Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen alımı sizce sayısal olarak ve branş olarak neleri alırlar?

aliozyurt33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Teknik eğitim fakültesinden mezunum.Meslek lisesine alım sizce ne kadar olacak.Bölüm bölüm yazarsanız sevinirim.Daha önce atanan engelli öğretmenlerin tecrübelerini paylaşmasını rica ederim.

bölüm yapı öğretmenliği hocam,senin bölüm nedir?

Bölüme bakmıyorlar atıyorum 600 öğretmen alıyoruz dediğinde sen tercih eden öğretmenler arasında ilk 600de isen seni kendi branşında istediğin yere atıyorlar.

tasarım ve konstrüksiyon öğretmenliği 70,5... puanım

yakups;

Mühendisleride öyle alsalar ya. 63 puanla mühendis yerleşirken 75 puanla başka bir mühenis açıkta kalıyor ise bu bir haksızlık değilmidir. Bu konuyu nereye bildirebiliriz ? Belki mühendislik alımlarını da öğretmen alımı gibi puana göre yaparlar ? Bu mantık doğru ise yapsınlar tabi. Haksızlık ise uygulamasınlar.

yakups;

İstediğiniz yer derken şehri mi kastediyorsunuz yoksa istediğin ilçe mi

yani nasıl mümkündür o zaman geçen sene 600 alım yapılacaktı 200 küsürlü bir rakama yerleştirme yapmadılar çünkü boş kaldı, sizin dediğiniz gibi branşa bakmıyorlarsa o kontenjan dolardı.bence branşlı bir alım var o branş bazında dediğiniz üstten aşağı puan sıralamasına gidiliyor yoksa niye kadrolar boş kalsın

EKPSS atamalarında Öğretmen kadroları

EKPSS atamalarında Öğretmen kadroları hakkında sayısal veriler neler.(Yani hangi bölümden kaç alınacak)

Arkadaşlar branş branş alım yapmıyorlar.Bak tekrar anlatayım.Mesela diyecek ki 600 öğretmen alacağız.Başvuranları sıralayacak ilk 600'ü kendi branşına atayacak.3 tercih hakkın var.3 tane il seçeceksin.Tabi her branş için her il açılmayacak.Genelde Türkçe,Mat gibi temel branşlar için 81 ilin birkaçı hariç açılıyor ama atıyorum elektrik öğretmenliği gibi ihtiyacın az olduğu branşlarda sınırlı sayıda il açılıyor.O 3 tercihinden muhtemelen ilk tercihine yerleştiriliyorsun.Atandığın ilde hangi okullarda açık varsa sana söylüyorlar orayı istiyorsun ve seni o okula atıyorlar.Tabi istediğini bir ilçe var ve o ilçede açık varsa ilçeye de atayabilir seni.Evet daha önce 600 öğretmen kadrosu açmışlar 200 küsürü boş kalmıştı.Onun sebebi memur olan öğretmenlik mezunlarına tercih hakkı vermemişlerdi kalanlarda 300 küsür kişiydi ne bekliyorsunuz zaten toplamda 5000 kişi girmiş bunun o kadarı öğretmen.

teşekkürler yakups, peki bu 46 branş ne oluyor? 46 branş belirlenmiş yani örnek veriyorum 600 kişi türkçe öğretmeni en yüksek alan bu kişiler atanacak yani ve o belirlenen 46 branşta boşuna belirlenmiş oluyor.peki siz 2013 de veya 2014 engelli öğretmen atamalarında tercihte bulananlardan mısınız yakups ?288 engelli öğretmen kadrosu boş kaldı - Memurlar.Net bir bakınız

yakups;

memur olarak atandık diyelim ama öğretmenlik mezunuyuz başka bir konuda öğretmenliğe geçişe izin veriliyor dendi, sizin dediğiniz bu atamaya özel mi oldu anlamadım aydınlatırsanız

Engelli öğretmen atamaları

2014 Ekpss Engelli öğretmen atamalarıyla ilgili bilgisi olan var mı? önümüzdeki aylarda atama olacağına dair,ya da atama sayısına falan ? Bilgisi olan beri gelsin lütfen merak içersindeyim hatta içersindeyiz değil mi ?

kemal1923;

Kardeş 600 kişinin hepsinin Türkçe öğretmeni olma ihtimali yok her branştan öğretmen olur merak etme.Ben ilk defa girdim sınava.Ancak bütün öğretmen atamalırını takip ettim bilmediklerimi öğrendim.

Engelli öğretmen atamalarının ağustos ayından sonra yapılması planlanıyormuş  yani 2014 yılı içerisinde olacak.

teşekkürler yakups; ekpss memur alımlarından önce olsaydı hem önümüzü görürdük, hem de başkasının önüne geçmemiş olurduk hayırlısı bakalım

Geçen sene haziran sonu tercih almışlar. Bu yıl neden agustos sonrası acaba
kemal1923;Kardeş 600 kişinin hepsinin Türkçe öğretmeni olma ihtimali yok her branştan öğretmen olur merak etme.Ben ilk defa girdim sınava.Ancak bütün öğretmen atamalırını takip ettim bilmediklerimi öğrendim.Engelli öğretmen atamalarının ağustos ayından sonra yapılması planlanıyormuş* yani 2014 yılı içerisinde olacak.

peki diyelim ki önce memur tercihi yaptın sonra öğretmenlik tercihi yapabiliyor musun

Üst Alt