Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Norojen mesane hastalığı özürlü grubuna girer mi?

Mrb bülent bey ben sey sorucakdm siz anlıyosunz diye soruyorm mesane buyutme ameliyati oldum bagrsamdan 15 cm kesilip eklendi ağrılı mesane sendromu hastasiyim ameliyat sonrasi mesanem hala iyilesmis degil agrilarm devam ediyo tak pek kullanmyorm bazen kullanyorm sizce bn engelli raporu alabilrmiyim?
Eskide %40 vardi bitiyo suresi sizce yenilerlermi?

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlarım hepinize selamlar saygılar sunuyorum
Merak ettiğim bir konu var
Mesaneye pil takıldı, ömür boyu kalacak (Sakral nöro modülasyon) yaş 44 SGK primi 7000 hizmet yılı 25 yıl, bu durumda engel oranı nedir?
Botoks ve ilaçlar faydalı olmadı,mesane çok küçük kalmış,kacirnada var sonuç "TEDAVİSİ TAM OLARAK KONTROL ALTINA ALINAMAYAN MESANE HASTALIĞI"Şeklinde Samsun tıp fakültesi raporu var ben SGK li olduğum için oranı oradan al dediler,yani yüzde kaç alırım ne olur bilgisi olan yazsın hatta 05532677466 ya Watshap üzerinden rica ediyorum Allah razı olsun /Hüseyin Pekdemir

arkadaşlar mrb bi sorum olucak 10 gün önce engelli raporu çıkarttım sol ayak artı aşırı aktif mesane var yanlız doktorlar cok ilgisizdi hiç kontrol muayene yapılmadı oran 0 ortopedi degerlendirildi okadar idrar tutamama sonradan ögrendim bu konularda acemiyim ilsaglık itiraz ettim baska hastaneye gidip yeniden rapor cıkarabilirmiyim artı boy 171 kilo 117 ne yapmam lazım itirazımı iptal edip yeni rapor alsam olurmu bu hastalıklardan engel oranı verilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim tşklr

uretra darlığı amaliyati oldum.botoks oldum...ürodinami ve sistoskopide oldum.mesanede tam dolu olduğunda 309..509cc idrar kaldı teshisim çalışmayan mesana kasına bağlı olarak aktif mesane..gecede ortama 8. defa idrarı tak yapıyorum gündüzleri de ortalama 8__10 arası tak..heyette oranım kaç olur

ilk işler biraz acemilige denk geliyor.ben aktif mesane hastasiyyimm.15 verdiler .tak sonda kullanan oran 15 olmaz kanaatimce.ben itiraz etmedim tedavim devam ediyordu.simdi çalışmayan mesane kadına bağlı aktif mesaneyim.15 . 20 defa tak kullanıyor.bu seferde az gelsin il sağlık mud itiraz edecem.onlar en yakın hakem Hastanesi'ne gonderiyorlar

mesane Kasım calismadigi için idrarımı yapamiyorum.degisik tedavi ve testlerden sonra bana mesane pili tavsiye edildi Dr tarafından.1.5 yıldır günde ortalama 13...15 arası tak yapiyorum.tedavimin başında bana kurul Dr 15 oran verdi.tedavim sonlandı şimdi oranım kaç olur

bu gün heyet için Dr polikinliklerini dolaştım.aktif mesane+ tek böbrek 60+10...KBB 12..psikoloji. 20..hiper tansiyon 10...cuma günü Dr heyeti karşısına çıkmam soylendi

baltazara göre 81 çıkıyor bakalım kaç gelecek

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.Sürekli tekrar eden taş hastalığım mevcut. 2010 yılında ameliyat raporum var. Ve 2019 da tekrar nüksetti. Üroloji doktoru tekrar taş oluştuğunu belirtti. Ayrıca
N39. Üriner sistem enfeksiyonu, yeri tanımlanmamış
N31. 9 Mesanenin nöromusküler disfonksiyonu.,tanımlanmamış
R32 Üriner inkontinans, tanımlanmamış diye hem ilaç raporu hem de alt bezi raporu çıkarttı ayrıca astım ve dispne(raporlu ilaç kullanıyorum) var. Bu arada ortapedi artrit teşhisi koydu. Bu arada 1 temmuz itibariyle işten ayrıldım.
Sadece engelli raporu alabilir miyim merak ediyorum?

Merhabalar
Ben 5 Şubat 2020 de Alsancak Devlet Hastanesine Vergi İndirimi için Müracaat ettim Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığım var Hastanede alınan kan örneğine göre Kreatin Değerim 1,78 çıktı ayrıca sol böbreğim doğuştan küçük ultrasonda 80 mm gözüküyor heyet raporunda hipertansiyon ibaresi yazıldı sormak istediğim %kaç rapor alırım nihai rapor sonucu ne zaman belli olur saygılar.

Beyin cerrahi engelli raporu icin girdigim poliklinkten biriydi.urodinamime bakti bez kullaniyor musun dedi evet dedim sık idrara cikma idrar ve gata tutamiyorum wc yoksa başım belada resmen cok zor hayat bu sekilde.o da evet hak verdi engelli raporuyla bez alinmaz mi drdim güldü keske sizi de ekleseler dedi.norolijk mesane hasyalarina da vermeleri gerek ama yatalaklara veriliyor dedi...bu hastaligimdan dolayi omurilik uzun diye olmus ve kısaltma ameliyti olmustum 3 yil oldu bu doktr da dedi ki hastaligin kalici daha da kotuye gitme diye ameliyt ettiler dedi.bende sandim ki ilerde iyilesir.orda ogrendim kalici oldugunu.cok üzüldüm bu halime yaaa..off offf...sizce beyin cerrahi ne kadar oran vermistir

Üst Alt