi ve kortizon tedavisine basladik.. benim mesane kaslarimda hareket yok ve idrar kaciriyorum. Ayrica mesaneyi tam bosaltamadigim icin kalan idrar tekrar bobrege donuyor ve surekli nefrit oluyorum. Suan gunde 4 kez, cok sivi aldigim ekstra gunler olursa 5-6 kez tak kullaniyorum. Yaparken canim yanmiyor, hicbirsey hissetmiyorum.. sadece henuz pek alisamadigim icin psikolojik olarak cok yoruluyorum.. fiziksel bir engelim yok.. cok şükür yuruyebiliyorum.. norojenik mesane sadece omurilik felclilerde degil, bildigim kadari ile norolojik veya omurilikle ilgili hicbir bulgu yokken de olabiliyor... ve omur boyu tak kullanmak gerekebiliyor..

Bende de orta derece norojen mesane rahatsızlığım var.benimki omurilik tümörüne bağlı.Norojen mesaneyi hangi hastalığa bağlı olarak yaşadığınızı yazarsanız rapor oranı dahada yükselir.Mavikelebek arkadaşımız ms rahatsızlığına bağlı oalarak gelişmiş, rapor alırken ms+norojen mesane iki rahatsızlık birden değerlendirilir.Çok geçmiş olsun moralinizi bozmak istemem ama ms çok sinsi bir hastalıktır, görme duyusu, konuşma, yürüme sistemi geçirilen atağa göre hasar alır, bazı kişiler uzun seneler cok hafif belirtiler gecilerek yaşamını sürdürürler.Foruma hoşgeldiniz diyorum,kontrollerinizi aksatmayın.

Ms teşhisi % 100 değil henuz faruk34... sinsi bir hastalık olduğu kadar teşhisi de zor.. doktorum bu gibi durumlarda tersten gittiklerini soyledi ve kortizon tedavisine basladi.. 5 gun sonra tekrar gorucek beni.. sol tarafimda 1/5 oraninda his ve guc kaybi var.. mr da boyun fitigi cikti birde cok lazimmis gibi :) neler oluyor ben de henuz idrak edemedim.. yaklasik 3 hafta oldu nörojen mesane teşhisi koyulali... diger konu da yakinda netlesir ve iyi bi haber gelir umarım :(

Boyun fıtığında baskı varsa ,his kaybı ve norojen mesane normal, ms olmasında boyun fıtığı olsun hiç olmazsa onun tedavisi var.Çok iyi bir beyin cerrahisine görünün, boyundakı baskı ilerlerse guçsuzlukte ilerler ,geriye dönüşü zor kayıplar olabilir.doktorunuzdan emg isteyiniz.ms için beyin mr rı çekildimi teşhisi nasıl koyabiliyor.Bir mr çektirmişsiniz bu boyun mr mı beyin mr mı ?

bende de nörojen mesane var doğuştan beri.mesane genişletme ameliyatı oldum ondan sonrada taka başladım ama mesane dolduğunda böbreğe kaçak oluyor böbrek reflüsü var bende :(

Benim asırı aktif mesane var mesane genisletme ameliyati oldum mesanem yama tutmadi 3 kez ameliyat olucam devamli idrar kaciriyordum belimden ameliyat oldum urolaji doktoru onun icin oldugunu soyluyor sinirler zarar gormus ben bunun yuzde kac rapor alabilirim ben birde seker hastasiyim bana yardimci olurmusunuz neler yapcam.

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum konuyla alakalı olarak ısınıze yararmı bılmıyorum ama bende aldığım tedavıyı paylasmak ıstıyorum sızınle...
sanırım benımkıde asırı aktıf mesane

ankara Atatürk egıtım arastırma hastanesınde manyetık sandalye tedavısını duymustum bu gun ıkıncı senasım vardı bu alet kadın dogum bölümünde var once sıra alıp durumu doktora anlattım ıdrar tahlılı ıdrar kulturu verdım ürodinamı yapıldı bırde tum abdomen usg cekıldı
bunları toparlayıp sonucları aldıktan sonra tekrar gıttım 4 mg tovıaz baslandı ek olarakta 15 gunluk haftada uc kez olmak uzere manyetık sandalye tedavısınede basladım..
doktor hemen gelısme olmasını bekleme dedı..

ayrıca sarkoidoz hastasıyım ılaca baglı dıyabette gelıstı. .fakat benım mesane sorunum 6 yasından berı var... sarkoıdoz ıse 13 yılıdr var ve kortızon kullanıyorum... ıkı hafta kadar ılacı kullanıcam duruma gore ılacın dozu yukseltılebılır dedı.
sandalye tedavım bıtıncede gelısmeler bakılıp devam yada tamam denılecek...

ben bu sıteden ogrenmıstım % 80 oranında ıse yaradıgını...gelısmeler hakkında ısteyen olursa bılgı verebılırım hepımıze gecmıs olsun

bunun icin saglik raporu aldinmi aldiysan nasil yaptin yazarmisin

ben belimden ameliyat oldum sonra idrar kacirma basladi sonra mesane genisletme ameliyati oldum bunun icin saglik raporu alinirmi acama nasil yaparim

süleyman ben raporuma ekletmedım ama ugrassam dıyabetı ve noröjen mesaneyı ekletebılırım cunkı sosyal ve psıkolojık bır hastalık bence ınsanların toplumdan uzaklasmasına sebep oluyor...raporum %45 gerek duymuyorum heyetle fılan hıc ugrasamam olan raporumuda kaybedebılırım yoksa...ben yaptıgım asamaları yıneleyım ıstersen kadın doguma gıttım bu tedavı orda uygulanıyor ama sız urolojıyede gıdebılırsınız...bu tedavıyı yapan tek yer ankara Ataturk egıtım aras.hast. tum abdomen usg ürodınamı ıdrar tahlılı ıstenıyor onları toplayıp gıdıyorsunuz..ılacla beraber manyetık sandalye tedavısı baslıyor seanslara gore benım 10 seans ıkı hafta olacak baya etkısını gormeye basladım.. daha az gıdıyorum tuvalete ve gecelerı daha az uyanıyorum eskıden 5 kez uyanıyorsam sımdı 2 uyanıyorum..seanslar devam ettıkce daha da duzelecek ıns.rapor fılanda ıstemedıler ama oldugun amelıyatı bıldırısen ıyı olur...gecmıs olsun

Nörojen mesane için hangi oranda rapor alabilirim?

merhaba bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim pek anlamıyorum*
doktorun verdiği üroninomi raporundan söyle yazıyor
1- detrussor overactivite
2- urge ınkontinans
3- norojen mesane
4- DSD*
Bu duruma göre yüzde kaç engelli raporu alabilirim
biliyorsanız nörojenik mesane oluşmasının sebebi 6 yıl önce omurilik felci geçirmiştim Ama şu an iyiyim

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu:

Belli oranda istemli kontrol var, "urgency" veya ara kaçırma oluyor:% 10

Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma:% 25

Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok:% 40

Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok:% 60
@musttff

Merhaba arkadaşlar bende nörolojen mesane var günde 5 defa tak yapıyorum mesane genişletme ameliyatı da oldum ama bazen geceleri kaçırma oluyor rapora başvurduğumda yüzde 25 verdiler sizce normal mi itaraz edebilirmiyim. Tşkler.

degerli arkadaslar daha once buraya yazip doktorun verdiği üroninomi raporundan
1- detrussor overactivite
2- urge ınkontinans
3- norojen mesane
4- DSD* yüzde kaç engelli raporu alabilirim diye sormuştum geçen hafta hastaneye başvurdum ve uroloji yüzde 40 genel cerrahı yüzde 25 toplamda yüzde 55 engelli sağlık kurulu raporu aldım KKELEBEKK

Son düzenleme:
Nörojen mesane sorunu olan arkadaslar genelde anal inkontinans da olabiliyor buyuk tuvalet kacirma problemi zaten tak kullandiginizi belgeldiginizde anal inkontinansa direkt %40 veriyorlar tak sonda icin de %40 toplamda %60 engel orani alabilirsiniz. Sorunu olanlar icin tabii ki

mesane genişletme ameliyatı oldum

meraba zeynep hanm ben sey sorucakdm bnde mesane buyutme ameliyati oldum bagrsagmdan 15 cm aldilar ama bn tak yapmiyorm siz rapor alabildinizmi? Aldiysaniz kac puan aldiniz? bna vermezler diye korkuyorm acikcasi
Tesekkur ederm :)

Değerli arkadaşlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum

1- sürekli yüzde 55 engelli sağlık kurulu raporum var yüzde 40 nörojen mesane yüzde 25 anal inkontinans askerlik başvurusu için şubeye gittim ve raporumu bildirdim beni hastaneye sevk ettiler hastaneden askerliğe elverişli değildir sağlık kurulu raporu çıktı.

2- Almış olduğum yüzde 55 sağlık kurulu raporunu çalıştığım kuruma ibraz etmek zorundamıyım. kamu kurumunda çalışıyorum ibraz etmesem ne gibi problemlerle karşılaşırım yada ibraz etsem beni engelli kadrosuna alırlar mı yada bana zorluk çıkarırlar mı ?

merhaba arkadaşlar. aranızda aşırı aktif mesane ya da interstisyel sistit sebebiyle rapor alan var mı?
Ben başvurumu yeni yaptım ve " Tedavi ile tam olarak kontrol altına alınamayan mesane " açıklamasıyla %20 oran verildi.
Cetveli kontrol ettiğimde şöyle bir açıklama var:
MESANE (İnkontinans ve üst üriner sistem ile birlikte değerlendirilecektir)
İntermitan sistitizm semptomları, normal mesane fonksiyonları 5
Devamlı tedavi gerektiren sistitizm semptomları ya da aşırı aktif mesane 15
Tedavi ile tam olarak kontrol altına alınamayan mesane hastalığı 20
Sistektomi 30

ÜRİNER İNKONTİNANS
Tedaviye kısmi yanıt veren urge inkontinans 5
Tedaviye kısmi yanıt veren hafif stress veya orta şiddetli urge inkontinans 10
Tedaviye kısmi yanıt veren şiddetli stress inkontinans veya urge inkontinans 15
Tedaviye yetersiz yanıt veren stress ve urge inkontinans 25
Total üriner inkontinans 50

Bende inkontinans olduğu halde değerlendirmeye alınmamış. Sadece mesane hastalığından kaynaklı puanlama yapılmış. Aranızda değerlendirme açısından bilgi verecek arkadaşım varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

pekink

Bende aynı hastalkdan var %40 aldm bn 20 uroloji 20 psikatri cunku bn cok agr yasadm bu hastalgi mesane kapastem 100 altndaydi pil takldi ise yaramadi bnde 6 yilin sonun gittm rapor aldm cunku calsamiyodm hayatm bitmisti ve sonra mesane buyutme ameliyati oldum suan cok iyiyim raporumu yenileticem cunku bagirsagmdan 15 cm alindi eksik ve mesanede artk yarida olsa yapay senn tedavi asaman nedr rapor ona gore veriliyo yeniysen oyle hemen vermiyolar bilgin olsun bn en son evresine gelmistm artk bana yapacaklari hicbisi kalmasti

Damleeyy

teşhis koyulalı 14 yıl oldu. denenmeyen tedavi (Elmiron, antidepresanlar, antikolinerjikler, sans, mesane içerisine heparin, anestezik enjekteleri, botox, spazm giderici...) kalmadı. Nörosakral modulasyon yapılamıyor, uygun değilmişim. Mesanemi çıkarmayı düşündüler fakat sonrasındaki sıkıntılardand olayı yaşım ilerleyince yapılsa daha iyi olacağı söylenildi daha ne kadar yaş almam gerekse artık :) yıllarca tedavilerle uğraştım yan etkilerden kaynaklı karaciğerde midede oluşan sorunlarla uğraştım. ara verdiğim üniversiteyi bitirdim şimdi yüksek lisansımı yapıyorum ancak 1 sene önce sistoskopim yenilendi ve sonrasında hiç iyi günüm olmadı. 1 yıldır evden çıkmadım.
Malesef ki SLE denilen romatolojik bir hastalığım olduğu için tedaviye yanıt alınamamasında bağışıklık sistemimin etkiside olduğu söyleniliyor. Bunca yıl rapor başvurusu yapmadım. 34 yaşındayım artık dayanamıyorum uyku yok.
Üniversite hastanesine başvurarak hatamı ettim bilmiyorum, Hafta içi tekrar Ankara'ya gittiğimde üroloji doktoruyla konuşacağım.

pekink

biliyomusun bnde Sle hastasiyim ondanda tedavi goruyorm tabi hicbiri ise yaramiyo o okulunda uzucu konusmak istemem ama cok zor biter ben birakdm gitti yani acikdan okuyorm seni cok iyi anliyorm yillardir uyku nedr bilmedm oyle agrilarimoluyoduki agri kesiciler ise yaramiyodu simdi bu mesane buyutme ameliyatindan sonra cok rahatim bnden sana tavsiye hayatini tuvalette curutmek istemiyosan bu ameliyati ol bnm agrilarim bile gecti cok agr bi ameliyat onu soylim iyi yapmissin rapor almakla biz disardan saglam gozukuyo olabiliriz ama ne cektimizi biz biliyorz minicik bi usutmede ve uzulmedee ne hallere giriyorz biz biliriz sen kimseyi dinleme bu ameliyati ol 14 yil iyi olmamissin neyi bekliyosun

Damleeyy
Herkese selamlar. Bende nörojen mesane ve aşırı aktif mesane hastasıyım.6 sene önce öğrendim.Birçok doktora gittim ama sonuç olmadı.Tak öneren dr da vardı ama yapamadım. Mesane büyütmeyide o zaman önermediler.Sonuç olarak 2 senedir diyalize giriyorum. Benim özellikle merak ettiğim mesane büyütme operasyonu sonrası da tak veya sonda kullanmak gerekiyor demişlerdi. Damleeyy sen tak kullanmıyorum yazmışsın. Sonda mı kullanıyorsun.Kullanmıyorsan bu nasıl oluyor. Dr ismi neydi

3. yılımda ameliyat olmak istediğimi ben söyledim doktora çünkü kan pıhtıları idrar yolumu tıkadığında yaşadığım işkence yetmişti. sonda yada daha ince olan kataterle bir ilaç enjekte edilse hemen kanamam başlıyor . Benim mesane büyütme ameliyatı ile olacağı kalmamış. Bağırsağımda da kanama oldu defalarca kronik kolit denildi. Sanırım bağırsağıma güvenmedikleri için operasyon yapmadılar.

Volkanb
Mrb volkan evet hep oyle diyolar ya sonda yada tak diyolar ama bn hicbirini kullanmiyorm eger icerde kalsaydi kullanmam gerekebilirdi ama kalmadigi icin kullanmiyorm size bisi diimmi okadar dokdor gezdm ankara tekirdag samsun trabzon tek biyerde buldum hepsi bnm icin bisiler yaptilar saolsunlar ama ordu fatsa ilcesi osman celik yapti ameliyatmi cok harika bi dokdor cok iyiyim.

pekink
uzuldum senn adina neyapicaksin peki pil denedinmi ?

Damleeyy
Evet bana da tüm doktorlar aynı şeyi söyledi. Demek ki taksız da olabiliyormuş. Sırf bu yüzden büyütme ameliyatını olmamıştım. Ameliyat olsaydım belki diyalize bile girmeyecektim. En azından nakil olursam sonrasında ameliyat olabilirim.
Bu arada böyle zor bir amaliyatın Fatsa da yapılmasıda çok iyiymiş. Şaşırdım.
Herkese acil şifalar

Damleeyy
pil aşamasını geçeli çok olmuş takılsada işe yaramayacağını söyledi doktor

Üst Alt