Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odontoid Fraktüre C2 kırığım var. Halo Vest cihazı kullanıp tedavi olan var mı?

Ayşe2 5

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar
bende odontoid fraktüre c2 de kırık var.
kafamda halo vest denen cihaz var tedavi süresi iki ay son bi haftam kaldı iki ayın dolmasınaü konu ile ilgili bilgisi olan bu tedavi yontemini bilen yada farklı bir tedavi görenler lütfen yazsın.

ameliyat olursam eğer %80 ya felci kalacağım yada öleceğim söyledin. herhangi bir felc durumum yok.

lütfen bilgi verin

Baben not:
Halo vest sistemi:

image1.jpg

lateral-view-adult_~NU315010.jpg

214.jpg

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar lütfen buraya yazsın... Böylesi zamanlarda bu tecrübe paylaşımlarının ne kadar yararlı ve anlamlı olduğunu herhalde bizlerden daha iyi kimseler bilemez...

mrb arkadaşlar halo vest tedavim bitti cihazı cıkardık cok şükür.şuanda yumuşak boyunluk takıyorum boynumu tam kullanamıyorum doktorum iki ay daha cok dikkatlı olmamı söyledi.cok şükür herhangi bi sorunum kalmadı.inş iki ay sonra tam olarak iyileşeceğim. yalnız cok ağır bir süreç geçirdim. halo vest tedavisini bildiği halde beni ameliyat etmeye calışan doktorlara hakkımı helal etmiyorum ve Allaha havale ediyorum.

prof.dok. AYHAN ATTAR ve EKİBİNE YÜREKTEN TŞK EDİYORUM.Yoğun bakımda kaldığım süre içerisinde hastalarla ilişkileri ilgileri tam bir aile gibiydiler. Melih beye ayrıca tşk ederim cihazı kafamdan o cıkardı:). omurilik hastalarına Ayhan Attarı tavsiye ediyorum ankara ünv. Ibnisina hastahanesi nöroşirorji bölümü prof dok. Ayhan attar umarım birilerine yardımcı olabilirim ulaşmak isteyen olursa seve seve yardım ederim.rabbim hepimize yardımcı olsun

slm arkadaşlar bende 2008 de bi trafik akzası geçirdim kaza sonucu boynum kırıldı boyun kırığımı 4 gün sonra anladılar çok zor bi süreçten geçtim...
1 ay ağırlık taktılar daha sonra halo taktılar 4 ay halo kaldı halodan sonra 2 ay destekli boyunluk taktım daha sonra yumuşak boyunluk yaklaşık 7 ayda onu kullandım...
şuan durumum çok iyi doktorlar bana da ya ölüceksin yada felç kalacaksın dediler ama rabbime şükürler olsun ve tedavimi yapan doktorlara binlerce kez teşekkür ediyorum....

ayşe25 seninle tanışmayı çok isterim aynı şeyleri yaşamışız rabbim bi daha yaşatmasın... allah hepimizin yardımcısı olsun...

merhaba ayse hanın bende 10.03.2010 da kaza yaptım banada aynı tedavi uygulandı 3 ay holo vest takıldı cok kötü günler gecirdim simdide yumuşak boyunluk kullanıyorum toplam 6 ay kullanacakmısım 3 ay daha kaldi sizinde basınızdan aynı olay gecmiş konusmak işterdim şizinde nasıl günler gecirtiginize tahmin edebiliyorum numaram şu 05417846194 cagrı atarsanız ararım size ii günk-ler dilerim ve tekrar gecmiş olsun

mrb ayşe arkadaşım trafik kazası sonucu c2 kemiği kırıldı şimdik halo takıyor bana bu konuda bilgi verirmisin şimdiden tşk ederim.

merhaba tugba hanım öncelikle geçmiş olsun arkadasınz icin

ben de kaza yaptım holo vest bana da takıldı ayse ile görüsüyorum ben o ii
öcelikle tedavinin nasıl bir hastanede yapıldıgı önemli benim tedavim iyi olmadı 4 ay holo takılı kaldı. 7 ay boyunluk taktım
kaza yapalı 16 ay oldu boynumda haraket yok oynatamıyorum sık sık hastaneye gidip geliyorum bazı doktorlar amaliyat olsan olurdu diyorlar ama tehlikesi cokmus
aysenin tedavisi ankarada bir hastanede doktorlar kırıLAN KEMİGİ VİDALANABİLİRDİ DİYORLAR ama yapan olmadı
simdilik iyiyim arkadasınıza gecmiş oldugum söyleyin ii günler

tuğba0689;

öncelikle büyük geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm çünkü onun nasıl birşey olduğunu iyi bilirim.bende 06.06.2010 da bir kaza sonucu c 2 kırığı meydana geldi 3 ay boyunca gerçekten çok çektim ama sabırlı ve güçlü olmak lazım.o demirle le yaşamayı öğrenmelisin.uykusuz kalmayı öğrenmelisin tabiki 3. 4 ay sabırlı olacaksın tekrar büyük geçmişler olsun umarım en kısa zamanda tekrar eski sağlığına kavuşur.hee benmi ben şuanda çok iyiyim.hep şükür ediyorum ya felçli olsaydım o ölümden daha beter.

tel.no 05346696634 erdoğan.

mrb ben biraz araştırdım sizde 3 4 ay halo takıp 7 ay boyunluk mu taktnz şu anda iyiym demişsinz boynunuzu rahat eskisi gibi oynatymsnz fizik tedavi görülmesi için kazadan 2 yıl mı geçmesi gerekiyo şunu sorcam boyun kırılınca kemik kaynaynca eskisi gbi tamemen iyileşiliyo mu lütfen cevap yazınnn iyi günler.

arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun bende aynı şeyleri yaşadım çok zor zamanlar geçirdim...ama sabırlı olun faydasını göreceksiniz...ben 1.5 yıl sonra fizik tesavi gördüm şuan durumum çok iyi arada bir doktora gidip kontrol oluyorum...durumum çok iyiymiş...artık gitmek istemiyorum çok yoruldum...umarım sizlerde bir an önce dağlığınıza kavuşursunuz...

merhaba arkadaşlar benimde aynı sorun erkek arkadaşımda var.ve çok korkuyorum.doktorların çoğu ameliyat dedi.ama biz üç ay sonra farkettik boyundaki kırığı o zamana kadar onu allah korudu ki bir sorun yaşamadı en son antalya da gittiğimiz profesör sert bir boyunluk verdi hala ağrıları var. çok korkuyorum yarın numaraları yazan arkadaşlara ulaşacağım.allah yardımcımız olsun.

slm arkadaşlar durumunda bi değişiklik olan varmı? umarım herkes eski sağlığına kavuşmuştur.Allah yardımcınız olsun.

C2 boyun kırığı oluşup tedavi gören var mı?

slm dostlar trafik kazası geçirdim boynumda kırık ve halo cihazı
takıldı doktor üç ay sonra çıar dedi şuan felçlik bir durum yok ama
bazan iki elimde küçük ve yüzük parmaklarımda uyuşma oluyo
bu konda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tlf,05322818277
13,05,2012

Geçmiş olsun. Ben de 3 yıl önce trafik kazası geçirdim. Kazadan bir ay sonra boynumda C2 kırığı olduğu anlaşıldı. Doktorlar yaşadığıma ve felç olmadığıma çok şaşırdılar. Aynı gün acilen ameliyat ettiler. C2 kırığını C3'e platin vidalarla sabitlediler. Ameliyat sonrası çok sancılı bir dönem geçirdim. Şu an iyi sayılırım. Ama boynumu sağa sola fazla çeviremiyorum. Sonradan öğrendim ki doktorum bu konuda çok iyi imiş. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doç.Dr. Serkan Şimşek. Parmaklarda uyuşma zaman zaman bende de oluyor ama çok önemli değil. Acil şifalar dilerim.

z oğuz çok sağol kardeş şu an bende iyiym boynumdaaki kırık kaynamaya başamış.
bundan sonrsı da iyi olur inşallah

selamlar bende c1 fraktürü var denize dalarken kafamı sığ suda dibe çaktım kendim çıktım sudan 3 tane hastane gezdim ağrısından duramıyodum 3. hastanede teşhis koyup 4. hastaneye sevk ettiler amlelşyatın riskli olduğu çünkü c1in paramparça olduğu söylendi halo taktılar min. 3 ay duracakmış şuan ağrılarım kesildi 1 ay oldu takılalaı ilk kontrole gittim beklenenden ii gelişme olmuş, yaşım 24 diyelimki 3. ayda çıktı ve umarım çıkar sonrası için ne yapılıyo işime gücüme gidebilecekmiyim? şimdiden tşkler.. hepinize geçmiş olsun

Fatih geçmiş olsun benimde 2008 de trafik kazası sonucu boynum kırıldı çok şükür şimdi iyiyim boynumu normal insanlar gibi tam çeviremesemde çok şükür iyiyim...sabırlı olmanda fayda var allah acil şifalar versin.boynun 3 ayda tam iyileşmez fizik tedaviyi bile çok zor veriyorlar doktorlar iyice iyileşmeni yani 1.5 yıl geçmesini beklerler...umarım kısa sürede toparlanırsın...

Merhaba ben 25 ocakta okulumun kavşağında trafik kazası geçirdim c2 kemiğim kırıldı. Bu sabah ise çok esnediğim için alnımdaki vidalardan kan geldi ve hemen hastaneye gittim. Doktorum vidaları tekrar taktı fakat acım çok fazla bunları tekrar yaşamamam ve dikkat etmem için ne önerebilirsiniz

öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar

Bende bir trafik kazası sonucu halo vest kullandım yaklaşık olarak iki buçuk ay kaldı doktor daha fazla demişti ama birazda bizim elimizde iyileşmek burdan nekadar yazarsam yazayım hep soru işareti kalacaktır aklınızda allah kimseye yasatmasın cok zor bı durum bu yuzden merak ettıgınız herseyı sorabılırsınız elımden geldıgınce benzer durumları yasadıgım ıcın sızlere onerım olur allah herkesın acıl sıfasını versın arkadaslar benı her saat arayabılırsınız bı sakıncası yok 0534 325 50 53

4 mart 2012de geçirdiğim deniz kazası sonucu c1-c2-c4 fraktürü gelişti halovest takıldı ameliyat yapılamadı 9 ay sonra halovest çıkarıldı yaklaşık 3 ay önce yani boyun hareketliermde çok az kısıtlılık var ağrı sızı yok halo ile iyileşme ihtimaliniz varsa kesin sabredin iletişim kurmak isteyenler iiçin facebook iletişim linkim
http://www.facebook.com/erober.fatih?ref=tn_tnmn

Merhaba ben bu sayfayı açan ayşe daha önce giremediğim için özür dilerim. Tedavim biteli 3 sene oluyor çok iyiiym halo çıktı kafamdan. Tek sorunum sola %40 sağa %30 döndürebiliyorum boynumu başkada hiç sıkıntım yok ne kol ne el ağrım. Çok dikkat ediyorum soğuktan ağır kaldırmaktan ani hareketlerden dış faktörlerden uzak duruyorum. Soner arkadaşım benimde halonun takıldığı iki ayın sonunda öyle bi durumum oldu uyurken kendimi germiştim sağ alnımdaki vida gevşemişti ben de tekrar vidaları sıkılaştırdım. Tedavi süresince yaptıklarıma gelince beslenmeme çok dikkat ettim. Marol maydanoz Kelle paça bol bol yedim. Kendime liste yapmıştım zate erken kalkıyoruz biliyorsunuz erken de yatıyoruz durumumuz belli akşam 7 8 gibi yatıyordum sabah erken kalkıyordum. Sabah kahvaltımı yapıyordum peynir yumurta çay saat 9 gibi paça içiyordum öğle yemeğinde ne yapılmışsa onu yiyordum. Saat 3 te paça içiyordum akşam 6 da yine ne varsa onu yiyordum. 9 gibi birşeyler atıştırıp yatıyordum. Gece kalkıp süt içiyordum. Sürekli kalsiyum veren şeyler yedim. Ha bide ada çayı bol bol içiyordum omurilik için iyiymiş araştırdım. Bide kasları gevşetiyor rahatlatıyor. Çevrenizde olumsuz konuşanları susturun. Bana yok vidan eğilmiş yok cihaz yamuk duruyor dendinğinde susun konuşmayın diye sustuyordum. Sosyal çevreyle bağlantığınızı kesmeyin ama hastalığı iyice araştırın internette ne kadar yazı varsa drların ne kadar çalışması varsa hepsine bakmıştım.Başka yöntemleri de aramıştım.Çıkın dolaşın gezin zaman geçsin yoksa zor geçiyor .Evet çok zor bi süreç ben ilk iyileşmeye başladığımı kafamın arkasındaki saçlı deriyi hissetmiyordum kazadan sonra ilk onu hissettiğimde anlamıştım. İlk dönemde uyurken gerilme olmazdı sonlara doğru esneme gerilme bi rahatlama oluyordu.Bi de benim ayak parmağımdan iltihap aktı başparmaktan gerçi ayağımda ezilmişti kalçamda kırılmıştı Kurban Olduğum Allahım öldürmeyince öldürmüyor.

Bu arada ben fizik tedavi görmedim dr bana gerek yok dedi.Ellerimde karıncalanıyordu. Gece bazen uyandığımda kolumu hissetmiyordum odun gibiydi hareket ettirdikçe hissetmeye başlıyordum. Halodan sonra yavaş yavaş hepsi kayboldu. Tabi kırık hemen halodan sonra kaynamayı bitirmiyor belli bi kısmı gerçekleşiyor tamamı iki yılı buluyor. En son gittiğimde bir yıl önce tam kaynama için bi altı ay daha demişti dr . Yani Dikkatli olun.

Bu arada ben fizik tedavi görmedim dr bana gerek yok dedi.Ellerimde karıncalanıyordu. Gece bazen uyandığımda kolumu hissetmiyordum odun gibiydi hareket ettirdikçe hissetmeye başlıyordum. Halodan sonra yavaş yavaş hepsi kayboldu. Tabi kırık hemen halodan sonra kaynamayı bitirmiyor belli bi kısmı gerçekleşiyor tamamı iki yılı buluyor. En son gittiğimde bir yıl önce tam kaynama için bi altı ay daha demişti dr . Yani Dikkatli olun.

3 gün önce röntgen çektirdim hastanede haloyu takan doktor bana haziran sonu temmuz başı giri çıkartırım %50 kaynamış dedi başka doktora gittim o da bana 2 ay sonra çıkarırım dedi 3. Bir doktor ise bu kaynamaz ameliyat etmem lazım dedi kime güveneceğimi bilemedim. Bu arada bana ulaşmak isterseniz numaram : 0530 617 02 82

arkadaşlar durumunda herhangi bi degişklik olan varmı.saglıgınız nasıl.sayfayi takip ediyormisunuz bilmiyorum ama.

selam

selam arkadaşlar halo vest takılı olan arkadaşlar yıkanma ve temizlik işlerini nasıl yaptılar acaba bilgi verirlerse sevinirim benimde eşimde şu anda halo vest takılı

Bu konuda deneyimi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz..?

teşekkürler arkadaşlar cevap gelmedi kimseden halovest çıktı teşekkürler

Geçmiş olsun mad_boy_2. Zamanın olduğun da deneyimlerini, benzer durumda olanların dikkat etmesi gerekenleri vs. de yazarsan başkaları için çok yararlı olur...

halovest

slm arkadaslar durumunda bir degişiklik olan varmı ? arkadaslar benim boyun kemigim yamuk kaynadı en son hastaneye gittigimde amaliyatla vidalanmasının gerektigini söylediler yoksa zamanla merdiivenlerden cıkışta zorlanacagıma ayaklarımın yorulacagına söylemişdi doktor söyledikleri cıkmaya basladı yakında tekrar gidecegim hastaneye Size böyle bir sey dedilermi sizlerin durumu nasıl herkeze gecmiş olsun...

Kadersiz muglali telefon numara ni verirmisin yada 05364166363 cagri atarsan konusuruz konuşmak istiyorumbsizinle

Üst Alt