Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oğlumun işitme kaybı ilerler mi? Doğuştan işitme kaybı olanlar sizlerde durum nasıl acaba?
Oğlum da konuşması çok güzel değil diye 3 yaşında doktora götürdüm. Oyuncaklarla yapılan teste 20 db de sorulara yanıt vermiştir diye rapor yazdılar. Doktor kreş vs önerdi açılır dedi. Ben içime sinmediğini için başka kbb doktoruna götürdüm ve Bera testi yapıldı. Şok olduk 60 db işitme kaybı varmış her iki kulakta hatta bişeyde 100 db yazıyor. Benim oğlum konuşuyor 4 5 kelimeli cümle kuruyor işitme kaybı böyle olan bir çocuk konuşamaz dediler hep. Başka bi doktor oğlumla konuştu ve bu test yanlış dedi. Testler başka yerde tekrarlandı bu sefer Bera testinde 35 Db kayıp çıktı. Başka hastaneden de randevu almıştık ordanda çağırılınca orda da yaptırdık orda da bi kulak 40 bi kulak 50 db altı dediler. Kafamız allak bullak birbirinden farklı 3 sonuç. Doktor gene de cihaz önerdi güzel konuşması için kelime dağarcığı gelişmesi için. Cihaz araştırıp alacağız galiba. Acaba işitme kaybı zamanla artar mı? Daha küçük. Şuan 4 yaşına yaklaştı. Gençlik zamanlarında işitme kaybını kaybeder mi ki? Çok üzülüyorum oğlum için. Canım çok acıyor? Böyle küçüklükten işitme kaybı olup da hala kaybı sabit devam eden varmı?
öncelikle geçmiş olsunlar, bende doğuştan işitme engelliyim çok eski raporları hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 80db yakın kaybım vardı, şuanda 105DB kaybım var ancak halen kulak arkası cihaz kullanıyorum. neyden kaynaklı hiç bilinmez ne akraba ne kan uyuşmazlılığı yüce rabbimizin takdiri böyle imiş, doğduk hayata tutunmaya çalışıyoruz, kafanızın karma çorban olması çok normal karşılıyorum, çünkü artık canı sıkılan işitme merkezi açıyor, haliyle veriler karma yaratıyor, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama benim size önerebileceğim tek adres Eskişehir üniversitesinin içerisinde İÇEM adında bir okul tarzı işime merkezi var orayada danışmanızı öneririm küçüklüğümde çok gitmişimdir artık işe başlayınca vakit bulamaz oldum haliyle işitme cihazların aksesuarları ufak tefek arızaları kendi başıma yapmaya başlayınca ikamet edilen yerlerindeki işitme merkezleri yada internet üzerinden parçaları temin ediyorum neyse şimdilik o aşamalar sizin için erken şuanda kesin olarak net işitme kaybını tespit ettirip uyumlu cihazı bulmak ve "konuşma eğitimi (diksiyon gibi) olan eğitimleri birebir özel hocayla aldırmanız olacaktır
Acaba sizin bilgilerinizde yanlislikmi var
Ilk oglan cocuklar gec konusur bazisi siz konusmasi duzgun degil diyorsunuz
40 60 100 db cok karmasik olcumler hayret ettim
100 db ise hic konusamazdi bence
40 veya 60 olabilir derseniz bunda yakindan kunusulani haydi haydi anlar vede konusabilir
Hastane bu hangisi olursa olsun bu kadar hata payi olamaz olcumlerde
Kii 35 bile diyebiliyorsunuz
Burada hastanelerde degil siz anla amissiniz galiba
@16Caner16,
Maalesef Eskişehir’de değiliz ya ama sın kez özel hastaneye götüreceğim onun söylediklerine göre de bi hareket edeceğiz artık çok teşekkür ederim cevabınız için
@GRAHAM BELL,
Aynen gerçekten bizde şaşkınız kafamız allak bullak doktora gidene hiç fark etmedik bi işitme kaybı olduğunu hatta kime desek inanamadı. Daha sonra onu deneyerek fısıltıları duyamadığını anladık. Ama evdeyken dışardan uçak geçsin araba geçsin ezan okunsun onları duyuyor