Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odontoid Fraktüre C2 kırığım var. Halo Vest cihazı kullanıp tedavi olan var mı?

Benim de c2 kırığım var. Ameliyat oldum. Ellerimde ve kollarımda uyuşmadan sonra karıncalanma oluyor. İçinizde sağlık kuruluna giren var mı?

Halo Vest cihazı kullanan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını bekliyoruz

slm

Slm caner ben girdim saglik kuruluna amaliyat olmadim halo ve boyunlukla tedavi oldum saglik kuruli %19 surekli engelli raporu verdi hastane

Tesekkur ederim bilgi icin. Benim platin var boynumda bakalim hayirlisi. İnsallah sagligina kavusursun.

TANI : Dens bazisinde C2 vertable korpusuna da uzanan fraktür hattı izlenmektedir.
Görünüm TİP3 dens fraktörü ile uyumludur.Ayrıca C2 vertable korpusu sag yarımında fraktür hattı izlenmekte olup sag vertebral foramen anterioruna uzanım
göstermektedir.

4 Ay önce yüksekten düşme neticesinde (kardesimin) C2 TİP 3 kırıgı olustu..Olaydan sonra bilinci açık ,herhangi bi felç durumu yok,,
Yatırıldıgı hastanede ameliyat sart koşuldu..Lakin ameliyatın risklerini duyduktan sonra birçok doktordan fikir aldık ve onlarda film ,mr,tomografi sonuclarına bakarak ameliyat saRt dedıler.Ameliyat riskleri ise yüksek ihtimalli kısmı felç,boyundan aşagısı felç,solunum cihazına baglı yaşam,ölüm.Bu göze alamadıgımızdan tavsiye uzerıne
PROF MURAT HANCI ya gittik , halo vest tedavisini önerdi. 4 AY önce takılan halo vest cihazı bugun ıtıbarıyle kırılan kemıgın kaynaması netıcesınde cıktı , yumusak boyunluk tedavisine gecildi. MURAT HANCI 'ya sonsuz tesekkur ederken,,,ameliyat sart diyen doktorlara,,,en azından amelıyattan once deneyebılecegınız bır tedavı yontemı var demediklerı ıcınde....butun bu rısklere mecbur bıraktıkları içinn,,,BİRSEY DİYEMİYORUM!!
HERKESE ACİL SİFALAR...

Çok geçmiş olsun Andan Ada. Ve ne şanslısınız ki ameliyat riskini üstlenmeden bir tedavi öneren doktora denk geldiniz... Sürecin başarılı tamamlanması da büyük şans.

Deneyimlerinzi aktardığınız için sağ olun.

selamün aleyküm

bir buçuk ay önce trafk kazası geçirdim c2 odontoid tip 3 kırık meydana geldi çorluda bir doktor tarafından verilen yumuşak boyunlukla bir ayı aşkın bi süre geçirdim
3 gün önce prof. dr. murat hancı tarafndan halo vest takıldı. 3gündür çok sıkıntılı zamanlar geçiriyorum en büyük problemim yatamamam
hala rahat yatmanın bi çözümünü bulamadık :(

numaram 0532 138 88 09

Çok geçmiş olsun ssezer.

halo vest ile en rahat yatışın nasıl olabileceğine dair bir önderisi olan var mı?

spondilo metafizer dysplasia hastası olarak doğan oğlum geçen yıl c1c2 Atlantoaxial Instability teşhisiyle Azmi Hamzaoğlu tarafından ameliyat oldu yaklaşık 3 ay Halo ortez kullandı gelecekte bizi neler bekliyor bilmiyoruz çünkü hastalık mutasyona uğramış yeni bir versiyon diyor drlar yani tam bir teşhis yok bu takılan vidalar ne kadar dayanıklı kullanım süresi varmı kimse açıklamıyor bilen varmı Allah herkese bu yolda yardım etsin inşallah çok zorlu yorucu bir süreç

arkadaşlar benim c2 odontoid kırığın var 1 yıl boyunluk kullandım aksi giden şeyler sonucu ameliyat olmam gerekti ameliyat olalı 4 ay oldu boynuma c1 ve c2 ye 2 serden 4 adet vida takıldı ara sıra boynumda batmalar oluyor doktora gittim röntgen çekildm vidalar da bir sıkıntı yok dedi sizlerde de böyle durumlar var mı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler eğer ameliyat olacak arkadaşlar varsa tavisyelerde bulunabilirm tesekkurler

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar başlığa yazarsa çok faydalı olacak

Ablamda evde basit düşme sonucu, c3 c4 de zedelenme oldu. Ameliyat komplikasyonlarından durumu çok ağırlaştı. Bize neden uygulamamış olabilirler?😪

Üst Alt