Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Odyo ile bera testi arasındaki sapma en fazla ne kadardır?

world56

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Odyo ile bera testi arasındaki sapma en fazla nekadardır? Bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok memnun olurum.

ABR işitme testi nedir? Neden bu test istenmiş olabilir?

odyo testim ileri derecede miks tipi işitme kaybı kayıp diye verildi.bana oran verdiler tekrar vaz geçip benden insert lerle odyo tekik artı ABR testi istenmiş.bunlar ne demektir.neden istendi

İşitme kaybının düzeyi ABR (BERA) testi ile belirlenebilir. Odyometri testinizde bir nedenle şüphe oluşmuşsa ABR isterler...

world56;

bu subjektif bir soru... odyo testinin doğruluğu odyometristin tecrübesinden, test yapılan kişinin doğru anda butona basmasına kadar faktörleri içerir... tecrübeli bir odyometrist ve doğrucu bir hasta ile bera testindekine değere ulaşılması muhtemeldir.. bera testi ile odyo testi arasında bilimsel olarak kanıtlanmış bir "en yüksek (ya da en düşük) fark" yok... bu anlamda sorunuzun net bir yanıtı yok....

doğru yapılmış bir odyo testi ile bera testi arasında fark olmaması lazım... ama odyo testinde hastanın az da olsa gecikmeli olarak butona bastığını düşünürsek 5-10 dB bir fark olması beklenebilir...

bera testi daha doğru ise neden odyo testine gerek duyuloyor.yanılmıyorsam bera testi hasta her hangi bir şey yapmıyacak yanı botun falan basmak yok.

bera testi ile odyo tesleri birbirlerini tamamlayıcı olarak kullanılıyor... bera'da uyumanız zorunlu, odyo testinde de doğru zamanda butona basmalısınız... sanırım karşılaştırmalı sonuç alınması için birlikte uygulanıyorlar....

o halde sizi ilaçla uyutacaklar.... çünkü bera testinde uyumazsanız sağlıklı sonuç alınmaz...

merhaba anti oksidan abi ben işitme abr(bera) testi sol kulak : 70 db ve sağ kulak : 100 db ile askerlikten muaf tutuldum. odyo işitme testleri ise sol kulak : 60/53 ve sağ kulak : 68/60 dır. peki devlet hastanelerinde neden % 40 ın altında rapor veriyorlar. devlet hastanelerinde odyo testi yapıyorlar fakat neden bera(abr) testi yapmıyorlar, devlet hastanesinde bera(abr) testi yapılmamasının sebebi nedir? ben askerlikten muaf olmama bu kulak verilerine göre % 40 üstünde rapor verebilirler mi? peki devlet hastanesinde özürlü raporu çıkartmak için bera(abr testi) hangi devlet hastanesi yada üniversite hastanelerine gitmeliyim?

bugün abr testi için hastaneye gittim.bana gerek olmadığını ve 27/01/2010 tarihinde hastanemizde almış olduğun %64 raporun mevcut ve rapor süreklidir.bu raporla vergi indirimi için başvurabilirsin dedilir.vergi dairesinin sevk kağıdıyla birlikte almış olduğum 2010 tarihli raporumla birlikte vergi dairesine gitim.vergi indirimi için başvurum kabul edildi.sormak istediğim maliye raporumu kabul edermi.çünkü hastane bana yeniden rapor alman için il sağlık müdürlüğüne başvurman gerekir diye söyledi.birde vergi indirim başvurum ne kadar zamanda sonuçlanır

world56;
hastanede ABR testi için cihaz ve ekipman yoksa yapamazlar tabiki... ABR hangi devlet hastanlerinde var bilmiyorum ama tam teşekküllü devlet hastanelerinde olması gerek... bulunduğunuz ildeki devlet hastanelerinin telefonlarını google'dan bulup ABR testi yapıp yapmadıklarını telefonla sorabilirsiniz... rapor oranına gelince, bu oranın hesaplanabilmesi için ABR testine değil odyo testine ihtiyaç var... çünkü o grafikte hangi frekanslarda ne kadar duyduğunuz görünüyor... % kaç rapor aldınız bilmiyorum ama sınırda bir rapor aldığınızı düşünüyorum çünkü bu kayıplara göre %35'in üzerinde vermeleri gerek, diye düşünüyorum...

haydar dilla;
2010 tarihli %64 raporunuzu vargi dairesi kabul ettikten sonra maliye neden kabul etmesin ki.. yeniden rapor almak için siz mi başvurdunuz yoksa vergi indirimi için hastane mi sizi yönlendirdi... yeni yönetmeliğe göre geçen yıl hem de %64 almışsınız... yeni rapor nerden çıktı? maliye kabul eder endişe etmeyin...

anti oksiden çok teşekkür ederim.evet ben bilmeden yeni rapor için baş vurdum.abr testine gittim herhalde dosyama bakım öğrenmişler ve yeniden rapor almama gerek olmadığını söylediler.ve abr testinede gerek olmadığını söylediler.2010 da aldığım raporun geçerli olduğunu söylediler.bende o raporla vergi dairesine verdim.artık sonucunu bekliyorum.sizede teşekkür ederim

eğer odyo testinde hile yapmışsan bera testinde ortaya çıkar.her halde odyo testinde senden şüphelemişler ondan senden bra testi istemişler.işitme oranını bra testinde tespit edecekler

bera testine bu zamana kadar hiç tabii tutulmadım..demek ki harbiden sağırım ;););)

odyoloji testinde her iki kulak ortalama 60 db 68 db dir.. fakat askeri devlet hastanesine gelince işitme testleri 68 db ve 60 db dir, bera testi sol kulak 70 db ve sağ kulak: 100 db olarak alındı ve askerlikten muaf tutuldum. bu bera testini devlet hastanesinde yapsalar % 40 üzerinde çıkar. odyoloji çok karışık bir iş. ama bera(abr) testinde herşeyin cevabını buluyor. ama rapor çıkartırken bu bera testi devlet hastanelerinde uygulanması lazım.

nasıl yani binlerce kişi abr testinden geçmeden sadece odyo testiyle rapor alıyorlar.o zaman onların hile yapmadığı ne malum.onlarada abr testi yapması gerekmezmi

ama odyoloji ile abr(bera) testi arasında birçok fark var. beni askerlikten muaf tutan makina abr testidir. peki bu abr testi uygulamasını yapsalar odyoloji bölümüne gerek kalmaz. neden odyoloji bölümüne ihtiyaç olur çünkü odyoloji 5 ile 10 dk arasında belirleniyor. abr testine gelince 45 dk yada 1 saate yakın belirleniyor bu makina kendi kendine sonucu buluyor. o yüzden odyoloji bölümüne ihtiyaç duyuyorlar. dolayısıyla abr testinin yapılması uzun sürdüğünden dolayı ihtiyaç duymuyorlar. ama abr testini yapsalar herşeyin doğru cevabını verir.

ama en doğru şekli abr testidir. benim abr testine göre % 43 rapor çıkıyor. fakat odyo testinde % 35 civarında çıkıyor.

itiraz etmeyeceğim çünkü manisada okuyordum oradan almıştım raporumu şimdi mezunum. istanbulda oturuyorum istanbuldan farklı bir devlet hastanesinden yani askeri devlet hastanesi yada üniversite devlet hastanelerinden alacağım.

maliyeden bana gelen yazı şöyle.hacetepe üni.erişkin hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen27/10/2010 tarih ve 61 sayılı rapor incelelenmiş;ancak raporda sakaatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılmamıştır.Adı geçen hakında karar verilebilmesi içi klinik muayene bulguları ile aşağıdakı açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilecek şekilde rapor almasına 16/12/2010 tarih ve mükerrer 27787 sayılı resmi gazete de yayımlanan özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakında yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bu raporun kurulumuz tarafından incelenmek üzere gelir idaresi başkanlığına gönderilmesine karar verildi.21716/2011.

HER İKİ KULAĞIN 500-1000-2000-4000 HZ DEKİ İŞİTMESEVİYELERİNİN BİLDİRİLMESİ.
UYUMLU VOLUME DUYARLI SPİROMETRİK SOLUNUM FONKSİYON TESTİNİN GÖNDERİLMESİ.

bana gelen yukardakı yazıyı hastaneye gitim bana solunum testi ve işitme testi yaptım.bunları götür vergi dairesine ver dediler.saat geç olduğu için vergi dairesine yetiştiremedim.öğrenmek istediğim yazıda bulgular falan diyor.hacetepe yok dedi.sadece bu iki test yeterli dediler.sizden ricam sizde yazıyı inceleyip neler istediklerini bana yazarsanız çok minettar olurum

korma nederlerse yaptır ver bendede aynısı olmuştu yaptırdım verdim %41 olarak onay ladılar

ben yaptırmam demem.ben bugün işitme testi ve solunum testi yaptırdım.bana gelen yazıda başka bulgulardamı var diye içinde çıkamadım

ama en doğru şekli abr testidir. benim abr testine göre % 43 rapor çıkıyor. fakat odyo testinde % 35 civarında çıkıyor.

Kişiden kişiye değişir.
Bende ise odyo testlerinde %85-90 arası çıkıyor. Bera testinde odyometrist işi gücü bir tarafa bırakıp ortağı olduğu firmadan işitme cihazı satmak istedi.
Şimdilik cihaz almayı düşünmediğimi söyledim ve Bera testi sonucu 60 Db kayıp, yani orta derecede kayıp çıktı. Odyo ile çok ileri derecede olan kayıp bir anda orta seviyeye düştü.

İtirazlarım fayda etmedi mahkemeyi adres gösterdiler. İşitme kaybımın sandığımın aksine çok daha az (!) olduğuna mı sevineyim, hakkım olan raporu alamadığıma mı üzüleyim anlayamadım...

Demem o ki ABR de hikaye isterseler onda da oynama yapıyorlar ve makinenin bağlı olduğu bilgisayarda gayet güzel istedikleri sonucu elde edebiliyorlar.

Üniversite ve Araştırma hastanesi olduğundan çok güvenmiştim heyhat bu ülkede güvenilecek hiçbir kurum yokmuş.

Bu ülkenin çivisi çıkmış ve işimiz Allah'a kalmıştır.

nasıl yani binlerce kişi abr testinden geçmeden sadece odyo testiyle rapor alıyorlar.o zaman onların hile yapmadığı ne malum.onlarada abr testi yapması gerekmezmi

Odyo testinde de kolay kolay hile yapamazsınız. Çünkü odyometristler defalarca aldatma amaçlı olarak sesi yükseltip yükseltip birden düşürerek vermekteler. Ses kombinasyonu o kadar çok ki basit hafızayla bunun simülasyonunu yapabilmek çok zor hatta imkansızdır.

benden sft testi ile odyo testı istemişti.ikisinide yaptırdım vergi dairesine götürdüm.memur eskileride varsa yanında onlarıda ver dedi.bende akciger tomogrofisi kontrol için yaptırdığım 6 tane sft testi kulak ameliyatından önce ve sonra yaptırdığım odyo testlerini hepsini verdim.memur bana bir daha maliye sağlık kurulu bir şey istemesin diye onlarıda ekledim gönderecem dedi.inşallah bu sefer kabul ederler

yanlız ben vergi dairesine teslim ettiğim sft testi ile odyo testi ile daha önce almış olduğum rapora göre hesaplarsak rapor oranım %70 üzerinde çıkıyor.çünkü ben kulaktan ameliyat olduktan sonra işitme kaybım ilerledi ayreten akciğer hastalığımda ilerledi.maliye buna göre tekrar rapor oranımı düşürebilirmi

merhabalar
odyo ve bera
biri objektif biri subjektif bir testir
bera testi yanlızca işitme kaybı için değil aynı zaman da kitle tespiti içinde istene bilir
hatanın uyutulmasına gerek yoktur hareketsiz durması yeterlidir
bebek yada çocuk hastalarda hareketsiz duramayacağı için uyutulur.
ayrıca işitme testi için en güvenilir test odyodur
çok ileri derece kayıplarda sinyaller yanıtlanmamışsa Bera istene bilir
mixtipi işitme kaybında bera isteyen doktor başka bişey düşünüyordur bir kitleden şüpelenmiş olabilir.

Peki ülkemizin saygın bir üniversitesinin Araştırma Hastanesi hiç odyo testine gerek görmeden yalnızca bera testi isteyebilir mi? Bu doğru bir karar mı?
Ya da daha geniş anlamı ile söyleyeyim Bera testi ile bir hastanın tam olarak işitme kaybının miktarı, niteliği, frekansı vs. gibi ölçülebilir mi,
elde edilen sonuçlar tartışmasız kabul edilebilir mi? Tıbbi yönden bu uygulamanın sonucu nedir.

Şu anda o kadar kırgın ve üzgünüm ki kelimeler yetersiz kalıyor içimdeki öfkeyi anlatmaya...

İnsanın yapmadığı bir şeyle suçlanması kadar yıkıcı olan ne vardır acaba?

En doğru şekli olduğuna nasıl karar verdiniz bera testinin? Herhangi bir bilimsel dayanağınız veya kaynağınız varsa sunabilir misiniz?

Üst Alt