Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojenik mesane nedeniyle tak yapmaya çalışıyorum ama olmuyor..?

enes4536

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
20 sene önce geçirdiğim trafik kazası sonrası mesanem patladı. Daha sonra ameliyat ile tedavi oldum. Tabi o zamandan itibaren mesaneyi tam boşaltamama sorunu yaşadım.
Son işeme testi ürodinami ve sistoskopi sonrası Nörojenik mesane tanısı konuldu ve tak kullanmaya başlamam gerektiği söylendi.

Rapor sonrası tak temin ettim. 2 -3 gündür deniyorum sonuna kadar geliyorum ama sonunda sanki bi duvara takılıyormuş gibi hissediyorum ileri doğru ittirmeye çalıştığımda canım acıyor ve vazgeçip çıkarıyorum.

Bu düzene ne zaman alışacağım o sondaki takılıyormuş gibi his neden olur yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum

@OturanBoğa diğer konularda yorumlarınız dikkatimi çekti. desteklerinizi rica ediyorum :)

KAç numara ve hangi marka katater kullanıyorsun?

Bülent abi sen hangi marka kullanıyor veya öneriyorsun?

@Bio,

ben yılların alışkanlığı ile hi slip kullanmaya devam ediyorum. Ama başka markalar kullanıp memnun olanlar da var. Enes'e sormamın nedeni, spesifik bir durumu var, sorununu anlamaya çalışıyorum...

Yok abi biliyorum ben sen hangisini kullanıyorsun merak ettim yakında bende başlayabilirim 30 yıl kullanmadım şimdi sınıra geldi herşey aniden böbreklerde şişme 20 cc mesanede idrar kalırken normal en son ölçüm 130 cc çıkınca öyle bakalım Allah ne yazdıysa....

Kontrollü abi bir ilaç yazdı işte tekrar prostatla ilgili sonrasında tekrar bakacak 10 güne ultrasonla ona göre karar verecek

Ben de 30 yıldır papaplejiyim kasıklara vurarak idrarı boşaltıyorum ilk defa geçen sene enfeksiyon yaşadım antibiyotik fayda etmedi hastanede 10 gün yattım ve kurtuldum, mesanemde idrar kalıyormuş tam atamıyormuşum, tak önerdiler ben de enes arkadaş gibi beceremedim hep bir yere gelince gitmiyor( 14 numara kullandım) bazen gidiyor o yüzden vaz geçtim Tak yapmaktan, eski usul devam ediyorum, böbreklere zararı nasıl olur bunu nasıl hissederim mesanede idrar kalması kesin böbreklere dönecek zarar verecek anlamına mı geliyor, benim sorum da bu

Ürodinami ve ultrasonla bakıyorlar kaç cc kaldığına ve böbreklerde şişme oluyorsa tak öneriyorlar

Üst Alt